902 6

Климатичните промени са най-голямата световна заплаха

Тероризмът и хакерските атаки също се възприемат като големи заплахи

Климатичните промени са най-голямата световна заплаха
Снимка: Shutterstock

Климатичните промени се възприемат като най-голямата световна заплаха, следвани от опасения, свързани с тероризма и киберсигурността, сочат резултатите от глобално изследване, цитирано от ДПА и Ройтерс.

В 13 от 26-те страни, включени в проучването на изследователския център "Пю", участниците посочват климатичните промени като най-голямата заплаха. Осем страни определят тероризма на джихадистката групировка "Ислямска държава" като най-голямата заплаха, а според четири, включително Япония и Южна Корея, това са кибератаките, извършвани от други държави.

Участниците изразяват също притеснения от ядрената програма на Северна Корея, от тенденциите в световната икономика, нарастващата сила и влияние на Китай, макар тези опасности да не застават начело в списъка в никоя от държавите, обхванати от проучването. Една страна - Полша - посочва силата и влиянието на Русия като най-голяма заплаха, но това опасение не се проявява забележимо в останалите.

Изследването показва, че нарастват също опасенията, породени от силата и влиянието на САЩ, в сравнение с проучванията от 2013 г. и 2017 година. В Германия притесненията, свързани със САЩ, са се засилили най-много, нараствайки с 30 процента в сравнение с 2013 година. Установява се също така, че привържениците на европейските крайнодесни партии, включително Алтернатива за Германия, са по-скептични по въпроса дали климатичните промени са голяма заплаха.


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ванката
  Отговор
  1 11:41  11.02.19
  няма по-голяма или изобщо някаква друга световна заплаха за цялото човечество освен САЩ!!! това е най-голямото зло създавано някога от хората или по-точно от евреите а не от хората...
 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  2 11:45  11.02.19
  Климатът се е променял и ще продължи да се променя, без значение на планетарните въшки, наричащи се "човечество" и придаващи си неоснователна важност. Като и "писне" на планетата от нас и ще се "отръска", както от динозаврите. Истинската реална заплаха е милитаризма и глобализма на "домуващите" в САЩ претенденти за "господари на света".
 • Какво
  Отговор
  3 14:20  11.02.19
  Климатични промени и хакерска атака.Ето затова няма точни прогнози.
 • Анонимен
  Отговор
  4 16:13  11.02.19
  Най- голямата заплаха на планетата е Антихрист!!!! Той ще доведе човечеството до пълен крах.
 • Хохи
  Отговор
  5 18:58  11.02.19
  Сега ли да се смея???? Мисля че са медийте, когато фактите говорят и Боговете мълчат
 • Гост
  Отговор
  6 19:19  11.02.19
  Най-голямата заплаха за човечеството е глупостта! Няма по-голяма лъжа от човешка намеса в климатичните промени заради горивата! Ясно е кои са тези държави, в които уж климатичните промени били най-плашещи - презадоволените плазмодии от шенгенското пространство, които нямат грам мозък да проумеят, че за планетата ни най-страшно е множенето на неуки негри и обезлесяването! По-тъпи същества от западно еврогейците няма!

Напиши коментар:


Публикувай