14 Февруари, 2019 13:39 1 578 1

Манафорт е дал лъжливи показания

  • сащ-
  • показания-
  • пол манафорт

Неговото положение в съда се усложнява

Манафорт е дал лъжливи показания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Бившият шеф на изборния щаб на президента на САЩ Доналд Тръмп – Пол Манафорт е дал лъжливи показания. Това обяви федералния съд на свое заседание, съобщи Дойче Веле.

Очаква се финално становище на съдията да бъде обявено на заседание на 13-ти март. Заключенията показват, че Манафорт е застрашен от по-сурова присъда.

Неговите адвокати вече отхвърлиха обвиненията. По-рано той сключи споразумение с властите за съдействие срещу намаляване на присъдата. След последните разкрития на екипа на специалния прокурор Робърт Мълър обаче, може и вече да няма възможност да се ползва от него.

Мълър разследва подозренията за руска намеса в президентските избори в САЩ. Той е представил на съда доказателства за лъжливи показания от страна на Манафорт.

Манафорт вече се призна за виновен по обвиненията за сговор срещу САЩ, като срещу него има и обвинения за укриване на информация на доходи и офшорни сметки. Адвокатите му вероятно ще потърсят ново споразумение със съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    8 2 Отговор
    Ма ко стана сега!!??
    Клинтън , Мей и октаналите риптили - на съд за лъжите, руските намеси, скрипали и други русофобии!!
    Това е нарушаване на свободата на словото и личността!!
    Русофобията им е шовинистична, което пък нарушава устава на ООН!!!