Last news in Fakti

26 Февруари, 2019 11:20 1 768 0

Сърбия иска позиция на ЕС за Косово

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • косово

Александър Вучич отново изрази недоволство от завишените мита

Сърбия иска позиция на ЕС за Косово - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сърбия е загрижена за позицията на ЕС за Косово. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от B92.

Вучич говори по време на срещата си с италианския посланик в Сърбия. Той отново изрази недоволство, относно завишените мита от страна на Косово за внос на сръбски стоки.

В момента върху страната се оказва международен натиск за премахване на митата. На този етап обаче Косово отказва да ги премахне.

Очаква се Сърбия и Косово да се подпишат под общо споразумение във Вашингтон на 12-ти юни. Сформирането на косовска армия обаче отново обтегна отношенията между двете страни.

САЩ се опитват да посредничат в споразумение за признаването на статута на Косово от страна на Сърбия. Това ще отвори пътя към ЕС и за двете страни. Възможно е дори посещение на американския президент Доналд Тръмп в Белград през тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: