Last news in Fakti

22 Февруари, 2019 17:49 4 056 52

Путин чака своята четвърта епоха

  • русия-
  • доверие-
  • владимир путин

Намалява броят на зрителите, гледащи неговите изявления

Путин чака своята четвърта епоха - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Посланието на руския президент Владимир Путин от 20-ти февруари се оказа най-непопулярното сред руснаците за последните пет години, съобщи Интерфакс.

Проучвания показват, че то е било гледано от 5.7% от московчани. Тоест от 870 000 души.

Речта беше предавана директно от пет руски телевизии. Нивото на интерес обаче е паднало до това от 2013 г. През миналата година събитието е било гледано от 7.3% от жителите на руската столица.

При управлението на Путин неговите рейтинги спадаха четири пъти, като на три пъти той успяваше да го възстанови.

Срива в доверието беше причинявано от войната с олигарсите, замяната на преференции за гражданите с парични плащания и премахването на изборите за губернатори. Сега популярността на Путин се срина, заради удължаването на пенсионната възраст.

Според социолози на този етап няма фактори за ръст в подкрепата, като самият Путин има нужда от такава, за да поддържа спокойно управление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4-ти мандат

    23 11 Отговор
    И Диктаторът от Банкя така !
  • 2 Гост

    43 13 Отговор
    Путин знае какво прави
  • 3 ьььььььь

    12 10 Отговор
    Я пак я има тази промивка-само в малко друг стил...ма вярно сме бальци-щом влизаме и четем тук
  • 4 АзПъкк

    43 11 Отговор
    Аз пък съм убеден, че Меркел, Маркон, Тръмп и други видни личности, не ги слушат и 0.01% от населението им. Държавните им машини достатъчно тормозят гражданите си, та гражданина хич не му и пука какво казва техните управляващи.
  • 5 ПОНИМАЕШ

    30 13 Отговор
    Слава Русия, Слава Путин!
  • 6 !?!?!?!?!?

    11 2 Отговор
    Е това нали го писахте преди 2 часа.?!?!?!?
  • 7 Голем смях

    19 9 Отговор
    Няма страшно.Сега ще анексира Беларус и ще закрепи рейтинга.Има да се радват монголчетата..

    Коментиран от #25

  • 8 Kcanib

    15 17 Отговор
    Аре стига с тоя путин .Само с бензиноколонката ни занимавате
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Степан Андреевич

    12 18 Отговор
    Българските русофили и комунисти които не знаят повече от 2000 думи на руски език да го духат под вода на дъното на Черно море
  • 11 ****

    18 6 Отговор
    С тези писания се цели на промитите мозъци да се втълпи,че наистина е така,и руснаците не се интересуват как се управлява сраната им.Но това няма как да се получи с руснаците,като знаят,че много страни са против тях,и в такъв случай те се обединяват.

    Коментиран от #12, #14

  • 12 ****

    15 2 Отговор

    До коментар #11 от "****":

    Ами,че ти незнаеш толкова български думи бе галфон.
  • 13 Хрониките на Евразия

    6 17 Отговор
    Какво да гледат , 20 години едни и същи обещания слушат ..
    Според Путин , Русия е страна която може да унищожи САЩ за 2 минути и 2 години да се построят вътрешни , топли тоалетни в училищата …
    Само идиотите още му вярват ..
  • 14 onq s konq

    6 6 Отговор

    До коментар #11 от "****":

    Факта че всяка изолирана общност се обединява и сплотява с цел Оцеляване е известен от дълбока древност.В конкретния случай с Русия това също е валидно до голяма степен,но В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ЗНАЧИ,ЧЕ РУСНАЦИТЕ ИСКАТ ПУТИН ДА ОСТАНЕ ВОДАЧ НА ДЪРЖАВАТА!И нека не ги смятаме за толкова ограничени и неразбиращи,че ЕДИН НОВ КУРС ВЪВ ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА неминуемо ще доведе до значително подобряване на жизнения стандарт!Естествено това ще стане чрез СМЯНА НА ЦЯЛАТА РУСКА УПРАВА и никак няма да е лесно при наличието на НЯКОЛКОТО АРМИИ ВЪТРЕШНИ ВОЙСКИ И СПЕЦ.ЧАСТИ,готови да смажат всеки бунт.Ако обаче ГРУПА ОЛИГАРСИ с Несметните си богатства ОТВЪН И ОТВЪТРЕ АТАКУВАТ ТРОНА НА ПУТИН използвайки ефективно и масовото гладно народно недоволство,...нещата стават съвсем реални!

    Коментиран от #18

  • 15 Гост

    12 3 Отговор
    Някак ще е странно в 12 часа по обед ВСИЧКИ руснаци или само московчани да си зарежат работата и да слушат обръщението на Путин, което не е към руснаците изобщо, а към ФЕДЕРАЛНОТО СЪБРАНИЕ....ама вие си пишете тъпотиите де.
  • 16 Тръмп

    4 11 Отговор
    Текат последните мигове на неокомунистическия путинизъм!!!:):):)Епохата е само мираж в бедната пустиня-Русия!!!:):):)Комунистите и Кагебейците доубиха Величието на руския интелект окончателно за 100години!!!:):):)
  • 17 Робот

    12 3 Отговор
    Алооо, прислужниците на Козяк започвате да се осирате!!! То бива пропаганда, ама вашето на нищо не прилича , така генерирате русофилски настроения и малоумните ви господари е време да го проумеят!
  • 18 ****

    11 5 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Руснаците избират по малкото зло както се вика,за сега няма по добър от Путин,и ще го подкрепят до край,видяха какво преживяха при Елцин,и осъзнават,че трябва да са обединени,иначе погледнат лк пак към запад,ще бъдат разграбени и донори на природните си ресурси.

    Коментиран от #22

  • 19 Хрониките на Евразия

    6 9 Отговор
    За 20 години Владимир Владимирович Обещалкин , точно така му казват руснаците , само обещава ..
    А какво е направил , от скромност ли е , но го държи в тайна .
    Освен с нарисуваните ракети , с нищо не се е похвалил .
    Всяка година едно и също - ТРЯБВА ДА ПЪТЪРПИМ ..
    100 години вече търпят Търпеливите ..
    Не остана един здравомислещ човек в Русия , който да вярва вече на тази чекистка марионетка ..

    Коментиран от #20

  • 20 Симо

    11 6 Отговор

    До коментар #19 от "Хрониките на Евразия":

    Ако бяха нарисувани в САЩ нямаше да се нацапват от страх. А какво е направил ли ? Просто е. За 17 години повиши БВП на Русия 20 пъти. И от почти унищожена държава ги превърна в най голямата военна сила на планетата. Сега разни тъпаци и агенции платени от САЩ пишат как му бил радар рейтинга на Путин, а скромно мълчат че рейтинга на Путин е по голям от сбора на рейтингите на всички управляващи в ЕС взети заедно. Ще пишат я. САЩ отделят за целта по 4 милиарда годишно. За платени помияри и разни "независими" агенции.

    Коментиран от #21

  • 21 Хрониките на Евразия

    5 7 Отговор

    До коментар #20 от "Симо":

    Това на мен не ми го казвай , кажи го на тези 70% руски граждани които получават 22 хиляди рубли заплата и на пенсионерите с 10 хиляди рубли пенсии , че не виждат нещо добро да ги очаква !
  • 22 onq s konq

    6 4 Отговор

    До коментар #18 от "****":

    Категорично не съм съгласен с доводите ти.А нима СЕГА руският народ не е грабен и то ЖЕСТОКО?А тия ОЛИГАРСИ-МИЛИАРДЕРИ да не би да са станали такива със икономии от закуските си?Затова и МРЗ в Русия е жалките 270лв,а рублата е на дъното откакто е станала рубла.Да не пропуснем и ВЪНШНИЯ ГРАБИТЕЛ КИТАЙ!Имаше статия озаглавена "Китайският дракон бавно,но сигурно се настанява в бърлогата на мечката" и тя бе по повод наемането на обширни територии от Далечния изток и Сибир/450 хил. кв. км/ за експлоатация на полезните им изкопаеми за...50ГОДИНИ,като смешно малкият наем отива автоматично за попълване на празната руска хазна.А колкото до твърдението ти че в момента "няма по-добър от Путин"-ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ ИМА И ТО НЕ ЕДИН,но не се допускат до изборите по "разни причини"!Видяхме кои бяха "съперниците" на Путин на последните избори-жалка и тъжна история!!!

    Коментиран от #26

  • 23 Ръгай чушки 🌶 в боба нека да е лют

    8 6 Отговор
    Както е тръгнало скоро джуджето ще го подарят на някой цирк въй
  • 24 Голем смях

    6 10 Отговор

    До коментар #9 от "Кочината на Злото издъхва в зловоние":

    Много си прав.Третокласен доносник и агент ,вербуван в Германия и предложен от Елцин и компания за президент без никакви интелектуални качества.Марионетка,която играе по свирката на тези ,които го направиха президент.Иначе отива в мавзолея.Нещо като нашия льотчик.Тъп ,ама насила го направиха президент Болгарии.Сега слушка и си изяща всичко.Но той милия си повярва ,че е готов за подвизи и взе че се развихри.Някой да беше чуваал за Путин и Радев преди да ги издигнат?Схемата Решетников у нас и ЩАЗИ в Германия.

    Коментиран от #27

  • 25 Румяна Костова

    9 5 Отговор

    До коментар #7 от "Голем смях":

    Да анексира Беларус?Та те с Лукашенко преди седмица заедно караха ски и Лукашенко му обеща да му продава качествена водка.А Путин намали цената на газ за Беларус.

    Коментиран от #28

  • 26 ****

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    То винаги ще има по добри,но не са припознати от народа,а и няма как да заложат на непознат,ти когато си купуваш някаква стока,не се хвърляш на сляпо,а търсиш инфо за нея.

    Коментиран от #29

  • 27 Румяна Костова

    8 4 Отговор

    До коментар #24 от "Голем смях":

    Не може Путин да играе по свирката на онзи ,който го направи президент на 31 декември 1999 година,освен ,ако чрез хакери успява да се свързва със задгробния свят ,където Елцин сега си пие питието някъде на сянка.Никой не бил чувал за Путин казвате,преди да стане президент. Е,да,не е прието за началниците на разузнавателните органи да се говори много.И въобще не е важно колко е бил познат или непознат,а преди всичко факта ,че благодарение на него Русия съществува като държава и в сегашните си граници,защото 1999 година Западът беше сигурен в нейното разпадане.

    Коментиран от #30

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 onq s konq

    6 8 Отговор

    До коментар #26 от "****":

    За какво "припознаване" от народа ми говориш,след като РЕАЛНИТЕ СЪПЕРНИЦИ НА ПУТИН ИЗОБЩО НЕ СА ДОПУСКАНИ ОТ КГБ до регистрация-ИЛИ ГИ УБИВАТ НА УЛИЦАТА,ИЛИ ГИ ВКАРВАТ В ЗАТВОРА като "престъпници" докато минат изборите!Но това е Русия-пародия на Държава,пародия на Избори.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Румяна Костова

    8 3 Отговор
    Доста е преувеличено сриването в доверието към Путин ,както вече за пореден път ни убеждават .Факт е,че наистина има намаляване с няколко процента в положителните оценки главно заради пенсионните реформи .Но все пак повече от половината руски граждани застават зад Путин и никой не излиза да протестира.Даже и учениците на Навални се кротнаха,може би най-после родителите им са успели да ги убедят да залягат над учебниците вместо да философствуват на политически теми.А иначе либералите си лаят познатия рефрен колко е лош Путин,то това им е работата.
  • 32 Иванов

    4 5 Отговор
    Пути явно очаква ЛЕДНИКОВАТА ЕПОХА.
  • 33 Румяна Костова

    9 3 Отговор

    До коментар #30 от "Голем смях":

    Драги ми смеещ се умнико, първо Путин не е Елцин.И онези, които дърпаха на първия алкохолик ушите и се забавляваха когато той щипеше сервитьорките и дирижираше военен оркестър ,удариха на камък при Путин.И второ ,в този факт е цялото им нещастие и сегашни проблеми,че Путин не е Елцин.

    Коментиран от #37, #39

  • 34 Румяна Костова

    7 4 Отговор

    До коментар #30 от "Голем смях":

    Кой е бил третокласен доносник в Берлин не ми е известно. Путин е работил в посолството в Дрезден.И когато разярената тълпа почва да прескача оградата ,за да завземе руското посолство (както вече е сторили това с ЩАЗИ) руският консул избягва ,а пред тълпата се изправя Путин сам с един пистолет и казва ,че ще стреля във всеки ,който влезе на руската територия на посолството и последния патрон ще запази за себе си.Тълпата отстъпва и се разотива.Дай ,Боже и такива третокласни измамници и на България! Ама нямаме този късмет.

    Коментиран от #35, #41

  • 35 Голем смях

    5 7 Отговор

    До коментар #34 от "Румяна Костова":

    Миличка,в Дрезден няма посолство ,а Путин е бил на разпореждане на големия чичко в Берлин.Бил е пратен в консулството в Дрезден,защото е бил малка риба за да е в Берлин.И тия смешки с пистолета са за пионерите в руските училища.И то до осми клас,щото по-големите няма да се вържат на небивалици в стил Матросов.

    Коментиран от #36

  • 36 Румяна Костова

    7 2 Отговор

    До коментар #35 от "Голем смях":

    Тогава в Дрезден трябва да има много пионери защото самите немци разправят тази история.Не разбрах кой е бил чичкото от Берлин, който е изпратил Путин в Дрезден,а и никак не е важно защото не държа да ме информирате за Вашите фантазии .Интересно, че Путин в спомените си за онова време не споменава да е работил в Берлин.

    Коментиран от #38

  • 37 Голем смях

    5 8 Отговор

    До коментар #33 от "Румяна Костова":

    Толкова ли си тъпа,че не може да вдянеш.Путин не го е издигнал Елцин,а хора които сега му мърдат устата и му казват какво да говори.От Путин нищо не зависи .Гушат го с долари и провежда политика ,коята е изгодна на господарите му.Русия продава газ,петрол и оръжия.Друго не е в състояние да произведе.Докато има противопоставяне и напрежение ще печели.Мирът е смърт за Русия.А печелят малко хора ,наречени росияни.Милионите серат гладни.

    Коментиран от #45

  • 38 Голем смях

    4 7 Отговор

    До коментар #36 от "Румяна Костова":

    Самия факт,че не е работил в столицата ,а в провинцията потвърждава ниската му степен в ерархията и незначителността му.А началниците винаги са в столицата-Берлин.От там опъват ушите,а когато немец се уплаши от джудже с ръст1,60 и пистолет Макаров ,то Дунав ще тръгне обратно към Германия.Жалко,че не са го оставили да изстреля последния патрон в тъпата си малка монголоидна главичка.
  • 39 Иванов

    5 7 Отговор

    До коментар #33 от "Румяна Костова":

    Госпажо, мога да ви уверя, че и Путин не е Путин. Той се пресели при девиците преди 7 години. След това имаше Путин 2.0. но за кратко. Сега е валдайската подобрена версия но без немски език Путин 3.0. Krimscii. Очакваме следващия с нетърпение!!!

    Коментиран от #44

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Името

    2 5 Отговор

    До коментар #34 от "Румяна Костова":

    Какво посолство в Дрезден бе? Да не би руснаците да имат няколко посолства в Германия?
    От простотията и тъпотията отърване няма!

    Коментиран от #43

  • 42 Хрониките на Евразия

    3 5 Отговор
    Този дегенерат 20 наред разказва за безаналоговата "ядрена триада" и системата "Периметър", все едно другите нямат такива ..
    Но не разказва как неговите ракети ще летят без американският
    GPS .
    На ГЛОНАСС му остана само името .
    А миналата седмица спряха да работят и метеорологичните им спътници ..
  • 43 Румяна Костова

    6 1 Отговор

    До коментар #41 от "Името":

    Господин ,Име ,ясно е на мен и на всички останали ,че посолство има и е имало само в Берлин,а в останалите немски градове,само консулски представителства.Това е езикова моя грешка,за която се усетих веднага.Но,ако Ви прави удоволствие, приемете го като върха на простотията,след като няма с какво да ми опонирате по същество.

    Коментиран от #46

  • 44 Румяна Костова

    5 1 Отговор

    До коментар #39 от "Иванов":

    Може ,щом казвате ,сигурно сте съпоставяли ДНК от оригинала рудки президент и ментетата ,ама какъв е смисълът след като и подменения Путин следва линията във външната политика на предшественика си.Виж ,ако беше предал Русия и допуснал американците да я разпарчетаросат,тогава ,да.И ако беше пуснал п@дерите да си развяват щарения байрак по руските булеварди,съвсем нямаше да има съмнение,че в Кремъл седи вариант на Путин 5 или 6.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Глупостта лимит няма

    6 4 Отговор

    До коментар #43 от "Румяна Костова":

    В Дрезден сам спрял тълпата( ама той с пистолет,а те с голи ръце). Пък тук като се гмурна в морето и антична амфора веднага откри! Не вярвах, че има кухи лейки дето се връзват на постановки за олигофрени.А, пък наскоро се потопи в ледена вода, ама и това се оказа постановка, снимана на топло. Като си толкова на "ти" с руските работи, виж клипа и коментарите
  • 47 Хаджи хаджи Българин

    3 1 Отговор
    Влад - и Мир! Владей Мира! Да пускат пяна на уста сега соропитеците!

    Коментиран от #50

  • 48 681 БГ

    1 0 Отговор
    Баба Ванга да каже ???
  • 49 56789

    4 0 Отговор
    И след 100 години Путин все така ще чака следващата си епоха. Нещо като приказката за спящата красавица, с голямата разлика, че Путин не спи. Пък и напредналата му възраст вече не привлича принцеси, които биха го събудили, пък и той никак не си пада по принцеси. Рейтингът му ще спада и ще се възстановява многократно и както е казано, след Путин, пак Путин! И така до края на света.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Стоян

    3 0 Отговор
    Ми то с тоя просс народ може и да задмине и Брежнев
  • 52 Дай Боже !

    0 0 Отговор
    СЛАВА ПУТИНУ ! За многоя лето !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания