21 Февруари, 2019 08:08 1 171 1

Трагедия в Бангладеш! Десетки жертви на пожар

  • бангладеш-
  • дака-
  • пожар-
  • жилищна сграда-
  • трагедия

Огромен пожар взе много жертви

Трагедия в Бангладеш! Десетки жертви на пожар - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Най-малко 70 души загинаха при пожар в столицата на Бангладеш – Дака, предаде Би Би Си, позовавайки се на информация на местните служби. Пламъците са избухнали малко преди полунощ.

Огънят е пламнал в жилищна сграда, на чийто първи етаж обаче са били складирани запалими химически материали. Пламъците бързо са се разпространили към близките сгради.

Голям е броят на жертвите, защото сградите в района са разположени много близо една до друга, и улиците са много тесни. Спасителните служби очакват броят на жертвите да се увеличи. Има и много пострадали.

Работата на пожарникарите е била затруднена заради тесните улици и липсата на водоизточници в района. Според шефа на полицията огънят е бил подхранен от превозни средства, в които е имало газови бутилки и са попаднали под огъня. Сред жертвите има живущи в сградите, посетители на ресторант и празнуващи булчинско парти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    0 0 Отговор
    А загинали хора има ли, или само мюсюлмани?