17 Февруари, 2019 16:10 2 690 8

Черна гора отказа да заспи! Хиляди протестираха

  • черна гора-
  • протест-
  • подгорица-
  • корупция-
  • мило джуканович

Корупционен скандал в балканската страна

Черна гора отказа да заспи! Хиляди протестираха - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Няколко хиляди души протестираха снощи в Подгорица срещу правителството на президента на Черна гора Мило Джуканович заради обвинения в корупция. Демонстрантите в столицата на Черна гора скандираха „Мило – крадец“ и „Оставки“, настоявайки и за оставката на премиера Душко Маркович, близък до Джуканович, съобщи AP.

Синиша Грубиша, една от организаторките на протеста, призова за смяна на властта. Това е втората демонстрация от началото на февруари в черногорската столица, организирана от гражданската инициатива „Движение-бунт 97 000“. Протестите започнаха, след като бивш приближен на Джуканович обвини в корупция президента и неговата Демократична партия на социалистите.

Много демонстранти носеха пликове като символ на скандала. Бизнесменът Душко Кнежевич, разследван за предполагаемо пране на пари (на обща стойност 500 милиона евро), неотдавна разкри, че е дарил 97 000 евро в брой в плик на партията на Джуканович преди парламентарните избори през 2016 г.

Лидерите на партията в крайна сметка признаха, че бизнесменът, който избяга в Лондон, е направил дарението. Агенцията за борба с корупцията установи, че партията е нарушила закона за финансиране на политическите формации. Организаторите призоваха за нов протест следващата събота, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tervel bitcoin

    19 3 Отговор
    Браво А ние кога

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Коментар📝

    17 2 Отговор
    А пък Тук само се СПИ
  • 3 Реалист

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Tervel bitcoin":

    АМИ ПОЧВАЙ - Курна не може да обясни откъде е взела парите да прилапа Техноимпекс. Отивай да я питаш...
  • 4 Кога станем от

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Tervel bitcoin":

    столовете, пред компа и хванем сопите!
  • 5 Метгонтан

    6 3 Отговор
    КОйто не е бил у МОнтеНегро той не е виждал как чибурашките са изпокупили всичко и дигнали бетонни хотели, и типично по самоварски улиците са изкопани с дупки , а като завали дъжд става венеция . и как да няма карупция дарагие друзя мурзилки
  • 6 Петър Андонов

    3 0 Отговор
    Предполагам ,че повечето ,които пишат тук са млади хора,съдейки по това,което пишат:"...а ние кога ?" и т.н. В началото на "демокрацията" ни прагът ни на търпимост беше същия като на черногорците,които отскоро се сблъскват с това. Протестирахме,бунтувахме се. Вече ,обаче,не ни пука,защото това е ежедневие. Не казвам,че е правилно да не ни пука. Ще мине време и на черногорците ще спре да им пука. Просто това ,през което нашия народ е минал,го е смачкал. Няма по-изстрадал народ от нашия. Обединим ли се,обаче,един ден,нямаме равни и затова ни мачкат всячески.
  • 7 копи пейст

    3 3 Отговор
    Дори Сърбия и Черна гора, които са традиционни приятели на Русия, започнаха да обръщат очи към Брюксел. Към балканската паника допринесе и последният скандал между Москва и Атина. Гърция изгони руски дипломати заради намесата във вътрешните работи на членката на Европейския съюз и НАТО и мярката на правителството на Алексис Ципрас бе подкрепена от коалиционния партньор - смятаната за проруска партия "Независими гърци". Това бе последната капка, която преля чашата на кремълското търпение", коментира Блумбърг.
    Според медията руският президент ВЛАДИМИР ПУТИН Е ДАЛ ЛИЧНО ПОРЪЧЕНИЕ НА БИВШИЯ ДИРЕКТОР НА ИНСТИТУТА ЗА СТРАТЕГИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ЛЕОНИД РЕШЕТНИКОВ ДА ОГЛАВИ РАЗРАБОТВАНЕТО НА ПЛАНА ЗА ДЕЙСТВИЕ.
    Решетников е генерал-лейтенант от външното разузнаване на Русия. Той е роден през 1947 г., има докторска степен от Софийския университет. Генералът владее свободно български и сръбски и говори гръцки. За него също се смята, че е бил резидент на КГБ в Атина.
  • 8 Пожарен Шланг

    0 0 Отговор
    Хващаме се всички за ръце, и вирваме бялото ду*е. Само ние останахме в батака - от едната страна Тиквата, от другата Съветския съюз, от третата Платените митинги