21 Януари, 2019 17:00 1 913 9

Германия взе лиценза на иранска авиокомпания

  • германия-
  • компания-
  • иран

Съмнения, че компанията транспортира оръжие

Германия взе лиценза на иранска авиокомпания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Германия отмени лиценза за полети на иранска авиокомпания, тъй като тя транспортира военно оборудване и персонал в Сирия и в други военни зони в Близкия изток, съобщи в понеделник външното министерство на страната, което в последно време беше подложено на силен натиск от САЩ, съобщи БНР.

Съединените щати наложиха санкции срещу иранската самолетна компания Mahan Air през 2011-а година, като заявиха, че тя е предоставяла финансова и друга подкрепа на Ислямската революционна гвардия в Иран и от тогава насам настояваха техните европейски съюзници да ги последват.

Германската забрана за авиокомпанията Mahan Air влиза незабавно в сила, посочи говорител на външното министерство на страната. Източник от правителството обаче отбеляза пред Ройтерс, че тази мярка не е сигнал, че се планира повторно въвеждане на по-широки санкции срещу Иран.

Създадена през 1992-а година като първата частна иранска авиокомпания Mahan Air е най-големият въздухоплавателен флот на страната и има полети до редица европейски страни, включително Франция, Италия, Испания и Гърция.

Посланикът на САЩ в Берлин Ричард Гренел, който отдавна възразява срещу връзките на Mahan Air с Германия, приветства забраната. "Mahan Air е превозвала терористи, оръжия, оборудване и средства до международни локации, за да подкрепя ирански терористични групи", се посочва в негово изявление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ....

    11 3 Отговор
    Чрез такива предлози се откриват нови пазари!
  • 2 мда

    18 6 Отговор
    Повръща ми се от западните помияри ! Подлизурковците от Германия пищяха, когато САЩ излезе от сделката с Иран, но сега под американски натиск налагат санкции !

    Коментиран от #4

  • 3 ⭐⭐⭐⭐⭐

    16 6 Отговор
    После не се чудете защо Иран развива ядрена програма!
  • 4 Borislav Popov

    2 9 Отговор

    До коментар #2 от "мда":

    А на мен ми се повръща от помияри с чалми и от тролове, които тук постоянно им лижат дупеата !

    Коментиран от #8

  • 5 Петро

    7 0 Отговор
    А какво да кажем за Швабортостан? Швабите се намират незаконно в Сирия с военен контингент. Това е едностранно нарушение на международна граница.
  • 6 Дориан

    4 0 Отговор
    1968 - СССР нарежда на своите "сателити" да потушат пражката пролет
    2019 - Вашингтон нареди на своите марионетки да му помогнат в разграбването на чужди страни и масов терор по света
  • 7 Германистан

    3 0 Отговор
    Еврейските роби в германския цигански катун съвестно изпълняват еврейските нареждания на Джумерика.
  • 8 антиджендар

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Да. Ти постоянно лижеш на сорос

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.