24 Януари, 2019 09:02 2 373 23

Строежът на "Турски поток" продължава с пълни темпове

  • владимир путин-
  • турски потоок-
  • реджеп ердоган

Владимир Путин и Реджеп Ердоган обсъдиха ситуацията в Сирия

Строежът на "Турски поток" продължава с пълни темпове - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руският президент Владимир Путин е обсъдил Сирия и енергийни проекти по време на своята среща с турския президент Реджеп Ердоган, съобщи РИА Новости

Путин заяви, че двете страни искат траен мир в Сирия, като Русия поощрява разговорите между сирийското правителство и сирийските кюрди.

„Надявяам се строителството на сухопътната част на „Турски поток“ да върви със същите бързи темпове, както строежа на морската част. Важно е и строителството на АЕЦ Акую“, заяви Путин.

Той добави, че терористите не бива да се възползват от изтеглянето на САЩ от Сирия. Според Ердоган е важно да не се допуска терористични групи да превземат освободената територия.

Според него САЩ подкрепят действията на Турция в районите, които представляват опасност за страната. Путин заяви, че страната му отдава значение на турските интереси.

Той наблегна на важността на създаване на конституционна комисия за Сирия. Двамата оговориха и следващата тристранна среща между Русия, Иран и Турция


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    22 7 Отговор
    Северен 2 също!!
    Какво ще пее сороснята догодина, когато Байденска тръба в усраинската психиатрия овисне празна!??
  • 2 Клаус

    32 4 Отговор
    Турски поток - неочакван подарък за Ердоган от Бойко и Сие.
  • 3 Анти седераст

    10 31 Отговор
    Много кух милиционер - срам за Русия. Оставка, дурак! Тежест си за Русия с твоята празна глава, ухилен добитък. Намерил с кого да е пръв приятел....

    Коментиран от #9

  • 4 среднощен

    7 1 Отговор
    Днес едно утре друго..!? Перспектива на отношенията между двете страни донякъде дават общите стратегически проекти..!! Тези проекти все повече са ориентирани в посока Европа - Азия..!? За да станат устойчиви във времето тези проекти изискват повече смесване на етносите между Европа и Азия..!! Глобализация..!!
  • 5 Пеньо

    7 20 Отговор
    Другари путинопитеци, как е възможно приятелят на Ердоган-ислямиста да е приятел на България? Аз съм за добросъседски отношения с Турция и с всички съседи, но сърдечната дружба с ислямист е съвсем друго нещо! Император Путин е точно толкова приятел на България, колкото и султан Ердоган!

    Коментиран от #7, #8

  • 6 mediator37

    6 15 Отговор
    Путин ще си вземе белята с гаджалите.

    Коментиран от #14

  • 7 Пираня

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "Пеньо":

    Само дето ако не беше Путин половин Сирия да бъде Турска, а ако не е САЩ и останалата. Така че бизнесът си е бизнес и САЩ върти бизнес със Турция но сиренето е с пари а приоритетите са си приоритети.
  • 8 Възмутен

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Пеньо":

    Хо-хо-хо.........ако в изречението "Император Путин е точно толкова приятел на България, колкото и султан Ердоган!" замениш Путин с Бойко и на Ердоган махнеш първите две букви.......НЯМА ЛИ ДА СЕ ПОЛУЧИ СЪЩОТО!!!!????? Депесарите СЕГА ГЛАСУВАТ САМО С герберистите!! И ако Путин и Ердоган НЯМАТ НИКАКВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ да се грижат за чужди държави, а само за собствените си, то ЗА КОГО СЕ ГРИЖАТ бойко и доган???
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Малиии

    13 4 Отговор
    Браво на Ердоган, диктатор бил, и кое му е диктаторското, гледа интересите на страната, на която е президент.
  • 11 Иванов

    2 9 Отговор
    Ако по тази тръба потече газ слагам ушанката и ставам москал! От техническа гледна точка това е абсолютно Н Е В Ъ З М О Ж Н О!!!!
  • 12 Yavuz

    9 0 Отговор
    Преговорите между Асад и PYD-PKK са породени от страха от Турция, защо преди не са преговаряли, а допуснаха 1/3 от територията на Сирия да мине в ръцете на терористите. Над 3,5 млн. сирийци има в Турция избягали от режима на Асад те ще бъдат настанени в тези територии,а контролът ще бъде в ръцете на АСКЕРА и Свободната Сирийска Армия.

    Коментиран от #16

  • 13 Панов

    2 6 Отговор
    На изход от турция няма заявени количества за запълване на тръбата.според руската Сбербанк,газопровода няма да се изплати в следващите 50 години

    Коментиран от #15

  • 14 Къде ще се крият някои хора

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "mediator37":

    И що ? . Големият кран е при Путин , Турция най много да си остане с 3 празни тръби. На Турция и трябват 40 милиарда , от къде ще ги вземе . Иран и Туркменистан са в руският лагер. Азербайджан на 50% и имат малко газ. От другата страна ги загражда Сирия ,за сега под руски контрол. Руснаците както са го качили Ердоган във висините, така и много бързо могат да го свалят. А потребители на газ бол , Китай Индия, Япония ,Корея . Като Путин каза ,че ще обръща газа за Китай , И Меркел и Оланд излетяха на другият ден за Москва , и забравиха за майдана в Украйна.

    Коментиран от #17, #19

  • 15 Кирил

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "Панов":

    Другата причина за нерентабилноста е че газта ще се нагнетява от компресорни станци до 2200 метра дълбочина по дъното на черно море.

    Коментиран от #21

  • 16 Пираня

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Yavuz":

    Напротив преговаряха и Асад сам им даде контролът понеже не можеше да се справи сам. Няма да бъде под Турски контрол нищо вчера Путин ясно каза а Ердоган само си гледаше обувките има си договор от 1998 че Сирия гарантира граничната сигурност с Турция. Така че всичко минава под контролът на Асад. Също много срамежливо казаха че започват действия за стабилизиране на Идлиб, разбирай скоро тази ИД която си създадохте на границата си и тя няма вече да се толерира.
    Срам ме е от ФАКТИ който са поставили такова малоумно заглавие а не споменават за какво беше срещата и какво се решава на нея!!!!!!
  • 17 Кирил

    3 5 Отговор

    До коментар #14 от "Къде ще се крият някои хора":

    Китай внася два пъти по евтин газ от централна Азия и отказа да финансира всякакви проекти от русия.в Сирия малкото газови полета са под американски контрол и при опита на вагнеровците да ги завземат бяха помлени.груз 200 напълниха летището в Ростов на дон
  • 18 Ути

    2 2 Отговор
    На срещата вечеряха свинско с зеле и водка.
  • 19 Okoto na Jupiter

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Къде ще се крият някои хора":

    Момче, опитваш да мислиш логично, но си заразен от дезинформацията, която много грижовно се "прилага" от страна на масонските медии в страната и чужбина! Комшията, ако погледнем реално и без предразсъдъци, а чисто от бизнес гледна точка, направи разумен баланс между източниците на енергопродукти. Катар, Иран, Азербайджан, Туркменистан, Казахстан, внасят дори и от Алжир! Имат общ проект за строителство на рафинерия и полимери, който беше подписан по времето на посещението на комшията в Алжир миналата година. Паралелно, вече завършиха и пуснаха в експлоатация още една рафинерия на брега на егейско море близо до Измир съвместно с Азербайджан, инвестицията на която беше 6,5 милиарда усд. Да казваш, че Азербайджан е в руски лагер означава въобще да си нямаш представа от политиката на Азербайджан, което е естествено. Мислиш ли, че руснаците са глупави и не виждат реалността? Ето защо, въпреки че има съществуващ тръбопровод, се строи с ударни темпове турски поток, а комшията умело използва тази ситуация, която сам я създаде, за да получи преференциални цени!..
  • 20 Хасан

    6 1 Отговор
    Хората си правят директен алъш вериш без западни посреднически фирми и банки и по такъв начин остават повече парички за гражданите им ...какво лошо има в това???...защо западните медии са против ?..ами защото за тях няма далавера
  • 21 хамсал

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Кирил":

    2212 м.е дълбочината на Черно море само на едно място и от там газопровод не минава!
  • 22 майкъл джексън

    2 1 Отговор
    болшевиките ще гледат ЕС през крив макарон
  • 23 баба яга

    2 1 Отговор
    Тръбите до Турция Крайна спирка
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания