16 Февруари, 2019 15:35 4 515 93

Ангела Меркел в Мюнхен: Светът се е разпаднал

  • ангела меркел-
  • меркел-
  • мюнхен

НАТО е котва на стабилността в едно бурно море

Ангела Меркел в Мюнхен: Светът се е разпаднал - 1
Снимка: БГНЕС

Канцлерът на Германия и домакин на Международната конференция по сигурността в Мюнхен Ангела Меркел сравни днешната световна архитектура като пъзел, който се е разпаднал на малки парченца.

"Това, което познаваме като цялостна архитектура, на която нашият свят се държеше, сега прилича на пъзел - той се е разпаднал на малки парченца", каза Меркел, цитирана от Politico.

Тя даде да се разбере, че на НАТО трябва да се гледа като на "котвата на стабилността в едно бурно море", отбелязва news.bg.

Меркел коментира световните събития.

Сигурност

Канцлерът на Германия коментира и че не е сигурна дали определянето на разходите за отбрана трябва да се прави на база БВП, защото ако се отбелязвал положителен икономически ръст, това означавало и непрекъснато повече пари за отбрана.

По думите ѝ Германия иска да отделя до 1.5% от БВП за отбрана към 2024 година, това било важно за страната.

Русия и Украйна

Според Меркел в момента в Украйна е установена стабилност, която обаче е крехка. Работило се много по въпроса. Минското споразумение давало резултат, но ситуацията била далеч от своето решение.

В този контекст Меркел отново заяви, че анексирането на Крим от страна на Русия е било грубо нарушаване на международното право.

"Северен поток 2"

В този контекст канцлерът заяви, че се обявява категорично за възстановяването на Украйна. Тя знаела, че държавата иска да остане транзитна страна за руския газ и уверила президентът Петро Порошенко, че това ще остане така.

От аудиторията обаче запитаха Меркел дали проектът "Северен поток 2" няма да означава именно край на транзитната газ през Украйна. В отговор канцлерът посочи, че това няма да се допусне, както досега Украйна не била отрязана напълно от другите тръбопроводи.

На критиките от страна на президента на САЩ Доналд Тръмп, че проектът само ще направи Европа по-зависими от руския енергиен ресурс, Меркел отсече: "Молекула руски газ е молекула руски газ." По думите ѝ било грешно енергийната зависимост да се възприема на база на транспорт.

Сирия

Според Меркел евентуалното бързо изтегляне на силите на САЩ от Сирия ще позволи на Русия да засили присъствието и влиянието си там и в региона, пише АФП. Иран също могли да се възползват от това и в региона можело да се образува вакуум.

Меркел изрази и опасения относно намеренията на САЩ да изтеглят силите си от Афганистан. Това не трябвало да става прибързано.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ООН

    67 4 Отговор
    От кога светът е ЕС?
  • 2 КГБ Териер

    58 4 Отговор
    Тая котва да не ходи само към РФ, да не я отнесе източния вятър!
  • 3 оле

    57 4 Отговор
    Дърт киликандзер
  • 4 РУМЕН

    78 5 Отговор
    СВЕТЪТ ЗАПОЧНА ДА СЕ РАЗПАДА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕБ!
    p.s. ИЛИ ПОНЕ ЕВРОПА!
  • 5 Tervel bitcoin

    51 2 Отговор
    Светът се е разпаднал 💥!!!!! Добро утро Осъзна очевидното
  • 6 Опа

    57 0 Отговор
    Разпаднал се е , защото утрепки и предатели го управляват!
  • 7 Един друг

    51 0 Отговор
    И кой го разпадна?
  • 8 Снайперист

    16 7 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !

    Коментиран от #91

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Баба Ванга

    38 3 Отговор
    Не е далече времето, кога НАТО ке се разпадне и Америка ке се превърне в радиоактивна пустиня!
  • 12 ха ха

    25 4 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    ердо иска тази зона за сигурност за да се предпази от кюрдите а не да бори ислямистите...ами той самият е такъв !! а бежанците не ми изглеждат особено травмирани а по-скоро нагли 30-на годишни младежи !! по здф гледах предаване за тях и единият се оплака , че очаквал като дойде в германия да му дадат апартамент а той трябвало да живее във фургон и да го дели с още един бежанец с който трябвало да се съобразява!!! бил много разочарован !! ако знаеш немски пусни си го ...много добре обяснява за натурата на шалварестите навлеци

    Коментиран от #14

  • 13 Анти седераст

    27 1 Отговор
    Проститурката на евреина Сорос го разруши.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 1234

    22 0 Отговор
    германия се постара да се разпадне, от лизане на юдейски задници..... не знамзащо меркел си мисли че светът ес и нато и сащ?

    Коментиран от #55

  • 16 и какво

    14 3 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    им е терористичното на пкк или на ира да кажем...и двете организации се борят ЗА СВОБОДА и СРЕЩУ тиранията...ми то според теб и нашите революционери са терористи защото са се бли срещу турските поробители !!! а пкк се подкрепя от над 40 млн кюрди и не може да ги наречеш терористи само защото искат доброто на народа си!!еникой няма да ги наеме да работят по фабриките защото те са дошли със съвсем друга нагласа !! а и нали уж са временно тук ,докато нещата в сирия се успокоят...после да си се връщат от където са...тук е европа и никой не ги иска да се заселват

    Коментиран от #17, #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ИВАН КОСТОВ

    3 15 Отговор
    Времето отново ще бъде наше, дрогаре! Само СДС.. урааааааааааа..!

    Коментиран от #49

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ха ха

    10 3 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    ами то и през турското робство е имало българи чорбаджии и богати хора но това не означава , че не е било тирания.а това демокрация и турция не се връзва...колко журналисти лежат по затворите защото изказват мнонието си но по-лошото е , че вие турците подкрепяте диктатурата и диктатора защото сте доста далеч от културният свят !! да не говорим как са намалели християните в денократичната ти турция през годините....и кой си ти да казваш какво им е позволено на кюрдите когато това си е тяхна земя !! видяхме как демократично подкрепихте заграбването на земя от косоварите НО сте против връщането на крим в русия !!!лицемери

    Коментиран от #29, #30

  • 21 и колко

    10 1 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    точно е убил Ботев при превземането на радецки ??? от блъскане в килимчето и единствената ти гънга се е изгладила май !!
  • 22 Хрониките на Евразия

    1 19 Отговор
    Меркел също каза - Европейските държави трябва да обединят срещу заплахата Русия ..
  • 23 АзГ

    26 0 Отговор
    Каква ирония гробокопачката на Европа да говори за разпадащия се свят !?!? Тая е по-нагла и от другаря Борисов !
  • 24 Хрониките на Евразия

    1 13 Отговор
    Също така призова всички държави от ЕС , да бъдат на единен фронт по въпроса за санкциите против РФ

    Коментиран от #25, #26

  • 25 дали си

    14 0 Отговор

    До коментар #24 от "Хрониките на Евразия":

    вярваш ,че европейците ще слушат тазя която покани над 1 млн шалварести при положение , че имат проблеми с над 5-те млн турци нежелаещи да се интегрират !! меркел вече и в германия не върви камо ли в ес
  • 26 дали си

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "Хрониките на Евразия":

    вярваш ,че европейците ще слушат тазя която покани над 1 млн шалварести при положение , че имат проблеми с над 5-те млн турци нежелаещи да се интегрират !! меркел вече и в германия не върви камо ли в ес
  • 27 Borislav Popov

    24 0 Отговор
    Светът се разпада именно от лакомията на тоя алианс. Кой се намеси в Ирак ,Сирия ,Либия ,Афганистан ,Йемен ,Сомалия,Украйна ,Грузия и т.н. Германците да не се правят на света вода ненапита. И те участват в това.
  • 28 АНАЛлизатор 😂

    17 0 Отговор
    От цялата реч на Меркел разбрах, че ".......в момента в Украйна е установена стабилност, която обаче е крехка......", демек в скоро време Путин може да тренира руския тим по джудо в Киевска Рус. За всеки средно интелигентен човек е ясно, че разпада на ЕС в този си вид е въпрос на време. Шансът Украйна да стане демократична държава от западен тип клони към нула. Нищо чудно в скоро време Полша да започне да гради телена ограда на границата си с Украйна.
  • 29 Хасан

    1 13 Отговор

    До коментар #20 от "ха ха":

    Християните в Турция не са намалели а просто са останали в новосъздадените страни ..България,Гърция,Армения,Грузия,Сърбия,Македония и др ..

    Коментиран от #31

  • 30 Хасан

    3 12 Отговор

    До коментар #20 от "ха ха":

    В историята е нямало кюрдска държава за да е кюрдска земя...по тая логика македонците могат да си поискат Филипополис, защото е основан от Филип Македонски

    Коментиран от #33

  • 31 говоря

    5 1 Отговор

    До коментар #29 от "Хасан":

    не за османската империя а за турция...като става въпрос за последните 100-на години!!! мисля , че данните бяха 10% в началото а сега май са 0,5 %...та до там с твоите лозунги за демокрация при турците и за мирна борба за права.

    Коментиран от #32

  • 32 Хасан

    1 10 Отговор

    До коментар #31 от "говоря":

    Република Турция е убила християни или с спогодби гърците са отишли в Гърция,евреите в Израел,българите в България???? Погледни статистиката в Княжество България колко арменци,турци,евреи е имало и сега колко са

    Коментиран от #34

  • 33 какво общо

    9 2 Отговор

    До коментар #30 от "Хасан":

    има дали кюрдите са имали държава....те просто са местно население !! живели са си в племенният строй и заради това са нямали държава !! то и вие турците нямате право на държава защото в момента се намирате на заграбени земи . а османската имерия е унищожила и прогонила местното население на територията на сегашна турция

    Коментиран от #35

  • 34 а бе нали

    8 1 Отговор

    До коментар #32 от "Хасан":

    сте човечни,и позволявате на другите да имат права защо хората са се изселили тогава от турция ??? а вие какво правите в България и защо не сте се изнесли...защото прадедите ни след освобождението са се смилили и не са ви изгонили но вие сте изгонили другите народности !!! а сега в българия ревете за ПОВЕЧЕ и СПЕЦИАЛНИ права каквито сте отказали на българите останали в границите на турция !!

    Коментиран от #36, #37

  • 35 Хасан

    1 8 Отговор

    До коментар #33 от "какво общо":

    В историята няма права ..както казваше старшината”който е ял ,да е ял ..който еб..л да е ..”...българина си е направил държава ,кюрда е закъснял ...в Крим имаше татарско ханство и руснака го унищожи ..подложи на геноцид

    Коментиран от #38

  • 36 Хасан

    1 6 Отговор

    До коментар #34 от "а бе нали":

    Какви повече и специални права иска турчина??.. живее сме си спокойно ...
  • 37 Хасан

    4 7 Отговор

    До коментар #34 от "а бе нали":

    Българите в Турция си имат църкви ,имат си независима паттиаршия ..държавата не им се меси

    Коментиран от #41

  • 38 татарите

    6 2 Отговор

    До коментар #35 от "Хасан":

    са дошли с турците и не са местно население...не са европейци и нямат никакви права като завоеватели !!

    Коментиран от #40

  • 39 ХАХА

    6 0 Отговор
    Така ли са ви заповядали да гоорите всички? Тиквоча прост и той говори за разпад. Ами така е, след като го разпадате като по сценарий...
  • 40 Хасан

    4 7 Отговор

    До коментар #38 от "татарите":

    Не си прав ...В Крим е имало Кримско ханство още преди турците ..впослетсвие стават васали на Империята

    Коментиран от #42

  • 41 родата ми е от

    9 1 Отговор

    До коментар #37 от "Хасан":

    беломорието и земите ни са били в сегашна турция...няма смисъл да ти описвам как са избягали за една нощ оставяйки всичко и как една част са били застигнати от турците на брага на една река и са били избити до крак заедно с новородените !!та не ми обяснявай как никой не ни закачал в турция !!

    Коментиран от #43

  • 42 а бе нали

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "Хасан":

    ти казвам , че са нашественици !!Кримските татари действително имат сложна история на отношенията с Русия. Този народ (който няма общ произход с татарите в Татарстан) се формира през XV век, когато е създадено Кримското ханство . тоест те не са местно население а са пристигнали в крим през 15 век !!

    Коментиран от #44

  • 43 Хасан

    3 11 Отговор

    До коментар #41 от "родата ми е от":

    Провокации винаги е имало...твоето е било преди Втората световна война и Хартата за правата на човека на ООН ...а нашето през 1989 г когато хиляди бяха изселени за една нощ,имотите им разграбени от комунистите в разрез с правата на човека ..

    Коментиран от #45

  • 44 Хасан

    4 9 Отговор

    До коментар #42 от "а бе нали":

    До 15-век Крим руски ли беше????Имаше ли Руска Империя тогава?

    Коментиран от #46

  • 45 алоууу

    12 1 Отговор

    До коментар #43 от "Хасан":

    аз съм живял през бай тошово време и помня екскурзията ви !!! първо въобще не беше за една нощ и никой не ви е изселвал !! имотите си ги продадохте без някой да ви кара насила...имам познат на който му продадохте къща с градина просто защото се махнахте доброволно като изселилите се бяхте ...30-40 % а това за което ти говоря е 100% изгонени и останалите избити !! дори и на дядо ми му предлагаха да купи една къща...турците го познаваха и дойдоха в къщи...искаха мисля около 12 000 лева но на нас просто не ни трябваше и те я продадоха на други !!

    Коментиран от #51

  • 46 до 15

    9 0 Отговор

    До коментар #44 от "Хасан":

    век в крим са живяли европейски племена но в никакъв случай не са били татари !! то и русия като нация е сбор от различни племена но близки помежду си които са се смесили и са станали едно ...както и ние българите сме смес от славяни,траки и прабългари !! но вие не се смесвате и не претопявате а избивате. заради това и не може да се интергирате в европа ...просто не сте европейци !! дори и вие които сте в България си оставате същите докато например румънци,сърби,руснаци,поляци,и т.н които са се преселили в България след едно поколение се интегрират с обществото ни

    Коментиран от #53

  • 47 ха ха ха

    9 0 Отговор
    нато е котва с която са ви хванали за задниците дъртофели... тъпа си на лейка, затова и ЕС е на това дередже!
  • 48 тодор каза

    8 4 Отговор
    Който не иска да се прекръсти с българско име - да напуска, толкоз по-въпроса! Сега един Тодор ни трябва да ни оправи... да знаете, че където е текло пак ще тече!

    Коментиран от #50, #54

  • 49 отчаян от живота в бьлгария

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "ИВАН КОСТОВ":

    то от приватизацията нищо не остана и няма какво да се приватизира вече,недеи си мисли че пак ще доидеш на власт ,тогава боя ти е вьрзан в кьрпа ,и то ще бьдеш бит от народа ,заради стари грехове ,от тебе трьгна всичко ,и сега няма работа ,защото унищожи сумати заводи ,циганска мьрщо драгоманска ,от теб бьлгария сега е на тоя хаус ,а сега тия я довьршват ,ти ли ги научи да крадьт а ,наи сме бедни на балканите заради безработицата ,защото нямаме заводи ,заради теб, па и имаш наглостта да се обаждаш,не си ли много станал нагьл а. / бяхме за пример а станахме за резил ,и то пред цяла Европа /.
  • 50 въпроса

    5 1 Отговор

    До коментар #48 от "тодор каза":

    със смяната на имената няма да реши нещата.просто хората които не приемат България,традициите и и начина на живот да напуснат и да се преселят в турция!! нека върнат българските паспорти и да заживеят както го намират за правилно но не да се опитват да правят номерата на косоварите
  • 51 Хасан

    2 8 Отговор

    До коментар #45 от "алоууу":

    Аз пък помня декемврийската нощ когато БТР с милиционери заобиколиха селото ни посред нощ...влизаха насила по домовете и събираха бащите ни на селския мейдан...затвориха всички в читалището ..жени и деца се събрахме срещу главорезите на Бай Тошо..насъскваха кучета срещу беззащитни...децата плачеха ,жените проклинахс старци се молеха Богу горещо....само защото бяха от етнос който ги е управлявсл преди 110 г

    Коментиран от #56, #63

  • 52 бьлгарин с национална гордост

    8 0 Отговор
    абе тая дьрта коза ,няма ли да се маха вече от политиката ,расипа целия европеиски сьюз и германия даже ,аз незнам какво толко борисов и вярва на тая пачавра дьрта крава ,няма ли по млади хора ,тия се укопали там до гроп, и кокала не го пускат.
  • 53 Хасан

    1 9 Отговор

    До коментар #46 от "до 15":

    Напротив ..турците не се смесват и не се асимилират ..а асимилират другите народи...просто облагодаряваме другите народи
  • 54 Хасан

    1 7 Отговор

    До коментар #48 от "тодор каза":

    Късно е Либе за китка ..има вече либерално общество ..

    Коментиран от #59

  • 55 Лупи

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "1234":

    Тя е еврейка и много добре си изпълнява задачите с цел унищожението на Германия и Европа.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Хасан

    1 6 Отговор

    До коментар #56 от "хан аспарух":

    Не аз съм турчин от тия дето те управляваха 500г ..

    Коментиран от #64

  • 58 Хасан

    2 8 Отговор

    До коментар #56 от "хан аспарух":

    На Балканите винаги е имало престъпност ...хайдуците не обираха ли конаци и кервани ...бяха циганите на Османската империя
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Така де

    8 0 Отговор
    Светът се разпадна заради ДЕГЕНЕРАТИ КАТО МЕРКЕЛ!!! Има една фраза "крадеца вика дръжте крадеца" - тя се отнася за точно тия Брюкселски за*дници, които бяха съучастници в разбиването на държавите и създаване на бандити и терористи!!! С тяхните глупави, ачлчни и садистични политики съсипаха живота на милиарди хора. Докато тия не се махнат от власт няма как да има мир , сигурност и просперитет!!!
  • 62 Хасан

    3 3 Отговор

    До коментар #60 от "Валери":

    Абе човек..погледни се ...Белене ти е скрап,Кремиковци е скрап, имаше авиолинии Балкан ..къде е??.селата запустяха ,младите избягаха ...ти си имаше армия бе човек.......на българина не му трябва душманин ..дай му свободия той сам ще се унищожи ...

    Коментиран от #66

  • 63 чакай сега

    7 0 Отговор

    До коментар #51 от "Хасан":

    нали говореше , че са ви изгонили за една нощ, взели ви имотите а от думите ти излиза , че само са ви събрали в читалището...айде продължи с разказа си за обезглавявания,изкормвания колко избиха тази нощ когато ви събраха. а да те питам колко от селото ви избягаха в турция и ти избяга ли или семейството ти и ако да какво правиш тук...защо се върна ? ако не си избягал ...бе нали е били много зле и уж насила ви изгонили тък ти си останал...на лошото...избрал си го пред светлото бъдеще в майка турция ??

    Коментиран от #67

  • 64 хан аспарух

    8 1 Отговор

    До коментар #57 от "Хасан":

    тия дето ни изкормихте бременните жени и бесехте мьжете зада не правят деца ,тия дето 500 години сме били под турско робство ,маика ви да е.а долна ,затова сега бьлгария е изостанала от много други дьржави от миналото ,ега ви се вьрне тьпкано и на вас ,нещастници ,гяури ниедни ,ега ви удари някоя бомба или цинами или заметресение и цялото ви население го затрие от картата на светь,мьрши ,да вие.а маиката на боклуците ,в оган да горите всичките дано.

    Коментиран от #68, #69

  • 65 ТОЧКАТА

    8 0 Отговор
    Фрау Меркел ..ВИЕ допринесохте много за това положение...Време е да поемете НАТО в свои ръце ,да се прегърнете с Русия и да видите как СЛЕДВАЩИЯТ ви анализ ще има само положителни неща.....Но явно трябват яки топки за това....
  • 66 отчаян от живота в бьлгария

    8 0 Отговор

    До коментар #62 от "Хасан":

    попитаи иван костов за това ,защо Кремиковци отиде на скраб и някои металургии,а другите заводи бяха унищожени ,барабар сьс селското стопанство ,армията и пенсионната реформа ,попитаи го него кьде са.
  • 67 Хасан

    0 8 Отговор

    До коментар #63 от "чакай сега":

    Пеленачета бяха прегазени от диктаторския комунистически режим...пеленаче и то през 1985 г...

    Коментиран от #70

  • 68 Хасан

    4 0 Отговор

    До коментар #64 от "хан аспарух":

    Турчин ли ти продаде Балкан,Кремиковци???турци ли ти взеха Тецовете ,Булгартабак,Рафинерии ?...

    Коментиран от #89

  • 69 Хасан

    7 0 Отговор

    До коментар #64 от "хан аспарух":

    Да ,ама тогава българина имаше възрожденски патриархални ценности ..имаше голяма челяд ..имаше уважение към възрастни ,имаше вяра в Бога..и сега трябва да бъде европеец джендър ....трети пол ..
  • 70 знам

    7 1 Отговор

    До коментар #67 от "Хасан":

    , че не владееш българкият език но има разлика между пеленаче и пеленачета .....аз те питам колко жертви даде селото ти,колко сте избягали, ти защо не си избягал а ти ми говориш за ЕДНО пеленаче когато вие сте избивали ХИЛЯДИ пеленачета !! обясних ти съдбата на бежанците от беломорието и как са били избивани застигнатите от турците а ти ми ревеш, че ви били събрали в читалището и дотук с мелодрамата !! и защо не си отишъл в турция бе като тук не ти понася ??? там ще сди сред свои !!

    Коментиран от #72

  • 71 гмо

    1 4 Отговор

    До коментар #60 от "Валери":

    Валеро?Питам те?но първо помисли.Ти какъв си ?помисли-500год.прапрапра баба ти???????помисли каква кръв тече във венитети.може пък да си със синя кръв
  • 72 Хасан

    0 2 Отговор

    До коментар #70 от "знам":

    Не съм говорил нищо лошо против българите,Република България ...само си казвам мнението

    Коментиран от #73

  • 73 относно

    6 0 Отговор

    До коментар #72 от "Хасан":

    възродителният процес ..както казах смяна на имената не променя нищо. просто е трябвало както вие постъпихте с беломорските българи така и ние да постъпим с вас. не говоря разбира се да бъдете избити но най учтиво да бъдете изпратени през границата. сам призна , че вие не се интегрирате а се опитвате да асимилирате но при положение , че сте 10-12 % няма как да се получи и щом сами не искате да бъдете част от българският народ тогава е по-добре пътищата ни да се разделят мирно и тихо . имате други ценности и опитвайки се да ги налагате предизвиквате негативна реакция както в България така и в европа . много пъти съм казвал, че никой афроамериканец не казва , че е негър а всички се смятат за американци и са готови да умрат за америка а вие работите СРЕЩУ България

    Коментиран от #74

  • 74 Хасан

    0 3 Отговор

    До коментар #73 от "относно":

    Това е твое мнение ...някои народи са имперски ...това е в гените ...руснака и в Германия и в Сащ си остава руснак...англичанина и в Индия и в България си остава англичанин ..французина също....китаеца ...

    Коментиран от #75

  • 75 а бе

    7 0 Отговор

    До коментар #74 от "Хасан":

    ако знаеш село кичево...до варна там са преселили се белогвардейци бягащи от червеноармейците...били са руснаци но сега въобще не се различават от българите...даже не разбрах , че са руснаци когато отидох там ...после ме питаха дали знам историята на селото. та това което говориш са пълни глупости а и турците не са народ а сбирщина !! кажи ми отличителните черти на народа ви...ами нямате такива...ония от анадало са черни и нискочели, тези от европейската част някои имат частично европейски гени и въобще не мислят като турци и не се държат като такива въпреки , че са с турски паспорти .смешно е да се мислиш за имперска нация когато сте били толкова изостанали от съседните ви държави когато е имало османска империя.

    Коментиран от #76, #77

  • 76 Хасан

    0 6 Отговор

    До коментар #75 от "а бе":

    Ако са изостанали толкова защо 500 г са управлявали толкова голяма територия насвлена от много народи и религии????Съветската Империя с атомни бомби се разпадна за 60 г...

    Коментиран от #78

  • 77 Хасан

    4 2 Отговор

    До коментар #75 от "а бе":

    Ти не ме разбра ...българина трябва да вземе пример от турчина и да не се асимилира в Европа а да,си запази своята православна вяра,език,традиции....да не дялка тикви на Хелоуин а да прави кукерски маски и сурваци

    Коментиран от #79

  • 78 ами управлявали

    5 0 Отговор

    До коментар #76 от "Хасан":

    са защото сте били много и диваци. а и ние сме били разединени и не сме си помагали...не сме помогнали на византийците, после България е била разделена , после сърбите са спрели помоща . а след като сте избили местното население е нямало как да се освободим....при падането на България сме били околко 2 млн....колкото англичаните по това време а след освобождението пак сме започнали от 2 мнл...т.е за 500 г сте избивали толкова много оставяйки колкото да обработват земята. а за изостаналост...ами няма нито един принос в науката или друга сфера от османските времена...нещо с което да сте допринесли за световната съкровищница..с което да ви знае света .

    Коментиран от #80

  • 79 а дали

    5 0 Отговор

    До коментар #77 от "Хасан":

    америка щеше да управлява света ако заселниците там още се деляха на англичани,французи,италианци,ирландци и.т.н ??? ясно е , че не трябва да забравяме българските си корени но само заедно в ес може да си осигурим по-добър живот и защита...просто 400 млн е много по-добре от 7 млн . а и хората на запад гледат на теб по друг начин ако не се опитваш да се цепиш и да натрапваш различията си смятайки , че си по-добър. просто го виждам....шефа ми има немско потекло а жена му унгарско но детето им е чист австриец . бе какво да ти обяснявам...живейте си както ви харесва просто както казах не опитвайте косоварските номера и бягайте в родината си при вашият народ

    Коментиран от #81

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #79 от "а дали":

    Би ли си отказал от ”българщината си ”,”православието си”,”историята си ” за да бъдеш европеец???..”немец от български произход” ли искаш да бъдеш или ”българин с немско гражданство ”????това е предизвикателството на твоето поколение

    Коментиран от #83

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 ами то

    2 1 Отговор

    До коментар #81 от "Хасан":

    а зза разлика от теб не трябва да се отказвам от каквото и да е защото съм европеец-християнин(делението на православни и католици всъщност е било игра за власт а не засяга истинската християнска вяра) . а ще си остана Българин....за децата ми...просто корените им ще останат но нещата ще са по-други за тях .

    Коментиран от #84

  • 84 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #83 от "ами то":

    Имам познат внуците родени в Англия и трудно говорят български с дядо си...вече са интегрирани или асимилирани не знам...не знаят Ботев но знаят Шекспир в оригинал

    Коментиран от #85

  • 85 ами

    3 1 Отговор

    До коментар #84 от "Хасан":

    аз пък срещам по обектите турци родени тук говорещи ужасен немски ...въобще не говорим за гиоте в оригинал ....ами те не знаят думи които срещам по немските филми и ги питам за тях !!! това има в предвид ...ние сме си европейци а вие и след 200 години ще си останете изостанали ориенталци

    Коментиран от #86

  • 86 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #85 от "ами":

    Турците в Германия са турска диаспора ,колония там...нарочно се пращат по необразованите за да се капсулират и да не се асимилират ...на нас ни трябва турци в Германия , а не немци от асимилирани турци

    Коментиран от #87

  • 87 и кои сте

    3 0 Отговор

    До коментар #86 от "Хасан":

    това...на НАС ??? а нали помниш те и евреите се мислеха за силни но палачинката се обърна ?? и какво стана с прокламираното от теб...демокрация,права когато се капсулираш и не зачиташ другите ??? нали не си предствяш , че европейците когато стане напечено ще зачитаме правата на необразованите турци само защото имат европейско гражданство ??? защото който търси -намира .
  • 88 Ми да

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Еиго тоо пак с мисюлманите те и те допринеса ха за хаоса по света
  • 89 хан аспарух

    3 0 Отговор

    До коментар #68 от "Хасан":

    а да си виждал бьлгарски депутат в турския парламент ,неси нали ,тогава тия какво тьрят тука в нашия ,дупетатите от партия одуписе,а нещо да ми кажеш за ахмет доган ,тпя дето давал баницата на парче и тои казвал колко да бьде ,тои да се разпорежда ,тука в бьлгария ,когато беше троината коалиция на власт с НДСВ,бсп,дпс ,ти нас за кви ни мислиш за дебили ли ,това няма да се забрави никога ,недеи да мислиш че и вие турците сте безгрешни,само това немисли,защото ме вбесяваш в момента ,защото ако си пред мен ,ти прая главата на парчета ,защото сьм хан аспарух и винаги милея за бьлгарите и за наща дьржава бьлгария .
  • 90 Барчо

    1 1 Отговор
    Милата!!!
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Логика

    1 0 Отговор
    Ако нещо в момента се разпада, то то е много по-малко от света и близо до нас. Въпросът е само, доколко ще повлече нас и останалите страни от ЕС.
  • 93 Логика

    1 1 Отговор
    Ако нещо в момента се разпада, то то е много по-малко от света и близо до нас. Въпросът е само, доколко ще повлече нас и останалите страни от ЕС.
Новини по държави: