Last news in Fakti

15 Февруари, 2019 18:27 4 528 28

Доналд Тръмп обяви извънредно положение в САЩ

  • сащ-
  • извънредно положение-
  • доналд тръмп

Така той ще може да финансира стена по границата без одобрението на Конгреса

Доналд Тръмп обяви извънредно положение в САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви национално извънредно положение на границата с Мексико, съобщи Fox News.

Американският президент излезе със специално обръщение към нацията. С обявяването на извънредно положение той цели да събере пари за обещаната стена по границата.

С това решение Тръмп ще може да използва пари на данъкоплатците, без да му е нужно разрешение от Конгреса. Според някои критици това решение е противоконституционно.

Очаква се то да бъде оспорено в съда. Според президента решението е взето, заради кризата с трафик на наркотици и имигранти през мексиканската граница.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар📝

    62 5 Отговор
    Тоя Почна да ме КЕФИ
  • 2 Borislav Popov

    4 37 Отговор
    Въъъх, чи страшно станааа, ей ся русофилнята се напрегна яко, чак им се свиха халките ! Ми шега ли е, проклетата Америка е готова да се разпадне !

    Коментиран от #7, #19, #22

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хаха

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "Асен Генов е педал":

    Поне 3 изяде.
  • 5 Еврею Шаломову

    6 5 Отговор
    Я одобряю.
  • 6 jforfk

    51 7 Отговор
    Това си е право на президентът по конституцията на САЩ. А отстрани е интересно. Много интересно особено когато казват, че САЩ е най-голямата "демокрация". А президентът налага тоталитарни мерки. А най-ме е яд когато г-н посланикът на САЩ и разни други американци идват да ни учат на демокрация.

    Коментиран от #8, #16

  • 7 оле

    21 7 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Не зная кой се е напрегнал, ама гледам твоята халка се е отхлабила и си се оакал !

    Коментиран от #15

  • 8 Borislav Popov

    6 23 Отговор

    До коментар #6 от "jforfk":

    Ти па ся, уж било по констиуцията, ама тоталитарно, сам си противоречиш. Това пак е нищо, тойту Пути, за да остане на власт внесе поправки в констиуцията на Руската федерация дори ! Понеже по старата конституция, един и същ човек нямаше право да кандидаства за президент, за трети и четвърти срок, като направи Путин след промяната на конституцията. Ко ша прайм ся ?

    Коментиран от #13, #17, #18

  • 9 среднощен

    36 1 Отговор
    Шест милиарда долара не е сума, която американската икономика да не може да понесе..!? Пропуснатите ползи от контрабанда може да е една от основните причини за "твърдото" противопоставяне на Конгреса..!? Също така евтината работна ръка на нелегалните мексиканци не е малък интерес на пазара на труда в САЩ..!? Да не говорим, че в обратна посока, през нарко картелите се пласира много американско оръжие за цяла Латинска Америка..!? Много сметки явно се объркват..!!?
  • 10 ганчев

    10 5 Отговор
    Този,каквото обеща го прави
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гост

    21 4 Отговор
    Който каквото ще да говори,бат 'Дони май излезе най-добрия президент на САЩ...не си поплюва изобщо,щом го е казал-значи го е направил

    Коментиран от #14

  • 13 jforfk

    20 3 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Вие не се грижете за Путин. Той добре си изпипа работата. След втория мандат президент стана Медведев. Т.е. Конституцията е спазена. После Путин пак смени Медведев. Значи е имало и друг президент. Никъде не пише в конституцията на Русия, че не може един бивш президент да се кандидатира пак. Освен това Путин не си е разрешил по никакъв повод да въвежда извънредно положение. А това дето става в САЩ, ако е демокрация, здраве му кажи. Когато конгреса и сената на САЩ НЕ СА СЪГЛАСНИ ДА ОТПУСНАТ СРЕДСТВА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОБЯВЯВА ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ. Но вие не сте схванал основната идея на моя коментар. Не от Путин се интересувам а от истината. Подчертавам: Не ми е приятно американци да идват да ни дават акъл и да четат тук лекции какво е демокрация! А после собственият им президент да обявява тоталитарни мерки точно както Хитлер, през 1933г.
  • 14 jforfk

    15 2 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Ето тук вече съм съгласен. Човекът обеща да пребори емиграцията и го прави. Дали е законно или демократично е друг въпрос. Пак подчертавам не съм съгласен с мерките му, но това си е мое мнение. Още по-не съм съгласен американският посланик да дава акъл на нашето правителство. И не съм съгласен мастити американци да ни четат лекции по демокрация.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Димитърдд

    1 10 Отговор

    До коментар #6 от "jforfk":

    Като те е яд марш в руската кочина и не се връщай. Жалка руска слуга и марионетка.

    Коментиран от #20

  • 17 хамсал

    12 0 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Това дето си писал,че Путин е променял конституцията е пълна тъпня! Смени се за един мандат с Медведев! Що простееш толкова много?

    Коментиран от #26, #27

  • 18 Голям прос

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Не се радвай - ще ти отклонят паричките за стена...
  • 19 сноу

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Направо през грездея и е на русофилнята ,че сороснята я е напънала дриснята.
  • 20 Реалист

    10 1 Отговор

    До коментар #16 от "Димитърдд":

    Не знам за Русия, но ми се струва че България стана много голяма кочина

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Румяна Костова

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    И Римската империя не се е разпаднала за три дни.Така ,че никой не очаква Америка от другата седмица да спре да съществува.Просто нещата там не са толкова розови ,че да ни замазват очите колко присърце взимат богатите и безгрижни американци страданията на венецуелския народ.
  • 23 Румяна Костова

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Реалист":

    Вие се изживявате тук като пътепоказател и се разпореждате кой накъде да си стяга куфарите.Ей сега ще се разтичам да си събирам най -необходимите вещи,само да допиша коментара....
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 гост 2

    4 0 Отговор
    Мина времето, когато "България е на българите!" и " Съединението прави силата" бяха реалност. Отдавна скритите в сградата с втората фраза продадоха националните интересите на тия, за които "Населението на България трябва да е най-много 4,5 млн" и по възможност смесено. Така че, излез от лозунгите и не се прави на нещо повече от това, което си.
  • 26 Borislav Popov

    0 3 Отговор

    До коментар #17 от "хамсал":

    В края на 2008 година, президента Медведев предложи да се внесат изменения в конституцията на РФ, за увеличение на президентските, пълномощни сроковете, от 4 на 6 години. В течение на само на 2-3 седмици, края на ноември и началото на декември тези предложения бяха преразгледани и бяха приети от държавния парламент, чрез гласуване, всички депутати бяха "ЗА", против нямаше никой. Това са първите съществени поправки на руската конституция, за краткото и 15 годишно съществуване. По нататък тойту Пути внесе и други поправки, ама ти джендьо, няма от де да ги знаеш тези работи.
  • 27 Borislav Popov

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "хамсал":

    До jforfk и до хамсал : В края на 2008 г. президента Медведев предложи да се внесат изменения в конституцията на РФ, за увеличение на президентските, пълномощни сроковете, от 4 на 6 години. В течение на само на 2-3 седмици, края на ноември и началото на декември тези предложения бяха прегледани и бяха приети от държавния парламент, чрез гласуване, всички депутати бяха "ЗА", против нямаше никой. Това са първите съществени поправки на руската конституция, за краткото и 15 годишно съществуване. По нататък вашту Пути внесе и други поправки, ама ти джендьо, няма от де да ги знаеш тези работи.
  • 28 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ПОЛОЖЕНИЕТО В САЩ Е ИЗВЪНРЕДНО ОЩЕ ОТ КОРЕЙСКАТА ВОЙНА /СЛЕД ПЪРЛ ХЪРБЪРТ / !!!!!!!!!!