19 Февруари, 2019 06:29 2 552 7

Тони Блеър иска втори референдум

  • великобритания-
  • референдум-
  • тони блеър

Бившият британски премиер продължава да поддържа членството на Великобритания в ЕС

Тони Блеър иска втори референдум - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Бившият британски премиер Тони Блеър призова организирането на втори референдум за излизането на Великобритания от ЕС, съобщи Daily Express.

Блеър е един от големите поддръжници на европейското членство на Великобритания. Според него Брекзит ще остави страната безсилна пред световните гиганти САЩ и Китай.

„Ако бях премиер сега, щях да се опитам да обясня на британците, че те имат избор. Излизането от ЕС е болезнено и безсмислено. Не виждам смисъл да поддържаме връзки с ЕС като Норвегия, без да можем да участваме в определянето на правилата. Само заедно можем да защитим нашия либерален начин на живот“, заяви Блеър.

Той вече на няколко пъти призовава за втори референдум. Към момента в Лейбъристката партия има настроения за такова решение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    10 1 Отговор
    Британците не се променят никога. Когато са нямали територии извън острова ги е гонила империалистическата идеология, а когато придобиха 1-4 от света да им слугува изведнъж стават много миролюбиви и твърдят че подкрепят демокрацията - "Ами ние подкрепяме човешките права, ама негрите не се броят за хора".
  • 2 Дедо ви

    16 1 Отговор
    Доста е късно за втори референдум. Ще станат за резил пред цял свят. И без това доста се изложиха с това протакане твърд ли да е брекзита или да го оставят малко по-мек. И твърд, и мек да е все се брои за....брекзит.
  • 3 Цецо шлифера

    9 0 Отговор
    Аз пък искам трети референдум.
  • 4 и от къде

    10 1 Отговор
    на къде англетата ще искат да участват в определяне на правилата ?? не са в еврозоната НО извършват огромна част от търгуванията с евро, не са в шенген но натискат за либерално приемане на бежанци и се месят по света от което в ес пристигат нови бежанци. а щом ес е лошо нещо защо въобще се опитват да останат в общият пазар като норвегия??
  • 5 Бай Ставри

    8 1 Отговор
    Kaто не го искат по-твърд,
    ще им го направим по-мек,
    важното е, че ще им влезне до макарите! :))
  • 6 Курти

    8 2 Отговор
    Хайде бийте им шута на тези цървули! Да го лапат и да се потапят!
  • 7 Бай Благой

    0 0 Отговор
    Нагличани!
Новини по държави: