Last news in Fakti

19 Февруари, 2019 14:22 4 500 7

Полицаи пазят денонощно табелите „Северна Македония"

  • македония-
  • северна македония-
  • табели-
  • име-
  • полицаи-
  • пазят

Мерки срещу вандалите

Полицаи пазят денонощно табелите „Северна Македония" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Новите крайпътни табели с новото име Северна Македония, които бяха поставени на граничните пунктове в страната, са охранявани денонощно. Полицията поставя часови и през нощта, заради опасността те да бъдат свалени, надраскани или откраднати и продадени като скрап, предаде сайтът „Сакам да кажам“.

Официално на граничните пунктове и така има постоянна охрана от граничари, които са там не само заради табелите с новото име на Македония, но и защото трябва да се внимава за свободното придвижване на хора в гранични регион.

Неофициално полицаите имат задачата да стоят пред новопоставените табели, като се има предвид, че противниците на новото име на държавата заплашиха да направят на указателите със Северна Македония същото, което направиха с тези на магистралата „Приятелство“. Пътните табели бяха надраскани със спрей.

Македония и Гърция постигнаха историческо споразумение, което бе прието в парламентите и на двете балкански държави и бившата югославска република официално беше прекръстена на Република Северна Македония. Скопие вече може да мечтае за членство в НАТО и Европейския съюз


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TERVEL BITCOIN BILLIONER

    30 3 Отговор
    Българска Македония
  • 2 ванката

    34 7 Отговор
    значи тези които необичат народното предателство са вандали злодеи и бандити...?!?!?
  • 3 ПЕНКО

    28 5 Отговор
    " НУ ЗАЕВ ПАГАДИ " !!!
  • 4 Перър

    34 5 Отговор
    Да слагаът България и няма да имат проблеми

    Коментиран от #5

  • 5 Дедо Грую

    32 4 Отговор

    До коментар #4 от "Перър":

    Не ни трябват! Много шиптъри си навъдиха. И името трябваше да е Вардарска Македония, за да нямат после териториални претенции, каквито са наглеци и подлеци, а и с тези "наши" полЮтици... Мани, мани!
  • 6 Анти седераст

    3 27 Отговор
    Милиционерщина.... вземете и милиционера Путин - чоне да свърши нещо на неговото интелектуално ниво.

    Коментиран от #7

  • 7 Ставрю

    29 7 Отговор

    До коментар #6 от "Анти седераст":

    Защо бе брат да вземат Путин? Той ли им прекръсти държавата.? НАТО ДА ОХРАНЯВА ТАБЕЛИТЕ СОРОС ДА ПЛАЩА. Истината е само една, разделяи и владей. Цял свят знае че макетата са българи но никой от твоите възлюбени демократични дяволски държави не каза аджабъ оа македония си е Българска. Но по добре по малки и слаби държавици отколкото големи и силни. Виж какво направи американския дявол на балканите раздроби ни на по една педя държави. Аз съм тракиец и искам държава Тракия хахаха.
Новини по държави: