24 Януари, 2019 07:20 2 150 21

Меркел защити глобализацията

  • ангела меркел-
  • глобализация-
  • давос

Германският канцлер призна, че има проблеми в световен план

Меркел защити глобализацията - 1
Снимка: БГНЕС'EPA

Много хора са готови да укрепят световния ред. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел по време на речта си пред икономическия форум в Давос, цитирана от „Гардиън“.

Според нея в момента в света има два големи проблема – кибершпионажа и безпокойствието около международната система. Според нея това е принудило Международния валутен фонд да промени прогнозата си за икономическия растеж.

„Като цяло картината е доста мрачна, но много хора са готови да укрепят световния ред. Има основания за оптимизъм. Виждаме намаляване на крайната бедност. Мисля, че можем да сме доволни от целите за устойчиво развитие и че щв успеем да премахнем екстремната политика“, заяви Меркел.

Според Меркел националните лидери трябва да следват националните интереси, но и да не забравят, че другите народи също имат свои интереси. Според нея обаче може да се създаде ситуация, в която всички печелят.

Тя добави, че Германия работи за прекратяването на използването на въглища и планира да сложи край на ядрената индустрия до следващата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти седераст

    53 7 Отговор
    Немците са сбърканяци и психопати да изберат този крайно дебилен човекоподобен организъм за Канцлер. Какви неграмотни туземци. 80% не си знаят имената и няколко процента знаещи и можещи държат мнозинството кретени на повърхността.

    Коментиран от #13

  • 2 Българина

    48 4 Отговор
    Успех във века на електричките и климатичните промени без аец! Сега тока в германия е най скъп в целия ес, явно скоро и ше е дефицит, нишо тя франция ше им продава от 52 та реактора..... Сбърканяци малоумни, германия я чака много черно бъдеше етническо и икономическо, тоя път не случиха на фюрер
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Джентълменът русофил

    21 2 Отговор
    Разберете, че ние живеем в компютърна програма, която не се интересува от неволите ни, а единствено от собственото си оптимизиране. Програмата се оптимизира непрестанно, докато ние сме просто енергията, която движи този процес. Всички ние живеем във виртуална реалност, мили хора. Просто опитайте да потърсите смисъла на човешкият живот в съвременната цивилизация, както и да погледнете на всичко случващо се по света в глобален мащаб, и ще го проумеете. Тогава, ще започнете да разчитате и детайлите. В тази сурова реалност най-добре оцелява едрият бизнес, който експлоатира бедните, като евтина работна ръка, и хора, като Меркел, които говорят това, което компютърната програма иска да чуе.

    Коментиран от #10

  • 5 Shoot

    25 2 Отговор
    Къде видя намаляването на крайната бедност, бабо?
  • 6 Бачо Киро

    18 1 Отговор
    Намалили крайната бедност, може би в Швейцария... Щели да спират ТЕЦовете и АЕЦ... Сигурно на слънчеви батерии ще карат 100 дни в годината, останалото време ще спат както и през нощта...
    Тая е адекватна колкото дъждовен червей...
  • 7 Реалист

    2 21 Отговор
    На всички бълващи срещу бабата - Германия си е много добре, хората са богати и живота е уреден. В момента най-мощните вятърни генератори около 6мВт ако не се лъжа се произвеждат в Германия. Имаха дни с БЕЗПЛАТНА електроенергия. Не напразно сичкото циган се е юрнало към Германия а не към рашка( на задна прашка)... А тея глупости че сме живеели в компютърна програма може да ги каже само някой който не става от компютърните игрички. Без глобализация сега щяхме да си живеем в селцата и да цъкаме с език като видим да прелита самолет. Явно някои не са осъзнали че вече сме 21 век.

    Коментиран от #8

  • 8 Petir

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "Реалист":

    Не глобализацията а напредъка в технологиите и еволюцията ни доставиха благатя които имаме в момента, глобализацията е враг на истинските народи и приятел на фалшивите
  • 9 Жеко

    15 1 Отговор
    Еврейската баба е умопобъркана.
  • 10 историк

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Джентълменът русофил":

    И програмата,и програмистите ги знаем от 2000 години!
  • 11 Jack Bauer

    6 2 Отговор
    По принцип глобализацията е хубаво нещо, зависи как се прилага. Идеята всички хора на Земята да живеят като граждани на една глобална държава е добра. Но лошото в случая е че някои "области" ще са "по по най", а други ще им робуват. Баланс между справедливост и равенство на практика много трудно ще се постигне.

    Коментиран от #15

  • 12 МиГ 23

    11 0 Отговор
    Глобализацията ще унищожи създателите на глобализацията.
    И да назначиш министър на отбраната - асистент - гинеколог с 4г. стаж като такъв, глобализация ли е?

    Коментиран от #14

  • 13 ГосТ

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Анти седераст":

    А руснаците какви са ? 😂
  • 14 Gokan

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "МиГ 23":

    Това не е глобализация а робство, някои ги бъркат, против съм на смесването на отделните раси
  • 15 ГосТ

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Jack Bauer":

    Глобализацията предполага самоорганизираща се карта (това е вид невронна мрежа) след определен брой итерации на компонентите,те се клъстерират според приликите и разликите между тях. Така че е съвсем логично да възникне още по голяма разлика между определени територии на земята. Това се случва на практика с емиграцията, работливите и образованитенапускат страните с крайно неприемлива среда за развитие и отиват в тази където средата е подходяща. Сега остава, тези които не фитват в напредналите страни да бъдат игнорирани, така че доброволно да ги напуснат.Не мисля че ще има нужда повече от роби, защото машините и изкуственият интелект ще заменят все повече човешкият труд, което е предпоставка за социализъм. Но социализъм, както и демокрация би могло да има само между относително изравнени общества
  • 16 ббб

    3 1 Отговор
    ИЗРОД
  • 17 ЙйийЙ

    2 0 Отговор
    Гледайте в youtube “Farmlands” на Laura Southern и ще видите какво се случва с глобализацията, когато хората със светла кожа са малцинство.

    Коментиран от #18

  • 18 Gokan

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "ЙйийЙ":

    Глобализацията беше в полза на неразвитите народи- паразити, глобализацията е към своя край
  • 19 дженко

    4 0 Отговор
    тая като ритне бакърчето един ден ще ви водя всички на ресторант бай сандо от комлука
  • 20 Хайл

    0 0 Отговор
    ИДИОТКА ХИТЛЕР ИМ НАПРАВИ БОГАТА ДЪРЖАВА С ВОЙНА И ЗАГРАБВАНЕ А ТАЯ ЕГА МАМАТА НА ВСИЧКО
  • 21 Дориан

    1 0 Отговор
    Манталитетът им се смени, но сърцевината е все същата. Две световни войни предизвикаха заради стремежа си за печалба, подкладен от алчността. Колиха и бесиха наред с единствената идея да се домогнат до някой ресурс и да смучат като паразити. Половин век по-късно картината е различна, но в основата е същото. Хиляди чужденци отиват в Германия да работят за тях и да подържат тяхната икономика, за да може да излезе някой политолог и да се хвали за "най силната икономика в Европа". Никой не го е грижа за тези чужденци как са далеч от родината и прочие, важното и да бъдат изтискани и използвани максимално. Бежанците. Германските властимащи предизвикаха прииждането на цели орди, без да се съобразяват, че по пътя им има 8 страни, които не са съгласни с това. Но отново всичко това е с идеята да се подържа икономиката, не че някой е седнал да съчувства на тези хора или нещо друго. В Германия има страшна демографска криза. Защо? Липса на основни ценности. Това общество е като гнила ябълка. Самият шваб има за цел в живота материалното, а не семейството.
Новини по държави: