22 Февруари, 2019 07:40 2 207 23

Протести и сблъсъци с полицията в Каталуния

  • каталуния-
  • протести-
  • испания

Има пострадали и арестувани

Протести и сблъсъци с полицията в Каталуния - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Хиляди протестиращи излязоха по улиците на Барселона, съобщи El Pais.

Те протестираха в подкрепа на задържаните 12 каталунски лидери. При протестите се стигна до сблъсъци с полицията.

В тях пострадаха 30 души. Четирима са задържани. Смята се, че в протестите са участвали поне 40 хил. души.

Демонстрациите блокираха основни пътища в района, което доведе до проблеми в работата на обществения транспорт. Големите синдикати в Каталуния не участваха в демонстрацията.

Каталунските лидери са задържани във връзка с референдума за независимост на региона, който организираха преди две години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    40 3 Отговор
    Диктатура!САЩ да наложат санкции и да пратят военен контингент.
  • 2 либерта

    16 6 Отговор
    LIBERTA. венсеремус
  • 3 Бай Муньо

    20 1 Отговор
    Е, ако ставаше въпрос за нашите "Пайнерки" хартия нямаше да остане не изписана!
  • 4 среднощен

    16 1 Отговор
    Глобализацията настъпва..!? Ще има "надправителствено правителство" за целия ЕС..!?
  • 5 Мисисага

    2 23 Отговор
    Същото, като да поискаме независимост Шоплука. София е развита икономически и има голям принос в националния бюджет. И на софиянци ни идва на ум, че вместо този бюджет да се пръска из разни общини из България, да остава за София. И тогава ще прокопсаме. Ето такова нещо, съчетано със стари вражди е искането за независимост на Каталуня . Бил съм в Барселона в деня им за независимост и знам колко е масово искането , но много далече от съгласие сред самите каталунци. Испания не е държава, която ще позволи отделни области да стават градове държави, искайки като Англия да ползват всички предимства, но да не плащат. За червените тролове, на които САЩ е виновна и за това, че ги боли главата след поредното препиване с Боярищник ще кажа, че шатите нямат нищо общо. Не е така обаче с руснаците. В прокуратурата на Мадрид и Барселона има сериозни доказателства за подклаждане на протести. Чрез швейцарска банка са превеждани средства многократно по нареждане и от сметка на руски алуминиев олигарх Гарло- който си стои в Москва. Руснаците отказаха да бъде разпитан. Особено активни са вечните национални предатели в полза на Русия - комунистите. Този път в коалиция Обединена левица /Izquierda Unida / Ръчкат непрекъснато, включително срещу ЕС. Това са наследниците на същите комунисти, които губейки гражданската война през 1936 - 1939 година, предават на СССР златото на хазната. Товарят го на руски кораб и го предават на господарите си за съхранение. Сталин плаща за полученото

    Коментиран от #6, #10, #13

  • 6 тооя па,тоя па........

    18 4 Отговор

    До коментар #5 от "Мисисага":

    София е НИЩО без другите градове всички пари се събират и се изсипват в София.Да не гворим,че без пристанищата твоята София ще остане само една дупка на клозета.

    Коментиран от #14

  • 7 Зара

    18 0 Отговор
    Няма София, няма провинция, пари достатъчно има за всички, ама ги крадат!
  • 8 Мадуро

    11 2 Отговор
    Незабавно РБ за признае независимостта на Каталуния, както призна Ху. Щом хората искат!
  • 9 Doco

    4 10 Отговор
    Няма Каталуния нито Каталония има Испания.
  • 10 Точи и Меси

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "Мисисага":

    Много сте отворени шопята ама даже водопровода който ви направиха е с пари от държавния бюджет .Също и околовръстното . А и колко други неща за които не знаем. А в държавния бюджет пари вкарваме всички ! Да не говорим че всичко по магазините идва от останалата част на страната ! Не съм видял в София крави по терасите !

    Коментиран от #11

  • 11 Брат ми

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "Точи и Меси":

    Всичко в София идва от Турция,Гърция ,Полша и т.н .Много малък е процента на родната продукция.

    Коментиран от #12

  • 12 Точи и Меси

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Брат ми":

    Тъй си мислиш само ти ! Да не би сиренето , кашкавала , млякото , хляба , колбасите и всичко останало което купуваш да е от Турция. Май само ранните зеленчуци ? Май се самозабравихте вече ? Вчера си изгорихте цървулите и вече се взехте за богопомазани ?!! То примера е само за едната ни дрипава столица ,а се чудим защо с световен мащаб са изперкали хората ! Че отделете се бе !!! Да не мислите че останалите ритат за вас ??? Всички там са от мързел нагоре ! Ако не са хората от провинцията да бачкат там - ще ходите до кръста в боклуци !!

    Коментиран от #16

  • 13 с поздрави от провинцията

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Мисисага":

    Отделете се бе ! Но ще си плащате за всяка виза когато излизате извън София . И ще чакате колкото се полага. Ще си плащате и винетките , и митата .Пълни мита за всяка една стока . Ще си плащате и водата по 6 лева кубика - иначе ще копаете на жълтите павета. Боклуците ще си ги събирате на центъра . Летището ви ще работи само ако се съгласим / защото ще летите над чужда територия / . Ще се направи една пълна ревизия и което е построено с пари от държавния бюджет - ще го връщате . Фирмите които вкарахте там за сметка на останалата част от държавата - дали ще останат да работят при тия условия ? Само за година - две ще се превърнете в едно гето !!!
  • 14 Мисисага

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "тооя па,тоя па........":

    Браво, браво, браво. Ето, че постигнах необходимата ми реакция № 6, № 10 и № 13. Не съм от София, а от Троян. Но какво ви доказах с този експеримент. Всички испанци реагират на искането за отцепване на Каталуня, точно като горните господа. Една област не се развива сама. Нейното развитие е плод на икономиките на всички останали области в Испания и то не от вчера или онзи ден , а от векове. Така, че САЩ нямат пръст в тази работа и испанците са в правото си да не допускат отделяне на Каталуня, както и на Щоплука ! Не съм доволен само от злобата с която колегите пишат за София. Виждам завист. Като я мразим, защо драпаме на там ?

    Коментиран от #15

  • 15 Borislav Popov

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Мисисага":

    Нищо ни си доказал с това защото Каталуния не е Мадрид ! Има голяма разлика . А и тя и без това си е автономна област. Има си отделна история , и отделно самоуправление ! Била е самостоятелно графство . Населението и е ма по вече от колкото на България в момента ! Сравнението ти е крайно неудачно !
  • 16 Брат ми

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Точи и Меси":

    Време е да смениш дилъра. Спокойствие и здрава храна.В цял свят големите градове и провинций разпределя порциите в държавата. Така че, спокойно .

    Коментиран от #18

  • 17 времето ще покаже

    0 0 Отговор
    света се напълни със посредствени политици а големите демократи мълчат сащ неспира да говори по адрес на тия които не и играят по свирката о демокрациииииии.
  • 18 Точи и Меси

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Брат ми":

    То аз съм си спокоен ама май някой го сърби задника ?!!
  • 19 Точи и Меси

    1 1 Отговор
    А относно дилъра - погледнете се вие софиянци на какво мязате. Леке до леке. Никой извън София не ви понася. Рядко - много рядко съм срещал културен и толерантен софиянец ! Всичките надменни, нахални и безскрупулни - сякаш са хванали господа за шушляка !
  • 20 българин

    0 0 Отговор
    до брат ми да точно така е до там я докараха нашите умни но за себе си политици затова не се обаждайте а пък ако много сте отворени заповядайте в провинцията .254
  • 21 опит

    0 0 Отговор
    направете като във Венецуела и готово
  • 22 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    КАТАЛУНЦИ -БРАТЯ , ВЗЕМЕТЕ ПРИМЕР ОТ ЮЖНОКОРЕЙСКИТЕ СТУДЕНТИ !!! ПОЛИЦИЯТА С МАСКИ И СТУДЕНТИТЕ С МАСКИ;ПОЛИЦИЯТА С ЩИТОВЕ -И СТУДЕНТИТЕ; ПОЛИЦИЯТА С ПАЛКИ -И СТУДЕНТИТЕ СЪЩО; ПОЛИЦИЯТА С РЕПРЕСИЯ И СТУДЕНТИТЕ СЪЩО ... НО БОЯТ ТРЯБВАШЕ ДА Е ОБЩ СРЕЩУ ОЛИГАРСИТЕ -ПРИ ВАС СРЕЩУ МАДРИДЦИТЕ -ФРАНКИСТЦИ И МОНАРХИСТИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: