Last news in Fakti

23 Януари, 2019 14:20 1 409 2

В Гърция готвят вот на недоверие

  • гърция-
  • гласуване-
  • македония

Опозицията иска да забави гласуването за реформите в Македония

В Гърция готвят вот на недоверие - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Опозицията в Гърция обмисля внасянето на вот на недоверие срещу правителство, за да спре приемането на конституционните промени в Македония, съобщи Катимерини.

Консервативната партия „Нова демокрация“ обмисля внасянето на вот на недоверие. Опозицията е против споразумението с Македония и иска отлагане на дебатите по гласуването.

Гласуването трябва да се проведе през утрешния ден. Премиерът Алексис Ципрас вече обяви, че е получил необходимото мнозинство за приемане на решението.

Ако решението бъде прието Македония ще промени името си на Република Северна Македония и пътя й за членство в ЕС и НАТО ще бъде открит.

Ако опозицията внесе вот на недоверие в парламента, гласуването ще трябва да бъде отложено за уикенда или за следващата седмица.

„Всички депутати ще трябва да се изправят пред съвестта си. За решението си те ще отговарят пред историята“, заяви лидерът на „Нова демокрация“ Кириакос Мицотакис.

Управляващата партия СИРИЗА има 145 депутати в 300-местния парламент, но очаква подкрепа от „Независими гърци“ и някои представители на опозицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ....

    1 2 Отговор
    Всяка седмица вид на недоверие
  • 2 Фасул чорба

    4 2 Отговор
    Празитите на Европа
Новини по държави: