Last news in Fakti

7 Февруари, 2019 09:42 1 789 3

Тръмп може да направи отстъпки на Северна Корея

  • северна корея-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • отстъпки-
  • ракети-
  • виетнам

Предстои важна среща във Виетнам

Тръмп може да направи отстъпки на Северна Корея - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е готов да разреши възобновяването на икономическите контакти между Северна и Южна Корея и да направи и други отстъпки на Пхенян, ако на срещата във Виетнам в края на месеца севернокорейският лидер Ким Чен-ун се съгласи на сериозни действия за частичното ликвидиране на ракетно-ядрения потенциал на страната. Това съобщава днес японският вестник "Асахи", позовавайки се на източници от американското правителство, предаде ТАСС.

По данни на източниците Вашингтон очаква от Ким Чен-ун обещание да демонтира ядрения център в Йонбьон, на 80 км от Пхенян, където се намират мощности за направата на оръжеен плутоний. САЩ разчитат също на ликвидирането на междуконтиненталните балистични ракети на Северна Корея, способни да достигнат американската територия.

В замяна, освен възобновяването на икономическите контакти между Севера и Юга САЩ биха могли да обещаят на Пхенян хуманитарна помощ, пише "Асахи". В същото време, отбелязва вестникът, изпълнението на евентуалните договорености бързо може да влезе в задънена улица, ако страните не изработят механизъм за проверка на изпълнението на обещанията на КНДР в ракетно-ядрената област.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ****

    6 2 Отговор
    Какво стана с хвалбите на рижавия пуек,нали плашеше Ким,че неговото червено копче било по голямо,и вместо Ким да се моли,стана обратно.На този галфон хвалбите са му големи,първо приказва,и после мисли.
  • 2 Кики

    5 2 Отговор
    Тръмп иска да мине само с хуманитарна помощ-с едната дума казва давам кокошка за кон! Сега Ким като изреди колко неща иска,на оня ще му се завие свят...
  • 3 Нострадамус

    1 1 Отговор
    Виждам в близко бъдеще как бай Доналд си пие ичикийката с Бат Ким.........
Новини по държави: