Last news in Fakti

25 Януари, 2019 23:00 4 142 29

Все повече турци искат убежище в Германия

  • германия-
  • бежанци-
  • убежище-
  • турци-
  • турция-
  • хорст зеехофер

Сирийците остават най-голямата група кандидати

Все повече турци искат убежище в Германия - 1
Снимка: Shutterstock

Броят на молбите за убежище, подадени от турските граждани в Германия, е нараснал до 10 655 през 2018 г., което е увеличение с около 25% в сравнение с 2017 г., съобщава "Дойче веле". Числото от 2017 година е 8 483, се казва в публикацията, базираща се на данните на германското вътрешно министерство.

Данните от германското правителство показват, че през 2018 г. са подадени общо 185 853 молби за убежище - 16% спад спрямо предходната година. От тези искания около 161 931 са от кандидати за първи път, а малко под 24 000 са били заявки за последващи действия. Министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер, който представи данните за убежището, заедно с доклада на правителството за миграцията за 2016-2017 г. в Берлин, каза, че „постоянният спад“ през последните две години показва, че политическите мерки за ограничаване на миграцията работят.

Спадът в заявленията се дължи на по-строгия граничен контрол, но също така и на международни споразумения като пакт с Турция за ограничаване на потоците от бежанци в Европейския съюз, добави той. Сред желаещите убежище са и 32 000 деца на възраст под една година, които са били родени в Германия от стремящи се към убежище майки, каза Зеехофер.

Сирийците остават най-голямата група кандидати с 46 000, следвана от иракчани и афганистанци, които са съответно 18 000 и 12 000 души. Турските граждани са на шесто място в списъка със съответно 10 655 кандидати след Иран и Нигерия, предаде агенция БГНЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Генералът

    21 5 Отговор
    Е кой не иска да германски гражданин. Всеки би искал да се облажи

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 HANDS OF DOOM*

    27 6 Отговор
    Интересно явление?!?, комшиите, уж във възход икономически и военен а пък немци искат да стават.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хасан

    11 7 Отговор
    Всеки иска БМВ ,евра и пухкави,русички немкини ...а пропагандата е за политика
  • 7 Бююкек Угуз

    17 8 Отговор
    А всяка година хубавия Булгаристан го напускат по 30 000 човека

    Коментиран от #8, #16, #25

  • 8 Иванов

    16 4 Отговор

    До коментар #7 от "Бююкек Угуз":

    Значи 30 х. общо, а тези 10 х. са само за Германия. Ами Холандия, Белгия и т. н? Запада се напълни с турски гета.

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 777

    11 11 Отговор

    До коментар #8 от "Иванов":

    ..и 99% от тях за нищо не стават...дай им да бъркат вар и бетон и са на седмото небе от радост....а в почивките качват тухли и фаянс на седмия етаж, щото са забравили да купят кифла на хаспела...и смятай какъв ''матриал'' е останал в Анадола,щом почнаха и рускини за кметове да си внасят...пхахаха!!!

    Коментиран от #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Али Риза

    7 1 Отговор
    Що бе джанъм?
    При нас демокрация.
    Кеф ти педофилия, кеф ти многоженството, кеф ти да свитнеш жена си...
  • 14 бай. ГАНЯ селендура

    1 2 Отговор
    До сега бяха около 6 милиона, и май ще закръглят 10 милиона.
    И доста от тях купуват жилища край морето
  • 15 Хасан

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "777":

    Не си прав ...в България в чужбина отиват най работливите,най образование и предприемчивите а остава « материала»...и те бхрзо се асииилират ...докато от Турция в Европа отива «материала» и те не се асимилират..капсуловат се,запазват идентичност ,вяра,култура
  • 16 ТЮРЕК НА БЮРЕК

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "Бююкек Угуз":

    От България приятелю напускат циганите и помакоциганите
  • 17 1234

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "999":

    Къде ги видя бе джанъм?
  • 18 bvuy75

    5 1 Отговор
    Германия няма нужда повече от чистачи на кенефи ,има си достатъчно.

    Коментиран от #19

  • 19 Хасан

    2 7 Отговор

    До коментар #18 от "bvuy75":

    Викаш българите са достатъчни

    Коментиран от #20

  • 20 bvuy75

    8 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    В грешка си става въпрос за цигании като тебе.Белите Българи работят нормална работа в заводи и др. и не се капсулират като твоите братчеди, които като си дойдат не знаят и eдна немска дума.И да искат не могат да работят друго.

    Коментиран от #26

  • 21 случаен

    3 0 Отговор
    Грозно казано, признавам, но както е тръгнало, скоро да срещнеш бял човек в Германия, ще стане събитие. Скоро континентът Европа ще стане възмургав. Лошото е, че от желаещите да живеят в Германия освен турците, които са работлив и дисциплиниран народ, останалите отиват просто, за да поживеят на гърба на работещите, да се позабавляват и да спретнат някой и друг атентат, да се врежат в някое сборище от хора с камион, да изнасилят няколко момичета, да взривят някое заведение или да намушкат 5-6 души с ножове. Това е бъдещето на Европа. И джамии, на всяка крачка джамия. Най-ценното нещо в Германия е дисциплината, реда, културния живот. Малко хора обаче се интересуват от това, особено пристигащите от Африка и арабския свят.
  • 22 Що бягате бре..,...

    2 0 Отговор
    Нали си имате султан слънце......
  • 23 Джентълменът русофил

    5 2 Отговор
    Между другото наскоро минах през Германия - много турчин много нещо, само с виждане става. И всичките с нови коли, с бради и с модерни прически. Брех, направо беше стряскащо пред едно KFC, то не бяха турци с М3, с кабриолети, турци с нови джипове. Излъчването им беше от келеш нагоре. И не си мислете, че са интегрирани в немското общество. Предполагам, както и в Англия се изхранват от турските си хранителни магазини продавайки храна основно на източно-европейски емигранти, takeaway и barber shop, fish&chips, car wash. Аз за повече от 6 години във Великобритания, турчин да работи или да играе голф с англичани, камо ли на ръководна позиция, не съм видял. Те си живеят в техните си обшества от затворен тип и това е - интеграцията им в западното общество според мен е мисията невъзможна, ако ще и шесто поколение турци в Германия или в Англия да са. Защо въобще ходят на Запад, не разбирам.

    Коментиран от #27

  • 24 Логика

    4 0 Отговор
    Чудна работа! Маркел уж сключи споразумение с Турция с цел последната да пазела границите на ЕС?! А кой ще пази сега границите от турските граждани? Ура, само 185000 молби за убежище! Немските политици се справят, няма що! Блажени са вярващите!
  • 25 Бююк ек У гъз

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бююкек Угуз":

    Ние знаем защо отиваме. Нали бяхте развита икономически, политически, военно страна, защо бягате оттам? Или не ви понася демокрацията? Не знам, затова питам.
  • 26 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "bvuy75":

    Викаш българина си изостави родината си и работи за благото на Германия,Англия,Франция и техните олигарси ..учат немски ,децата им дялкат тикви ,ходят в протестанстки църкви,и немски пъбове...докато турците живеят заедно в гета ,дружни са ,честват си байрями,ходят си в джамит и училища...????
  • 27 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Джентълменът русофил":

    Това е цел а е бе човек ..защо да се асимилират ,..исках да кажа интегрират

    Коментиран от #28

  • 28 Джентълменът русофил

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Хасан":

    Чакай малко сега. Да се интегрираш в западното общество не означава да смениш религията си или да станеш джендър. Всичко това е пропаганда за най-нискоинтелигентната прослойка на простолюдието в България. Също така не означава и да се асимилираш като немец или англичанин - това също е крайност. Да се интегрираш в западното обество означава да уважаваш и следваш правилата, и да усвоиш нормите на морал и поведение изповядвани от съответното западноевропейско общество. Иначе Хасане, турците на запад, ще изглеждат като някакви племена попаднали случайно в цивилизацията, независимо какви коли карат и как се обличат

    Коментиран от #29

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: