21 Февруари, 2019 09:10 3 259 15

Венецуела забрани на корабите да напускат пристанищата

  • венецуела-
  • пристанища-
  • кораби-
  • забрана

Мерките бяха въведени от съображения за сигурност

Венецуела забрани на корабите да напускат пристанищата - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Венецуелските военни забраниха на плавателни съдове да напускат пристанищата на страната до неделя. Ограничението идва като отговор на опитите на опозицията за внос на американска помощ. "Заминаването на плавателни съдове от всички пристанища ще бъде преустановено от съображения за сигурност”, се казва във военно постановление, цитирано от АФП и БГНЕС.

Лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо сподели днес плановете си за внасяне на американска медицинска и хранителна помощ в страната. Идеите му са в разрез с подкрепяното от военните правителство и пораждат опасения от възможни конфронтации през уикенда.

В последния си опит за противопоставяне на социалистическия президент Николас Мадуро, временният лидер Гуайдо свика шофьори на автобуси, за да се отправят към границите. Направи го с цел да се съберат помощи за венецуелците, страдащи от различни видове недостиг.

Той повтори обещанието си, че доставките на помощи от САЩ ще влязат "по един или друг начин". Това ще се случи дори ако Мадуро ускори усилията си да блокира помощта, за която той твърди, че е претекст за американска инвазия. Доставките на храни и лекарства за населението, засегнато от кризата, се превърнаха в ключов фокус на борбата за власт между Мадуро и Гуайдо. 35-годишният лидер на венецуелското законодателство е подкрепен като действащ президент от повече от 50 страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цветан Василев с coinite

    25 2 Отговор
    Мандури си знае работата
  • 2 Хасан

    30 3 Отговор
    Така им се иска тоя Гуайдо да бъде убит или арестуван ,веднага ще е повод да нахлуят в страната ...Венецуела няма проекти за атомни бомби ,няма и джихадисти ...

    Коментиран от #11

  • 3 НКВД

    40 5 Отговор
    Добре написано - лидера на опозицията Хуан Гаярдо, защото е точно такъв а не временен президент защото Венецуела си има президент и той е Николас Мадуро!
  • 4 Borislav Popov

    25 3 Отговор
    И защо ще прекарват доставките с автобуси ? Чувалите с два крака и каска ли са ????

    Коментиран от #7

  • 5 Манипулация

    36 3 Отговор
    Бил подктепен от повече от 50 страни (Гуайдо)!!! Сигуно са 51. Искам да попитам само, а останалите над 200 държави кой са признали? И най-важното , венецуелците кой са избрали? Изборите за президент от народа ли се правят или от държавите по света?!
  • 6 Важното е,

    3 14 Отговор
    че НЕ е подкрепян от народа!!!!
  • 7 куку руку ку

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    И носят боб и брашно в метални консерви. Брашното рязко гори, а боба хвърчи от консервата и влиза в корема без да минава през устата...
  • 8 българина

    15 1 Отговор
    Гуайдо е кучето на краварите точка.
  • 9 Национализация

    8 0 Отговор
    Аз и още 30 приятели от Инстаграм признаваме Джеймс Хетфийлд от Металика за временен Президент на Съединените Американски Щати.

    Коментиран от #14

  • 10 ПЕНКО

    5 3 Отговор
    КУКЛАТА НА ЦРУ СЕ ОПИТВА ДА ПРИЛОЖИ ЧИЛИЙСКИЯ ОПИТ ЗА ПРЕВРАТ !!! 1973Г. КУПИХА ШОФЬОРИТЕ НА КАМИОНИ И ПРЕДИЗВИКАХА КРИЗА ,ЗА ДА СЕ НАМЕСИ АРМИЯТА /С КУПЕНО КОМАНДВАНЕ/ И ДА ИЗБИВА РАБОТНИЦИТЕ С АЛИЕНДЕ !!! СПОМНЕТЕ СИ ВАЛПАРАЙСО !!!

    Коментиран от #15

  • 11 Рошко

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Ама има ресурси те краварите това искат ,модерно робство ,ние отдавна сме такива

    Коментиран от #12

  • 12 Голем смях

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "Рошко":

    Я да ни светнеш къде са ресурсите на България , че и ние българите да се възползваме.А навремето мръсните комунисти ни учеха ,че България била бедна на природни ресурси и полезни изкопаеми.Освен урана,който ни вземаха братята от СССР нищо друго нямаше.А сега изведнъж се появиха ресурси като на Венецуела.Дай Боже всекимо такива ресурси.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Шофьор

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Национализация":

    И аз,и аз! Ларс Улрих-вице!
  • 15 Груьо

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "ПЕНКО":

    Режимът на Пиночет идва също след преврат, също е репресивен и диктаторски. Пиночет сваля от власт законното социалистическо правителство на Алиенде, дошло на власт след изборите през 1970 г.


    Алиенде започва социалистически преобразувания
    по кубински образец


    В Чили пристигат стотици кубински и съветски политически и икономически съветници. Алиенде провежда национализация по кубински образец, т.е. насилствена, което естествено предизвиква огромно недоволство и съпротива. Въпреки "братската помощ" от Куба и СССР, икономиката на Чили се срива и за две години по брутен вътрешен продукт и жизнен стандарт на населението Чили отива на последно място в Латинска Америка след Куба. В цялата страна избухват стачки и гладни бунтове. За да спаси положението, правителството въвежда купонна система и преминава към пряк продуктообмен, както става и в Куба преди това.



    Алиенде решава да национализира и земята, което първоначално се изразява в "национализация на селскостопанските ферми", което води до въоръжени сблъсъци на фермерите с армията и полицията. Социалистическото правителство национализира всички медии, прави опит да завладее и съдебната власт. Социалистите създават бойни отряди като тези в Куба за "защита на революцията". Те започват с нападения и арести на опозиционни интелектуалци – журналисти, писатели, свещеници и политици. По същество режимът на Алиенде започва преход от студена към гореща гражданска война.