Last news in Fakti

31 Януари, 2019 08:11 1 857 7

Криза със самолетите на германските политици

  • германия-
  • самолет-
  • франк-валтер щайнмайер

Франк-Валтер Щайнмайер стана поредният политик, засегнат от проблем с правителствен самолет

Криза със самолетите на германските политици - 1

Президентът на ФРГ Франк-Валтер Щайнмайер стана поредният германски политик, засегнат от проблеми с правителствен самолет - заради технически проблеми се забави завръщането му от държавно посещение в Етиопия, предаде ДПА.

Очакваше се Щайнмайер да се върне в Берлин, но отпътуването му от Адис Абеба се отложи по технически причини. Президентската канцелария каза, че забавянето е било предизвикано от проблем в системата за подаване на сгъстен въздух.

Техници са започнали да работят, за да подготвят самолета Еърбъс А340 за полет, колкото се може по-бързо, заявиха служители, придружаващи Щайнмайер. Германската делегация ще изчака в хотел, докато се извършва ремонтът.

На Щайнмайер веднъж вече му се наложи да остане по-дълго от предвиденото в Етиопия заради проблеми с правителствения самолет през 2014 г., когато беше външен министър и полетът му се забави.

През последната година имаше няколко случая с германски правителствени самолети, които затрудниха представителите на Берлин. Финансовият министър Олаф Шолц за кратко беше блокиран в Индонезия, след като гризачи повредиха кабелите на самолета.

Министърът на икономическото сътрудничество и развитие Герд Мюлер беше забавен в Африка заради проблеми със самолета. А дори канцлерът Ангела Меркел трябваше да пътува с граждански самолет за среща на Г-20 в Аржентина след възникнали по време на полет проблеми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гражданин

    5 3 Отговор
    С времето се убеждавам, че Западът е само една лъскава опаковка, което е нормално предвид това ,че и те са хора като нас, а не някакви свръхразвити човеци, нооо пропагандата така промива.

    Коментиран от #4, #7

  • 2 НАТО ВЕЦ

    0 0 Отговор
    Ми то не му е за сефте, а и Етиопските авиолинии летят ;)
  • 3 Адана кебаб и дюнер юфка

    3 2 Отговор
    Колко пъти да се повтаря, че щом нещо е германско и западно то би трябвало да е върха на сладоледа да работинда функционира. Те са едни жалки полухора, напреднали само в третия пол. Вчера в лидл Германия следната обявя: Filiall Leiter gesucht:(w./m./d.) превода е Търсим ръководител на обект (мъж, жена, или 3тия пол
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дориан

    1 2 Отговор
    Чак да се чуди човек каква "технологична нация" са. А, чакай. Всяка държава от източна Европа изпрати цвета на своята нация там. Ето защо. Швабите са кухи на гьон, нека друг работи.
  • 6 Адана кебаб и дюнер юфка

    0 2 Отговор
    Забравих да кажа, че швабите са нация триполова(като мъжкия пол е тип джендър розова папионка адана кебаб ал селям уа Аллейкюм, рашките са нация пиянска и ковренска, проблема е че не виждам нашата нация къде е и каква е
  • 7 339

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гражданин":

    Щом те които произвеждат тези самолети са една лъскава опаковка, то каква опаковка са тези които им ги купуват? Руската държавна Аерофлот, която е най-голям национален превозвач предимно оперира с Ербъс, а останалото е Боинг. Другото е че в западните държави няма цензура около такива проблеми и се говори и пише открито, а ако стане проблем с правителствен самолет на Кремъл, то абсолютно никой няма да разбере.
Новини по държави: