Тема: Украйна

24 Януари, 2019 13:30 1 918 15

Признаха Янукович за виновен в държавна измяна

  • украйна-
  • съд-
  • виктор янукович

Решението беше взето от съд в Киев

Съдът в Киев призна бившият украински президент Виктор Янукович за виновен по обвинения за държавна измяна, съобщи RT.

Решението беше обявено от Облонския окръжен съд. Съдията обяви, че съдът намира обвиняемият за виновен, доказано с принадлежащи и допустими доказателства.

Делото за държавна измяна е едно от редицата наказателни дела, които новите украински власти заведоха срещу бившия държавен глава след преврата през 2014 г

Първоначално прокуратурата искаше доживотна присъда за Янукович. В последствие промени искането си за присъда от 15 години. Самият той категорично отрича да е виновен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NikNay

    19 4 Отговор
    Щом не си от нашите, виновен си !
  • 2 Анти седераст

    13 2 Отговор
    Празноглавият милиционер, който се натяга да е приятел и да се среща и да го дават, че е с големите от Запада, е следващият. Категорично!
  • 3 Kcaniba

    13 4 Отговор
    Предатели и изменници осъждат предишните предатели и изменници, следващите, ще осъдят тези, и така кръговрата на психиатрията маскиран като държава Usраина неспира.
  • 4 стоян георгиев

    8 12 Отговор
    самия факт къде се крие янукович и кво стана след като избяга показва че съда е прав.
  • 5 Диди

    4 13 Отговор
    15 години са малко,като се има в предвид колко хора умряха заради него.

    Коментиран от #9

  • 6 Borislav Popov

    10 5 Отговор
    Янукович и неговата политика имат подкрепата на десетки милиони украинци от много години. Той олицетворява становището и е идеологически лидер за поне половината от народа, и определено ключов политик от най-гъсто населения регион на Украйна – Донбас, който също дава една четвърт от БВП на страната.
  • 7 Borislav Popov

    7 3 Отговор
    Все повече западни политици, дипломати и медии вече разбират, че лозунгите „борба за демокрация” и „борба с корупцията”, които служеха като знамена на „революцията“, всъщност са били манипулация и провокация от исторически мащаб........ Тези лозунги бяха използвани за узурпиране на властта и организиране на широко политическо преследване на дисиденти и политически съперници. .....................................................................................................................Тук има пряка аналогия със събитията от 1989 г. в Румъния, които едва сега са официално и обективно оценени от Главната прокуратура на Румъния - бивши високопоставени служители, дошли на власт в резултат на „румънската революция“, бяха обвинени в престъпления срещу човечеството. Румънската прокуратура заключи, че „през декември 1989 г. в страната е създадена атмосфера на„ тотална психоза ”с помощта на дезинформация, която е довела до хаотични насилствени действия и противоречиви военни заповеди. В резултат на това, в рамките на няколко дни след 22 декември 1989 г., 862 представители на бившото правителство бяха убити, а 2 150 души бяха ранени или подложени на тормоз“.
  • 8 Borislav Popov

    7 2 Отговор
    Очевидно румънският сценарий беше възприет като план за събитията, които се случиха в Украйна през зимата на 2014 г. Узурпацията на властта от страна на „революционерите“, опит за намиране и убиване на сегашния президент, преследване на представители на сваленото правителство след преврата - всички тези точки съвпадат точно с новините от Румъния през 1989 г. и от Украйна през 2014 г. .....................................................................................................................................

    В своите показания и интервюта за събитията от зимата на 2014 г., първият украински президент Леонид Кравчук потвърди, че през февруари 2014 г. е знаел за плана „Чаушеску”, който предвиждал убийство на президента Янукович по онова време.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ЖОРО ПАВЕТО

    3 1 Отговор
    Еми значи лошо му се пише! Познавам още един президент който трябва да бъде съден за държавна измяна. Снощи му забраниха да говори пред конгреса!

    Коментиран от #11

  • 11 ЖОРО ПАВЕТО

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "ЖОРО ПАВЕТО":

    Ей капиталист няма да ми пишеш от ника. Аз съм истинският ЖОРО ПАВЕТО и съм от факултето. Миналата година 5 соросоиди ме биха с павета по главата но пак си останах верен на комунизма и на Нинова!
  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 3 Отговор
    1. Янукович дойде на власт като обеща на украинците прозападен курс на управление.
    2. Путин, след като даде обещание за 3 милиарда долара помощ на Украйна, притисна Янукович да се откаже от сближаването с Европа.
    3. Янукович обяви, че преговорите с ЕС се отлагат за в бъдеще.
    4. Волните и свободолюбиви Украинци разбраха, че са излъгани и продадени.
    5. Прогониха кремълския лакей.
    6. Путин реши да даде урок на новата власт в Киев и организира отцепването на п-в Крим от Украйна, въпреки че Русия с международен договор е ГАРАНТ ЗА суверенитета и ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ НА УКРАЙНА.
    7. "Крим наш" - при положение, че никой не поставяше въпроса за отделянето на Крим повече от 20 ГОДИНИ след като Украйна отново става независима след разпадането на СССР.
    8. Този гаров жулик се подигра с казаците и те го натириха. Пак добре, че не го съсякоха, според обичаят им. Сега квичи като наритано псе.

    Коментиран от #13

  • 13 Borislav Popov

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Първо Путин не им обеща 3 милиарда ,а 15 милиарда ! 3 милиарда са дълговете към газпром които обеща да им опрости ! Колко милиарда им дадоха западняците до сега ? Май по малко от колкото откраднаха от тях. Приватизираха им газопреносната мрежа. Съсипаха им икономиката.
  • 14 1944

    1 1 Отговор
    сега като го обявят за издирване чрез интерпол и ще си остане завинаги пленник на плешивия педофил. като глупакът сноудън.
  • 15 Франц Кафка

    1 1 Отговор
    Два мира, два Шапира

    САЩ раздава пари по света за развитие на демокрацията , за да може хората да имат права ..


    РФ дава кредити, за да може войници да поддържат диктатурите и хората да бъдат без права ..
Новини по държави: