Last news in Fakti

23 Февруари, 2019 10:17 1 136 0

Взривове на изборите в Нигерия

  • нигерия-
  • президент-
  • избори

Отложено беше началото на изборния ден

Взривове на изборите в Нигерия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Няколко взрива разтърсиха Майдугури в североизточна Нигерия в началото на изборния ден. Днес нигерийците гласуват за нов президент на страната.

Първоначално изборите трябваше да се проведат на 16 февруари, но избирателната комисия ги отложи за 23 февруари. Президентът на Нигерия Мохамаду Бухари, не скри разочарованието си от факта, че въпреки цялата подготовка началото на днешния изборен ден е било отложено с няколко часа, а на места все още не са отворени. Самият той даде своя глас в град Даура, разположен в северната част на страната.

Право на глас имат 72.8 млн. души. Надпреварата ще е оспорвана. Двамата основни претенденти за поста са сегашният президент, който се бори за втори мандат и бившия вицепрезидент Атику Абубакар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА