Тема: Украйна

6 Февруари, 2019 12:35 3 180 10

ООН: Украйна е най-минираната държава в света

  • украйна-
  • война-
  • миниране-
  • мина-
  • петро порошенко

Президентът Петро Порошенко вече подписа закон, с който се установява ред за разминиране на Донбас

ООН: Украйна е най-минираната държава в света - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Заради конфликта в Донбас, Украйна влезе в списъка на най-минираните и опасни държави в света. Toва съобщи пресслужбата към Дирекцията на ООН за координация на хуманитарните въпроси, пише вестник „Известия“.

В Световната организация отбелязват, че по време на военния конфликт са загинали над 2500 мирни жители, още 9000 са ранени, в тежка хуманитарна ситуация са близо четири и половина милиона души.

През 2014 година, след държавния преврат, новата власт в Киев е тръгнала на военна операция срещу жителите на Донбас, които отказаха да признаят резултатите от Майдана и се обявиха за независимост, създавайки Донецката и Луганската народна република.

Опълченците от тези две самопровъзгласили се републики непрекъснато съобщават за избухване на мини, а на 22 януари президентът Петро Порошенко подписа закон, с който се установява ред за разминиране на Донбас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    28 5 Отговор
    Брей ... - признаха че е било държавен преврат !!!

    Коментиран от #4, #9

  • 2 Borislav Popov

    5 27 Отговор
    Кой е признал бе, джендьо, вестник "Известия" ли ??
  • 3 Смотаняци 33

    9 1 Отговор
    Мир на праха и.
  • 4 Българин

    8 25 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Пише вестник „Известия“., бе руска подлого. Руски фейк новини, за първи път ли четеш? ООН е обявило руската кочина за страна агресор.

    Коментиран от #8

  • 5 Преброяване на бесните язовци

    4 15 Отговор
    А кой е минирал Донбас и Луганск? Май май са платените от моцква "миньори". 😉
  • 6 Непокорен Донбас

    23 2 Отговор
    Че си беше преврат финансиран от ФАЩ и на малките деца в Мозамбик им е ясно, ама от цялата тая дандания пострада цяла Украйна. То не, че ние сме вързали и цъфнали, ама там рязко им спадна жизнения стандарт, а всички заводи и природни богатства преминаха в ръцете на западни компании, що ли ми е познато от някъде))))
  • 7 Непокорен Донбас

    17 2 Отговор
    Идва ред на Венецуела да се "демократизира", да му мисли народа)))
  • 8 любопитен

    13 2 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Я дай да видим къде, кога и как ООН е обявила Русия за агресор в Украйна?
  • 9 свидетел

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    То виж, че пише "опълченците", а не терористите, щото Украйна провеждаше АТО - АнтиТерористична Операция. А Украйна няма как да е най-минираната, защото класацията се държи от Камбоджа, където червените кхмери направиха страната мармалад. Все пак е по-достойно да признаеш противника, отколкото да се окаже, че години наред с редовната войска търпиш единствено и само поражения и унижение от някакви си терористи, дето и САЩ неще да ги пипа официално, а само пращаха наемници, които излитаха "якодим", през мобилните крематориуми всеки път, когато попадаха на батальоните "Спарта" и "Сомали". Накрая с наемни убийци ликвидираха командирите Гиви и Моторола, а това беше ОЩЕ ПО-ПОЗОРНО, защото нямаше как да ги победят в битка. Тея мини са сложени, за да им пазят съдраните гащи, след боя, който поеха!
  • 10 некойси

    1 0 Отговор
    Пробвайте да прекосите Украина с автомобил да се убедите колко е миролюбива страна. Ако минете успешно без никакви инциденти или най-малкото вълнуващи случки ставам трамвай.
    Пътувал съм преди доста време, а сега там има въоръжени конфликти и война.
Новини по държави: