Last news in Fakti

17 Февруари, 2019 14:30 1 218 11

"Жълтите жилетки" отбелязват три месеца на протести

  • жълти жилетки-
  • франция-
  • протести-
  • три месеца-
  • париж

Полицията в Париж затегна мерките за сигурност

"Жълтите жилетки" отбелязват три месеца на протести - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Протестиращите от "жълтите жилетки" във Франция отбелязват днес третия месец от началото на своето антиправителствено движение, предаде AP.

За днес демонстрантите са свикали митинги в Париж и някои други френски градове, включително шествие в столицата, което се очаква да тръгне от Триумфалната арка. Все по-разединеното движение организира протести всяка събота от 17 ноември, но някои групи организират митинги и тази неделя, за да отбележат третия месец на движението.

Публикувана в интернет покана за участие в днешното основно шествие в Париж съдържа призив: "Да останем мирни". Вчера във френската столица полицията използва сълзотворен газ и докара водни оръдия и конни полицейски части, за да разпръсне протестиращи "жълти жилетки".

Полицията в Париж затегна мерките за сигурност във връзка с днешните протести на "жилетките". Тя е отцепила част от "Шанз Елизе" и е разположила бронирани машини при Триумфалната арка. Вчера столичната полиция е задържала 29 демонстранти от "жълтите жилетки", съобщи телевизионният канал БФМ, като се позова на свой източник в правоохранителните органи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    1 15 Отговор
    Със сигурност вече не знаят срещу какво протестират, а просто им харесва да имат занимание в събота!
  • 2 Марсилезата

    15 0 Отговор
    Това вече не е демокрация! Макрон трябва да си ходи по най бързия начин. Хвърляха бомби в Либия само след 2ву седмични протести, а във Франция са вече 3 месеца!
  • 3 Пооооооо

    14 2 Отговор
    Еми сега е време вече "цивилизованият свят" да признае някой от опозицията за президент на Франция--най-добре Льо Пен...Нали това е тяхната формула-както вьв Венецуела....

    Коментиран от #10

  • 4 ЧЕРВЕНО ЗНАМЕ

    12 0 Отговор
    Това си е Класова Революция от всякъде!

    Коментиран от #5

  • 5 дамммм

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "ЧЕРВЕНО ЗНАМЕ":

    Класова ,класова--ама класата на богатите няма да допусне революция в прекият смисьл.

    Коментиран от #6

  • 6 ЧЕРВЕНО ЗНАМЕ

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "дамммм":

    Ще видим! Извадят ли бойните патрони ще стане интересно.

    Коментиран от #11

  • 7 ГосТ

    9 0 Отговор
    Отмина,покрай истериите на бледоликите от острова,сметчиците на германците, разправиите на испанците и фукането на италианците, отмина възможността за справедливост в Европа.
  • 8 Порно

    9 1 Отговор
    Бабофила пропусна момента да заеме позата на Баце -"Разпоредил съм се , никакво вдигане на акцизи".
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бесен Язовец

    0 8 Отговор

    До коментар #3 от "Пооооооо":

    Тойта Пена ще я признаят за президент на Пундинден, те дори дяцата във Франция знят, че тя се е продала на руско-еврейския интернационал.
  • 11 Факт

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "ЧЕРВЕНО ЗНАМЕ":

    Вчера през ноща са арестували някои от ръководителите на Ж.жилетки-та едва ли ще се стигне до твоя сценарии. Макар че аз го подкрепям-Европа има нужда от сериозен стрес(не дай Бог война) -да разтърси управляващият елит че хептен са в небесата. Диктатурата на либералните идиоти унищожава европейската цивилизация-дори комунистите не си позволяваха това....
Новини по държави: