11 Февруари, 2019 07:44 4 712 23

Американските войници напускат Сирия?

  • генерал джоузеф вотъл-
  • сащ-
  • сирия-
  • ислямска държава

Пентагонът вече е започнал да изтегля оборудване от фронта

Американските войници напускат Сирия? - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ вероятно само след няколко седмици ще започнат изтеглянето на контингента си от Сирия, както нареди президентът Доналд Тръмп. Това посочи командирът на американските сили в Близкия изток генерал Джоузеф Вотъл, цитиран от Reuters.

Генералът предупреди, че точният момент ще зависи от ситуацията в Сирия, където подкрепяни от САЩ групи започнаха последната офанзива срещу анклавите на "Ислямска държава" край границата с Ирак.

Американската армия вече е започнала да изтегля оборудване от Сирия. Запитан дали изтеглянето на над 2000-те американски военнослужещи ще започне след дни или след седмици, Вотъл заяви: "вероятно седмици. Но отново, всичко ще зависи от ситуацията на място".

Неочакваното изявление на Тръмп от декември за изтеглянето на американските части от Сирия допринесе за оставката на министъра на отбраната Джим Матис. Същевременно военните се опитват да разработят план за изтеглянето, при който да бъде запазено възможно най-много от вече спечеленото.

Стотици допълнителни военнослужещи бяха изпратени в Сирия, за да подпомогнат изтеглянето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    32 4 Отговор
    Това изтегляне заприлича на комедия ,ще си ходя няма да си ходя егати фарса.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Да го кажем направо

    36 4 Отговор

    До коментар #2 от "НКВД":

    Няма какво да му мисли Путин--досега америте му бяха пречка да ги довьрши тотално тези брадати главорези.А сега за седмица ще ги прати при Алах.

    Коментиран от #4

  • 4 НКВД

    11 18 Отговор

    До коментар #3 от "Да го кажем направо":

    НЕ СЪМ МНОГО СИГУРЕН, НО ПОЖИВЬОМ УВИДИМ ТОЙ Е ДУПЕ ГАЩИ С ГЛАВОРЕЗИТЕ ПОНЕ ДОСЕГА ТАКИВА ИНДИКАЦИИ ДАДЕ

    Коментиран от #7

  • 5 А стига бе

    27 3 Отговор

    До коментар #2 от "НКВД":

    А каузата на америте каква е бе човече-петрол-и то безплптен?

    Коментиран от #8

  • 6 Maduro

    25 3 Отговор
    Май ще местят войската към Венецуела.....там "народа има нужда от НАС"
  • 7 Да го кажем направо

    29 5 Отговор

    До коментар #4 от "НКВД":

    Незнам дали Путин е 'дупе и гази" с главорезите,ама в нета още ги има клиповете сьс Сенатор Маккейн как през 2013 г.се прегрьща сьс шефа на ИД-Ал Багдади и го пита дали имат нужда от още пари и орьжие...А и е факт,че откакто Русия е в Сирия-ИД загуби около 90% от територията си.Та само някое хлапе може да ти се вьрже на льжите...
  • 8 НКВД

    6 23 Отговор

    До коментар #5 от "А стига бе":

    Какво ме интересуват америте бе дришльо?? ако имах син там така щях да го бушонирам хермафродита че охраната му щяха да я описват в учебниците на военните училища. Откъде на къде ще праща войници там да ги колят без кауза за Русия. Тръмп си изтегли войничетата да не ги колят и правилно.

    Коментиран от #11, #12, #13

  • 9 Дедо ви

    21 2 Отговор
    Това не е за първи път. Забъркват кашата и изчезват, а после друг да обере пешкира. Сега кюрдите да му мислят. Още на другия ден турците ще почнат да ги бомбят.
  • 10 За какво се биете

    17 2 Отговор
    Те не се бият за свободата на Сирия. Те се бият за богатство. За готовото. За пари. Но военните не знаят за какво се бият. За чужди интереси. Ако някой военнен пукне 100% това е доход за някой мулти богаташ от елитите.
  • 11 Абе Пеп..нчо

    17 2 Отговор

    До коментар #8 от "НКВД":

    Оф...чииии си умен-по твойта логика-америте не ги колят в Афганистан-а и нашите синове покрай тях...--за това що не пищиш бе бок..ук ? Какво го интересували америте-еми това-че плюеш по едните--а си мьлчиш за другите като пу...
  • 12 Я па тоя

    15 2 Отговор

    До коментар #8 от "НКВД":

    А нашите защо ги колят в Афганистан-заради американската кауза? Я колко си лицемерен пос..рко.
  • 13 Още имало

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "НКВД":

    Още имало идиоти,които си мислят че някой ще им се хване на изтьрканите НПО партенки.И ти си от тях.
  • 14 Румяна Костова

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "НКВД":

    Съвсем в американски стил,ще унищожат
    последните терористите, преди да си тръгнат американците.С голи ръце ,в статията пише ,че изтеглят оборудването си,но ще останат да воюват още малко! А до 2015 година си чешеха някои органи докато чакат руснаците да дойдат и да покажат каквота значение наистина да трепеш терористи .А не на ужким,хвалейки се чрез пресата и без никакъв резултат.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 666

    7 2 Отговор
    ПОВЕЧЕТО ОТ ТЯХ СА НАПУСНАЛИ СИРИЯ В КОФЧЕЗИ УБИТИ ОТ БРАТСКА РУСИЯ-ТАКА СЕ ПОСТЪПВА С УБИИЦИТЕ НА МИРНИ ХОРА,НА НАШЕСТВЕНИЦИ И ГРАБИТЕЛИ НА ЦЕЛИ ДЪРЖАВИ И ТО В 21 ВЕК.ПОД ЛОЗУНГА ДЕМОКРАЦИЯ СВОБОДА РАВЕНСТВО И ПО ДОБЪР ЖИВОТ .СЪЩИТЕ ЛОЗУНГИ КАТО ПРИ КОМУНИЗЪМА.НИЩО ВЯРНО.САМО СМЪРТ ЗА УБИИЦИТЕ.
  • 17 Asterix

    2 18 Отговор
    Дайте на Радев един Сухой и го пратете в Сирия да оправи положението!Я,от колко работи разбира човека....кове гвоздеи,вари на село ракия,самолет кара,сега и президент го направиха!Може и руския ботуш да върне...способен и добре изучен човек е.

    Коментиран от #19, #23

  • 18 Простак

    19 2 Отговор
    Разбъркахте и разсипахте държавите в близкия изток ,с вашата ДЕМОКРАЦИЯ , сега бягате ,,
  • 19 любопитен

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "Asterix":

    И тази глупост за колко цента?
  • 20 Владо Вр

    7 2 Отговор
    Сега ще има няколко атаки на идилците и чичо Дони ще рече - оставам. После ще има "сбъркани" доставки на оръжие, малко помощ от Израел и ЦРУ. Всичко това - с надежда за реанимиране на демократичните сърцеяди и претекст за оставане за неопределено време.
  • 21 Джентълменът русофил

    5 1 Отговор
    "Пентагонът вече е започнал да изтегля оборудване от фронта"
    .... канцеларски материали и принадлежности.
  • 22 стоян георгиев

    0 4 Отговор
    изтеглянето от сирия ще е поредната грешка на тръмп,после американците ще се налага скоростно да се връщат.
  • 23 Бай хой

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Asterix":

    Май пропускаш че Радев е учил военна академия в сащ. Пропускаш и че е произведен в чин дженерал в натовска армия. Пропускаш и че Швеция е производител на джаз грипен или европейски призводител нямащ нищо общо с Русия. Но това май са трудни факти за асимилиране от герПаджии. Всжно е винету да е с чадър от магнитски а на цецо синчето да е с гимназия в световната банка на хранилка. България плаща.