Last news in Fakti

2 Февруари, 2019 12:11 2 568 30

Токио: Светът има спешна нужда от нов ракетен договор

  • сащ-
  • русия-
  • договор-
  • ракети

Японското правителство смята, че Договорът за ликвидиране на оръжията със среден и малък обсег е изиграл голяма роля при съкращаване на арсеналите

Токио: Светът има спешна нужда от нов ракетен договор - 1

Японското правителство смята, че Договорът за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег (ДРСМО) е изиграл голяма роля при съкращаване на въоръженията, предава ТАСС. Ако неговото действие бъде прекратено, ще е нужен нов документ.

За неговата подготовка трябва да се привлекат и нови държави, в това число и Китай. Както се съобщава в събота на страницата на японското МВнР, това е обявил ръководителят на ведомството Таро Коно.

"ДРМСО изигра голяма роля и ние разбираме създалата се ситуация, която доведе до това, че САЩ да прекратят изпълнението на своите задължения по него. Въпреки това прекратяването на неговото действие е крайно нежелателно за целия свят“.

Коно е добавил, че в подобен случай Токио възнамерява „лично да допринесе в създаването на нова структура по разоръжаването. Според него обсъждането на такъв бъдещ документ трябва да става при участието на всички заинтересовани страни, включително Русия, САЩ и Китай ".

В петък Доналд Тръмп и Майк Помпео обявиха, че от 2 февруари Вашингтон спира да изпълнява задълженията си по ДРСМО, а след шест месеца ще излезе от него, ако Русия не предприеме мерки, за да се върне към неговото изпълнение..

Договорът беше подписан между СССР и САЩ през 1987 година и до юни 1991 г. задълженията по него бяха изпълнени: СССР е унищожил 1846 ракети, а САЩ - 846.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    18 1 Отговор
    Еееееее светнаха се мойте хора ;) Най добре да се разберат с руснаците и всички международни договори да бъдат без сащ. Те и без това ги нарушават. Пазари в Китай и ЕС колко искаш. Нема продават чак толкова тойоти,но те и в Европа се карат, както се видя от класацията. Освен това,ще си ползват собствената електроника и компютри,а нема са принудени да внасят убития апЪл .

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 САЩ:

    12 3 Отговор
    Ние имаме нужда от ТСВ. Да ни изгори дългът и да скрием следите към златото от ФЕД.
  • 5 ГосТ

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "абе кой компютър е японски?":

    Fujitsu- иам един уъркстейшън 🔨. Panasonic напоследък правят и тук ги харесват,като са решили да явно да вземат функциите на VAIO ;)

    Коментиран от #7

  • 6 ГосТ

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "абе кой компютър е японски?":

    Между другото,просто няма апЪли с параметри на Fujitsu. Имат некъв умрел уъркстейшън,но съм бил свидетел като му сложиш малко по големичък масив от данни как забива. Освен като таблети,много често компютрите служат и за работа ;)
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ГосТ

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "абе кой компютър е японски?":

    И телефони праат между другото,не е само Сони. А съм с едно много яка кюсера,има и шарп. Но действително повечето са с айфон. Излиза по евтино с договора с мобилния оператор да си вземеш айфон.като им казах,че в никъв случай не искам айфон,трябваше доста да търсят докато ми предложат японски апарат. Самсунг също не предлагаха. Само айфони братче...вързани...
  • 9 ГосТ

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "я пак":

    Е ай са, всички знаем че всички взимат от Интел. Ако не е интересно ще е друго. По евтино е и са доказани. Да не мислиш че другите не могат да направят ? Стига моля.
  • 10 аман от договори

    2 11 Отговор
    Светът няма нужда от Русия.
  • 11 Kcaniba

    7 2 Отговор
    фащ си пекат тяфната работа, а лакеите им от ЕС и Джапан яко ги тресе!!
    Срещо Русия са тръгнали смешковци!!

    Коментиран от #18

  • 12 1944

    1 2 Отговор
    клептостанската педерация официално се оттегля от дрсмо. сега ще видите как се крадат милиарди с некадърна анимация.
  • 13 ГосТ

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "я пак":

    Между другото,на суперкомпютрите всичко е Fujitsu-примерно SPARC64 VIIIfx процесор,в момента работят върху съвсем нова технология за чипове ARM. Това са най високите класове обаче. За по евтинките си ползват интел
  • 14 ****

    8 1 Отговор
    Тези взеха да ревът вече,защото Китай им чука на вратата.

    Коментиран от #16, #17

  • 15 Историк

    2 11 Отговор
    Досега единствено евразийските примати и откачалки като Ким са плашили света с ядрени ракети и са се хвали и, че могат да превърнат нечия столица в ядрена пепел. Някой да е чул, САЩ, Китай, Великобритания, Франция или Индия да плашат с ядрено оръжие?

    Коментиран от #25, #26

  • 16 1944

    1 4 Отговор

    До коментар #14 от "****":

    китай вече си има сибир, няма какво да прави в бедната на суровини япония.
  • 17 ГосТ

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "****":

    Да не почукат пак те само на вратата на Китай ;). На всички треа е ясно, че с Германия и Япония шега не бива ;). Нищо че сега са толкова големи пацифисти.

    Коментиран от #19, #22

  • 18 ГосТ

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Kcaniba":

    Съгласен. Но чак пък толкова да ти тресе ЕС и Япония...по скоро наистина трябва да обърнат внимание на тези ковренски номера (нищо ново) и вместо да бъдат нахъсани Русия и ЕС и Япония едни срещу други, просто да бият шута на коврите. Това,за съжаление не ми се струва реално предвид кремълската политика и джуджето милиционер като цар.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ГосТ

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Scout for funn":

    Тея дето нямате грам мозък, вслушвайте се в по умните м'му стара ! С добро ти го говоря ;)сори за предния пост ;)
  • 22 ****

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "ГосТ":

    Вече не сме 20-ти век за да правиш сравнение,в днешно време какво представляват тези двете страни,почти нищо сравнени с Китай,а за Сибир поне за сега забрави да е китайски.

    Коментиран от #23

  • 23 ГосТ

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "****":

    Аз не правя такива предположения. Странно,че някои хора не могат да приемат че има и нормални хора. Такива, които не искат диктатура на пролетариата или див капитализъм. Сега в 21 век, отново Европа е с най добър жизнен стандарт и нормален живот. Япония също. С плюсовете и минусите,това е положението. Китай изобщо не може да се сравнява с Япония, както и Русия или сащ с Европа. На мен пък са ми странни хората, които искат диктатура или див капитализъм. Много са ми странни.

    Коментиран от #24

  • 24 ****

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "ГосТ":

    А нас българите да са ни питали дали искаме тази натрапена демокрация,с която се сринахме като държава,и вече ни третират като територия,всеки ден четем за убийства,самоубийства,изнасилени баби,изчезнали села от картата на България,на това ли ср радваш?

    Коментиран от #27

  • 25 Дивуй

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Историк":

    Някой да не чувал за Хирошима и Нагазаки освен теб .Срама нямате от избитите .
  • 26 Дивуй

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Историк":

    И се писало историк говедото.
  • 27 ГосТ

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "****":

    Не знам, трудно е да правя коментари когато почти нямам спомени от онази система. Но със сигурност е било тежко да не можеш да слушаш музиката която искаш,да четеш книгите които искаш,да не можеш да пътуваш. В същото време,съм свидетел и на пошлостта и кича и класовото разделение (съвсем не справедливо). Затова давам пример Япония и Германия отново,като най изразен модел. Средна класа и липса на крайно бедни. Крайно богатите също не са много,а също така имат някаква култура и поведение в обществото. Та така. А това в България е дело на българите. Съжалявам,но не е виновна нито Русия,нито ЕС. Примери за съседите могат да се дадат.

    Коментиран от #30

  • 28 no name no face no number

    4 1 Отговор
    Светът има нужда вие да си върнете ядрените взривове на американците и всичко ще си дойде на мастото
  • 29 Баце

    1 0 Отговор
    Тези хора най-добре знаят за какво става въпрос, само диванета Историци, говорят глупости отстрани или плямпат за заплата. Здравия разум трябва да надделее, но в Обора такова нещо като разум няма.
  • 30 jforfk

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "ГосТ":

    Да Ви ограмотя. Живял съм в социализЪма. И не е съвсем така както го мислите. Музика никой не е забранявал да слушаме, каквато си искаме. По радио Хоризнт вървеше "Пулсиращи ноти", "Музикална стълбица" и Неделя 150" там се пускаше масово западна музика. Баща ми от там записваше Битълс. "Модерната" музика влизаще в България от пристанищата и изваше у нас до няколко месеца след издаването на плочите. Посещаваха България и западни групи на върха на славата си например: Смоки и Сузи Куатро. А Дийп Пърпъл пееше "балкански" рок. Но имаше работа и сигурност за всички. И ако по старото време имаше наркотици, за нищо на света не беше в тези размери. Циганка престъпност нямаше. Армията беше 120 000 души. И на курорт се ходеше с ЕДНА средна заплата за 14-21 дни. Пълен пансион. А сега оставам на вас да си направите заключенията. Вярно, сега може на курорт и в Дубай да идем. За 5-7 дни. Ако имаме едни излишни 10000 евро. Демек една ГОДИШНА заплата.
Новини по държави: