10 Февруари, 2019 16:30 1 502 12

Сърбите отново протестират

  • сърбия-
  • протести-
  • белград

Хиляди на демонстрация в Белград

Сърбите отново протестират - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Голям протест срещу сръбското правителство се проведе в Белград в събота вечер, съобщи B92.

Демонстрациите започнаха още в петък в цялата страна. В събота беше проведен и големия митинг срещу администрацията на президента Александър Вучич.

В демонстрацията се включи и писателят Марко Видойкович. Той определи сръбските граждани като „заложници на Вучич“. Писателят говори на импровизирана сцена пред Философския факултет.

Протестите се състояха пред сградата на държавната телевизия и централата на в. "Политика", който е под контрола на Вучич.

Протестиращите искат свобода на медиите и повече социални придобивки. В момента Вучич е на обиколка в Сърбия, за да обясни политиката си на гражданите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нервен

    16 4 Отговор
    СВОБОДА ЗА ВОЙВОДИНА ...върнете откраднатите български земи

    Коментиран от #10

  • 2 onq s konq

    8 8 Отговор
    Апелите на протестите в Сърбия са "за свобода на медиите и повече социални придобивки"...което преведено на български значи че ВУЧИЧ Е НАЛОЖИЛ ДРАКОНОВСКА ЦЕНЗУРА на Медиите по "Съветски образец",а липсата на "социални придобивки" пък значи,че СРЪБСКИЯТ НАРОД Е ОСТАВЕН ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА СЕ ОПРАВЯ КАКТО МОЖЕ.И тъй като протестите са против Правителството което е ПРО-РУСКО,значи че това са ПРОТЕСТИ ПРОТИВ БЕЗЦЕРЕМОННОТО ВМЕШАТЕЛСТВО НА РУСИЯ И ОРИЕНТИРАНЕ НА СЪРБИЯ КЪМ "БЕЛИЯ СВЯТ"!
  • 3 Георги

    8 9 Отговор
    Дай боже колкото се може по-скоро Сърбия и Венецуела да се отърват от комунистическите си режими. И от сатрапите Вучич и Мадуро

    Коментиран от #6

  • 4 Нека сме готови, време не ни остава !

    1 0 Отговор
    Живот НЯМА ! Нещата ще се оправят, всичко ще си иде по местата ! Копайте гробове, купувайте багери, ковете ковчези, определете терени за гробища, преквалифицирайте се бързо за свещенници. Купувайте фитил за свещи , шийте черни забрадки, рокли и пристилки. катафалки и хладилни камери! Садете повечко БОСИЛИК Внасяйте гранит и мрламор , купувайте си места на удобни прегледни слънчеви гробни парцели ! " СВАТБАТА" ОТДАВНА Е КАПАРИРАНА платени са $ 22 ТРИЛИОНА, Няма време за отлагане !
  • 5 Наблюдател

    5 4 Отговор
    Май не им харесва на сърбите про руската политика.
    Като си про руски ще трябва да понасяш разни несгоди, за да ти дадат някой и друг руски изтребител. Заложиха си задника и идва време да си плащат. “Големият брат” нищо даром не дава. Ще дойде време, и ще предложат на Вучич политическо убежище в Русия... както на “украинския му колега” преди време.

    Коментиран от #9

  • 6 НАИВНИК !

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Георги":

    Чичо ти Дойчо Фердинанд те насади на пачи яйца 1919 та година. Над 8,712 кв. км са отнети в полза на Сърбия на Ньойският мирен договор на 27 Ноември край Париж - редградие Ньой - сюр - Сен. Общо 11,278 кв. км. е ОКАСТРЕНА БЪЛГАРИЯ ОТ таткото на царя Борис III, Там са земите ни Западна Тракия, Македония, Добруджа и ИЗЛАЗА на Бяло море. Когато сме воювали за себе си в Балканската ! А с Фердинанд за Дойчо БИСМАРК - ЯДЕМ САКЪС. Дойчи Бисмарк на Берлинкият договор след Руско- Турската война 1878 НИ разделе на ДВЕ и Македонията ТОГАЗ ОТНЕ ! Пъпеши разни пишат че Г. Димитров , Тито, Сталин, Т. Живков и т.н. Л/на с праз , уважаема м/йна ! ЗАПАДА ВАДИ КЕСТЕНИТЕ НА ВОЙНАТА С ТЪПАНИ КАТО ТЕБ а за жалост и с хора като нас които търсят истината от миналото за да определят бъдещето ! Да те жаля ли , незнам ? М/яна си се родил и такъв ще си умреш, като м/йна !
  • 7 Без отдих би се ден и нощ !

    1 1 Отговор
    1913/ 1914 в Балканската С УРА превзе Люлебургас, и Одрин - но се бихме за отстояване на себе си ! Имахме излаз и на Бяло море. А 1919 Първа Световна се бихме за ДОЙЧЕТО. Загинаха 100,000 български войници, Пленени също 100,000 българи. Завърналите се изоставени и ненужни войници , на ВЛАДАЯ ФЕРДИНАНД им устрои кърваво посрещане. И избяга ! 6 МИЛИЯРДА ЗЛАТНИ ФРАНКА ДА ПЛАТИМ контрибуции, отделно въглища, едър рогат добитък и храни ! НО ДОЙЧО ДНЕС и ЕС също мълчи ! Съюзника си забрави и в МИЗЕРИЯ ОСТАВИ !
  • 8 Репарациите влязоха в сила 1920 година

    1 1 Отговор
    Орязоха земите и на малкото оцеляли осакатени селяни войници равителството стъпи на врата КАКТО ДНИС с бирници. Резултат В София Бомбен атентат и Септемврийско въстание 1923 година ! Туй е нашата Евро родина ! А с Русия беше мирна нашата земя и народа ЖИВНА !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Аугусто Пиночет

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "нервен":

    Срокът на Ньойския договор изтече, Западните покрайнини и Поморавието са български!

    Коментиран от #11

  • 11 Иди и ги забери ! Каун !

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Аугусто Пиночет":

    Галфон !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: