8 Февруари, 2019 12:42 5 200 41

Русия към САЩ: Унищожете ракетите си в Румъния

  • ракети-
  • русия-
  • сащ-
  • румъния-
  • установки

Ще се вслушат ли в призива американците?

Русия към САЩ: Унищожете ракетите си в Румъния - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руското министерство на отбраната обяви, че САЩ трябва да унищожат ракетните си установки МК-41, разположени в Румъния, за да спазват сключения през 1987 година Договор за ликвидиране на ракетите с малък и среден обсег, предаде „Ройтерс“.

В изявлението се казва, че Вашингтон трябва да унищожи по същата причина и ударните си дронове. Министерството на отбраната съобщи, че е повикало американския военен аташе в Москва, за да му връчи нота с искането на Русия. Русия преустанови участието си в ракетния договор, след като САЩ обявиха, че ще се изтеглят от него след шест месеца, ако Русия не престане да го нарушава. Москва отрича да нарушава договора.

„Министерството на отбраната на Руската федерация предлага на американската страна в периода до прекратяването на срока на действие на Договора за ликвидиране на ракетите с малък и среден обсег да вземе необходимите мерки за връщането си към стриктното спазване на договора, като унищожи разположените на суша универсални пускови установки МК-41, които са разработени за изстрелване на крилати ракети „Томахок“. Да унищожи и ударните безпилотни летателни апарати, попадащи с характеристиките си под определението на договора за крилата ракета с наземно базиране", заяви говорителят на руското министерство на отбраната генерал Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 huha

    13 32 Отговор
    Нямат търпение да се вслушат във волнодумствата на Джудж

    Коментиран от #13

  • 2 Руските свине

    16 50 Отговор
    Усетиха дебелия и почнаха да шикалкавят. Няма да им стане играта, не само ще се махнат, но ще се сложат още . И в Полша и в Украйна и в България.

    Коментиран от #3, #5, #8, #36

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Петко Киряков

    33 15 Отговор
    Румънците пак ще ядат К......ац ама този път ще е на два ката .
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 крепостьний мужик

    13 31 Отговор
    Ваййй ,ама разбира се ,бе ! Немедлено ! Щом от Кремъл са казали - на секундата демонтираме всичко и го даваме на мангитата за скрап ! Ми щом товарищ Путин е "разпоредил" - как не !!! Лошо е да си безсилен ,лошооо ! За кой ли път се убедихме ,че освен на приказки ,на нищо друго не са силни мужиците ,на нищо друго !!!

    Коментиран от #39

  • 7 кремълски орки

    12 25 Отговор
    Лилипута путкин нещо пак е препил с бояришник.Руснаците са като безгласна буква.Искате да се махнат ракетите от Румъния ? Ще разположим още ракети навсякъде по руската граница ,за да може руските получовеци да се осъзнаят и да започнат да се държат като цивилизована нация ,а не като примати.

    Коментиран от #9

  • 8 Иван Савов

    28 9 Отговор

    До коментар #2 от "Руските свине":

    Първо се научи да пише правилно и грамотно. После давай мнение. Кре...те...но...иден мал...оумн...ик.
    Прави са руснаците. САЩ са ги обградили отвсякъде с ракети с малък и среден обсег на действие, а реват като вдовица за хой, че и другите от договора имат такива ракети.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Киро

    8 19 Отговор

    До коментар #5 от "Краварска свиня":

    В България няма американски бази но ти нищо не знаеш само дрънкаш.

    Коментиран от #15, #20

  • 11 Америка е клозет

    19 11 Отговор
    я краварника взел да поставя условия на руската мечка? и онзи очилатият клисар столтенберг също! ало Това е Русия която не приема команди от никого, и която свободна територия няма нищо общо с тоталитарните държави от западна Европа и САЩ!
  • 12 кремълски орки

    10 15 Отговор

    До коментар #9 от "Игнатов":

    Не се милвай кремълски орк.Типичния крепостен селянин си.Марш в Матушка.
  • 13 СССРБарета

    14 8 Отговор

    До коментар #1 от "huha":

    Русия се освободи от тоталитарния модел! време e САЩ да направят същото!
  • 14 Насраха се от страх москалите

    8 13 Отговор
    Треперете червени, крадливи въшки. Всичко вредно, унизително и унищожителна за Русия е полезно и опазващо спокойствието и просперитета на цивилизования ни свят. Кочината на Злото и Лъжата е моргата за последните диктаторски запъртъци.

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 русофилска подлога

    9 8 Отговор

    До коментар #15 от "Бай хой":

    Не се прави на умен ,комунде.Няма бази на САЩ в България,а има бази на НАТО. Участието на американски военни части в съвместни учения с България и други наши партньори от НАТО във военни бази, които са българска собственост, е описано в Споразумението за военно сътрудничество между правителствата на България и САЩ. Това споразумение е одобрено от българския парламент

    Коментиран от #23, #31, #32, #41

  • 18 НАТО

    7 4 Отговор
    Защо да ги унищожават?Нали най-новите ракети на анимационнокосмическите войски не могат да бъдат спряни от нищо?От какво се притесняват орките?
  • 19 Франц Кафка

    4 4 Отговор
    Кой взима на сериозно , страна която вчера закупи 25 тона георгьовски ленти от Китай ?
  • 20 Иван Савов

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Киро":

    Абе ти малоумен ли си?
    Имат четири бази и ги ползват безплатно!

    Коментиран от #22

  • 21 Киро

    5 8 Отговор

    До коментар #15 от "Бай хой":

    Български бази.Съюзниците от НАТО правят съвместни учения с българите.Базите са си български. Отивай на работа не мисли глупости.
  • 22 Киро

    7 4 Отговор

    До коментар #20 от "Иван Савов":

    Кой,кога и къде е давал бази на НАТО? Няма такова решение на НС.Прочети и се образовай.
  • 23 Доц. Иванов

    9 5 Отговор

    До коментар #17 от "русофилска подлога":

    НАТО е само предлог за американците да си направят база. Защитаваш ги сякаш са ти копали на лозето. Защо си толкова жлъчен?
    Иначе в българския парламент са същите като теб. С повръщано в главата.

    Коментиран от #24, #38

  • 24 ссссс

    2 5 Отговор

    До коментар #23 от "Доц. Иванов":

    Не се опитвай да разгръщаш някакви врели некипели.Дай аргументи за думите ти ,а не защото на тебе така ти се иска.В българските бази на НАТО има военни от много натовски държави ,а те са повече от тези на САЩ.Българите не защитават тоя и оня ,а си гледат интереса.В интерес на България е тук да има военни бази на НАТО ,защото не се знае дали на руските бушмени утре няма да им хрумне да анексират и нас.Всички държави около Русия се притесняват за сувернитета си и всеки търси сигурност в НАТО и САЩ.Колкото повече бази на НАТО тук ,толкова по-добре.

    Коментиран от #26, #28

  • 25 jforfk

    8 2 Отговор
    Не мога да разбера как може да има толкова заблудени хора дето вярват, че база на НАТО НЕ Е на САЩ?! Ами на кого да е на Исландия или на Люксембург? Може би белгийска или холандска? То и Германска не може да е - по конституцията на Германия не може немски войски в мирно време да се разполагат извън Германия. Французите имат добър опит: като се заблудиха та кацнаха в едно наше плевенско село ги ... набиха. Та на коя страна да са базите?
  • 26 jforfk

    7 2 Отговор

    До коментар #24 от "ссссс":

    Дайте поне една причина Русия да ни "анексира". Ами анексира ни само САЩ и същото това НАТО т.е. САЩ. Живял съм поне 10 години от разумния си живот във варшавският договор. Цяла година съм служил в Щаба на 2-ра българска армия, когато такава имаше. И от собствен опит зная НЯМАШЕ НИТО ЕДИН РУСНАК В ЩАБА. А други неща имаше. Например МиГ29 на ВТОРАТА година от серийното производство. Сега САЩ ни предлага Ф16 точно на ... 42 години. Имаше ОТР "Точка". Отново 1-2 години след серийното производство. Имаше С300, най-модерните тогава. Сега НАТО, какво предлага? Защота?! Това е най-смешният виц. Г-н Тръмп ни каза в прав текст "пазете се сами". В цялата история не съм чувал англичани или французи да са воювали за нас или с нас. Напртив винаги са ни били врагове още от времената на цар Калоян. Като изклйчим Русия единствените воювали с нас са германските пилоти защитаващи София от същите американци и англичани. На които ние им събаряме паметницинте. За да строим на ... американските пилоти. БОМБАРДИРАЛИ БЪЛГАРИЯ.
  • 27 Сталинчо

    5 1 Отговор
    Няма да махаме никакви ракети скоро ще поставим и в Украйна-ха,ха ,ха
  • 28 Доц. Иванов

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "ссссс":

    "разгръщаш врели некипели" - абе тиквоч изповръщан ти знаеш ли значението на думите и в какво словосъчетания се използват. Малиииии колко си смотан и тъп.
    В стремежа си да изглеждаш остроумен използваш купешки думи дето не можеш да ги наредиш в правилното словосъчетание и изглеждаш много жалко. Тъп си и с фуния не може да ти се налее и с такова... не може да ти се набие.
    Танковата бригада в Горна Баня вече я няма, а е превърната в механизирана рота. Танковете ги нарязаха, а половината бивша горнобанска танкова бригада е дадена на американците са я ползват.
  • 29 Матей

    6 2 Отговор
    Крайно време е Русия да прояви инициатива,войната със САЩ е подла и нечестна.Досега щатите само нападат,а руснаците отговарят или не,така война не се печели.Трябва да се стремят да им издърпат черджето изпод краката по всякакъв начин,дори с военна интервенция в страни като България,където ще ги посрещнат като освободители.Американците както са се запънали като магаре на мост,Южен поток няма откъде да мине.Македония също я вкарват в НАТО И край.Да седнат най-накрая на едни преговори и сериозно да им разяснят,че трябва да си събират партакешите от Европа,ще бъдат принудени,тъй като никой не ги иска повече и по-добре сами да се изнесат со кротце,со благо.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 тоя с катъра

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "русофилска подлога":

    Сороспиен КостовоКрадливоид, базите в България са на САЩ и за тях /единствено в 170 бази на САЩ в света/ , не се плаща наем!
  • 32 зулус

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "русофилска подлога":

    А тоя договор къде можем да му прочетем оригинала ние простосмъртните??? АААха ...разбрахта уа ...военна тайна е...
  • 33 зулус

    2 3 Отговор

    До коментар #30 от "Франц Кафка":

    Ако продължаваш така нагло и безочливо да лъжеш, накрая може и сам да си повярваш...само дето накрая няма да помниш кое беше истина и кое лъжа.Само скоростното присъединяване на Македония към НАТО може дати говори какъв страх ги тресе сащисаните!!!
  • 34 Националист

    4 2 Отговор
    Може ли да вярва някой на Вашингтон, че спазва договорите си?
  • 35 боярышник

    2 5 Отговор
    Не разбирам,как може да има толкова много руски подлоги и мазохисти в този сайт!??Много бързо забравихте как братския рУски народ ни припомни,че азбуката им идва от вЕлика ли беше или сеВерна(и Аз вече се обърках)мАкедония,а не от България!?!?И сега искате да им се доверим!?Не благодаря аз помня.Никога повече "бсп"(безгръбначни страхливи предатели) на власт.

    Коментиран от #37

  • 36 Ооо..фантазьорче...

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Руските свине":

    Айде да видим дали ще сложат нови ракети в Европа..! Не само това,и установките в Румъния ще махнат. Преговори се водят когато има взаимни компромиси,и отстъпки. Когато някой ултимативно поставя условия,на Русия вероятноста да се закучат преговорите е сигурна. Тия номера минават само на надупени „елити и страни” като нашите. Боко,тиквата и Чоко физкултурника.
  • 37 Неграмотен ли си..?

    5 0 Отговор

    До коментар #35 от "боярышник":

    Вземи си опресни знанията преди да пишеш,а не ми казвай че нещо си се объркал. Патриарха на Русия Кирил,когато беше в България,каза на всеослушание...че ако не са били българските братя Кирил и Методий,а след тях и учениците им да разпространят светото писание разбирай..к ижнината и в Русия сега едва ли щяхме да има е такива близки езици. Не вярвай на измислени теории..!
  • 38 Петър

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Доц. Иванов":

    Пич,не се занимавай вобще с тоя неорентирания.. „подлогата”.Каквото и разумно обяснение да му дадеш,тоя е като пробита дамаджана :) Наливаш,и все празно и кънти на кухо.. !
  • 39 простотакис

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "крепостьний мужик":

    радвай се на думите,че току виж си опитал цялата сопа кат проговори с огнени думички бау ! хи хи
  • 40 ББ33

    2 0 Отговор
    Скоро тези ракрети ще ги има и в северна украйна.
  • 41 един от всички

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "русофилска подлога":

    Дали се водят на НАТО или на САШ -няма значение. То какво е НАТО? Ами миловидното наименование на страните ,окупирани от САЩ!
Новини по държави: