28 Февруари, 2019 14:35 11 052 78

САЩ не могат да спрат руските ракети

  • ракети-
  • сащ-
  • русия-
  • джон хайтън-
  • генерал

Новите крилати ракети са най-рискови за САЩ

САЩ не могат да спрат руските ракети - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

САЩ нямат възможност да се противостоят на руските ракети, заради това е необходимо да се удължи договора СТАРТ-3 с Москва. Това заяви председателят на Стратегическото командване на Въоръжените сили генерал Джон Хайтън, цитиран от руски медии.

Договорът СТАРТ-3 между САЩ и Русия е за взаимно съкращение на стратегическото ядрено въоръжение. Договорът е подписан от президентите Дмитрий Медведев и Барак Обама на 8 април 2010 година в Прага. Влиза в сила от 5 февруари 2011 година. Според ген. Хайтън най-голямата опасност представляват новите крилати ракети и хиперзвуковите ракети, а също и безпилотния подводен апарат "Посейдон".

Представяйки пред сенаторите особеностите на руските ракети, той заяви, че съществуващите американски системи въоръжения могат да фиксират ракетите, но след това те "изчезват и ние не ги виждаме до момента на удара". Генералът призова сенатът да увеличи разходите за модернизация на "ядрената триада", в която влизат стратегическите бомбардировачи, ракетните системи с наземно базиране и подводници. Според него нужните разходи са около трилион долара.

В миналогодишното послание към парламента руският президент Владимир Путин първи разказа за подводници без екипаж. Тогава той заяви, че Русия разработва безпилотни подводни апарати, способни да се придвижват на голяма дълбочина и на междуконтинентален диапазон със скорост, която надвишава скоростта на подводниците и съвременните торпеда, съобщи News.bg.

По думите му, такива безпилотни подводници могат да бъдат оборудвани както с конвенционални, така и с ядрени боеприпаси, които им позволяват да поразяват различни цели, в това число и самолетоносачи, брегови укрепления и инфраструктура. По-късно тази разработка получи името "Посейдон". Според договора СТАРТ-3 числото на ядрените бойни глави се съкращава до 1550 единици, междуконтиненталните балистични ракети, балистичните ракети на подводниците и тежките бомбардировачи - до 700, а пусковите установки - до 800. Тези параметри страните трябваше да достигнат до 5 февруари 2018 г. Договорът изтича през 2021 година.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ****

    121 14 Отговор
    Добро утро,тези мучащите чак сега ли го разбраха?
  • 2 Руски хибридник

    28 109 Отговор
    !!!!!!цитиран от руски медии!!!!!
    Ядрените ракети не са футболна топка, която да бъде спирана. при една ядрена война няма да има победители и всеки нормален човек го знае. Но руските ватници нямат нищо общо с нормалността . Както и задунайските им слуги и лакеи. За тях може би е е важно , че както им каза психопата Путин "ще отидат директно в рая"!

    Коментиран от #7

  • 3 El comandante

    15 103 Отговор
    СЛАВА НА САЩ

    Коментиран от #14

  • 4 Факт

    14 29 Отговор
    Ракетите във Факти никой не може да ги спре. Хе хе хе хе.

    Коментиран от #31

  • 5 Перър

    60 1 Отговор
    каквито щитове да има никой не може да спре всички ракети.
  • 6 Реалист

    55 3 Отговор
    Генералът призова сенатът да увеличи разходите за модернизация на "ядрената триада", в която влизат стратегическите бомбардировачи, ракетните системи с наземно базиране и подводници. Според него нужните разходи са около трилион долара. Вече не си играем на дребно с МИЛИАРДИ, вече говорим за увеличение с ТРИЛИОН. Някой сеща ли се какво идваше след трилиона?

    Коментиран от #12, #13, #48, #67, #71

  • 7 ****

    81 10 Отговор

    До коментар #2 от "Руски хибридник":

    Защо обвиняваш руснаците,те ли хвърляха бомби с убеднен уран в Сърбия,тези бомби какви са според тебе?

    Коментиран от #10, #65

  • 8 Левски

    75 9 Отговор
    Бог да пази Русия!
  • 9 Русия е руса

    53 16 Отговор
    САЩ ще е на въглени черна като катран и като добавим радиация ще стане на брюнетка. Защо защитавате САЩ бг ? Хммм ? Имам чувството че едните българи са за САЩ а другите са за Русия. А бе да ви кажа честно аз съм за Русия защото сме пленени от НАТО и САЩ. Но за наградата като сме в НАТО и със САЩ може да пътуваме в Америка в другите страни на ЕС без проблеми. Но на каква цена. Виждате ли за какво трябва да сме в брекзит. И всички бг от чужбина да се върнат в бг и да станем Северна Корея. И чак тогава ще имаме специалисти , работа с много добър доход закони. И мутрите ще са унищожени. Циганите също. И ГЕРБ , БСП , ДПС , СДС , АБВ , обединени патриоти , Воля , Бойко , Цецко , Симеонов , Нинова пленени. Истинският лидер на бг ще бъде избран като пазител на народа си като Ким Чен Ун.
  • 10 стоян георгиев

    14 65 Отговор

    До коментар #7 от "****":

    бомби с обеднен уран????!!!ти сигурно си депутат от бсп то няма как да си друг!!!!само човек с толкова великолепен мозък може да обяви бомбандировките с обеднен уран за нещо проблемно.само да ти кажа всички американски танкове са правени с обеднен уран,а бомбандировки над сърбия с такъв е нямало.може да видиш картата на въпросните бомбандировки те са изцяло в албанската част.от там няма оплаквания ,но вие много се притеснявате от обеднения уран.е забравяте да разкажете за откритите рудници за уран в челопеч и елешница от които умря маса народ,но тва са подробности нали другарю.в елешница има един квартал казва се квартала на вдовиците ,питаи някои що така се казва.

    Коментиран от #23, #54

  • 11 СССРБарета

    60 11 Отговор
    Путин накара краварника да се разкрачи xaaaxaaaaaaaa! Ето защо Путин е най-влиятелната личност в света защото каквото каза това стана! Обеща че ще отговори подобаващо на американския противоракетен щит за да върне световния Паритет и САЩ да не могат да се защитават с него и беше прав! Каза че Башар Асад ще остане президент на Сирия и отново беше прав!

    Коментиран от #17

  • 12 Жхх ъх

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    Тоягите
  • 13 Жхх ъх

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    Тоягите
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ФАЩ бавно вдяват

    50 5 Отговор
    Комунистът Ким доказа старата теза, че с блага дума и ядрена ракета можеш да постигнеш много повече отколкото само с блага дума.
  • 16 Руснаците

    29 5 Отговор
    Имат още по смъртоносен и още по мощен Пхенян отколкото Ким. Ракетите на Русия и експлозията им е много по голяма от колкото ракетите на Ким Чен Ун.

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Йода

    2 8 Отговор
    Тези а и всички други модели ракети не са никакъв проблем за спиране. Проблема ви е че само аз мога да ги спра.
  • 20 рекетьср

    3 5 Отговор
    И?Какво следва?Ще ракетосваме Америка може би.
  • 21 соросоид безделник

    40 3 Отговор
    Преди дни написах, че военно промишленият комплекс на говедарите няма да пропусне възможността да поиска трилион долара за "модернизация"-разбирайте да си напълнят гушите още повече и ето вече търсят парите.Разбира се аналози на новите руски оръжия няма да създадат, но затова пък ще има да грабят колкото могат. Никъде няма такава страшна корупция при това узаконена, както в краварника.
  • 22 Гост

    26 1 Отговор
    Калво иска да каже този генерал, че преди са можели да спрат руските ракети. Може би част от тях да, но Русия има над 2000 ядрени бойни глави, дори част от тях са достатъчни да унищожат, ако не целият свят то поне икономиката и изобщо съвременната цивилизация.
  • 23 mediator37

    32 2 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Обедненият уран се ползва заради високата си твърдост при направата на корпусите на авиационните бомби и авиационните ракети. След взрива 80% се превръща в прах, който се разнася от вятъра. По някой оценки при наказателната акция на САЩ над Сърбия е хвърлен обеднен уран 9,5 тона на 120 локации. Там е нараснал двойно ракът на щитовидната жлеза и др. видове рак. Американските танкисти заради бронята от обеднен уран на Абрамсите също страдат от завишено количество онкоболести и се раждат в семействата им деца с малформации.

    Коментиран от #41, #66

  • 24 старшинка

    4 21 Отговор
    А Руснаците могат ли да спрът НАТОвските

    Коментиран от #28

  • 25 гост

    8 0 Отговор
    "Според него нужните разходи са около трилион долара."
    Или както пишехме накрая на задачата с триъгълника: КТДД-което търсихме да докажем.
  • 26 onq s konq

    8 32 Отговор
    Реалността е че ако САЩ не могат да спрат на 100% руските ракети,то пък Русия американските-съвсем!И тук въпросът е принципен:Русия ЗАПЛАШВА Запада с нападение,срещу което пък НАТО приема реципрочни ОТБРАНИТЕЛНИ мерки!А логиката е ЖЕЛЯЗНА-Винаги БЕДНИЯ И ГЛАДНИЯ иска да отмъкне ОТ БОГАТИЯ всичко каквото има,

    Коментиран от #29, #60

  • 27 Чипът

    7 21 Отговор
    Савецките граждани отново ще са на 125гр хляб

    Коментиран от #30, #36, #43

  • 28 Санчо

    14 2 Отговор

    До коментар #24 от "старшинка":

    А какво според теб правят бе старши? По-простичко казано: показаха нови модели ,упрашиха мирните агресари и те пане времунно спряха дрьвченето.
  • 29 Санчо

    18 4 Отговор

    До коментар #26 от "onq s konq":

    Я па коню. Богатите взеха златото пазарите и младата крьв на Бьлгария. Що и душата на бедните искат?
  • 30 Убиеца на гиганти

    43 1 Отговор

    До коментар #27 от "Чипът":

    Съветските граждани , може отново да бъдат на 125 грама хляб , и десетки милиони човешки жертви , това не е нищо ново за тях , те са го преживели много пъти , със всяка една разгромена от тях световна империя . Руснаците не започват войните , те ги завършват.

    Коментиран от #32

  • 31 Бебчу

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    На този свят ще има ли скоро рай или вечно света ще бъде зле?

    Коментиран от #58

  • 32 Симо

    27 2 Отговор

    До коментар #30 от "Убиеца на гиганти":

    Може ,ама е по вероятно да се повтори "голямата депресия" от 1926-1933г. Когато в САЩ умират от глад 8 милиона човека. И тогава САЩ са имали дълг по голям от БВП. И тогава са се опитвали да се правят на господ. Само че получават кол в з...а. Русия не иска нищо от тях , но и нищо няма.да им даде.

    Коментиран от #40

  • 33 Batushka

    18 0 Отговор
    Трилион ...хихихи....пак ще печатаме ....
  • 34 fermera

    17 1 Отговор
    През миналата година кредитите на американските фермери с увеличиха с ново 20 милиарда и достигнаха 410 милиарда.Този месец цената на пшеницата падна чувствително,но въпреки това Украйна и Русия товарят кораби усилено. Ще има фалити в скоро време като и ние в БГ сме застрашени.
  • 35 fermera

    19 2 Отговор
    По темата за нас опасност представляват ракетите с морско базиране Калибър.Над морето летят с 2,9 МАХ и не могат да бъдат свалени от очакваните Ф16.За сметка на това ще платим на Рейгън 64 броя AIM 120D AMRAAM по 2 милиона долара бройката,ама това г-н Цветанов не Ви го казва,след което наново ще купим нещо подходящо.

    Коментиран от #44

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 US идиот

    5 3 Отговор
    Започвам да копая скривалище .
  • 38 Краварска подлога

    12 3 Отговор
    Това не може да е вярно ! Ще се оплача на чичко Сорос !
  • 39 Linchpin

    1 21 Отговор
    Нито пък ватниците могат да спрат американските! Разликата е, че американците има какво да ядат и няма кой да им налага санкции ;-) :-)

    Коментиран от #72

  • 40 Убиеца на гиганти

    27 2 Отговор

    До коментар #32 от "Симо":

    Само да поясня , че руснаците са яли 125 грама хляб на ден при блокадата на Ленинград , при това хляба е бил някаква странна смес от горяло жито, трици дървесни стърготини, и са копаели траншеи , били са зад струговете и машините , удържали са фронт в обкръжение , писали са симфонии , и са погребвали своите мъртви в замръзналата земя на минус 35 градуса . Но не са се предали.

    Коментиран от #46, #47

  • 41 Цеко Цирконя

    4 8 Отговор

    До коментар #23 от "mediator37":

    Явааааа я го я специалиста уа ! Бронята на Абрамса била от обеднен уран !😂
    Ашколсун !!! Не е от обеднен уран ,а е многопластова ,има композитен пласт.
    А с обеднения уран има общо Абрамса ,че бронебойните му снаряди са с обеднен уран.
    Така е то от четене на Бултаймс в главата малко каша се получава. Ама иначе сме специаристи уа .
  • 42 русофилска подлога

    4 18 Отговор
    Може и да не могат ,но САЩ е държавата ,която има най-голяма възможност да го направи.Те и в руския обор нямат възможност да спрат американските ,ама тука се пише само руска пропаганда..

    Коментиран от #45

  • 43 Don Chicho

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Чипът":

    А ти на 660 бекерела
  • 44 Don Chicho

    8 0 Отговор

    До коментар #35 от "fermera":

    Проблем имате с Тиквата ,Калибрите не с колибри ,фа ви о....т главите
  • 45 Преминаващ

    11 3 Отговор

    До коментар #42 от "русофилска подлога":

    Та не разбрах, КОЙ ТЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА ЧВТЕШ И КОМЕНТИРАШ ТУК ?! Купи си "Вашингтон пост" и чети на воля !
  • 46 Преминаващ

    12 3 Отговор

    До коментар #40 от "Убиеца на гиганти":

    Не само това ! Яли са гарги и плъхове, умирали са от глад в склад с тонове семенни сортове но не са пипнали и зърно от него за да остане за поколенията ! 800 дена блокада не е лъжица за всяка уста !
  • 47 Хрониките на Евразия

    4 13 Отговор

    До коментар #40 от "Убиеца на гиганти":

    За закъснение 5 минути , 5 години в ГУЛАГ , независимо от възрастта ..
    Така са издържали !
    А в същото време , ръководството на града са си отяждали .
    Затова и архивите Путин ги засекрети до 2040 година , за да продължават да се гордеят с милионите жертви по вина на некадърното , канибалско ръководството ..

    Коментиран от #59, #74

  • 48 Преминаващ

    11 4 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    ... Фалит на всички икономически фронтове ! То, ако върнат прибраното злато на всички държави, които са го оставили в щатите ... Банкрута ще е тотален и долара отива в дълбоката история !
  • 49 Хрониките на Евразия

    4 7 Отговор
    Как да спрат нещо , когато го няма в природата ?
    Имат ЦИРКони на картинка

    Коментиран от #56

  • 50 Хрониките на Евразия

    5 10 Отговор
    През това време , на завода "Псковгеокабел" , работещ по военни поръчки , обявиха фалит (дълг 1,5 милиарда руб) .
    Комисия от МО на РФ инвентариза и иззема тех. документация .
    Работниците я крият и не я дават , готови са да я обменят , само ако им платят задържаните заплати от 6 месеца ..
    Кого още плашат тези с ракети , че те вече и кабели нямат за тях 😂

    Коментиран от #57

  • 51 Вили

    5 5 Отговор
    А Русия може ли да спре американските ракети.

    Коментиран от #55

  • 52 МОГАТ

    3 8 Отговор
    Могат разбира се да спрат всяка руска ракета. Това че не могат е фейк нюз.
    А американските ракети през това време ще почиват ли?
  • 53 Допълнение

    7 1 Отговор
    Новите крилати ракети са най-рискови за САЩ?
    Крилатите ракети са с ограничена мощ. Най-страшни се тежките МБР от рода на "Сатана" с 25 мгт.
  • 54 Обикновен човек

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Ти си идиот философ!!!
  • 55 хари

    12 2 Отговор

    До коментар #51 от "Вили":

    Задължително краварите са силни само на филми
  • 56 КУРТИ

    11 2 Отговор

    До коментар #49 от "Хрониките на Евразия":

    Абе будала, краварите какво имат :- едни заблудени овце като теб да вярват сляпо на всяка простащина от кензефа отвъд океана
  • 57 Чшш

    3 1 Отговор

    До коментар #50 от "Хрониките на Евразия":

    Айде л.апай го и си легай, ме се умори.
  • 58 Бибоко

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Бебчу":

    Всичко за което питаш вече е минало.
  • 59 Роко

    4 11 Отговор

    До коментар #47 от "Хрониките на Евразия":

    Пич ракетата Сатана е набор на майка ти или може би баба ти. Не се произвежда от преди да се родиш и е много съмнително дали въобще може да излети или ако излети къде ще падне (все пак в продължение на 40 години са я подържали алкохолици)

    Коментиран от #61

  • 60 Абе мършо

    11 4 Отговор

    До коментар #26 от "onq s konq":

    Говедарите затуй вият на умряло Турция да не купува С400 щото сапунения мехур със "страшната"им стелт технология ще се спука ама вие конете не мислите искате да пасете смръдливи центове,и майките си кобилки бихте продали за някой смръдлив цент
  • 61 Ух мамати гнусна

    2 1 Отговор

    До коментар #59 от "Роко":

    Ой манго
  • 62 992

    5 1 Отговор
    Борбата между бедни и богати в различен аспект.Бедните проумяха че са силни когати са КИМИКАДЗЕ защото богатите ценят живота си за да могат да си харчат парите.Цитат на Путин "след ядрена война руснаците ще ортидат в рая,а другите просто ще пукнат.
  • 63 за сметка на това

    3 5 Отговор
    могат да съсипят руската икономика. Което е по-реалистично и напълно възможно
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Lozen

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    Кравите у кладница
  • 68 мазни русофили

    2 3 Отговор
    Очакваме още нови ракети за борба с градушката ХА ХА ХА Бягай батушка че една Чесна минава Ужас
  • 69 Име

    1 8 Отговор
    Русия обор не могат един изтребител от 10 години да направят пък крилати ракети хахахаха 🤣🤣🤣

    Коментиран от #73

  • 70 Честен човек

    2 5 Отговор
    Ей ,не спряха инфантилните тиради за непобедимостта на руската армия ! И нашите отечествени късопаметници отно во се радват ,ама на какво и те не знаят ! Аз вярвам в световната цивилизация и съм убеден ,че "белите" държави ще съумеят да се защитят от Кремълските милитаристи !
  • 71 Ники

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    И пак не могат да до гонят руснаците които имат 50 милярда против 750 и мислят да намалят до 40 къде има повече корупция
    Всеизвестно е че краварите са малоумници.
  • 72 Ники

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "Linchpin":

    Може да си честен но си неграмотен защото всички проблеми идват от англосаксите
  • 73 Ники

    3 0 Отговор

    До коментар #69 от "Име":

    Малоумник за това ли Китай, Индия, Турция са на опашка за С 400
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Ники

    1 1 Отговор
    Руснаците са твърд народ не дуп_давци.
  • 76 търсят си го

    2 0 Отговор
    Защо си мисля, че Р Ф е като остров, а около нея бая череп, бая нещо ... като в оня филм!
  • 77 мераклии

    0 0 Отговор
    Като го не можете, тогава що щете? Вие да не искате да гледате ново издание на оня филм ... за "Шут в г*за", а?
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.