11 Февруари, 2019 19:52 9 675 72

ЕС да спре да играе по свирката на САЩ

  • ес-
  • сергей рябков-
  • иран

Сергей Рябков призова Европа за действия спрямо Иран

ЕС да спре да играе по свирката на САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС трябва да спре да играе по свирката на САЩ, ако иска да запази сътрудничеството си с Иран. Това заяви руският заместник – министър на външните работи Сергей Рябков, цитиран от ТАСС.

Според него Иран очаква действия от Европа. Според него е важно ЕС да търгува със страната не само с лекарства и храни.

„ЕС трябва да се опита да надрасне двойнствения си подход на игра от двете страни на мрежата. Те се опитват да не ядосат американците, но и не правят нищо, чрез което Иран да види, че са предприети реални действия“, заяви Рябков.

Той призова САЩ да спрат натиска над ЕС за критики срещу Иран, след като европейски представители заявиха, че Техеран трябва да спре разработването на ракети.

През миналата година САЩ се изтеглиха от споразумението за ядрената програма на Иран, като настояват Европа да се съобразява със санкциите, наложени от тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    45 7 Отговор
    Ще има май бой по рогите !
  • 2 охо бохо

    114 15 Отговор
    Няма надежда за подобни независими и справедливи действия от ЕС ! Реалността е : Империята на злото САЩ и васалите и от ЕС !

    Коментиран от #70

  • 3 onq s konq

    28 111 Отговор
    Русия ЯВНО НЕ СИ ПИЕ ХАПЧЕТАТА щото няма пари да си ги купува редовно и резултатът е налице-ЗАПОЧВА ДА БЪРКА ЕС с ОНД,...размахвайки пръст НЕ НА КОГОТО ТРЯБВА:)

    Коментиран от #5, #14, #34

  • 4 Borislav Popov

    26 93 Отговор
    Да бе, да спре да игоае по свирката на САЩ, а да започва да играе по руската свирка, ейй тез ушанки, ама много нахални бе.

    Коментиран от #42

  • 5 Borislav Popov

    54 10 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Явно в един момент няма да го размахва пръста ,а ще им го пъхне отзад ?
  • 6 Леле

    74 6 Отговор
    Борбата е между алчността на ЕС и страха от САЩ !
  • 7 Бесен Язовец

    17 68 Отговор
    Ся, дай да не чупим хатъра на ушанките, да се скараме със САЩ и да станем гъсталаци с чалмосаните от Иран . А нещо друго да искат руснаците ?

    Коментиран от #57

  • 8 Анти милиционер

    8 35 Отговор
    Прост милиционер - уникално невеж за ВСИЧКО, което се случва на запад. Добитък.

    Коментиран от #28

  • 9 538

    47 5 Отговор
    Та това е невъзможно. Еу е окупирана.
  • 10 Анти седераст

    9 52 Отговор
    Добре, че България излезе от милиционерската орбита - какво крайно невежи за всичконслучеащо се по света добитъци!

    Как е възможно да съществуват толкова ограничени хора? Една коношка е по-схватлива от цялото руско управително тяло.

    Коментиран от #48

  • 11 Borislav Popov

    68 7 Отговор
    Кустурица: Около Русия се обединяват всички здравомислещи, а ЕС вече не може да се спаси!!!............. «Политиката на европейските елити води Европа към трагичен финал. Вече наблюдаваме стремителното разрушаване на ЕС и тази тенденция само ще се увеличава».

    Именно европейските елити разпалват войните и направляват потоци мигранти към Европа, планирайки унищожаването й, заяви в ексклузивно интервю знаменитият режисьор.

    Коментиран от #18, #56

  • 12 Borislav Popov

    8 48 Отговор
    Ми като не им харесва на руснаците политиката на ЕС, да спират Северен поток -2, да направят турския поток само да Турция, и въобще да спират газовата тръба, която върви към Европа ! Какво само реват, туй не им харесвало, онуй не им харесвало, все недоволни от ЕС, а все се натискат с газ да ни захранват.

    Коментиран от #15, #62, #63, #64

  • 13 Брей

    8 36 Отговор
    Мъдро. А Русия защщо не спре да прави свирки на игрите. Каквито и противоречия да има между ЕС и САЩ те винаги ще стоят на една страна. И не забравйте , че ЕС изработи механизъм за заобиккаляне на санкциите срещу Иран. Не Русия, а Франция, Германия и Великобритания. Тъй че , айде без съвети, молим!
  • 14 учуден

    32 4 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Редовно ли се дрогиращ вечер !
  • 15 съвет

    28 2 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Когато двама си мерят нещото не си слагай задника между тях, че ще се изхождаш прав

    Коментиран от #61

  • 16 Borislav Popov

    47 4 Отговор
    Италия е решена да постигне преразглеждане на санкциите срещу Русия.Вицепремиерът и министър на икономическото развитие, труда и социалната политика на Италия Луиджи ди Майо потвърди, че правителството възнамерява да преразгледа режима на санкции срещу Руската федерация. Това съобщи в неделя италианската държавна агенция ANSA......................
  • 17 El comandante

    10 51 Отговор
    Тия верно взеха да се взимат насериозно?? До миналата година Германия а и други европейски страни им пращаха влакови композиции с хранителни помощи защото едвам се изправиха на краката си след разпада на СССР /а и ние ги хранихме с влакови композиции с храни цели 70 години/ а днес вече започнаха да заповядват. На кого заповядваш бе маймуно монголоида??

    Коментиран от #20, #49, #59

  • 18 Borislav Popov

    11 43 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    Той Мъдуро много здравомислещ, обедени се с Русия и докара страната до просешка тояга ! А Кустурица ? Нали Сърбия от сума ти и време е уж все с Русия обединена и ко стана, кво им даде това обединение бе, каскет ?? Сърбия, остана ли без Косово ? Остана ! Остана ли без Черна гора и заедно с това без излаз на море ?? Остана !! Стана ли територията на Сърбия по малка и от България ? Стана ! Тресе ли се дори и днем Сърбия от протести ? Тресе се ! Е, какъв му е келепира на твоя Кустурица, аз не виждам ?! А ти каскет, като си толкоз мераклия, отивай в Сърбия или във Венецуела или в Куба и се обединявай с тойта Русия, колкото ти влезе ! А нас българите ни остави, ние тук сме си хванали пътя щ към ЕС и хубаво-лошо, ще си вървим по него, връщане назад няма, тъй да знаеш, кремлебот с кремлебот такъв ! Куфара, гарата, Белград, марш от гьола !

    Коментиран от #19, #21, #22

  • 19 Borislav Popov

    34 3 Отговор

    До коментар #18 от "Borislav Popov":

    Българи подкрепиха Мадуро на митинг пред посолството на Венецуела!!!!!!!!!!!! ....Българи се събраха днес пред посолството на Венецуела в София, за да изразят подкрепа за действащия венецуелски президент Николас Мадуро. Митингът е на фона на засилващите се призиви от европейски държави за произвеждането на нови президентски избори във Венецуела.

    Плакати за солидарност с Николас Мадуро и призив: "Долу ръцете от Венецуела" издигнаха пред посолството подръжниците на властта в Каракас.

    "Мадуро, той е представител на 99% от венецуелския народ. Поредният долен сценарий на щатите за намеса в една или друга страна.......................... Американският президент в Туитър казва, че изборът на народа не важи"??????????????

    Коментиран от #24

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Borislav Popov

    16 1 Отговор

    До коментар #18 от "Borislav Popov":

    Петролните работници се вдигнаха на грандиозен митинг в подкрепа на Мадуро..........................ОПЕК е отказала политическа подкрепа на Мадуро...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 боцмана

    26 2 Отговор
    Всички които пишем тук сме си доморасли политици и отворковци. До преди двадесетина години никой не му и минаваше през ум , че Европа ще се обедини до такава степен. Какво ще кажете ако след някоя друга година се пръкне и обединена Азия , тогава и на обединена Европа и на САЩ ще им се стъжни положението.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 факт

    27 3 Отговор
    европа е памперса на сащ

    Коментиран от #41

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Borislav Popov

    21 3 Отговор

    До коментар #24 от "Borislav Popov":

    А защо няма митинги в подкрепа на обора ? Даже и от 15 бомбета ?..........................Митинги в подкрепа на Мадуро в САЩ!!!!....Акциите бяха проведени в Ню Йорк, Вашингтон, Сан Хосе, Маями, Далас, Питсбърг и Минеаполис..............................

    Митингуващи се събраха пред статуята на Джордж Вашингтон на „Юниън Скуеър”. Те изразиха загриженост, че Съединените щати могат да се намесят военно в ситуацията във Венецуела и да ограничат законната власт в тази страна.

    Коментиран от #31

  • 30 Borislav Popov

    22 2 Отговор

    До коментар #24 от "Borislav Popov":

    Турски граждани излязоха днес по улиците на Анкара в подкрепа на венецуелския президент Николас Мадуро, съобщава Анадолската агенция. Пред посолството на Венецуела демонстрантите издигнаха лозунги, на които беше написано „Не свеждай глава, Турция е с теб“.

    Коментиран от #35

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Апикуро

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Да го размахам пред най-близките ти,знаш си за кой става дума ......нали...
  • 35 Borislav Popov

    3 17 Отговор

    До коментар #30 от "Borislav Popov":

    Хи, хи, хи, а в Китай не е ли имало митинги в подръжка на твоя Мъдуро ? Ако ти дадат 20-30 долара и топките ще му изядеш ти на него !
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Дръндеф

    16 3 Отговор
    Крайно време е. Европа не е зависима от САЩ.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 M.Г.Т

    19 3 Отговор

    До коментар #25 от "факт":

    Грешиш Европа+++САЩ са памперси на евреите
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Хаджи хаджи Българин

    2 4 Отговор

    До коментар #39 от "Borislav Popov":

    Няма да питам повече от къде заработваш! Ясно е! От булшит!
  • 44 Вили

    3 14 Отговор
    Украйна спря да играе по свирката на Москва.

    Коментиран от #45

  • 45 Браво

    4 0 Отговор

    До коментар #44 от "Вили":

    Пожелай им успех.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Гитлер и Гамлет

    4 19 Отговор
    Червените боклуци да се свират в кочината и да не дават акъл на ЕС. Нещо много но сириозно се взеха, но това ще им остане. Много скоро ще се сдухат напълно.
  • 48 Ники

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Анти седераст":

    И се включи в клуба на дупедавците
  • 49 Ники

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "El comandante":

    Една Москва не можем да нахраним Малоумник не ми
    приказвай за СССР

    Коментиран от #54

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Кочината на Злото издъхва в зловоние

    5 13 Отговор
    На кого му пука какво изповръщала съсухрената и ръждясала бивша "ядрена" сила. Нашият свят върви устремен напред, а жалките, азиатски помияри си лаят.

    Коментиран от #60

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Румяна Костова

    4 4 Отговор

    До коментар #49 от "Ники":

    Някои хора са много зле с мащабите.Дори и като застанат пред картата на света ,някой трябва са им обяснява на каква площ е Русия и че само Москва има повече жители от цяла България .
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Иван

    3 8 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    Костурица е алкохолик, като болшонството Руснаци!

    Коментиран от #58

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Крали Марко

    5 2 Отговор

    До коментар #56 от "Иван":

    А англичаните, скандинавските джендъри,прибалтийските джуджета и ПОЛЯЦИТЕ НАЙ-ВЕЧЕ какви са бре кровопоклонико ???
  • 59 Крали Марко

    3 3 Отговор

    До коментар #17 от "El comandante":

    Внимавай безянката да не те еее.. не отзад. Ближи си каварската сол и не мучи за бика, че ще награби Баба Меца !!!
  • 60 Крали Марко

    2 3 Отговор

    До коментар #51 от "Кочината на Злото издъхва в зловоние":

    За себе си ли го написа
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Колев

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Кой е тоя.Ако не беше САЩ нйко няма да го познава.
  • 63 Колев

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Кой е тоя.Ако не беше САЩ нйко няма да го познава.
  • 64 Bolgar bolgar

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    САЩ ли ще ви достави газ?!!!

    Коментиран от #71, #72

  • 65 Ватници

    2 1 Отговор
    Пияниците дето немогат да направят кафе машина, акъл дават
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Путкин

    2 4 Отговор
    Нищо руско, не ми хвалете!!!
  • 68 един

    0 1 Отговор
    Каква свирка? САЩ и ЕС са партньори, споделят едни и същи ценности, имат едно и също мнение по повечето въпроси от световно естество. Руснаците упорито и неадекватно се опитват да командват парада и всички да играят по тяхната свирка. Поне от публикациите в този сайт това се набива на очи. Това не правете, онова не правете, командват и не им пука. Това им дава самочувствие. Не е ли по-добре да разрешат проблемите на собствения си народ, който все повече затъва в мизерия, да направят нещо за него, вместо непрекъснато да гледат извън пределите на държавата си. Правят го нагло и безпардонно. А нашенските дежурни наблюдатели вече са се строили - по 20-30 на клон, общо от 102-ма нагоре.

    Коментиран от #69

  • 69 Крали Марко

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "един":

    Ти споделяш еврогейските джендърски, атлантически "ценности" ! Влюбен в немит бежанец - УЖААССС !!!
  • 70 Димитърдд

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "охо бохо":

    Още през времето на президента Рейгън империята на злото бе съветска Русия, а сега наследника е Русия. Няма нищо ново в дъното на всички мръсни номера, локални войни е била и е Русия. Какво правят във Венецуела руснаците, точно те са там за да контролират цените на горивата, по простата причина че в тази държава има най много запаси от петрол, а руснаците винаги са искали цените на горивата да са високи. Не мога да повярвам, че има българи които защитават казаците, заради които ние плащаме високи цени на горивата и факта, че колите в България се скапват по бързо поради ниското качество на руският петрол и газ. Хем скъпи, хем ниско качество това е което плащаме всичките българи, хем една част продължават да целуват насраните руски задници.
  • 71 Димитърд

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Bolgar bolgar":

    САЩ могат да доставят газ до всяка точка на света, но има открити още много находища на газ. Например откриха големи находища в Израел, Азербайджан, дори има достатъчно газ в съседна Румъния. Хем близо почти няма транспортни разходи, хем е по качествена. Много пъти съм карал и с руска и с румънска газ. Румънската е по качествена и по чиста. Ние трябва да си гледаме нашите и европейски интереси, а не да защитаваме руските, защото те не са изгодни за нас като потребители. Русия винаги е гледала на България като донор. Кремъл всяка година източва между 3 и 5 милиарда долара
    от България, а част от българите продължават да им целуват насраните Казашки задници.
  • 72 Димитърд

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Bolgar bolgar":

    САЩ могат да доставят газ до всяка точка на света, но има открити още много находища на газ. Например откриха големи находища в Израел, Азербайджан, дори има достатъчно газ в съседна Румъния. Хем близо почти няма транспортни разходи, хем е по качествена. Много пъти съм карал и с руска и с румънска газ. Румънската е по качествена и по чиста. Ние трябва да си гледаме нашите и европейски интереси, а не да защитаваме руските, защото те не са изгодни за нас като потребители. Русия винаги е гледала на България като донор. Кремъл всяка година източва между 3 и 5 милиарда долара
    от България, а част от българите продължават да им целуват насраните Казашки задници.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания