3 Февруари, 2019 21:36 2 080 5

Форум за религиозна свобода отваря врати през март в Тайван

  • тайван-
  • религиозна свобода-
  • форум-
  • индо-тихоокенаския форум-
  • демокрация

Република Китай ще бъде домакин на Индо-Тихоокенаския форум за религиозна свобода през март, съобщиха по-рано днес от Министерство на външните работи в Тайван.

Работейки в сътрудничество със САЩ, Тайван ще бъде домакин на форума, който има за цел да насърчи религиозната свобода, правата на човека и демокрацията в региона.

Идеята за провеждане на Индо-Тихоокеански форум за религиозна свобода е замислена за първи път през юли миналата година, когато тайваският представител в САЩ Стенли Као взе участие в обсъждане на предизвикателствата пред свободата на религията. По време на събитието, събрало лидери от цял свят, Као участва в разговори с няколко американски високопоставени служители и представители на различни религиозни групи и заяви, че Тайван ще приветства възможността да бъде домакин на подобна среща през първата половина на 2019 г.

Като незаменим партньор в Индо-Тихоокеанския регион, Тайван е готов да допринесе за религиозната свобода и демократичното развитие в региона, заявиха от Министерство на външните работи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    4 2 Отговор
    Като толкова много искат свобода на религията, защо не оставят хората да си строят джамии във големите им градове в щатите. Нека да позволят пълна свобода на религия чиято доктрина е неверниците или да бъдат покръстени или изтребени.

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    Е тука бате прекали!
  • 4 ATEIST

    4 0 Отговор
    Еми аз ще ти отговоря защото джамиите които ти искаш, можеш да ги строиш там където има мнозинство от мюсюлмани.Във една християнска, будистка държава няма как да стане (не че няма).По света има места където да се молиш и само от джамиите се пее силно нарушава се спокойствието на не мюсюлманите.На теб дали ще ти хареса ако църквата три пъти на ден ти опява със високо говорители?
  • 5 Свобода

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Meganoob BG":

    За коя религия говориш аратлик? Знаеш ли че само на няколко стотин километра от Тайван в "братски" Китай, милиони хора са преследвани, арестувани, изтезавани и дори убивани заради техните вярвания. Пример, Фалун Гонг, най голямата група от преследвани заради практиката на мирно учение следващо истинност, доброта и търпение. Тибетски будисти, християни, които не са се присъединили към патриотичната църква на Китай, уйгури мюсюлмани. Всички те са преследвани.