11 Февруари, 2019 09:05 1 750 2

Ново блокиране на американското правителство?

  • сащ-
  • блокиране-
  • правителство-
  • финанси-
  • белия дом

На 25 януари беше постигнато споразумение за слагане край на парализата

Ново блокиране на американското правителство? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Белият дом не отхвърли вероятността от евентуално ново спиране на работата на правителството, ако до 15 февруари не бъде постигнато споразумение с демократите за финансиране на стената, която президентът Доналд Тръмп иска да издигне на границата с Мексико, предаде Франс прес.

"Спирането на работата на правителство на теория все още е на масата. Не искаме да се стига дотам, но тази опция все още е отворена за президента и ще остане такава", заяви по Фокс нюз временно изпълняващият длъжността главен секретар на Белия дом Мик Мълвейни.

На 25 януари беше постигнато споразумение за слагане край на частичната парализа на американските агенции след 35 дни спиране на дейността - рекордно дълъг период в историята на САЩ. То предвиждаше финансиране на съответните федерални служби до 15 февруари, а ако дотогава не бъде постигнат консенсус, е възможно ново спиране на дейностите.

Републиканският сенатор Ричард Шелби обяви, че преговорите между американски конгресмени по проблеми за сигурността по границите, за да се избегне ново спиране на дейността на правителството, са забуксували по въпроса за политиката за задържане на имигранти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АААААААААААААААААААААААААААААА

    16 2 Отговор
    Абе бутайте я тая гнусна кочина
  • 2 хааахаааааха

    10 1 Отговор
    И нито един соросоид тук...малчьт като пу....