Last news in Fakti

18 Февруари, 2019 15:40 2 753 39

Полша бойкотира Вишеградската четворка

  • израел-
  • полша-
  • вишеградска четворка-
  • среща-
  • бойкот-
  • андрей бабиш

Срещата трябваше да се проведе в Израел

Полша бойкотира Вишеградската четворка - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Срещата на страните от Вишеградската група, която трябваше да започне днес в Израел, е отменена, след като Полша отказа да участва, заяви чешкият премиер Андрей Бабиш, цитиран от чешката агенция ЧТК и Ройтерс.

Бабиш каза, че вместо това ще има двустранни срещи, а срещата на върха може да бъде насрочена за втората половина на годината, посочва ЧТК.

Премиерите на страните от Вишеградската четворка трябваше да участват в двудневна среща в Израел, но полският министър-председател Матеуш Моравецки обяви, че Варшава няма да участва заради спор с еврейската държава за ролята на Полша във Втората световна война.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    27 26 Отговор
    Няма калво да се сърди полския слугинаж участието в геноцида срещу евреите е ясен! Повечето лагери на смърта са на тяхна теритирия и не е имало никаква вътрешна съпротива срещу немците. В България е друго яче, партизанските движения водят активни бойни действия с лакетие от българия и техните господари фашистите от Германия.

    Коментиран от #23

  • 2 Анти седераст

    25 26 Отговор
    Аз ли съм единственият който не вижда нищо лошо в Холокоста?

    Коментиран от #3

  • 3 НКВД

    17 13 Отговор

    До коментар #2 от "Анти седераст":

    Има и други прос* но не чак толкова много.
  • 4 ****

    56 9 Отговор
    Евреите да не се правят все на жертва,и да престанат да натрапват този холокост на света,за да се е случило това,точно на тях,значи има защо,защото те извършват същото против палестинците,кой им дава право да стелят по хората които протестират на тяхна територия,но на границата с Израел?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хисторик

    22 9 Отговор
    Освиенцим, Аушвиц-Биркенау, Щутхов, Бжежинка, Грос-Росен, Собибор, Треблинка 1и 2 все на територията на Полша!

    Коментиран от #10

  • 7 Българан

    10 17 Отговор

    До коментар #5 от "Анти помияр":

    Добави и комунисти де .Бъди обективен или те са ти съпартиици
  • 8 Хисторик

    17 3 Отговор
    Малко инфо: в лагера Собибор самите лагерници организират бунт и успяват сами да взривят пещите на смърта без външна помощ!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 По твоята ”логика”!!!

    11 10 Отговор

    До коментар #6 от "Хисторик":

    Ами щом като Батак СЕГА е на територията на държавата БЪЛГАРИЯ, то значи Баташкото клане...да продължавам ли? Когато ги е имало въпросните лагери държавата ПОЛША съществувала ли е? Или нейните останки са били поделени от двама мустакати?

    Коментиран от #11, #35

  • 11 Хисторик

    10 7 Отговор

    До коментар #10 от "По твоята ”логика”!!!":

    1942г.руснаци на територията на Полша няма! И в тези лагери са губели живота си не само полски евреи а от цяла Европа. Нещо примера ти олекна!

    Коментиран от #12, #26

  • 12 По твоята ”логика”!!!

    8 5 Отговор

    До коментар #11 от "Хисторик":

    Руснаци НЯМА, ама немци май ИМА, а??? Евтините ти внушения, че за организираните от НЕМЦИТЕ концлагери са криви окупираните от НЕМЦИТЕ поляци НЯМА да минат;-)...

    Коментиран от #13

  • 13 КГБ Териер

    12 8 Отговор

    До коментар #12 от "По твоята ”логика”!!!":

    Поляците от край време са подла семка има достачно материали вкл. и аудио на които се вижда йак поляци с ленти на ръката пребиват евреи по градовете и селата, също и в Унгария, унгарските фашисти не падат по ниско от украинските, полските и черногорските!

    Коментиран от #14

  • 14 По твоята ”логика”!!!

    3 7 Отговор

    До коментар #13 от "КГБ Териер":

    Странно, как тогава да се обясни неоспоримия факт, че точно измежду ”подлите семки” - поляците, има НАЙ-МНОГО ”Праведници на Света”, тоест - спасители на евреи през ВСВ???

    Коментиран от #15, #34

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хибридни ФАКТИ

    15 3 Отговор
    Не бойкотират Вишеградската четворка, а мястото на провеждане на срещата.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 По твоята ”логика”!!!

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "КГБ Териер":

    ”Правят се на спасители” ли, ”обяснителю”???И този ”номер” минава точно пред евреите???Щото това звание не са си го измислили ”калпавите полски семки”, а им е дадено от Израел.

    Коментиран от #19

  • 19 НКВД

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "По твоята ”логика”!!!":

    И Адолф Хитлер си е обичал немската овчарка в такъв случай медал посмъртно ли да му връчат ?

    Коментиран от #21

  • 20 По твоята ”логика”!!!

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "КГБ Териер":

    А защо ”като задухва източният вятър” същото не се случва с чехи, унгарци, румънци, словаци, хървати, гърци? Як вятър ти духа в главата май, а?
  • 21 По твоята ”логика”!!!

    3 3 Отговор

    До коментар #19 от "НКВД":

    Обичаш си овчарката = спасяваш някого, често с цената на своя живот, а? Браво!!! Още ”неоспорими” ”аргументи”;-)?

    Коментиран от #22

  • 22 НКВД

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "По твоята ”логика”!!!":

    Не вървиш с товоите аргументи! Една птичка пролет не прави дори и 2 и 5! Долни са поляците, факт! Историята го доказва, не аз!

    Коментиран от #28

  • 23 Гост

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    Ти явно не си добре с главата. То руското промиване на мозъци до това води! В България е имало 8000 -осем хиляди- партизани. Мишките са мишкували из горите и при окупацията на България от СССР ,излизат от гората.Голяма съпротива,:-):-):-):-). Русия обевява война на България на 6 или 7 .09 ,на 08.09.1944 окупират България и на 09.09.1944 весели и засмяни мишките/партизаните/ влизат под строй в София. Колкото до Полша, хората са страдали много. Май си забравил,че Сталин окупира половината Полша??? Лагерите на смърта са били в Полша,заради многото еврей там. Ти къде искаш да бъдат? В Израел ли? То тогава не е имало такава държава!

    Коментиран от #25, #33

  • 24 По твоята ”логика”!!!

    4 2 Отговор
    Душицо златна с многото форумни ”превъплащения”, ТВОЯТА ”история” го ”доказва” - ФАКТ!!! Поциври си, пишман ”историко”, пък дано ти олекне! И ...де да бяха поне толкова ”долни” през ВСВ, колкото поляците, вече споменатите гърци, словаци, хървати...Айде, със здраве, и не си мисли, че целият форум си похапва като тебе доматите с колците;-)...
  • 25 Хисторик

    3 6 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    Тамън 40 хиляди са били партизаните с РЕМС са 100 000 в България! Само,, Рило - Пиринския" е бил 500 човека, водил се е бригада! А,, Чавдар"?

    Коментиран от #31

  • 26 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "Хисторик":

    Момче,почети история! 1939 на 01.09 Хитлер влиза в Полша! По същото време , Сталин тръгва от другата страна Хитлер и Сталин си разделят Полша. Имат споразумение,доказан исторически факт е !!! Аман от промити русофилски мозъци. Четете,образовайте се малко!!!!

    Коментиран от #27

  • 27 Хисторик

    5 3 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Я хубаво си провери колко точно Сталин взима за СССР от Полша и виж колко подаряват франсртатата и ингилизите само 2 г. по рано от Чехия в Судетска област, и кой точно дарява на Хитлер чешките заводи за оръжие?? Тези земи от Полша са Руски, завзети са от поляците 1921г.населени основно с руснаци!

    Коментиран от #29

  • 28 По твоята ”логика”!!!

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "НКВД":

    #24 ”посветих” с ”най-топли чувства” на тебе! Извинявам се за закъснялото адресиране!

    Коментиран от #30

  • 29 С руснаци?

    3 3 Отговор

    До коментар #27 от "Хисторик":

    Ма не бяха ли белоруси и украинци? Ако НЕ бяха, какво е попречило на Сталин да ги ”зачисли” въпросните земи към РСФСР, а не към БССР и УССР съответно, както и става?
  • 30 Гражданинът X

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "По твоята ”логика”!!!":

    D2,, Аз и Ти"
  • 31 Гост

    5 4 Отговор

    До коментар #25 от "Хисторик":

    - По полицейски данни през 1942 година в страната върлуват 381 партизани, разпределени в 27 чети. цитирани,Грънчаров, Стойчо и Елена Стателова. История на Нова България 1878 – 1944, т. ІІІ, София 1993, с. 607.:-):-):-):-) Къде ги твоите бройки???:-):-):-)Поради увеличения брой на партизанските чети и отряди и участниците в тях, през април 1943 година се създава нелегалната Народоосвободителна въстаническа армия (НОВА). По това време военното разузнаване оценява броя на партизаните на около 750 – 760 души. НОВА разделя страната на тринадесет въстанически оперативни зони. Командването се осъществява от Главен щаб на НОВА. Установява връзка с британски военни мисии в България. Всичко това подсказва за намерението на БРП (к) да усили борбата и завземе властта. През август същата година е създаден ръководен орган на ОФ – Национален комитет. Правителството от своя страна засилва действията си. С окръжно № 3928 от 10 април 1943 г. на МВР, борбата с шумкарите се възлага на полицията. Допуска се при необходимост и използването на военни части.[37]

    Партизанските подразделения извършват нападения срещу железопътни линии, складове с храни, гориво, облекло и оръжие,[38] предназначени за германските[39] войски. Когато е възможно, партизаните завземат за кратко малки населени места, за да водят пропаганда, унищожават полицейски и данъчни архиви и заграбват оръжие и продоволствие, за да ги използват за своите нужди. Чест обект на партизански нападения са мандрите.

    Коментиран от #32

  • 32 Хисторик

    5 3 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    По полицейски данни от тези с които партизаните воюваха?!! Ти чуваш ли се какви източници ми цитираш? Те ще кажат че и Вапцаров не са го измъчвали!
  • 33 Боклучец

    5 4 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    Жертвите на фашисткото управление и преди това са много повече от жертвите на комунизма. Повечето лагери си ги е имало от преди и там са се вършели същите неща само че срещу противниците на предишната власт, които не са били само и единствено комунисти. Тези факти много удобно и целенасочено се пропускат в днешно време, ама историята може да бъде заличена само в празни прясно промити глави. Добре че не всички са като теб.

    Коментиран от #36

  • 34 Логично е

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "По твоята ”логика”!!!":

    Обяснението е просто - има два милиона евреи в Полша при завземането им от Хитлер. Нормално е при положение че има толкова много, да има и много спасени. Тъпо е да се дърлите какви били. Не са нито черни, нито бели. Като при всеки народ има и боклуци и свястни хора.

    Коментиран от #39

  • 35 охо бохо

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "По твоята ”логика”!!!":

    Не мога да повярвам, че съществува толкова тъпо същество като теб ! За да направиш аналогия с Батак означава, че интелектуално си на нивото на жаба !

    Коментиран от #37

  • 36 Голем смях

    2 3 Отговор

    До коментар #33 от "Боклучец":

    В България е нямало фашизъм ,а жертвите на комунизма бяха целия български народ.Натрапена чужда азиатска диктатура,избита интелигенция ,робско безправно съществуване ,унищожена природа и селско стопанство,унищожен български бит и култура и заменен с бита,песните и честушките на една алкохолизирана нация .За радост,експериментът отиде на бунището на историята и България отново зае мястото си сред европейските ,а не сред съветските народи.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    исторически факт е че поляците не са осъждали геноцида над евреиското си население .случаите за съпричастност са изключение докато случаите на одобрение много чести.тва не е останало незабелязано от евреите .тва е все едно ние да се сърдим на евреите че ни изтъкват българското участие в депортирането на евреите от беломорието и македония,щото сме спасили тези в територията на българия.фактите са си факти,а историята няма как да се върне и поправи,а само може да се помни за да не се повтарят лошите неща в нея.
  • 39 Самуил

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Логично е":

    Два милиона евреи не е имало в цяла европа тогава.
    Глупости преписани отнякъде няма смисъл да се тиражират.