23 Февруари, 2019 06:32 4 462 61

Беларус винаги ще е с Русия

  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • русия

Президентът на Беларус заяви, че винаги ще действа с Русия

Беларус винаги ще е с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Ако САЩ поставят ракети в Европа или на територията на Украйна, Русия и Беларус ще трябва да отговорят. Това заяви беларуският президент Александър Лукашенко, цитиран от ТАСС.

Лукашенко подчерта, че Беларус винаги ще действа заедно с Русия. Според него последните противоречия между двете страни няма да се отразят на общите им действия.

„Мисля, че американците може да се възползват от момента. Те излязоха от договора за отстраняване на ракетите със среден обсег и може да разположат оръжия в Европа. С Русия ще трябва да помислим как да отговорим заедно. Ще е още по-неприятно, ако тези ракети бъдат разположени на територията на Украйна“, заяви Лукашенко.

Той решително се противопостави на разпадането на споразумението. Според него са нужни разговори по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Точно

    105 34 Отговор
    и България винаги ще е с Русия!!!!

    Коментиран от #3, #8

  • 2 Анти седераст

    57 9 Отговор
    Еврейски трол, къде си? Пиши срещу Русия, моля те. Липсваш на всички с 35те си имена.

    Коментиран от #4

  • 3 onq s konq

    31 73 Отговор

    До коментар #1 от "Точно":

    Нещо не си в час.Наистина не очаквах че все още има хора които НЕ ЗНАЯТ че България ОТДАВНА Е В НАТО,ЗАОБИКОЛЕНА Е ОТ НАТОВСКИ ДЪРЖАВИ И ИМА НА ТЕРИТОРИЯТА СИ АМЕРИКАНСКИ БАЗИ.И за каква "България винаги ще е с Русия" говориш,след като Живковото време ОТ 30 ГОДИНИ Е САМО ЛОШ СПОМЕН?

    Коментиран от #13, #18, #27, #35, #37, #39

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 El comandante

    6 69 Отговор
    СЛАВА НА САЩ
  • 7 ВРАБЧЕ ПОБОЙНИК

    9 35 Отговор

    До коментар #4 от "гАвното метев":

    СПОКО ВЕ БЕСЕПЕРАСТ,ЩЕ ДИГНЕШ КРЪВНО ОТ СУТРИНТА.!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 бери

    16 49 Отговор
    Щом Беларус ще е с Русия,ги очаква просперитета на Венецуела.

    Коментиран от #19

  • 10 МИРО:

    17 22 Отговор
    АЗ ОБИЧАМ РУСИЯ! ОБИЧАМ И БСП!!!

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Реално

    61 10 Отговор
    Еми Беларус като видя как цьфнаха и вьрзаха в Украйна след като скьсаха врьзките си с Русия -хич не си правят илюзии ,че сьс Запада ще им е по-добре....

    Коментиран от #14

  • 13 бе то

    34 7 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    и центарлите продадохме на сащ, и златото го дадохме на канадците но това са решения на продажните политици а не желанието на народа !! отределено нато НЕ ИСКА турция за съюзник и да ни пази което е лицемерие при положение , че имат неоосмански идей и постоянно се месят в България с партииите си и по изборите. така , че нато въобще не може да ни защити...виждаме как казаха на турция и гърция да се разберат помежду си защото турците постояннпо заплашват гърците .по добре е да имаме обща европейска армия !!

    Коментиран от #15, #22

  • 14 Наблюдател

    11 34 Отговор

    До коментар #12 от "Реално":

    Батя отново шикалкави а накрая ще го подаде на руската кочина. Но тъпите русоиде не се усещат и го аплодират.
  • 15 СеСеСере

    3 17 Отговор

    До коментар #13 от "бе то":

    Много си прост!

    Коментиран от #17

  • 16 Джигит

    31 5 Отговор
    Соросите са в траур, развалиха им се почивните дни от тази новина!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гост

    33 4 Отговор

    До коментар #9 от "бери":

    България като е с нато и ЕС колко просперира?

    Коментиран от #24, #25, #28

  • 20 Стоян

    2 11 Отговор
    Ееее най накрая една важна новина,сега вече мога слокойно да го приместя
  • 21 е тука

    4 17 Отговор

    До коментар #18 от "ГАЛЕВ":

    вече избухна....България щяла да се присъеди към русия !!! и какво ще правиш с тези над 2,5 млн българи работещи в ес ?? ще им отнемеш гражданството ли , ще затвориш границите към запада както през комунизма ?? защото тие ясно , ще работа за тези 2,5 млн в България НЯМА(защото за заплата от 800 лв си е робство) а да отидат в русия да работят не вярвам , че ще са навити. освен това 2,5 млн заедно със семайставта си са около 4 млн което са повече от половината население и ти еднолично ще решаваш срещу повече от 50% от населението ли ??

    Коментиран от #30

  • 22 onq s konq

    9 22 Отговор

    До коментар #13 от "бе то":

    Със американците имаме ДОГОВОРИ за "Мариците",които изтичат през 2027г.Със "Дънди" също имаме ДОГОВОР ЗА КОНЦЕСИЯ.И при двата случая "едни българи" си напълниха джобчетата с едни рушвети.И както правилно казваш "Златото го ДАДОХМЕ на канадците",добре е да правиш разлика с времето когато Руснаците ни ВЗЕХА Златото /34 тона/ от хазната и го натовариха на композиция за Матушка Рус..."на ползу роду"!Дай боже да разбираш разликата между "ДАДОХМЕ" И "ВЗЕХА"!:)Впечатляващ е и простоватия ти и съвсем "по народному" анализ на турско-гръцките отношения,вследствие на който стигаш до извода че НЕ НИ ТРЯБВА НАТО,А ЕДНА ЕВРОАРМИЯ НИ Е ДОСТАТЪЧНА.Което пък "случайно" съвпада 1 към 1 с ИДЕЯТА НА МОСКВА,защото така се ИЗКЛЮЧВА АМЕРИКАНСКАТА ВОЕННА МОЩ....А без Америка зад гърба си,Европа ще бъде прегазена ДЪРЖАВА ПО ДЪРЖАВА от въоръжена до зъби Русия за броени дни!Съвет:Не се правете/ти и подобните ти/ на УМРЯЛА РУСОФИЛСКА ЛИСИЦА-номерът НЕ МИНАВА!

    Коментиран от #26

  • 23 ROKI

    5 27 Отговор
    Да благодарим на Господ че се отървахме от (брадска Русия)когато я бяха докарали до просешка тояга (не че сега е мн.по различно де) и влязохме в ЕС. Че иначе още щяхме да питаме каде се....ат гладните.Поклон пред памета на БСП. Бог да я прости
  • 24 ти със

    11 10 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    сигурност не си просперирал но над 2,5 млн Българи живеят по-добре от приемането ни в ес и работят на запад ...създават и издържат семейства !! България няма как да просперира когато хора като теб постоянно избирате мошенници да управляват страната за да си получите подхвърлените трохички(даскалите да си получат 15 % увеличение, полицаите и военните своите 15 заплати , тези от администрацията също имат по 15 % увеличение на заплатите и т.н). когато гласуващите ПРОДАВАТ бъдещето на държавата как тя да просперира???

    Коментиран от #51, #59

  • 25 Стоян

    7 14 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Ми много повече от колкото като беше в СИВ.младежо ама по онова време ти си бил още в таш..кент на бащати

    Коментиран от #52

  • 26 а бе то

    21 5 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    има разлика между дадохме и взеха НО за народа е все тая защото и в двата случая си е КРАЖБА от руска ,американска и канадска страна !! това , че европа щяла да бъде превзета от русия ме развесели....или си поляк или урко или от прибалтийските....само на тези малоумници им идва идеята ,че руснаците искад да завладеят европа и да ползват полезните и изкопаеми(не съм знаел , че руснаците са го загазили за ресурси). а американците не помагат а командват сякаш сме им колкония !!! 350 млн америка командва 450 млн ес !!! а защо нищо не казват за турците които според българите са ОСНОВНА заплаха за нас а не руснаците....споко и да тролиш народа няма нищо против руснаците или руснаците нещо срещу нас

    Коментиран от #32

  • 27 гост

    24 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    България може да е в нато и да беше продадена от шепа хора на фащ. Но по голямата час от народа е с Русия , по минусчетата който получавате може да се ориентираш за процента , ако въобще можете да смятате.

    Коментиран от #55

  • 28 Borislav Popov

    8 21 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    А Сърбия, която е дружка на тойта Русия и не е в НАТО и ЕС, така просперира, че стана по малка държава и от България ! Ко ша прайм ?

    Коментиран от #31, #53

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Баце

    21 2 Отговор

    До коментар #21 от "е тука":

    Би ли посочил причината 2,5 млн. да "работят" измекярстват в т.н. бели европейски държави, а не в родината си срещу приличен доход и то почти след 30 г. "демокрация" ? Но без емоции. Мерси.

    Коментиран от #33

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 onq s konq

    3 19 Отговор

    До коментар #26 от "а бе то":

    Отговори си сам за да не изглежда че ти натрапвам мнението си-ЗАЩО 45 Г Русия се беше вкопчила в целия Източен блок и "профилактично" влизаше с танковете си в непослушните държави/Унгария,Чехия/-заради Полезните им изкопаеми,или защото ИЗКУПУВАШЕ НА "ТЕХНИ ЦЕНИ" ВСИЧКО ЩО СТАВА ЗА ЯДЕНЕ,КАТО ГИ ПОЛЗВАШЕ ЗА ПАЗАРИ НА НЕПРОДАВАЕМИТЕ СИ СТОКИ,предвидливо поставяйки "Желязна завеса" срещу всякаква западна търг. дейност която ще ги конкурира.А това че "турците са основна заплаха за нас според българите" и "народът няма нищо против руснаците" както твърдиш-така е,но...СПОРЕД "ТВОИТЕ БЪЛГАРИ" И "ТВОЯТ НАРОД",които живеят ТРАЙНО в Русия,ядат руски хляб,плащат руски данъци/ако имат денги естествено/ и ОТДАВНА СА ПРЕДПОЧЕЛИ РУСИЯ ПРЕД БЪЛГАРИЯ ЗА ИСТИНСКА РОДИНА!

    Коментиран от #34

  • 33 ами

    2 17 Отговор

    До коментар #30 от "Баце":

    е ти отговоря без емоции. та да измекярстваме ние работещите на запад не съм го забелязал. понеже съм над 15 години на запад за това измекярстане съм си купил апартамен в България и втори апартамент а голяма европейска столица в който и живея ....апартаментите са купени БЕЗ кредит в брой !! брат ми тази година също си купи апартамен в брой при мен !! та като успееш да си купиш 2 апартамента САМ за 15 години тогава говори за запад(а то измекярите са си такива и в България и на запад...и тук ги има).причината да работим навънка сте ВИЕ останалите в България защото 80% сте мързеливи егоисти и избирате мошенници които ви обещават европейски заплати при български начин на работа. ако смяташ , че ес тие виновен , че нашенските работодатели НЕ ИСКАТ да палщат нормално обясни как ще ги принудиш да го правят ако сме извън ес !!! та нали сега си приеха закон да вкарват работници от украйна само и само да не вдигат заплатите и това не идва от ес !!

    Коментиран от #40

  • 34 а бе ти

    17 2 Отговор

    До коментар #32 от "onq s konq":

    не си Българин щом не знаеш , че България е била 500 г под турско РОБСТВО и , че турция ВИНАГИ ще си остане ВРАГ за БЪЛГАРИТЕ а не руснаците или европейците !! ако подмяташ , че русия иска да завладее европа и да я превърне нещо като гигантски СИВ ...ами това е несериозно !!! да си продавали насила руснаците стоките в ес като отнемали всичко което става за ядене (явно не знаеш , че русия е голям ИЗНОСИТЕЛ на пшеница) . не съм сигурен , че ще си поличиш центовете ако тролиш с такива нелепи идеи ...все пак трябва поне малко логика да има ...хората не са чак такива идиоти !!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 onq s konq

    0 11 Отговор

    До коментар #35 от "Дддд":

    Ха ха!Тенкю,но тр да има и такива все пак!?Все пак нека уточним че приказките тука и ФАЛШИВИТЕ "минуси" и "плюсове" под коментариите нямат никакво значение-ВАЖНИ/ПОНЕ ЗА МЕН/ СА БЮЛЕТИНКИТЕ В УРНИТЕ,ОПРЕДЕЛЯЩИ ВЕЧЕ 10Г ПРО-ЗАПАДНАТА ГЕОНАСОЧЕНОСТ НА БЪЛГАРИЯ!
  • 37 Пешо

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Пак си се объркал, както винаги. Нашият народ, изключвам соросоидните джендъри, винаги ще е на страната на Русия. Решението за членство в НАТО е взето от продажбите български политици в противовес с желанието на огромна част от народа ни. Това е причината да не се проведе референдум.

    Коментиран от #38, #46

  • 38 onq s konq

    2 7 Отговор

    До коментар #37 от "Пешо":

    Въпреки че "както винаги се обърквам" ще ти поясня,че РЕФЕРЕНДУМИТЕ /според настоящото законодателство/ имат ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН,А НЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ХАРАКТЕР.А решението за влизане в НАТО на БГ е взето от НЕ от "продажните политици",а от ПАРЛАМЕНТА НА БЪЛГАРИЯ,чиито депутати СА ИЗБРАНИ СЛЕД ГЛАСУВАНЕ НА ЦЕЛОКУПНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД И ИЗРАЗЯВАТ ЕДИНСТВЕНО И САМО НЕГОВАТА ВОЛЯ!А твоята част от "народа ВИ" НЯМА ПРОБЛЕМ ДА СИ ПРОВЕЖДА РЕФЕРЕНДУМ/пригответе 15 млн лв-толкова струва/,след което като го представите в НС,то УПРАВЛЯВАЩИТЕ...ще си избършат задните части с него-независимо за какво е!
  • 39 А ти?

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    А ти ще се запишеш ли доброволец,ще се хвърлиш ли смело в атака с натовските си приятели срещу общия враг?
  • 40 Ха ха ха

    6 4 Отговор

    До коментар #33 от "ами":

    Ами то и аз имам къща на три етажа построена през комунизма,в брой! И 90% от хората имаха и имат. То затова робуваш 15 год на запад, за един апартамент

    Коментиран от #43, #47

  • 41 123

    2 0 Отговор
    Докато я има Русия.
  • 42 Вега

    8 2 Отговор
    Русия влага 132 кг злато за въстановяване двореца на екатерина не е опряла до нашето злато на буш му пада дъвката виждайки този дворец а клинтан се лазплаква пред величието на това което вижда защото то показва силата имоща на държава и народ засведение на неуките коментатори когато русия строи балшой театър се саздава америка така че тя има своя минал настоящ шбъдащ стойностен проспиритет зачитащ човешкото в всеки индивид освободи европа от хитлер а сега май пак тя ще трябва да я освобождава от пияните и самозабравили се управници

    Коментиран от #44

  • 43 123

    2 6 Отговор

    До коментар #40 от "Ха ха ха":

    То затова комунизма се срина, щото имаше много изкривявания в икономиката. Ти и такива като теб са се възползвали от тези изкривявания и си направиха къщи и др. разни неща... А това, че 90% са имали къщи те е вярно Повечето хора живееха в панелки или тухлени стари апартаменти.
  • 44 123

    2 7 Отговор

    До коментар #42 от "Вега":

    Американците не можеш да ги впечатлиш със злато. Техния златен резерв е най-големият в света. Много по-голям от руския.

    Коментиран от #48

  • 45 русофилска подлога

    2 5 Отговор
    Значи Беларус винаги ще е мизерна.Това са фактите.И при нас ще е зле положение ,докато има долни и продажни руски слуги.Тея Беларус някакви мазохисти ли са ?

    Коментиран от #61

  • 46 русофилска подлога

    2 4 Отговор

    До коментар #37 от "Пешо":

    Кой народ е с руската кочина ? Освен комунистическите отрепки дето едвам събраха смелост да се съберат на Бузлуджа ,аз незнам да има нормален българин който да е за русия.Питайте възрастните хора ,които не са комунисти ,какво мислят за русия ? ВСЕКИ ПРЕЗИРА РУСНАЦИТЕ.Единствените глупаци които симпатизират на русия ,са робите в някои бивши соц републики.Найстина трябва да си невменяем ,за да си слуга на държава от която неможеш да видиш нищо добро ,а само източване и мизерия,но вие русофилите сте си такива.АНТИБЪЛГАРИ !
  • 47 а бе

    1 6 Отговор

    До коментар #40 от "Ха ха ха":

    ти можеш ли да четеш...за 15 години си купих ДВА апартамента а не един !! и то не като теб да имам къща на село а апартаментите са в големи градове. а не робувам а работя за над 2000 евро чисто + частпрома . а ти си троли за центове илио копейки на воля

    Коментиран от #49

  • 48 Стоян

    2 4 Отговор

    До коментар #44 от "123":

    За справка към невежите,четете малко бе хора за златнирте резервистава на въпрос:1 место САЩ.2 Германия.3 Франция.4 Италия.5 Китай.6 Русия.така че не се изказвайте неподготвени както винаги
  • 49 ДА ПИТАМ НЕЩО

    4 4 Отговор

    До коментар #47 от "а бе":

    Абе приятелю какво им обръщаш внимание на тея празни русофилски тикви

    Коментиран от #50

  • 50 прав си

    4 2 Отговор

    До коментар #49 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    но се нервя , че заради такива 2,5 млн българи трябва да работим навънка,заради тях и избираните от тях политици имаме турски етнически партиии а шведите вече гонят 1 млн !! яд ме е , че България си заминава а се надявах при пенсионирането си да се прибера нооо на мен в индия не ми се живее....много жалко

    Коментиран от #54

  • 51 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "ти със":

    А защо не просперират в България, умнико? Питам и отговор не искам, защото няма какво да отговориш.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ДА ПИТАМ НЕЩО

    2 2 Отговор

    До коментар #50 от "прав си":

    За голямо съжаление си прав
  • 55 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Това с минусите чупи рекордите за тъпотия - в тоя сайт с всеки отделен телефон мога да ти напраскам колкото си поискам, стига да имам време за губене. Май си скаран с интернета и браузърите, а?
  • 56 българин

    1 2 Отговор
    е след като сме със Сащ цъфнахме и завързахме последни в Европа на колелото сме на втора скорост добре е на олигарсите но за по голямата част от народа как е и докога ще се оправдават с миналото.
  • 57 Стоян

    2 2 Отговор
    А то с СССР бяхме и цъфнали и вързали. Направете си сметка какви щети ви е нанесъл комунизма щом мозъците са ви промити още

    Коментиран от #58

  • 58 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "Стоян":

    А защо не кажете господине какво Ви даде демокрацията освам, че можете да работите в чужбина !!! Колко завода Ви построиха САЩ ??? МАЙ ВАШИЯ МОЗЪК Е ПРОМИТ СЛЕД 1990 ГОДИНА ДО ДНЕС !!!
  • 59 Сибирь

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "ти със":

    Абе ,смешко,90% от тия навънка ,ако имаха стандартът от живково време ще си счупят краката да бягат от западна гейропа! Ама като слушаш приказки на комплексари и интернет герои.бА и в Русия се вадят добри пари.Или се вадеха,защото след каро им обявихме войма почти не остамаха българи гастърбайтери там.
  • 60 Сибирь

    0 0 Отговор
    А що се отнася до Беларус. Там последнияр път носителире на европейски ценности избиха всвки трети. Ама ядоха и страшвн жой.И сега е същото..На демокраризаторите ако се отърват само с няколко избити зъба и счупен нос ,значи са изкарали страшен късмет.През войната и кучетата даже са були паризани
  • 61 Сибирь

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "русофилска подлога":

    Верно ли? Ти в Белорус бил ли си!? Защото това е последната нормална държава в Европа.
Новини по държави: