Last news in Fakti

24 Януари, 2019 12:32 4 596 50

Русия: САЩ стоят зад чудовищен преврат във Венецуела

  • русия-
  • сащ-
  • венецуела

Руският парламент подкрепи Николас Мадуро

Русия: САЩ стоят зад чудовищен преврат във Венецуела - 1
Снимка: Shutterstock

Депутати в Русия разкритикуваха решението на САЩ да признаят опозиционния лидер Хуан Гуайдо за президент на Венецуела, съобщи РИА Новости.

Гуайдо се обяви за президент през вчерашния ден. Той вече получи подкрепата на САЩ, ЕС и няколко страни от Латинска Америка.

„Мисля, че с това развитие на нещата САЩ се опитват да организират следващата цветна революция във Венецуел“.коментира заместник-председателят на Комисията по външни работи към горната камара на руския парламент Андрей Климов,

Русия използва понятието цветна революция за събитията, които през последните години се случиха в Грузия, Украйна и Киргизстан.

„Не мисля, че можем да признаем това. Това всъщност е преврат. Няма как да си представя, че това е спонтанно. Това може да ни доведе до граждански конфликт или голям сблъсък. Това са планирани действия, които определено са координирани от САЩ“, заяви председателят на Комисията за информация към Федералния съвет Алексей Пушков.

Русия е един от големите политически съюзници на Венецуела. Руският президент Владимир Путин вече обяви подкрепата си за администрацията на президента Николас Мадуро и призова за диалог по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 елементарно

    83 13 Отговор
    Естествено, че демоните от кравария стоят зад този преврат
  • 2 Ушанков

    25 87 Отговор
    Всяко руско влияние е пагубно за когото и да било!

    Коментиран от #7, #9

  • 3 Руските свине

    21 62 Отговор
    могат да си квичат колкото си искат. Ако държат толкова на Мадуро да му окажат военна помощ. нали вече плашиха с 2 бомбардировача!

    Коментиран от #5

  • 4 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    60 6 Отговор
    Империята на лъжата, псевдо демокрация, терористична организация номер едно фаш! Продължава да сее смърт и разруха ,на длъж и шир!

    Коментиран от #45

  • 5 ще квичи цру

    44 8 Отговор

    До коментар #3 от "Руските свине":

    сега армията ще смачка техните козяци и кожите им ще ги пратят в лангли!
  • 6 толерантен

    47 5 Отговор
    Абе, майстори са на превратите, сащ. Само китайците не им се вързаха и сега цъфтят и вържат.
  • 7 ха ха

    59 7 Отговор

    До коментар #2 от "Ушанков":

    Така ли ушак, а ние като сме под влияние на САЩ защо сме на дъното в ЕС. България никога не е падала толкова ниско, преди да ни обяздят краварите!

    Коментиран от #12

  • 8 Путин е дребно злобно страхливо говедо

    7 52 Отговор
    Като види дебелия, четвъртит от Вашингтон, спаруженото джудже само джафка от мазето на кремъл и трепери от страх. Като е толко ербап, що не прати "зелени човечета" да пазят идиота мадуро. Само пропагандна диария за "величието" на Русия. Реалността - Кочина на Злото и Лъжата.
  • 9 е чифуткраварското

    19 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ушанков":

    е от голяма полза...за кабала и талмуда!
  • 10 търтейчо

    37 4 Отговор
    Поредната намеса във вътрешните работи на чужда държава. Явно нефта стои над всички скрупули в политиката на САЩ. Ех кога ли Господ и Йелоустоун ще си свършат работата и ще отърват света от тези кравари.
  • 11 стоян георгиев

    7 29 Отговор
    русия подкрепя активно иран,асад ,мадуро и т.н. убавци.сега е трябвало сащ да си затраят!!!!!що бе другари да си траят сащ?вие подкрепяте мадуро сащ подкрепя опозицията.
  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 42 Отговор

    До коментар #7 от "ха ха":

    Малко сте избързал, ОЩЕ СМЕ ЖИВИ ТЕЗИ КОИТО ПОМНИМ ТОВА:
    -опашки от тъмни зори ЗА САЛАМ, в провинциалните градове.
    - задължителните ДВЕ ЕДНОМЕСЕЧНИ комсомолско-измекярски БРИГАДИ- ангария, ЛЯТНА И ЕСЕННА за всички учащи. Т.н……,а изкупна цена на житото от селяните-кооператорите беше едва 0,05-0,06 лв/кг.
    - сложения през нощта срещу Гергьовден нелегален плакат, „БЕЗ ТОДОР ЖИВКОВ МОЖЕМ, БЕЗ АГНЕШКО НЕМОЖЕМ” в софийските хали.
    - полупразните магазини на „ПЛОД-ЗЕЛЕНЧУК”.
    -за плачевното състояние в промишлеността, която изоставаше бавно и необратимо под мъдрото ръководство на „РАБФАКОВЦИ”, не е нужно да споменавам.
    След 10.11.1989г. за да не може народът да потърси сметка от комунистическите дерибеи, държавата бе съвсем организирано и по план, тотално разсипана.
    Явно сте бил малък тогава....Как беше ? – “Напред към сияйните върхове на социализЪма и комунизЪма другарки и другари.”

    Коментиран от #14, #18, #20

  • 13 Borislav Popov

    27 5 Отговор
    Ами да вземе пример льо Пен и да се провъзгласи за Президент на Франция!!! Там протестите са още по големи !....Това ли е западната демокрация и ценности ?!!!
  • 14 реалист

    39 4 Отговор

    До коментар #12 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    На "хала" на който ни докараха братушките, отивахме км 9млн.. Имахме 700хил. армия със запаса, с 300 (ТРИ-СТА), най-модерни, затогава, самолета(повече отколкото има „обединена” Германия, днес) и 2000 танка. Милиция и вътрешен ред (циганите и турците, ама много добре си знаеха мястото). През границата пиле не можеше да прехвръкне. Промишленост. СЕЛСКО СТОПАНСТВО. ОБРАЗОВАНИЕ. Социална сигурност. Наука. СПОРТ. Бяхме на 8-мо място на Олимпиадата в Сеул през 1988г. Днешните сор.осоиди бяха в Белене.

    Е, верно е, нямахме чужди военни бази в страната, безработица, гей паради, банкови фалити, пирамиди, тел. и имотни измами. чалга, наркотици, порнография, проституция трафик на хора, соро.соидиоти, "бежанци", "битова"/"ромска" престъпност, ментета, клошари...

    Сега, обаче, при "хала" американската демонокрация сме на път да изчезнем като народ и държава

    Коментиран от #23

  • 15 Анти седераст

    3 23 Отговор
    Празноглавият Пуссин да си беше останал да си кара таксито в Ленинград вместо да сипва на големите. Прост дурак, срам за държавата!
  • 16 Японеца

    11 1 Отговор
    В Либия и Египет, арабска пролет успя.В Сирия НЕ!
  • 17 До Японеца

    18 1 Отговор
    Така е драги ми Японецо. Особено в Либия. Сега в Либия има три правителства, свобода на придвижването до такава степен че не могат да ги спрат да идват в Италия и човек може да отиде на пазара и да си купи роб.
  • 18 Borislav Popov

    28 3 Отговор

    До коментар #12 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    И какво им беше лошо на бригадите бе бръснар? А дискотеките вечер ? А толкова младежи на куп и то без телефони !!! Общуване на живо ! ....А и имаше бригади заради обилната продукция ! Консервните фабрики работеха нонстоп ! А яж сега банани !
  • 19 Кочината на Злото издъхва в зловоние

    5 20 Отговор
    Азиатската кочина, начело с невменяемо джудже пропада и завлича със себе си и последните изроди, правещи се на съюзници със Сатрапията. Днес Мадуро, утре Вучич и с това приключват. Хитрецът Лукашенко отдаавна се договори за измъкването на Беларус с ЕС, НАТО. Опече си бъдещето на много богат рентиер.

    Коментиран от #21

  • 20 Borislav Popov

    23 2 Отговор

    До коментар #12 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    А пионерските лагери помниш ли ? 20 дена на море за едни мижави 20 лева !!!! И деца , деца, деца ......- сега празни училища !!!

    Коментиран от #26

  • 21 Borislav Popov

    20 2 Отговор

    До коментар #19 от "Кочината на Злото издъхва в зловоние":

    То пък американската кочина голямо чудо !! Правят секс с прасетата ! До там са я докарали !
  • 22 ГосТ

    19 1 Отговор
    Когато се изтеглиха от Сирия се чудех къде ще отидат. Понякога съм доста глупав-Венецуела разбрира се !
  • 23 стоян георгиев

    4 28 Отговор

    До коментар #14 от "реалист":

    кво те греят 300 самолета бе убавецо?на вас комунягите тва ви даи шинели и самолети.циганите през комунизма се отроиха,прецака се демографията ни там.нямало бази викаш.ами ние бяхме съветска колония бе .да не мислиш че тогава имаше дискусия къв самолет да се купи и кво решение да се вземе.на живков телефона му с москва бе само със слушалка ,без микрофон.а сегшното положение е следствие придобития комунистически манталитет.затова за нас европа е отрова ,а за останалите европеици е лекарство.или ще ми обясниш че тук е демокрация с такива като теб дето давате наклон на обществото?я виж управляващите в тази страна и разните там бизнесмени от къде идват и къв акъл имат.

    Коментиран от #24

  • 24 Borislav Popov

    25 2 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    Я отвори статистиката и виж броя на циганите преди демокрацията и сега ! А виж и броя на Българите и сега ! Ти преди 1989 година циганин в бар виждал ли си ?

    Коментиран от #30

  • 25 TyTy

    2 15 Отговор
    Минимална заплата във Венецуела 9 долара.Кой стои зад преврата.Аиде всички дето им е мъчно за комунизма да заминават там.
  • 26 стоян георгиев

    5 21 Отговор

    До коментар #20 от "Borislav Popov":

    бригадите пич правиха само зиян.деца от града пратени да помагат на село водени от някои комсомолски активист.смях!расипия до шия.затова и фалира тази система.днес ако те накарат да си купиш нещо произведено от тия бригади ще ревеш като карпатски мечок.само като се сетя кво слагахме в бурканите с кисели краставички на тия бригади и ми е неудобно да погледна руснак в очите.

    Коментиран от #27

  • 27 Borislav Popov

    20 2 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    Ти май си бил ета ти му и скатавката ! Мамино детенце ! А казармата къде я кара ? Подуене ? Или свръзка в щаба ? Ей за това не ги обичаха софиянците в казармата !

    Коментиран от #29

  • 28 ПЕНКО

    18 2 Отговор
    "ПОМЕН" ЗА ЧИЛИЙСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ,КОЯТО БЕ РАЗМАЗАНА ОТ САЩ С ПЛАТЕН КЪРВАВ ПРЕВРАТ И ПОСЛЕДВАЩА КЪРВАВА ДИКТАТУРА НА ПИНОЧЕТ !!!?? АРМИЯТА Е НА НАРОДА НЕ Е НА "БОГАТАШИТЕ " ПО ЕВРЕЙСКО-БАНКЕРСКИ ТЕРТИП !?! ТРЯБВА ДА СЕ УДАРИ ВАШИНКТОН С ВСИЧКАТА МУ С.ГАН И ЩЕ ИМА" ЛИБЕРТЕ" !

    Коментиран от #31

  • 29 стоян георгиев

    1 17 Отговор

    До коментар #27 от "Borislav Popov":

    не съм бил скатавка .такава бе системата.няма как деца да бачкат нещо без пара,без квалификация и без организация.семеиството ни винаги е гледало земя и аз имах познанията .можех да копая ,можех да плевя ,но масовката неможеше.освен това в тежкия пубертет хич ама хич не ги интерасуваше ,основно бяха дискотеките и гаджосванията,а работа се вършеше нула даже както писах правеше се само зиян.ако аз имам нива никога при никакви обстоятелства не бих взел бригадири от онзи тип.воиник бях в боино потделение на гръцката граница,но системата на скатавки бе етикет на комунизма,що сега ривеш против нея?
  • 30 стоян георгиев

    2 17 Отговор

    До коментар #24 от "Borislav Popov":

    циганите през комунизма се отрояват ,след идването на демокрацията не мърдат като броика.тва е статистиката.

    Коментиран от #32, #33, #47

  • 31 стоян георгиев

    0 10 Отговор

    До коментар #28 от "ПЕНКО":

    я виж при кървавия режим на пиночет колко души бяха убити.има статистика.сега може и да сравниш чили след пиночет с останалия латино свят.също има статистика.иначе може да опиташ да удариш вашингтон,но моля после да стоиш далеч щото ще има ответен удар и не ми се ще да съм близо.
  • 32 Borislav Popov

    13 2 Отговор

    До коментар #30 от "стоян георгиев":

    1946 г българи -5 903 580 . цигани - 170 011 .........1956г българи -6 506 541. цигани - 197 865 . .....................1965г българи 7 231 243 . цигани -148 874...................1975 г българи 7 930 024. цигани - 167 765 ........................1992г българи - 7 271 185 . цигани - 313 396 !!!..................2001г българи - 6 655 210 . цигани - 370 908 !!!!!!!!!!!!.......................2011 българи - 5 664 624 . цигани - 325 343!.......................................
  • 33 само дрънкаш глупости

    12 0 Отговор

    До коментар #30 от "стоян георгиев":

    Тази статистика от задния си двор ли я вадиш?

    Коментиран от #34, #35

  • 34 стоян георгиев

    0 9 Отговор

    До коментар #33 от "само дрънкаш глупости":

    кое в статистиката не е вярно?а извиняваи циганите през комунизма не са се утроили ,а само са се удвоили!!!!българите обаче са се увеличили само с 20 %!справка 1946-1992.после е както казах циганите 1992 и при последното преброяване са едни и същи като броика.

    Коментиран от #39

  • 35 стоян георгиев

    0 7 Отговор

    До коментар #33 от "само дрънкаш глупости":

    я ми обясни кое е глупост дето дрънкам?
  • 36 ЖОРО ПАВЕТО

    4 9 Отговор
    Я ! Наглите руснаци започнаха да се отвращават от намесата на могъщите държави в политиката на малките държави? Не мога да повярвам истина ли е това?

    Коментиран от #37

  • 37 ЖОРО ПАВЕТО

    1 6 Отговор

    До коментар #36 от "ЖОРО ПАВЕТО":

    Ей капиталист няма да ми пишеш от ника. Аз съм истинският ЖОРО ПАВЕТО и съм от факултето. Миналата година 5 соросоиди ме биха с павета по главата но пак си останах верен на комунизма и на Нинова!
  • 38 Лупи

    5 2 Отговор
    Горките венецуелци, добре че имат петрол за да им спретнат революция и да са добре, като братята си от Ирак и Либия. Иначе никой нямаше да ги барне и да ги погледне, като тия от Йемен, Сомалия и други екзотични дестинации.
  • 39 Borislav Popov

    7 0 Отговор

    До коментар #34 от "стоян георгиев":

    Къде виждаш увеличение на циганите от 1945 до 1989 година ? Има увеличение на Българите. После цигански бум !

    Коментиран от #40

  • 40 стоян георгиев

    0 7 Отговор

    До коментар #39 от "Borislav Popov":

    ами по статистика циганите 1946 година са 170 хиляди,а 1992 са 315 хиляди .близо два пъти повече !!!при българите 1946 година 5,9 млн. а 1989 7,2 млн. демек 20 % увеличение.циганите при последното преброяване са 320 хиляди,демек колкото 1992.тва по данните дето си дал ,които си взел от нси.явно дори неможеш да смяташ.

    Коментиран от #41

  • 41 Borislav Popov

    6 1 Отговор

    До коментар #40 от "стоян георгиев":

    Ама 1992 имаме вече 3 години демокрация. Я виж по статистика колко циганета има родени през тия три години. Всичките цигани останаха 1989 година без работа и се ориентираха към социалните помощи. Ялова циганка нямаше. И сега им берем плодовете. Раждат на по 15 години . Това ще рече че за 30 години демокрация - възпроизведоха два набора с по 4-5 деца !!!!

    Коментиран от #44

  • 42 гост

    2 5 Отговор
    Кучетата си лаят кервана си върви ! Каскетите вият на умряло и никой не ги бръсне за слива . Това е реалността . Чаушеску, Садам Хюсеин , Милошевич , Кадафи , Мъдуро - всичките бяха скъпи приятели на Русия и Путин а какво стана с тях ? Да се готвят Ердо , Ким и кремлинското джудже ...
  • 43 сори майна

    8 2 Отговор
    Има ПЕТРОЛ, има хамерикански ИНТЕРЕСИ! Нищо ново под слънцето, само дето този път ще им е в задният двор!
  • 44 стоян георгиев

    1 7 Отговор

    До коментар #41 от "Borislav Popov":

    демек за две години циганите са се увеличили двоино,а преди това било друго.смях.жалка работа другарю жалка.даже неможеш и да смяташ.само да ти кажа че вероятно са били и повече 1989 година щото много цигани 1990 тръгнаха по гърция и турция веднага след като падна режима.но я ми обясни сега как за две години циганите нарастват двоино?явно всички раждания 1990 и 1991 година в българия са били цигански ,а?смях.та виждш ли другарю до кво ниво си готов да се унижаваш само и само да криеш истината !!!смях.еи тва сте комунягите.готови сте да утрепате и маика си за да е добре на другаря сталин и сина му другаря путин.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 regular guy

    2 7 Отговор
    ЕС и още няколко латино-американски държави също са го признали за президент, но разбира се рашките веднага се хващат за САЩ. Скоро целия свят ще го признае за президент, но те пак ще си квичат за правда.. Тоя Мадуро докара Венецуалела до просешка тояга с любезната подкрепа на Русия и когато народа решава да вземеш нещата в свой ръце и да се отърват от тази прогнила комунистическа система ушанките веднага се почустваша застрашени и обидени. Единственото спасение за Венецуела е именно това и хората много добре го разбират. Никой не иска да живее в страна от третия свят.
  • 47 Диди

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "стоян георгиев":

    Неграмотен и нагъл лъжец си!
  • 48 кой

    0 2 Отговор
    е тъй ша рече руся ми нали диктаторите требва да се подкрепят
  • 49 хитеp

    0 1 Отговор
    Лилипут Московский невярвам да е толкоз ТЪП че да не разбира че САЩ му направиха предложение на което неможе да откаже! Сирия разменена за Венецуела !
  • 50 Смърт за САЩ

    0 0 Отговор
    На "хала" на който ни докараха братушките, отивахме км 9млн.. Имахме 700хил. армия със запаса, с 300 (ТРИ-СТА), най-модерни, затогава, самолета(повече отколкото има „обединена” Германия, днес) и 2000 танка. Милиция и вътрешен ред (циганите и турците, ама много добре си знаеха мястото). През границата пиле не можеше да прехвръкне. Промишленост. СЕЛСКО СТОПАНСТВО. ОБРАЗОВАНИЕ. Социална сигурност. Наука. СПОРТ. Бяхме на 8-мо място на Олимпиадата в Сеул през 1988г. Днешните сор.осоиди бяха в Белене. Е, верно е, нямахме чужди военни бази в страната, безработица, гей паради, банкови фалити, пирамиди, тел. и имотни измами. чалга, наркотици, порнография, проституция трафик на хора, соро.соидиоти, "бежанци", "битова"/"ромска" престъпност, ментета, клошари... Сега, обаче, при "хала" американската демонокрация сме на път да изчезнем като народ и държава
    Те това е истината но не разбирам безкрайната омраза на българските соросоиди към България но това са дребни продажни душици.Ако теоретично се смени строят с комунизъм на другия ден ще цитират Маркс.И по бай Тошово време беше пълно с такива боклуци-до вчера яростни комунисти после седесари пример Костов.СДС-синовете и дъщерите на същите.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания