13 Февруари, 2019 09:54 4 075 41

Ердоган: Не успяха с валутния курс, а сега ни атакуват с чушки и картофи

  • турция-
  • реджеп ердоган

Турският президент отново засегна темата за високите цени на плодовете и зеленчуците в южната ни съседка

Ердоган: Не успяха с валутния курс, а сега ни атакуват с чушки и картофи - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

"Онези, които не успяха да поставят Турция на колене с валутните курсове, лихвите и с дипломация, сега се опитват да извършат операция чрез храните". Това заяви турският президент Реджеп Ердоган на предизборен митинг в рамките на кампанията за местните избори на 31 март, пише в. "Стар".

Ердоган участва в митинги в градовете Кастамону и Чорум, където отново засегна темата за високите цени на плодовете и зеленчуците в страната, която през последните дни присъства трайно в много от речите му.

"До днес по нито един въпрос не са успели да накарат Турция да се огъне, така както искаха. Световните сили и техните подизпълнители отвътре не можаха да ни превърнат в част от собствения си дневен ред. Не се получи с курса, с лихвите, с дипломация, с внушения, сега се опитват да ни натикат в ъгъла с лук, картофи и чушки", каза Ердоган и добави: "Ние дадохме нужния урок на онези, които сеят хранителен терор. Да видим какво следва занапред".

"Спирачка на хранителната мафия" - така озаглавява в. "Милят" днешната си публикация по темата за скока на цените на плодовете и зеленчуците и предприетите от правителството мерки за борба със спекулата.

От понеделник в Турция бяха открити "регулационните пунктове за продажба" на земеделска продукция директно от общините. Евтините цени на тези пунктове доведоха до спад и в магазинната мрежа, където за 48 часа цените паднаха наполовина, пише "Йени шафак".

Вестникът предлага актуална справка за цените на зеленчуците във водещи хипермаркети в Турция. Във всичките се наблюдава рязко поевтиняване, като поради увеличения интерес на клиентите някои от магазините са въвели ограничение за покупка до два килограма, а в други някои от най-търсените зеленчуци като чушки и патладжани са се изчерпали, пише още "Йени шафак".

Ердоган: Не успяха с валутния курс, а сега ни атакуват с чушки и картофи

"Цените са като през лятото", отбелязва в. "Милят", цитирайки думите на доволен клиент на общинските пунктове за продажба. Вестникът посочва, че в някои случаи цените на земеделската продукция са били увеличавани от веригите хипермаркети между 5 и 10 пъти над изкупните цени на производителите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    34 20 Отговор
    ИЗПОВЕД ОТ АСКЕРА НА ПИПЕРА. ТУРКЯ ОТ ИЗНОСИТЕЛ НА ЗАРЗАВАТ, Я ПОДГОНИ ГЛАД. Със султана на чело с мотиките копаме смело. Ще прогоним тоз терор, ще прекопаме всеки двор, даже близкия обор... Ходжата и той със нас, ей къде надупил се да сее праз. Чакаме и помощ от масква - тор в цистерни или по тръба. Натурална то се знай, че то вече не се трай.

    Коментиран от #3, #40

  • 2 учуден

    49 15 Отговор
    Този ще излезне много по-голям политик от еврогейовете!!

    Коментиран от #27

  • 3 питам

    19 14 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Нещо проблеми с психиката?Нереализиран?Липса на внимание?Има лечебни заведения!

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 12345

    52 9 Отговор
    По прицип Ердоганя не ме кефи, но му свалям шапка за куража да се опъне на господарите на света.
  • 6 Реалата

    9 20 Отговор
    Тоя съвсем полуде!
  • 7 ЕХА

    44 6 Отговор
    Браво, така се бори със спекулата, защо ли веригите веднага смъкнаха цените? Може би мразите Ердоган, но защо ли в България няма поне един който да се опълчи на тези вериги, не говорим само за храни/боклуци/ които ни пробутват ,защото сме втора ръка , а за всичко вкл. и горивата и лекарства.
  • 8 Евала

    37 7 Отговор
    Евала! Така се прави:
    "От понеделник в Турция бяха открити "регулационните пунктове за продажба" на земеделска продукция директно от общините. Евтините цени на тези пунктове доведоха до спад и в магазинната мрежа, където за 48 часа цените паднаха наполовина"
    Европластмасовия зарзават да си го ядат евроверигите!

    Коментиран от #17

  • 9 НИКОГА НЕ ПРОДАВАМ : ЗЕМЯ СЕНО И РАКИЯ

    14 1 Отговор
    ТУКА Е СЪЩАТА РАБОТА. ТИКВИТЕ ИСЩАХА ПО 10 СТОТИНКИ ОНЗИ ДЕН ИДВАХА ДА ПИТАТ ЗА ЗЕЛЕТО МИ И ВИ КАЗАХА 20 СТОТИНКИ А НА СЯКЪДЕ Е ОТ ЛЕВ НАГОРЕ
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ПЕЕВ

    9 16 Отговор
    ТОЯ РАЗРУШИ ДЕМОКРАЦИЯТА В ТУРЦИЯ.
  • 12 Jonathan

    7 9 Отговор

    До коментар #10 от "фактите":

    Ние сме запада а не вие балканджии, вие нямате даже право на собствено мнение, каквото кажем ние това ще правите разбрали ганю

    Коментиран от #15, #18

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Реалист

    6 4 Отговор

    До коментар #12 от "Jonathan":

    Хасане сбъркал си ника! Не ти се получава

    Коментиран от #16, #20, #21

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Реалист

    14 11 Отговор

    До коментар #8 от "Евала":

    " Стига глупости бе тате!" - както се казваше във филма "Опасен чар". Как можеш да повярваш че в 11 МИЛИОНЕН Константинопол цената на домата паднала щото открили 50 пункта за зарзават. Абе това са грубо по около 500 000 човека на пункт. Айде холан! Не пасем доматите с колците. Пак рекламни слогани на султана - ще преборва вътрешния враг щото с кюрдите не му се получи. Стар номер на всеки диктатор - да има враг винаги на хоризонта за да се забаламосва раята.
  • 18 555

    6 4 Отговор

    До коментар #12 от "Jonathan":

    Тия ибрикчии на снимката яко приличат на западняци ха ха ха ха
  • 19 КАСАПИНА

    6 5 Отговор

    До коментар #16 от "1234":

    Помокоциглето асен и то се слага за западняк, аиде да бега при козите, че пак се замечта.
  • 20 Хасан

    8 7 Отговор

    До коментар #15 от "Реалист":

    Ах си пиша само от свое име..за какво ми е да пиша под чуждо...а и не разбирам какво лошо има в това вместо една шепа посредници да печели и производител и потребител
  • 21 Хасан

    13 11 Отговор

    До коментар #15 от "Реалист":

    Гледай турците и разбери защо прадядо ти не е гладувал като руснаците и евпрпейците ..не е имало епидемии и холери в Османската империя

    Коментиран от #29, #31

  • 22 гост

    10 2 Отговор
    Дали ще доживеем в България да се случи същото?!
  • 23 Иван

    12 1 Отговор
    Браво ве бат Ердо!
    Ти се човека Ейваллах
  • 24 стоян георгиев

    10 5 Отговор
    хахахаха хохохохо!!!!правителсвения вестник реагира като работническо део 1986 година.ердоган смазал патладжановта мафия и цените на заленчуците отишли на мястото си.време е да почне да разстрелва кулаците по селата,ша продават те скъпи патладжани ха мъ ха!само че сред индианците номера минава.трябвало и у нас да стане така.ами другари така беше преди 30 години затова и нямаше ни патладжани ни домати тогава.явно сте позабравили!!!споко ердоган ще ви го припомни.турция почна масово да вкарва земеделска продукция и с тази политика на султана проблема ще се задълбочава.

    Коментиран от #26

  • 25 Да се благодари

    9 5 Отговор
    че навреме пусна попчето,иначе досега ''сите търкий---милиардери'' да са станали ...хахахаха...в БРИКС искаха да влизат,че и в ЕС....мухахахаха....а щом е почнал да открива пунктове за изхранване на беднорията....коментара е излишен....великата икономика ...хахахаха!!!!!От кой ли канал ще го вадят тюлените след година-две???????
  • 26 Хасан

    13 7 Отговор

    До коментар #24 от "стоян георгиев":

    Как те кефи турците да бъдат в криза ,ама не става...това са жилав народ ..гледай и се учи защо ти си си бил 700г под чуждо владичесиво а те не са били ..много успешен ход е това ...производителя вместо да чака плащане от прекупчаавача директно си получава кеш пара от общините ,а общините директно реализират продукцията си в по бедните райони на големите градове ...и по такъв си гарантира гласове и от производители и от бедните слоеве

    Коментиран от #30

  • 27 Ако не знаеш

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "учуден":

    да ти кажа....този ахмак е водача на джендърите-Турция е първата страна,подписала Истанбулската конвенция-още през 2012г...затова манафлъка и влечението към домашните животинки са на почит там...пхахаха!!!!

    Коментиран от #28

  • 28 Да допълня

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ако не знаеш":

    ... и ратифицирала конвенцията-на 12 април 2012...а България е единствената Балканска страна ,подписала,но не ратифицирала Истанбулската конвенция ,т.е-няма никаква правна стойност...така че петата колона на Турция по-внимателно с употребата на термина ''еврогейове''.....щото май че те са в челната редица....
  • 29 Реалист

    12 5 Отговор

    До коментар #21 от "Хасан":

    Я стига си измисля. То и без други епидемии мързеливите и крадливи аги са били по-зле и от епидемия. 500 години са крали и са били издържани от работливите българи. Какво сте построили за 500 години бе? Най-леннивата нация след арабите. Кафе, наргиле, локум, халва - това сте донесли. Такава мизерия имате още по туркята че все едно сте в средните векове. И то и в Европейската част. Добре че е Константинопол че гърци, българи и арменци да ви научат на култура. Същите като арабите сте - легнал на сянка под палмата, акъл раздава щото петрол продава... Вижда му се и на тоя рахатлък края. Ерсултан хууууууубаво ще ви ошушка спестяванията докато се усетите. Той нарежда, ЗЕТЯ ПРИБИРА... Абе, кажи ми друга толкова глупава нация освен вас и орките, диктатора да си назначи зетя да го бие чекмеджето с парсата по корема... И търпят като овни водени на курбан... Че и се хвалят...

    Коментиран от #39

  • 30 Реалист

    8 3 Отговор

    До коментар #26 от "Хасан":

    Може ли да си с претенции а да си такъ аджамия като заговорим за икономика? Бе вие направо избихте рибата бе - измислихте пазара отново. Само че вие където отивате, ние от там се връщаме. Сега следващото е да "откриете" купонната система. Купонче - лукче, купонче - домат... Абе я ми кажи ЗАЩО ДО ПРЕДИ ЕРДОМУЗ нямахте дефицит и поскъпване на живота и луда инфлация. Нещо за грандоманията като психично разстройство чувал ли си? Втори Босфор кога? 5та АЕЦ кога? Реджеп Иведик е твоя султан ама облечен във власт. Има едно видео в тубата от туркя на едни оФце дето се хвърлят след коча в пропаста. Е това сте вие в момента, а коча ви е ердомуз...

    Коментиран от #34

  • 31 Експерт

    8 2 Отговор

    До коментар #21 от "Хасан":

    Дали не е имало епидемия в османската империя,. Чумна епидемия от 1871год. И холера 1916-1917год. И за лъжец не ставаш Хасане!

    Коментиран от #36

  • 32 Експерт

    7 3 Отговор
    Който забрави завзетите на Мустафа Кемал-Ататюрк ще обрече страната си на мизерия и нищета. М. Кемал отделя религията от държавата, забранява медресетата(ислямски училища към джамийте) и обявява Турция за република, а Анкара за столица, защото гръцките войски стигат на 12км от нея. Сегашния ибрик ги връща назад доста бързо, икономически и социално дружка на Мадуро и Путин, играе го не сменяем султан.
  • 33 Хайдааааа. Вардаааааа

    9 2 Отговор
    Миии. , що не го въведем и тук?
    Фермерът директно да ми продава .!!!!!
    Ще му платя по скъпо но ще ми излезе по евтино , махаме посредниците и мошениците.
    Това е истината, абе требе ни един такоф човек и тук.
  • 34 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Реалист":

    Не си прав ..през 90 те имаше висока инфлация в Турция ..даже именно високата инфлация,фалити на банките ,високата безработица заличи партиите на статуквото и докара Ердоган на власт...
  • 35 Българинът гледа и не вярва

    3 0 Отговор
    Ганчо е свикнал да му съдират по 10 кожи от гърба
  • 36 Ха сега изброй епидемиите

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Експерт":

    И в гейропата....
  • 37 факт

    4 0 Отговор
    е това е национална политика!
  • 38 подигравката на века

    3 1 Отговор
    всеки народ има това което заслужава. турците имат патладжан султан.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Метгонтан

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    И Ермагедон запя същата песен "альих роз" ... и него зеха да го нападат , да му вземат тва дето няма .... страшна проза имате годин реалист - аплодисменти ненадминат сте . По добре не може да се каже .
  • 41 JamesEngic

    0 0 Отговор
    чайная церемония в москве в подарок софия магазин православных подарков сайт москва http://internetmarketingforum.ru/members/jamestroff.html
    http://tesla-forum.ru/member.php?u=1795
Новини по държави: