Last news in Fakti

20 Февруари, 2019 20:40 6 614 72

НАТО отговори на заплахите на Путин

  • нато-
  • владимир путин-
  • русия

Организацията обяви, че е готова защитава всички свои членове

НАТО отговори на заплахите на Путин - 1
Снимка: Shutterstock

НАТО осъди като неприемливи заплахите на руския президент Владимир Путин, съобщи France 24.

По-рано днес Путин заяви, че ако НАТО продължат да разполагат въоръжение в Европа, неговата страна ще разположи ракети срещу САЩ и западните столици. Има съмнения, че САЩ може да разположат нови ракети в Европа, след като се оттеглиха от споразумението за премахване на ядрените ракети със среден обсег.

„Руските заявления са неприемливи. Ние призоваваме Русия да се съсредоточи върху подновяването на споразумението за премахване на ракетите със среден обсег. НАТО е отбранителен съюз, който е готов да защитава своите членове от всяка заплаха. Ние не искаме нова надпревара във въоръжението. Съюзниците многократно призоваха Русия да унищожи своите ракети със среден обсег“, заяви представител на групата.

САЩ многократно обвиняваха Русия, че нарушава споразумението. През миналия месец те се оттеглиха от споразумението, заради руските нарушения, което бе последвано и от руско оттегляне от договора.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг вече на няколко пъти заяви, че групата няма да разположи нови наземни ядрени оръжия в отговор на действията на Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Цветан Василев с coinite

    78 25 Отговор
    Като цяло Капутин е прав защото той не демонстрира че ще напада а казва че бомбите са за защита а натовците се страхуват от всичко защото са не сигурни в самите себе си Пуснете лайк

    Коментиран от #20

  • 4 Джон Маккейн

    31 164 Отговор
    „Ето какво мисля аз – Путин е убиец, бандит и продукт на КГБ, който се опитва да използва всяка ситуация в своя полза. Всички ние разбираме кой и какъв е Путин. Ние трябва да се върнем към концепцията на Рейган: Мир с помощта на силата. Защото единственият език, който разбира Путин е езикът на силата“.

    Коментиран от #11, #14, #16, #65, #69

  • 5 Очинь Хорошо

    96 21 Отговор
    Скоро САЩ ще бъде превърната в течно радиоактивно стъкло!
  • 6 Име като гост

    101 10 Отговор
    Евро-атлан. пендели различават ли заплахи от изявление относно сигурността и суверинитета на една държава!
  • 7 файъра

    97 12 Отговор
    Тази АМЕРИКАНСКА организация си го търси...и ще си го намери
  • 8 Инкогнито

    118 10 Отговор
    Отбранителнивя съюз НАТО от кой се защитаваха в Сърбия 1999г? А в Либия също от кой се защитаваха майонезите в Триполи?
  • 9 ivan4o

    68 7 Отговор
    Тез яко са се снабдили с ПАМПЕРСИ.
  • 10 НКВД

    20 3 Отговор
    Не нужна полемика по оста НАТО - Москва
  • 11 Румяна Костова

    62 14 Отговор

    До коментар #4 от "Джон Маккейн":

    Не зная кои сте всички вие от вашата болнична стая,но тук , в този сайт ,хората изглежда имат по-различно мнение от Вашето.Като начало опитайте да изразявате онова,което мислите Вие,а не се критерии зад гърба на другите пациенти от отделението ,в което се лекувате.По повод на бандите,чувала съм ,че доста от тях стават премиери и президенти ,но бандит да застане начело на разузнавателно управление е малко по-сложничко.Една от причините е ,че от ПРОДУКТИТЕ (както сте се изразили Вие )на КГБ се изисква задължително да са завършили право.
  • 12 Kcaniba

    44 7 Отговор
    а аз се чудих защо толкова се разсмърдя навън и е пълно с рибоци нагоре с коремчета, а то нато отгтоворило.....
  • 13 нато ще

    42 8 Отговор
    защити членовете си, въпросът е кой ще защити нато.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Eee

    54 10 Отговор
    Както върви в НАТО ще останат само такива като Македония.

    Коментиран от #66

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ****

    46 9 Отговор
    Значи нато като види дебелия,започва да реве за ново споразумение.
  • 18 емо

    71 11 Отговор
    Колко са невини колко са миролюбиви ,честни откровени просто са за съжеление агресивната Русия ги плаши постояно. Същите тези невини и миролюбиви идиоти дойдоха до Руските граници и се тревожат че, руснаците правели големи военни учения и че противника ( Русия) е на границата. Господа идиоти границата бе в Берлин навярно забравихте къде е била.
  • 19 Румяна Костова

    43 10 Отговор
    Дали поредният отговор на НАТО срещу Русия ще бъде и използуването на военната база в Криволак (Македония).Там ще се изпитват без никакво ограничение бойни отревни вещества,чието изпробване е забранено в белите държави членки.Признавам ,че не зная точно къде се намира Криволак, а и не ми се търси в Google,надявам се да е по към Албания.Зарев вече е подписал всички нужни документи.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хасан

    4 28 Отговор
    Хайде почвайте вече ..от 30 г само невинни мюсюлмани умират ..нека Европа и Русия да се спречкат и европейците да видят малко хаос ..
  • 22 Димитър

    57 7 Отговор
    Хайде кажете нато като е отбранителен съюз, кого и кога е отбранявал? Нито веднъж никого. За сметка на това са нападали нееднократно, най-вече страни богати на природни ресурси.

    Коментиран от #29

  • 23 Гого

    28 11 Отговор
    Преди час установих, че в аптеките изчезнаха памперсите. Оказа се, че има голям реекспорт за НАТО. Трябвали им за противодействие на руската заплаха.

    Коментиран от #31

  • 24 Барчо

    48 9 Отговор
    Слушах въпросното изказване на президента Путин. Не знам как така се интерпретират думите, та едно предупреждение да се префасонира в заплаха. Човека много ясно заяви. Няма да правим нищо, докато НАТО или по-скоро американците не разположат ракети в близост да нашите граници. Това на кой му звучи като заплаха???!?!? На мен по-скоро ми звучи като предупреждение за определено действие, което ще е следствие на ..... да не изпадам в подробности. Европа пък трябва да му благодари на Путин за следващата му мисъл, която допълни първата. Ще бъдат взети на прицел не само изпълнителите, а и тези, които ръководят. Демек, ако си мислят онези от Вашингтон, че могат ей така да пожертват някоя слугинска държава като Румъния или Германия от която да се изстреля ядрен арсенал към Русия и те да бъдат пометени като отговор от Руснаците, а чичо ти Сам да си драпа макарите, това няма да му се получи. Така чичката с цилиндъра много ще си помисли преди да направи глупостта да започне война от която и той ще лапне тоягата.

    Коментиран от #37

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Барчо

    31 10 Отговор

    До коментар #20 от "Голем смях":

    Представи си, че в този момент започне война между НАТО и Русия!!! Тази цифра от войници, която цитираш, може да се окаже мнооого завишена. Ако си спомняш имаше едно учение преди години и се опитаха да заставят български войници да се изправят срещу един противник, преоблечен като руски. Българските отказаха да стрелят по руснаците. Не че армията ни е голяма, ма ми се струва, че ще трябва да бъде махната от тази статистика. Предполагам ще трябва и Турция да бъде извадена, както и Италия. Не ми се вярва и германците да горят от желание да го поемат. Не ми се продължава, но от всички държави слугинажи, остава може би една Украйна, но и тя е под съмнение. Може би Финландия и Полша също. Така че статистиката е суха работа и не винаги две плюс две прави четири.

    Коментиран от #32

  • 27 Borislav Popov

    27 10 Отговор

    До коментар #20 от "Голем смях":

    Я пак преброй хората в алианса ? А сега извади Турция ! А сега сметни населението на Русия, Китай, Индия , Иран ,С Корея , Филипините ,Куба ,Виетнам, Беларус ,Казахстан ,Монголия и др ! Колко прави общо - а????
  • 28 Borislav Popov

    29 11 Отговор

    До коментар #20 от "Голем смях":

    Смешко - Италия ,Испания ,Гърция,Турция,Португалия,Чехия,Хърватия,Словакия - няма да се включат в авантюрата на алианса !!! 100% гаранция !!!!

    Коментиран от #30, #33

  • 29 СТАРОТО

    13 18 Отговор

    До коментар #22 от "Димитър":

    Димитър , я ми поясни кого са нападали НАТО ,че не мога да схвана лъжата ти ?

    Коментиран от #35

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 СТАРОТО

    7 21 Отговор

    До коментар #23 от "Гого":

    гого, сега разбрах,че руснаците усилено произвеждат цели БАЛИ памперси заради опасност от осиране на военните действия във великата ,пияна ПРОСИЯ хахаха

    Коментиран от #44

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Бачо Киро

    24 8 Отговор

    До коментар #28 от "Borislav Popov":

    Обаче Росен Плевнелиев-Банов щял да е отпред с воден пистолет!
  • 34 Барчо

    21 8 Отговор

    До коментар #30 от "Голем смях":

    Виж какво, няма да продължавам да споря по тези въпроси и да си повтаряме едно и също. Само ще ти кажа, че който е тръгнал срещу Русия, добро не е видял. Не вярвам и за в бъдеще да види. Ако не си вадиш поука от миналото, няма и да имаш светло бъдеще. Преди американците ги обвиняваха, че са комунисти, сега ги обвиняват, че са капиталисти. Не искат да си признаят, че за обора е без значение какъв обществен строй ще има там. Важното е да е слугинаж. Обора иска цял свят да е слугинаж и всичките му действия, а не думи говорят точно за това. Предтекста е само фарс, прикриващ истинската и цел.
  • 35 Гост

    25 6 Отговор

    До коментар #29 от "СТАРОТО":

    Ами питай Саддам Хюсеин,Кадафи,Сърбите и доста други преди това.Кой ги нападна а?
  • 36 Бачо Киро

    22 5 Отговор

    До коментар #30 от "Голем смях":

    Нещо много си се ентусиазирал... Само пълен идиот може да реши, че населението щяло да се защити и било годно... Ти на Марс ли живееш? Стига се рови из глупостите в Интернет и излез подишай малко въздух... Цивилизованите вече в 90% + нищо не става от тях... И говоря за годните да носят оръжие... Къде броите деца, бабички, инвалиди, гейове и прочие...
    Никому не е нужна война точно между Русия и САЩ, а губещите ще сме баш ние в Европа при такъв сблъсък. Колкото и да е тъп човек, пак няма как да пренебрегне факта, че Русия си седи в границите докато САЩ са плъзнали по света и се месят абсолютно навсякъде. Играта между тях нито е от вчера, нито ще приключи утре. Тези две страни барем си гледат интереса, за разлика от всички останали идиоти, нас включително.

    Коментиран от #39

  • 37 СТАРОТО

    8 18 Отговор

    До коментар #24 от "Барчо":

    Барчо,че пияндетата отдавна разположиха военни около собствената си граница ,което ще реч около границите на Словакия, Чехия,Унгария,Полша че и около Румъния. Точно от това следва тези изброени държави да помислят за собствената си сигурност ,което ще рече да активират военните си действия като ЧЛЕНОВЕ на НАТО с всички налични оръжия -без значение дали са химически,ядрени или други подобни. Да му мислят горките руснаци защото точно те ще пострадат първи от авантюрата на комплексираното джудже. А да припомня как путьовата армия "ВАГНЕР" беше тотално изличена от земята миналата година а горкия Путъо изпадна в ступор и се покри цяла седмица докато руските самолети извозят всичките трупове в цинкови ковчези за Москва. Спомням си и развълнувания говор на едно руско войниче как описваше как американците ги "отстрелвали" като зайци от въздуха,горките- ама на" война -като на война "

    Коментиран от #42, #70

  • 38 Patriot

    10 5 Отговор
    Защо са ни на нас,на румънците или поляците ракети,след като ни защитава НАТО?Този ПРО щит нали беше срещу «ирански ракети»?На кой трябваме ние,българите?

    Коментиран от #43

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 бгбгбгбг

    13 7 Отговор
    НАТО е инструмент на юдо-масоните за налагане на Новия Световен Ред.
  • 41 Гост

    14 6 Отговор

    До коментар #39 от "Голем смях":

    Ами тея повечето са комшии на русия и между комшии винаги има претенции.Я сега кажи ти какъв го държи краваря в ирак,иран,сирия,либия,венецуела,грузия,украйна,афганистан,половин африка и къде ли не.Кой слага ракети навсякъде.
  • 42 Барчо

    8 9 Отговор

    До коментар #37 от "СТАРОТО":

    Хубаво е когато човек си вярва. Само че фактите говорят нещо по-различно. Що се отнася до частното войсково формирование "Вагнер", то изобщо не е лицензирано, защото в Русия частните армии са незаконни. Така че тук се говори за нещо съвсем различно. В състава на това така наречено формирование има не само руснаци, а всякакви. Правят това, за което са и платили и нищо повече. И там са някакви бивши военни със съмнителни качества и други пък, които не знаят откъде се държи оръжието, без каквито и да са навици. Та тази незаконна военна единица не е имала никаква поддръжка от руските части там и е изпълнила някаква безумна поръчка, което ме навежда на мисълта, че някой е платил много пари само и само да бъдат избити за назидание. Както и да е. Всеки има право на собствено мнение. Демокрация е.

    Коментиран от #48

  • 43 СТАРОТО

    6 7 Отговор

    До коментар #38 от "Patriot":

    патриот, нали сме член на НАТО -длъжни сме да се отбраняваме заедно с другите държави ,членки на НАТО,въпреки скромните ни възможности !
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Барчо

    21 5 Отговор

    До коментар #39 от "Голем смях":

    В цитираните от теб държави няма нито една руска войскова част. Що се отнася до 50те години в които имаше соц. строй в БГ, явно си подрастващ и няма как да знаеш какво е било. Аз обаче ще ти кажа какво не е било. Първо, нямаше чужда армия на българска територия, циганите не пребиваха българи и после да са на свобода, циганите не крадяха ток, вода с каруците, дето се казва и ние да плащаме, нямаше бежанци, които да изнасилват българските момичета, нямаше педерунгели да се тътрузят по цяла нощ на определени улици в София, нямаше изнасилени бабички, след това убити за 5 лв, нямаше безработица, както и нямаше инфлация, нямаше обработваема земя, която да не се обработва, нямаше неработещи предприятия, нямаше луди да се разхождат по улиците и спокойно да трепят, а после да са пак на свобода, нямаше наркотици по улиците, нямаше пияни тинейджъри, които се претрепват в кенефите на училищата. И още много неща нямаше, които сега ги има при демокрацията, но никой не ги иска.
  • 46 Питам

    15 4 Отговор
    НАТО , след като е отбранителен съюз , до сега водел ли е отбранителни действия ? НЕ !! Точно обратното , пример Сърбия .
  • 47 ADM

    2 2 Отговор
    Още ли не разбрахте цялата игра? САЩ и Русия НИКОГА няма да влязат в пряка война. Нещата много по на високо са скрити за масата от хора.
  • 48 СТАРОТО

    6 10 Отговор

    До коментар #42 от "Барчо":

    Барчо, частната армия " Вагнер " съвсем не е армия от неграмотни хлапета а и въоръжението им докзва това. Смяташ,ли ,че някой ще ти повярва,че това е някаква измислена войскова единица . В нея участват изключително само военни ,които са изпънявали заповеди на Путин по целия свят. А и прозвището им "ИХ ТАМ НЕТ" говори точно ,че изпълняват нелегално заповедите на Путьо тоест -"там ги няма" А да ти припомня,че съвсем наскоро,докато Путьо беше на посещение във Венецуела путьови самолети докараха част от армията "вагнер" във Венецуела. Само не баламосвай по-лековерните във форума ,че "их там нетите " са били на гости на Путьо във Венецуела.

    Коментиран от #68

  • 49 ГосТ

    5 16 Отговор
    Расия е изолирана от целия разумен свят, така и трябва,и е оставена в ръцете на Китай които много добре знаят това. Санкциите трябва да продължат докато евромонглоидите се научат как да се държат.

    Коментиран от #50

  • 50 Нощна смяна

    5 1 Отговор

    До коментар #49 от "ГосТ":

    Разбираш от майтапи , имаш ли още такива "бисери" ?
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ДЖЯНКИТЕ засмукаха вода и тиня !

    6 4 Отговор
    Ще прижълтеят, те нямат защита от оръжията на РУССИЯ извън и на собствена територия ! САЩ няма противоракетна отбрана на собствена територия ВЪОБЩЕ ! О о о о. бейби , донт сей мей би ! Пора раздеваться ! Ах.еть мощно !
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    13 4 Отговор
    Спомнете 100 Томахок" в Сирия ! 72 от тях ги ФАНА ЛИПСАТА ! САЩ са Кифли с мармалад !
  • 58 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    10 4 Отговор
    САЩ ще подвият опашката, защото са ФАФЛИ !
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 ДЕВОЧКИ , пора разединени !

    2 3 Отговор
    РУСИЯ не е Холивуд ! Шегата на страна - ще има ЩПАЦИРЕН САЛАМЕН, 300 ГРАМЕН, без смазка ! И нека всички наши нощи, станат приказки чудесне ! Обичам те и искам още ДА ПОДХВЪРЧАШ ! Тези луди филми, как се обърна света !?

    Коментиран от #61

  • 61 ДЕВОЧКИ , пора раздеваться !

    0 6 Отговор

    До коментар #60 от "ДЕВОЧКИ , пора разединени !":

    Романса започва ! Чай бисквитки и издути гащи !
  • 62 Да имахме и ние такъв ПРЕЗИДЕНТ !

    5 6 Отговор
    А не клоуни , аматьори и маймунарници ! Плюнки !
  • 63 Натовците могат

    5 4 Отговор
    Да си бръкнат в шортите и да се позанимават със себе си !
  • 64 Варшавския договор

    8 5 Отговор
    НАТО като цяло е изключително агресивен и изцяло нападателен пакт. Ако някой Соломонопоследовател се сети за една отбранителна операция на тези американски слуги да напише.
  • 65 ссср

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "Джон Маккейн":

    Никой не го интересува какво мислиш ти. Още по малко да дава акъл роб който цял живот е на колене пред своите господари фащ. Краварските роби и подлоги нямат право на мнение.
  • 66 гост

    6 4 Отговор

    До коментар #15 от "Eee":

    Ми то НАТО има един "член", останалото са "членки" (както в оня стар скеч по времето на касетите). А за всеки член $ек$@ е до време. Американския с всяка година омеква, въпреки военната виагра и новите "членки". Язък му за големият харем, ама само новите кадърни можеш да излъжеш с големи приказки за минала полова мощ. Време е старите кадърни да почнат сами да се "оправят" с подръчни средства.
  • 67 бсп Член

    2 3 Отговор
    Трябваше да изберем Вигенин за Президент Той е най подходящия
  • 68 Барчо

    5 3 Отговор

    До коментар #48 от "СТАРОТО":

    Много обичате да се ползвате от фейк новини и да не следвате логиката. А логиката е ясна. Заданието на тези Вагнер в Сирия е било олигофренско. Това ясно ли ти е или да ти го изясня по-подробно???? Второто, но не по важност е, че на Путин не му трябва такава армия изобщо, а ако му трябва, то тя ще бъде отлично въоръжена. Не говоря за пушлета, а за артилерия, ракети, дронове и т.н. Частните армии разполагат с повечко пари от редовната. Чат ли си??? Та тази операция в Сирия първо е била обречена предварително и всеки уважаващ себе си командир, нямаше да хвърли бойците си на предизвестена смърт. Ще ти напомня само, че лицензираната френска армия "Чуждестранен легион" е изключително частна, но с огромно държавно участие, а поръчките и са само държавни. Тя е навсякъде по бившите френски колонии и не само, като ги ограбва и в този момент. Числеността и е доста повече от обявената, а и нали се сещаш, че операциите и не се оповестяват. Тя "официално" върши мръсната работа на Франция по света. Та ако Путин имаше нужда от такава армия, то вервай, че щеше да я има официално. Той вече на няколко пъти отклонява подобни предложения от военните. Ако все още не ти стана ясно че Вагнер са избекяри, значи спираме до тук.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 jforfk

    6 2 Отговор

    До коментар #37 от "СТАРОТО":

    Не знам колко сте Старото, но явно четете избирателно. Президентът Путин никога не е казвал, че ще разполага ракети там където няма заплаха за руската територия. Ракетите разположени в Крим и Калининград са ОТГОВОР на ПРО на САЩ. И всичко започна когато САЩ едностранно излиза от договора ПРО. И ми се струва, че Русия нямаше да отговори по този начин, ако САЩ си беше направила ПРО както си му е редът, а не с контейнери с ДВОЙНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ. Колкото до Вагнер пишете глупости. Едни наемници никга не могат да бъдат редовни части. За Ваша справка редовните части на Русия се бият по-друг начин вижте войната на един руски взвод с 250 джихадисти. Материали в тубата колкото щеш точно както и за Вагнер. Ама наемници се бият за пари. А на мъртвец пари не трябват.

    Коментиран от #71

  • 71 Барчо

    7 2 Отговор

    До коментар #70 от "jforfk":

    Гледах една документалка на Сладко по случай годишнината от излизането на руските части от Афганистан. Всички афганистанци без изключение говореха с уважение към руските военни. Когато руснаците били там, строели училища и болници, а американските военни си седят само по базите и се занимават с дрога. Мнението и за тях като войници беше, че не стават. Разказа беше за един взвод, който му правят капан и го унищожават в една падина, където няма къде да се скриеш. Повече от половината афганистанци са убити, като още първата минута командира и е убит, въпреки отличната си позиция, а сражението е от сутринта да вечерта. При въпроса защо за толкова много време и отговора беше, че руснаците са най-добрите войници. А и не се предават.

    Коментиран от #72

  • 72 jforfk

    1 2 Отговор

    До коментар #71 от "Барчо":

    Не знаех за този случай. Мерси. Бях намерил един клип на времето в тубата, дето авгански полеви командир дава оценка на руски и американски войници. Сравнението не е в полза на американците.