14 Февруари, 2019 14:47 56 073 120

Русия предупреди Турция: Търпението ни се изчерпва

  • турция-
  • русия-
  • предупреждение-
  • сирия-
  • търпение-
  • путин-
  • ердоган

Напрежение между Москва и Анкара

Русия предупреди Турция: Търпението ни се изчерпва - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия предупреди Турция, че тя няма право да създаде "зона за сигурност" в Сирия, без да получи съгласие от режима на сирийския президент Башар Асад, съобщи Ройтерс.

Предупреждението на Русия предвещава напрежение на тристранната среща за бъдещето на Сирия между президентите на Русия, Турция и Иран Владимир Путин, Реджеп Тайип Ердоган и Хасан Рохани, която се провежда в руския град Сочи.

Преди началото на срещата на въпрос за турския план за зона за сигурност говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви: "Въпросът за присъствието на военен контингент, който действа с мандат от трета страна на територията на суверенна държава и по-конкретно на Сирия, трябва да бъде решен директно от Дамаск".

Кремъл също така намекна недвусмислено, че търпението му към Турция по въпроса за споразумението за установяване на демилитаризирана зона в района на Идлиб се изчерпва. Говорителят на руския президент Дмитрий Песков каза, че Москва очаква практически действия за Идлиб и спомена "продължаващото присъствие на терористични групи там". "Прилагането на решението за Идлиб е един от компонентите на нашата политика за стабилизиране на Сирия и за окончателно създаване на условия ситуацията да се придвижи към политическо уреждане", каза Песков и даде да се разбере, че Путин ще окаже натиск върху Ердоган по въпроса.

Говорейки в руския курорт Сочи, Реджеп Ердоган каза, че Турция иска да установи координация с Русия за планираната зона за сигурност в северна Сирия и добави, че сирийската териториална цялост не може да бъде установена, докато сирийските кюрдски Сили за защита на народа не бъдат прогонени от района.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jo hustan

    126 324 Отговор
    Комунягите и турките са най-простите нации в света.

    Коментиран от #6, #8, #48, #92

  • 2 гост

    95 246 Отговор
    Кюрдите са камък в обувката на Турция, не на Кремъл. Според мен трябва да оставят Реджепа да се оправи с тях. Тва си е тяхна работа. ПКК са терористи според много държави.

    Коментиран от #33, #85, #110

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Путлераст

    88 193 Отговор
    Май ще има още свалени самальоти!

    Коментиран от #59, #75

  • 5 Синан

    120 104 Отговор
    Турция и Русия винаги ще се разберат, доказа ли са го във времето! 🇹🇷

    Коментиран от #24, #34, #79

  • 6 Петър

    150 27 Отговор

    До коментар #1 от "Jo hustan":

    Можете да ги наричате както желаете, но това по никакъв начин не променя фактите. Проследете развитието на двете страни за последните 20-30 години, помислете си и пак коментирайте. За да бъде още по-интересно, сравнете и нас със тях. За последните 20-30 години покажете един социален, икономически или политически фактор, който наистина да се е подобрил (абстрахирайки се от данни и анализи на платени медии и институции).

    Коментиран от #9, #11, #83, #106

  • 7 ГОЛЕМ СМЕХ

    106 45 Отговор
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААААА.....ЗОНА ...ЗА СИГУРНОСТ.....ПЛАТИЛИ РАКЕТИТЕ....ХАХАХАХАХАХАХА....ТЕПЪРВА ЩЕ ГО БОЛИ ГЛАВАТА ЕРДОГАНЯ.....ДА ИМА КЪСМЕТ МАЛОУМНИКА ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ NATO...ХАХАХАХААА...ЧЕСТИТО ПРОЛИВИ НА ПУТИН...КАЗВАХ АЗ ЧЕ КОГАТО АТОВЕТЕ СЕ РИТАТ,МАГАРЕТАТАТА РЕВАТ,АМА КОЙ ДА СЛУША...ПРЕДСТОЯТ МНООООГО ИНТЕРЕСНИ СЪБИТИЯ...ДАНО СЛЕД ТЯХ ИМА ВСЕ ОЩЕ ТЕРИТОРИЯ,НАРЕЧЕНА ТУРЦИЯ...ПХАХАХАХАХА!!!!!!
  • 8 Гост

    141 31 Отговор

    До коментар #1 от "Jo hustan":

    А българите сме най-умни. Цъфнали и вързали 🤙🏽

    Коментиран от #12, #65

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хрониките на Евразия

    43 109 Отговор
    Силата на действие =силата за противодействие.
    Колкото повече Русия се намества във вътрешните работи на други държави и ги шантажира , толкова повече противодействието ще бъде по - решително ..
    Както се казва - Колкото повече шаваш , толкова повече ти влиза ..

    Коментиран от #56

  • 11 Рубладжийче

    44 94 Отговор

    До коментар #6 от "Петър":

    И Петър три пъти се е отричал от Христос както ти русофилино се отричаш и плюеш по България!

    Коментиран от #16

  • 12 Рубладжийче

    55 95 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Русофилите за българи ли се мислите?

    Коментиран от #62, #68, #97

  • 13 Феса

    116 37 Отговор
    Те руснаците са хитри , чакаха ги да се изпокарат турците с Америка и накрая може да ги опънат , американците от яд няма да им помогнат . Историята е показала , мине не мине през стотина години руснаците ги оправят турците , едно време още от Крим са ги почнали и полека лека през руско-турската 1878 стигнаха до Истанбул
    Турците може да разправят че са били много християнски държави , но винаги християнски държави са ги пазили от други християнски държави иначе щяха да ги покръстят отдавна

    Коментиран от #55

  • 14 КГБ Териер

    85 28 Отговор
    Турчина нещо се двоуми и накрая ще остане сам срещу соросите!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 КГБ Териер

    61 21 Отговор

    До коментар #11 от "Рубладжийче":

    Юдо, от тук чувам как дрънкат шекелите в джоба ти!

    Коментиран от #20

  • 17 К. за БХК на евреина Сорос

    32 19 Отговор
    Путине, епм на Ердоган и Турция(спонсор на ИДИЛ).
  • 18 Gustav

    82 32 Отговор
    Турчаците ще скачат по летвата на Москва иначе ще сбъркат много лошо този път!

    Коментиран от #21, #32

  • 19 onq s konq

    61 75 Отговор
    Първо-Турция е основен играч в Газовата доставка на Русия към Европа.Второ-Строеж на Руска АЕЦ в Турция.Трето-Купуване на С-400 от Турция.И след всичко това...На каква се прави Русия и за какво "ТЪРПЕНИЕ" спрямо Турция се изцепва?!

    Коментиран от #30

  • 20 Рубладжийче

    22 63 Отговор

    До коментар #16 от "КГБ Териер":

    Да ти дам някой шекел бе путлераст! Кажи ми кого мразиш най-много, американците, англичаните, евреите или българите и ще те спонсорирам?

    Коментиран от #23

  • 21 Рубладжийче

    24 115 Отговор

    До коментар #18 от "Gustav":

    Сирия е изконно турска земя, бе путлераст!

    Коментиран от #60, #64, #98

  • 22 Kcaniba

    45 34 Отговор
    Винаги става както каже Царя!!
    Турците им къса паметта!??
    Не са забравили 1876!!!??
    Нпо раята ни забрави, ма те са безгръбначни
  • 23 КГБ Териер

    33 17 Отговор

    До коментар #20 от "Рубладжийче":

    Продажните шекело поклонници най -мразя.Давай шекелите сега!

    Коментиран от #29

  • 24 Ю Кортес

    41 17 Отговор

    До коментар #5 от "Синан":

    Напротив,доказали са че интересите им са противоположни.колко си учил история,не знам,ясно е,че не ги разбираш тия работи.вземи паси козичките
  • 25 Време е

    48 18 Отговор
    Турция да заеме достойно своето място сред статистите в голямата игра..много на сериозно почна да се взима маймуняка напоследък ..дали някой знае колко руски танкера са спрени пред Босфора ....последно знам за двйсетина...още около 20 януари имаше едно изявление на Лавров,че отношенията на Турция със Сирия ще са според договора от Адана ,с който бе разтурена централата на ПКК в Дамаск и бе заловен Йоджалан....или изявлението на Захарова ,че Турция не изпълнява задълженията си в Идлиб....а какво да кажем за руско -кюрдските патрули на границата източно от Манбидж...резила край Дахук....мокрите сънща на АIRДОГАНЯ приключиха...сега започва главоболието....
  • 26 Панов

    53 33 Отговор
    Турците ще го ядат суръв и к.рав от дружбата с москалите.ердоган ги води по възможно най лошия път.дано го махнат и възстановят политиката на Ататюрк
  • 27 коментар

    20 43 Отговор
    Е разбра се и се потвърди, че руснака е терорист......."търпението ни се изчерпва" !То и нашето търпение се изчерпи да ни се месят във всичко!Пък турчина да си се оправя.

    Коментиран от #78

  • 28 Иванов

    39 31 Отговор
    Тези две лукави нации днес се карат, утре си го турнат и се сдобрат. Лика прилика са си и дано Бог да ни опази от тях!!!
  • 29 Рубладжийче

    34 50 Отговор

    До коментар #23 от "КГБ Териер":

    Помиярите от КГБ не могат да живеят без да мразят.Сутринта мразят американците и англичаните, по обяд българите и евреите след обяд целия останал свят а вечер жените и децата си!
  • 30 коня на оня

    45 17 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    Публикувано във факти.бг: Първо-Турция е основен играч в Газовата доставка на Русия към Европа.Второ-Строеж на Руска АЕЦ в Турция.Трето-Купуване на С-400 от Турция.И след всичко това....печалбата е заРусия,а тия ахмаци само да излязат от НАТО ,както са се запътили на бегом...само господ знае какво ги чака (и Путин) ..та да не си мисли геврекчията че му се е разминало за самолета и посланника...в края на краищата Турция никога не е била световен фактор,няма и да бъде... щом си канят рускини за кметове...хахахахааа!!!

    Коментиран от #84

  • 31 Инфо

    32 11 Отговор
    Китай, след нечестните (както е обявено) съобщения на Турция относно уйгурската мюсюлманска общност в Китайската провинция Ксинджанг, издаде указание за пътуване на китайците, които са или са на път да посетят Турция, за да бъдат нащрек и да следят за тяхната безопасност.
  • 32 Ами те скачат

    26 7 Отговор

    До коментар #18 от "Gustav":

    вече от доста време.....ама хем майсторски скачат,с троен аксел и превъртане във въздуха ...хахаха..досега скачаха за моркова,отсега нататък ще скачат от тоягата....че инче...папалягата...мухахаха!!!!
  • 33 куку руку ку

    54 8 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Кюрдите в момента са в същото положение както българите сме били преди 1878 година.
  • 34 Да те птам

    31 8 Отговор

    До коментар #5 от "Синан":

    ..така,като ги гледаш тия двамката убавци на снимката,кой е със главоболие...ако се затрудняваш с отговора-обади се на приятел...мухахахаха!!!!
  • 35 Borislav Popov

    30 12 Отговор
    Хахахах май ще има турски паток нйет и С400 нйет. Руско-турската сапунка не спира да ни разсмива. 😂
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 zonk

    27 12 Отговор
    Руски и Китайски шамари за Турция.. Очакваме и Иранските, за завършване на проекта "ос Русия-Китай-Иран ... Турция".

    Коментиран от #43

  • 38 Лошо няма

    14 7 Отговор

    До коментар #36 от "Ю Кортес":

    ..явно козарите са се наситили на кривокраки кадъни...да са им честити и повечко рускини за кметици...
  • 39 T34

    22 22 Отговор
    А РУСИЯ ИМА ПРАВО ДА АНЕКСРА КРИМ И ДОНБАС ТАКАЛИ

    Коментиран от #53

  • 40 Прозрачен си

    21 5 Отговор
    Един и същ евреин е осрал темата на 100 места от 100 акаунта.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Yavuz

    14 37 Отговор
    Скоро ще се види кой колко тежи. Населението на Сирия-80%араби сунити са протурски настроени останалите 20% коктейл от алевити, християни и др. едва ли ще могат да задържат Асад дълго време на власт. Русия за да си запази базите там ще трябва да се съобразява с Турция. Русия защо е допуснал 40% от територията на Сирия да мине в ръцете на кюрдите .При напускане на американските военни, АСКЕРА почва .Турция единствено за Идлиб се координира с Русия.

    Коментиран от #72

  • 43 Ти гледай

    18 5 Отговор

    До коментар #37 от "zonk":

    да не седнат пуйките на тая ос,че много ''ша'' ги боли....ма многу...вервай ми!!
  • 44 Хасан

    9 26 Отговор
    След Украйна добре би било да има и конфликт на Русия с Балтийскиие страни и на Сащ с Венецуела ...всеки проблем на Русия ,Сащ и Европа е добро дошло за Турция ..ще си увеличи влиянието си в Близкия изток
  • 45 Австрийски шамар

    26 8 Отговор
    Австрия забрани поздрава на сивите вълци като символ на екстремистка организация... и сивите пуйки плачат.
  • 46 абе

    7 1 Отговор

    До коментар #41 от "Мария":

    вчера ти беше на 27 години, сега си на 26?!
  • 47 Реджеб

    9 5 Отговор
    Тоя път трябва да се подмия че не съ знае знай ли се......................
  • 48 КомунистИдиот

    24 17 Отговор

    До коментар #1 от "Jo hustan":

    Ние защото сме много умни.Половината България се изнася в Турция да си купи прах за пране и сирене.

    Коментиран от #52

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Руснака

    18 21 Отговор
    Повече няма да ви освободим неблагодарници .
  • 51 терористичен патладжан

    6 7 Отговор
    Манифест: Колкото и да опитва да ме контролира тайпчето, аз ще премина към нови терористични атаки... Ще повиша още повече цената си на пазара!!!
  • 52 Гост

    21 2 Отговор

    До коментар #48 от "КомунистИдиот":

    За сиренето не знам ,ама от праха за пране стават много хубави гипсови орнаменти...земи си повечко....!!!
  • 53 5ко

    8 1 Отговор

    До коментар #39 от "T34":

    Да. Силният винаги е прав.
  • 54 наблюдател

    30 7 Отговор
    Маймуняка Ерди го боли главата вече.Чакаше да се изтеглят американците и аха да дочака сега руснаците му туриха пръта. Доматите скъпи лирата евтина кюрдите си искат държавата... въобще не е добре работата.
  • 55 Alipi

    2 12 Отговор

    До коментар #13 от "Феса":

    Samo deto novoto pokrastvane stava kato I'm pravyat svitki ba ryazaniya kalasnici
  • 56 Едо

    13 2 Отговор

    До коментар #10 от "Хрониките на Евразия":

    ТИ НАИСТИНА МНОГО СИ СЕ РАЗШАВАЛ И ДОРИ НЕ ЗАБЕЛЯЗВАШ, КОЛКО ДЪЛБОКО ТИ Е НАВЛЯЗЪЛ ФАНАТИЗМА В АКЪЛА! ЗА ИНФОРМАЦИЯ НА ДУХОВНО ПРОСТИТЕ, ДАВАМ ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА ФАНАТИЗЪМ: НЕБИБЛЕЙСКА ВЯРА!
  • 57 Важното е на Ердоганя

    14 26 Отговор
    Да не му свърши търпението, че тогава Сирия ще отеснее и на Асад и на Путин.
  • 58 Хан Аспарух

    6 2 Отговор
    От гого да почна събралисасе 5-6 АААшлака и се псуват обиждат и са все приятели от. А професионална. А нещичко за БГ ще кажетели нали това ни интересува и
  • 59 Хахаххааха

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Путлераст":

    Може-еФ-ки
  • 60 Хахахах

    11 6 Отговор

    До коментар #21 от "Рубладжийче":

    Следвайки логиката ти, и България е изконна турска територия
  • 61 1944

    5 11 Отговор
    кремълската булка забрави за венецуелския пиздин.
  • 62 Фен

    14 4 Отговор

    До коментар #12 от "Рубладжийче":

    А американолизците българи ли сте
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Едо

    18 9 Отговор

    До коментар #21 от "Рубладжийче":

    ТУК СЕГА, ФАНАТИК С ФАНАТИКА ТИ, ПРЕДСТАВИ ЖЕЛАНОТО ЗА ДЕЙСТВИТЕЛНО! ЗАЩОТО, ПОНАСТОЯЩЕМ ТУРЦИЯ НЕЗАКОННО ЗАЕМА ДРЕВНА ХРИСТИЯНСКА ТЕРИТОРИЯ, КЪДЕТО АПОСТОЛ ПАВЕЛ С НЕГОВИЯ ЕКИП ОСНОВАВА ХИЛЯДИ ГОЛЕМИ И МАЛКИ ХРИСТИЯНСКИ ЦЪРКВИ! ОТПРАВЯ ПОСЛАНИЕ ДО ЦЪРКВАТА В ГРАД ЕФЕС! ТОВА Е ЕДНО ОТ НАЙ-ПРЕКРАСНИТЕ, АКО НЕ И НАЙ-ВЪЗВИШЕНОТО ПИСМО НА ВЕЛИКИЯ АПОСТОЛ, КОЕТО ВСЕКИ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧЕТЕ В НОВИЯ ЗАВЕТ НА НАШИЯТ ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС! ПИТАМ: КЪДЕ БЯХА ТУРЦИТЕ ПО ТОВА ВРЕМЕ? СИРИЯ СЪЩО Е ДРЕВНА ХРИСТИЯНСКА ЗЕМЯ! В ДЕЯНИЯ НА АПОСТОЛИТЕ Е ОПИСАН СЛУЧАЯТ, КОГАТО САВЕЛ(НА ИВРИТ-ШАУЛ), КОЙТО Е БЪДЕЩИЯТ АП. ПАВЕЛ, ТРЪГВА ОТ ЕРУСАЛИМ С 3 ЕСКАДРОНА РИМСКИ КОННИЦИ КЪМ ДАМАСК, ЗА ДА ВРЪЗВА ХРИСТИЯНИТЕ! НО ПРЕД СТЕНИТЕ НА ГРАДА ВИЖДА СВЕТЛИНА, МНОГОКРАТНО ПРЕВИШАВАЩА СИЛАТА НА СЛЪНЦЕТО В ЗЕНИТА СИ И ЧУВА ГЛАС: САВЛЕ, САВЛЕ, ЗАЩО МЕ ГОНИШ? -КОЙ СИ ТИ, ГОСПОДИ? -АЗ СЪМ ИИСУС, КОГОТО ТИ ГОНИШ! -ЩО ДА СТОРЯ, ГОСПОДИ?! И НАТАТЪК СТАВА МНОГО ИНТЕРЕСНО-ПЪЛНО ОБРЪЩАНЕ НА ВЯРАТА НА САВЕЛ-ПАВЕЛ ОТ ЮДАИЗЪМ В ХРИСТИЯНСТВО! ПРОЧЕТЕТЕ ГО, ЗА ДА НАУЧИТЕ ЦЕЛИЯ РАЗВОЙ НА ТОВА СЪБИТИЕ ОТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ВАЖНОСТ ЗА НАПРЕДВАНЕ НА БОЖИЕТО БЛАГОВЕСТИЕ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ! АМИН!

    Коментиран от #71, #103

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 1944

    12 2 Отговор
    къде е ел команданте, дето са го обидили като малък?
  • 68 Димитърдд

    13 13 Отговор

    До коментар #12 от "Рубладжийче":

    Ние русофилите имаме две родини, истинската е Русия. В нашите глави залпа на Аврора още кънти в главите ни. За нас предателството е партийно задължение. Така, че можеме в името на Русия да си предаваме колкото си искаме и когото си искаме. Нашата основна отличителна черта е предателството.
  • 69 Путкин

    13 14 Отговор
    Е, ся се видя какви лицемери са руснаците! До вчера се прегръщаха и целуваха, днес.....
  • 70 Българин

    13 17 Отговор
    Поруснанчените балканци (които се самонаричат русофили) от няколко години зялитат между "Турция е лоша, само Русия може да ни защити от нея" до обичайните псувни как са чаршафи, поробители и т.н. Изобщо в празните кратуни на руските подлоги е пълна каша, зависи какво ще кажат от Москва....
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Кюрдек

    14 5 Отговор

    До коментар #42 от "Yavuz":

    Публикувано във факти.бг: При напускане на американските военни, АСКЕРА почва...с прибирането на царевицата и патладжана ли ....хахахахах...пък като приключи,обади ми се по телефона..мухахаха!!!!!

    Коментиран от #87, #101

  • 73 Стругар

    6 17 Отговор
    Мачкай Ердо!!!
  • 74 Аааа не така

    1 3 Отговор
    Псувай мммм...да еееее че всеки знае какъв е толкоз години джингизхан.византия. осмалии.и ииии
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Бах мааму

    1 3 Отговор
    До42 се ги спрягате тия аскети на и те не са безсмъртни пък в чужда страна и стените помагат
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Сандо

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "Синан":

    Доказали....Във времето....Имаш ли идея тези две държави колко пъти са воювали помежду си ? Няма такъв съюз. Това е доказано във времето

    Коментиран от #81

  • 80 реалист

    13 5 Отговор
    Ердоганя се завря м/у Русия и САЩ и накрая май ще се наиграе.

    Коментиран от #82

  • 81 Джентълменът русофил

    7 3 Отговор

    До коментар #79 от "Сандо":

    Абсолютно съм на същото мнение. На мен ми звучи, като дружба между куче и котка. Още от началото ми е съмнителна тази дружба, но само времето, ще покаже.
  • 82 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "реалист":

    По-точно-ще го наиграят....интересно коя ли карта ще е в тестето с издирваните престъпници..А♠..едва ли, най-вероятно-2♣
  • 83 Дйлхл

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "Петър":

    Преди 22 години вземах 5 долара заплата а сега 900 за една и съща професия и работа. Ако сега ти намалят заплатата 100 пъти ще проумееш много неща
  • 84 463

    4 2 Отговор

    До коментар #30 от "коня на оня":

    И Вие си имахте Фердинанд но Германия не станахте.😀
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Патриот

    12 5 Отговор
    Турция има вековна традиция на масови убийства на по-слабите. Пророка на мюсюлманите сам е водил войни (10г.) и вероятно сам е избивал хора. Мухамед се е оженил за 6г. Айше. Мюсюлманите, когато следват техния пророк или педофили стават или военни престъпници.
    Доколко може да се вярва на ислямисти съдете по техния "пророк". Историята ни и тази на другите балкански народи ясно показват до колко може да се вярва на Ислямска Турция. Аз им пожелавам всичко добро на Турците, и да не повтарят на Мухамед в грешките/греховете му.

    Коментиран от #93, #99, #113

  • 87 Yavuz

    4 6 Отговор

    До коментар #72 от "Кюрдек":

    Под "патлъджан" ако имаш в предвид тъмнолик рейнджър прав си ,вече ги прибират.

    Коментиран от #89

  • 88 EL comandante

    6 7 Отговор
    Какаъъв огроомен кеф е да се скарат Турция и Русия и да се избият тези мили приятели от няколко години насам. Какъв кев изпитвам от раздвоението на проруските тролове които до днес на обяд викаха ВЕЧНА ДРУЖБА между Турция и Русия. Явно валентинката Жужя се е издънила сексуално днес пред Ердо и е останал незадоволен на връх 14 ти. Тръмп може би без да иска напарви ПЕРФЕКТНИЯТ ХОД!! Изтегли смелите и всемогъщи американски воини-каубои и гледайте сега цирк в Сирия. Там останаха само съюзниците Турция, Русия, войските на Асад и ислямска държава, които в момента нямат враг и ще се избият помежду си:):) Без да иска ли го направи този умен ход Тръмп или вече има умен съветник до себе си???
  • 89 Кюрдек

    5 3 Отговор

    До коментар #87 от "Yavuz":

    Ааа ,значи почнаха да ги събират турските рамбовци край Дахук...а ония ,десетте пишман-аскерчета дето изчезнаха по планинските бази на ПКК...а..ти ко'шъ каиш като ги разбираш толкоз нещата??

    Коментиран от #94

  • 90 времето ще покаже

    4 8 Отговор
    русия трябва да говори с турция с респект .
  • 91 времето ще покаже

    5 1 Отговор
    турция няма на кого да разчита в този момент защото ще настъпи хаос гражданска от това ще се възползват други.
  • 92 простотакис

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Jo hustan":

    А ти като най-умния тук се изказваш пръв,че да могат всички след това да ти се изсмеят по веднъж звучно и да ти теглят по една майна простак
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Yavuz

    5 10 Отговор

    До коментар #89 от "Кюрдек":

    В момента по мотивирана армия от ТУРСКАТА АРМИЯ няма, бъди сигурен. От ПКК масово дезертират, тези лъжливи новини нямат тежест вече. От иранската граница до Средиземно море цялата ивица се контролира от безпилотни самолети и ако се появят терористи пак с безпилотни самолети ги бомбардират, а войниците отиват да събират труповете.

    Коментиран от #96, #100, #104

  • 95 Истина

    11 4 Отговор
    В Турската политика има нещо вампирско по наследство. Те все някого трябва да подтискат, все трябва да избиват тези или онези отказващи пълно подчинение на анкара. Това тяхно поведение е антихристко! Ако те продължат така, Бог ще им разпердушини държавата.
  • 96 Иран

    4 2 Отговор

    До коментар #94 от "Yavuz":

    Запомни тази дьржава.
  • 97 Знам знам

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Рубладжийче":

    Ми не .Просто некои русофили мислим че руснаците са българи ама нещат да си признаят .Въртят ли сучат книги горят само и само да има велико славянство.
  • 98 Знам знам

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "Рубладжийче":

    Нема такова понятие смешкоооу. Няма изконна турска земя.
  • 99 Хасан

    1 5 Отговор

    До коментар #86 от "Патриот":

    България е в душевните граници на руснаци и турци..
  • 100 КАСАПИНА

    7 2 Отговор

    До коментар #94 от "Yavuz":

    По келяв аскер от турския няма приятел, от мюсюл войн не става, запомни го това и си го припомняй постоянно.
  • 101 КАСАПИНА

    8 3 Отговор

    До коментар #72 от "Кюрдек":

    Няма разлика между цигани турци и негри всичките са мръсни и малоуни
  • 102 КАСАПИНА

    8 3 Отговор
    Турчолята са васали на Русия ,не слушат ли са загубени, и без това до няколко години ще станат Руска колония.
  • 103 ДФ1

    1 2 Отговор

    До коментар #64 от "Едо":

    Пий си хапчетата по от рано.
    А за божието благочестие може да питаш индианците и негрите , как добре им се е отразило.
  • 104 Кюрдек

    8 5 Отговор

    До коментар #94 от "Yavuz":

    Ти наистина ли си вярваш на дивотийте ,след като интернет е пълен с кадри от резила на турчаците край Дахук..контролират.... да контролират откъм турска територия колкото си искат,каква работа имат да влизат 30 км в Сирийска територия...Абе,толкова ли си малоумен че не искаш да разбереш че сега не е 19 век,кой ще ви пусне да си разигравате коня както си искате...от два месеца вече и на руснаците им писна от простотийте на Ердоган,само че трябва да има малко акъл в куфалницата и да разбираш какво се крие зад изказванията и изявленията от руска страна.Ти как мислиш -защо Турция не изпълнява задълженията ,които сама е поела ,в Идлиб...аз мисля че две са възможните причини -или не може с тоя келяв аскер или не иска да развали алъш-вериша на Ердоган с терористите.Защо мислиш руснаците заедно с кюрдите поеха контрола над границата източно от Манбидж...В края на краищата кюрдите ви ''маат'' като щкембета у дувар вече 40 години и ще продължат още два пъти по толкова,за резил станахте пред целия свят ,ама ти продължавай с фейлетоните..поне ни развличате в свободното време.....пхахахаа..клоун!!!

    Коментиран от #105

  • 105 КАСАПИНА

    10 1 Отговор

    До коментар #104 от "Кюрдек":

    Прав си, келявия турски аскер не може и на малкия пръст да се намаже, на изпечените Кюрдски бойци, и в безсилието си трепят беззащитни жени и деца.Сега не смеят да вкарват и танкове, че им опукаха 12 бр. и разчитат само на авиацията, макар че САЩ намекнаха че ще подарят на кюрдите ракети земя въздух.
  • 106 Петър Андонов

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Петър":

    Съгласен съм с теб за възхода на двете страни. Но сегашното икономическо положение на Турция е по-лошо от нашето заради намесата на САЩ. Лирата падна толкова,че в момента в Истанбул се радват на 300 евро заплата. Турчин от Истанбул ми го е казвал,ако се чудиш откъде го знам. Турчинът е в София,взима малко над 1000 лв и казва ,че там вече такива заплати няма.
  • 107 Yavuz

    5 3 Отговор
    Терористите от PYD-PKK само като усетят, че предстои операция от страна на ТУРСКАТА АРМИЯ почват масово да дезертират. Вече като видяха, че Турция не се съобразява с техните покровители буквално се превърнаха в тунелни мишки. САЩ в контролираната от PYD -PKK територия не допуска нито руски ,нито ирански, нито на Асад бракмите, влязат ли ги ликвидира ,така утрепаха много руснаци.Турция две мащабни операции направи с абсолютен успех, третата ще бъде още по мащабна и като предупреди САЩ какъв беше отговорът?,че ще се изнесат в най скоро време. Сега в най скоро време операцията ще почне и пак ще ви припомня че ТУРСКИЯТ АСКЕР е номер едно в света.

    Коментиран от #108

  • 108 Кюрдек

    4 2 Отговор

    До коментар #107 от "Yavuz":

    А бе,нещастнико проЗт ...ти чете ли изявлението на Путин,Рохани и Ердоган след срещата в Сочи ,ако си го чел (в което силно се съмнявам предвид глупостите които ръсиш)обърни внимание на т.2:т.3 и особенно на т.т. 4 и 8-на мен ми говорят много,на теб-едва ли,дори няма даже да разбереш смисъла им,...НЯМА ДА ИМА НИКАКВИ ОПЕРАЦИЙ ОТ НИКОГО В СИРИЯ....тая приключи ...великия аскер мухахахахаха....сбирщина от мухльовци,дето ги разгониха с шамари и ритници...така ,като ти четем глупостите,разбирам защо Ердоган се е загрижил за електората си от чушки и пАтладжани...пък като почне офанзивата,обади ми се по телефона....айде сега,бягай да носиш тухли на шестия етаж

    Коментиран от #120

  • 109 DDT

    1 2 Отговор
    Коментарите и плюенето против САЩ се четат, но на мен не ми пука и ще кажа моето. А именно : Турция се подковава активно от САЩ, заплахи за "Майдан" и мноого, много други дипломатически "игри". 500 години мисля са достатъчни, за да си направим изводите. Никой не ни е питал дали искаме да сме в НАТО !!! Решение е на "управляващите". Редно е да се отговори подобаващо. И - "демократично" !!!!
  • 110 Всеки ден наопъки

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Единия ден са ,,цуни-муни", а на другия , ,,дръж се здраво".
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Хасан

    2 4 Отговор
    Турците са балансьори в Сирия ..те диктуват темпото на конфликта ..патрулират с руснаци в Идлиб,патрулират с американциив Менбидж...нека тази роля да бъде в планетарен мащаб ...светът ще стане по спокоен с ролята на Турция на балансьор

    Коментиран от #116

  • 113 Хасан

    3 2 Отговор

    До коментар #86 от "Патриот":

    Ти сигурно не си чел история ..прочети какво направиха белгийците в Конго,Французите в Плжир,Либия,Чад ..А Сащ с Хирошима атомна бомба,Виетнам с напалм ....прочети за тях и ще видиш какво е жестокост ....не знам дали християнска или англосаксонска ...но е жестокост

    Коментиран от #114

  • 114 Патриот

    4 1 Отговор

    До коментар #113 от "Хасан":

    Хасане, злото е зло и е на степени и аз не подкрепям нито една от неговите степени, освен ако не са дадени от Бога. Това Турското зло се оказа най-голямото зло в Историята на България срещу Българите. Когато хора с по-низша култура и идеали наложат тяхната култура и идеали на хора с по-висши с насилствени методи, това е деградация и регрес за подтиснатите. Безчинствата на Турската управа срещу нашите деди в продължение на 5 века за техни егоистични облаги са безбожие и лоша карма за Турция. Християнството е основано на любов към всички хора. Исляма даже и не говори за любов към всички хора. Прочети някоя и друга беседа на учителя Петър Дънов. Тези "християни", които са избивали хора, много ме съмнява да са изпълнявали Божията воля, а най-вероятно са го правили за лични изгоди. Те не са християни на дела. За разлика от Мухамед, Христос не е нареждал и убиването даже на един човек. Напротив, Христос спасява прелюбодейка от убиване с камъни. Огромна е разликата между Христос и Мухамед. Живота на единия е служба на Бога, правене добро на хората, и проповядване на любов между хората. Живота на другия- Мохамед пълен с многоженства и войни.
    Желая на всички хора повече светлина и да обичат истината за да прогресират.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Патриот

    3 2 Отговор

    До коментар #112 от "Хасан":

    Това не е точна така. Турция не само, че позволи гражданската война в Сирия, тя и активно помагаше и помага на джихадистки групи в Сирия. Това е още една лоша карма за Турция. Вместо да стоят на позиция за мир, Ердоган реши да сваля Асад чрез война. "Обичай ближния си като себе си." учи Христос, и Петър Дънов. Ако Ердоган бе умен човек той щеше да се противопостави на злите сили жадни за война срещу Асад в Сирия. Болшинството от джихадистите минаха през Турция за Сирия. Ердоган ако бе по-умен щеше да прогледне, че в тази гражданска война Израел най-вероятно има пръст и дърпа конците задкулисно. Израел също подпомага техни терористични групи в Сирия, и също като Турция им оказваше безплатна медицинска помощ. Грехота е да се разпалват и поддържат войни. Бог или Аллах вижда абсолютно всичко, Ердоган ако бе истински вярващ за какъвто се представя нямаше да позволи гражданската война в Сирия, щеше да се противопостави на нея. Ако бе го направил щеше да повдигне Турция пред целия свят. Само Любовта може да уреди нещата.
  • 117 Патриот

    2 2 Отговор

    До коментар #115 от "KARDJALISTAN":

    Не бъди толкова жаден да вършиш зло на хората, че ще страдаш след това.
    Щастлив злодей няма.

    Коментиран от #118

  • 118 Кюрдек

    2 1 Отговор

    До коментар #117 от "Патриот":

    Защо му обръщаш внимание на патладжана ..не го ли виждаш че е по-зле, завалията и от Еl Komandante...
  • 119 Ганьо

    3 2 Отговор
    Ейй няма оправяне, като българския народ няма друга на света.Курвета големи....
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания