Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Март, 2019 12:35 27 444 266

САЩ с ясен сигнал до Русия: Черно море не е руско езеро

  • русия-
  • украйна-
  • черно море-
  • сащ-
  • езеро-
  • сигнал-
  • кораби

НАТО разширява присъствието на своите кораби в Черно море

САЩ с ясен сигнал до Русия: Черно море не е руско езеро - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Одеса приема „Доналд Кук“. Базираният в испанска военна база, снабден с най-съвременната система ПРО американски ракетен разрушител стана чест гост в Черно море. Преди това, през януари, той акостира в Батуми и проведе учения с грузинската брегова охрана. В одеското пристанище корабът беше посетен от украинския президент Петро Порошенко, който се срещна на борда му със специалния представител на САЩ за Украйна Курт Волкър. Порошенко нарече срещата „символична“, а акостирането на разрушителя в Одеса – „важен сигнал към Кремъл“, че „Крим е украински“ и че „свободата на корабоплаване в региона ще бъде осигурена“, пише агенция БГНЕС.

Без да се афишира, но намирайки се под бдителния поглед на Руския черноморски флот, НАТО разширява присъствието на своите кораби в Черно море. Едновременно с „Доналд Кук в региона се намира и Втора постоянна противоминна група на НАТО начело с германската плавателна база „Вера“. През януари в Черно море влезе десантният кораб на американския Военноморски флот „Форт Макхенри“, без да посети Украйна. Преди това, през декември, Одеса беше посетена и от британския разузнавателен кораб „Ехо“.

Още новини от Украйна

Отговорът на НАТО на инцидента в Керченския проток

Тези посещения се състояха малко след инцидента в Керченския проток. Тогава руските кораби използваха оръжия и задържаха край бреговете на присъединения Крим два катера и буксир на украинския Военноморски флот, които бяха се насочили към Мариупол. Тези събития са „без съмнение свързани“, заяви пред ДВ Дебора Сандърс, експерт по военноморски проблеми в Черно море и доцент в Кралския колеж в Лондон.

Според нея Европа „доста бавно“ е реагирала на Керченския инцидент по дипломатически канали, а след това е бил приет „по-скоро военен“ подход – да се усили присъствието на кораби в региона.

„Да, има пряка връзка“, потвърди пред ДВ украинският представител в НАТО Вадим Пристайко и добави: „Това е един от отговорите на съюзниците на случилото се в Керченския проток“. Украйна „моли съюзниците си да увеличат присъствието, за да покажат на Русия, че нейните планове за завземане и изтласкване на Киев в Черно море, да не говорим за Азовско, ще срещнат решителния отговор на международната общност“.

Лидерската позиция на САЩ и сдържаността на Турция

Дебора Сандърс обръща внимание на факта, че САЩ са поели неофициалното лидерство в разширяването на присъствието в Черно море. „Смятам, че САЩ искат да се противопоставят на всички заплахи по море, достатъчно е да погледнете Южнокитайско море, където те участват в операции за осигуряване на свободното плаване. Очевидно, че те осъществяват сходни маневри в Черно море, изпращайки ясен сигнал на Москва, че Черно море не е руско езеро“, заяви Сандърс.

По-рано това се наричаше военноморска дипломация. Именно с това се занимава „Доналд Кук“, възпирайки Русия от разширяване на нейното влияние в Черно море, особено след инцидента в Керченския проток“, добави Сандърс. Тя свързва това със страховете на Киев във връзка с възможната блокада на Одеса – главното пристанище на Украйна, превърнало се в база на нейния военноморски флот след присъединяването на Крим.

„Значението на Черно море нарасна“, заяви в интервю за ДВ Ханс-Йоахим Щрикер., вицеадмирал в оставка, който до 2010 г. е бил командващ на ВМФ на Германия. „Това се случва на фона на изявленията на Русия, че то уж е сфера на нейните особени морски интереси и останалите страни няма какво да правят там. Такива претенции са неприемливи“, добави Щрикер.

На фона на американската активност членката на НАТО Турция с нейния могъщ флот е доста сдържана, отбелязват наблюдателите. „Турция трябва да разпредели силите си между Черно и Средиземно море. Анкара е решила да не придава приоритетно значение на Черно море заради ситуацията в Сирия и своята чувствителна енергийна зависимост от Русия“, заяви Сандърс. Освен това, експертът се опасява, че на фона на „търканията в отношенията“ между САЩ и Турция съществува риск от „още по-голямо отчуждаване“ в отношенията между Турция и НАТО. Но съществуват и противоположни сигнали. Например, разрушителят „Доналд Кук“ преди да акостира в Одеса е провел учение с турска фрегата.

Новият баланс на силите в Черно море и рискът от сблъсък

Говорейки за ролята на Русия, вицеадмирал Ханс-Йоахим Щрикер спомена за концепцията A2/AD (Anti Access/Area Denial), която означава сдържане на достъпа на потенциалния противник до дадена територия чрез увеличаване на собствените си военни възможности. Русия е постъпила така, увеличавайки своята групировка в Крим и разполагайки там нови мощни ракети, включително крилати от типа „Калибър“. Балансът на силите в Черно море се промени в полза на Русия, признава Сандърс. Разширяването на натовското присъствие в Черно море е „отговор“ на претенциите на Москва.

С увеличаването на военното присъствие в региона нараства и заплахата от директен сблъсък. Свидетелство за това са полетите на руските военни летци, които летят опасно близо до корабите на НАТО. През май 2018 г. това почувства британският разрушител „Дънкан“. Според съобщенията в медиите на близко разстояние над него се прелетели повече от 15 руски изтребители и бомбардировачи.

Ханс-Йоахим Щрикер смята, че подобни инциденти не са така опасни, както ни се струва, и се позовава на опита от Студената война, когато те са били „почти ежедневни“. Според него става дума за „безумни действия на пилотите, а не за подготовка за нападение“.

Как Конвенцията от Монтрьо ограничава НАТО

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви в средата на февруари, че алиансът разглежда възможността и „занапред да увеличава“ своето присъствие в Черно море. Някои руски политици от Държавната Дума реагираха на това негативно, говорейки за „провокация“. Но действията на алианса са вързани от Конвенцията от Монтрьо. Приетият през 1963 г. документ, който е върнал на Турция контрола над Босфора и Дарданелите, ограничава присъствието в Черно море на кораби на нечерноморските страни по тонаж и време – не повече от 21 дни.

„Смятаме, че създалата се военноморска ситуация в Черно море е далеч от тази, която е била преди почти 100 години, когато Конвенцията е подписана“, заяви украинският постоянен представител в НАТО Пристайко. По думите му, заради Конвенцията от Монтрьо влизането на големи кораби на НАТО, като флагмана на Шести флот на САЩ „Маунт Уитни“ е рядък случай, както беше на ученията „Морски бриз“ през лятото на 2018 г. Въпреки това Киев работи над този проблем.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    299 48 Отговор
    А още по-малко е краварско!

    Коментиран от #85, #201, #245

  • 2 Borislav Popov

    311 54 Отговор
    То на тоя кораб няколко пъти сменяха памперсите. Не виждам как ще повлияе на Русия ! Май пак ще има смяна на памперси . Или по точно - отново !

    Коментиран от #5, #47, #251

  • 3 robur

    224 31 Отговор
    Ха ха ха - балансът на силите в Черно море се промени в полза на Русия, признава Сандърс

    Коментиран от #6, #83

  • 4 Руските свине

    86 293 Отговор
    Трябва сериозно да си направят изводите . Черно море , наистина не е било, не е и никога няма да бъде руско езеро!

    Коментиран от #27, #51, #80, #168, #183, #211, #212, #216

  • 5 Само питам

    70 239 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Колко пъти съм ти казвал, че русофилите сте най-добрите и безплатни памперси за руснаците!

    Коментиран от #8, #20, #22, #24, #37, #156, #169, #208

  • 6 Руските свине

    52 229 Отговор

    До коментар #3 от "robur":

    Го промениха и милитаризираха. А сега разни техни роби реват, че НАТО обграждала кочината. НАТО просто взима мерки за сигурността на своите членки.

    Коментиран от #171, #258

  • 7 Kcaniba

    204 39 Отговор
    фащ - мексиканският залив не е краварският залив!!!
    Ма изтровихте половин световен океан с разлива си!!
    Памперси заредихте ли на доналда!??
    Или в руски град Одесса, той се чуства спокоен!???

    Коментиран от #200

  • 8 Краварска подлога

    117 21 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    Успокой се , почеши коня .

    Коментиран от #10

  • 9 Хи их хи

    176 26 Отговор
    Кораба вече си тръгна от Одеса. Руснаците очакваха да се пробва да мине през Керченския проток. От ВМС на САЩ уведомиха, че след зареждане с памперси може и да мине около, около Крим покрай турското крайбрежие!

    Коментиран от #13, #49

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 лилипутин

    47 214 Отговор
    Най-големия терорист и запхала за мира това е джуджето и просия.Мизерници ще си остане завинаги.
  • 12 Анти седераст

    38 24 Отговор
    Пак наритаха безмозъчния старшина.
  • 13 Само питам

    48 184 Отговор

    До коментар #9 от "Хи их хи":

    Руснаците вместо памперси са използвали български русофили. Прекрасно облизвали, издухвали и подсушавали. И излизали без пари. Памперси марка "Русофилче".

    Коментиран от #40, #158, #215

  • 14 стоян

    52 226 Отговор
    Само Америка може да ни освободи от тая руска комунистическа мафия дето за 50 години ни тъпка и смачка като държава така както турците не са за 500 -Защото след 460 гд турско селата са били пълни с хора а сега го виждате

    Коментиран от #23, #82, #99, #160, #205, #234

  • 15 Кънчо

    38 115 Отговор
    Рашките да изкарват Кузя за да ги обгърне в димна завеса...
  • 16 Реалист

    53 28 Отговор
    Ракетите на рашките и преди това си бяха в Севастопол защото са с морско базиране. И от двете страни се пилеят едни хубави пари за учения та края му не се вижда. Орките са наясно че Черно море е капан за всеки един техен кораб вътре - няма излизане през проливите. Там има ограничителен режим на плаване зависещ от туркя. Освен това даже и да излязат - къде ще отидат? Между гръцките острови - още една държава член на НАТО. Кораб или подводница в Черно море са като шаран в локва - примамлива и тлъста цел за всеки който поиска да ги думне с ракета от брега. Политически напъни и от едните и другите струващи доста пари. Кой ще издържи по-дълго...

    Коментиран от #19

  • 17 Барчо

    102 8 Отговор
    Много приказки за нищо. Тук няма ваше, няма наше. Всичко е ...... Международните води са такива, защото всеки може да ги ползва без значение къде. Представям си някакъв руски военен катер, малък и естествено аболютно беззащитен от гоуемите натовски самолетоносачи се носи в международните води в Черно море. Америчкия капитан казва на руския, че това море е на обора и му заповядва да се махне. Катера не се маха и американския го потопява. Интересно ми е да видя какво ще последва. Само че нито ще има гонене на руски кораби, нито потопяване. Този ясен сигнал е ясен рекламен трик за искане увеличаването на военния бюджет.
  • 18 Краварска подлога

    107 17 Отговор

    До коментар #10 от "Само питам":

    Защо скромничиш ? Нали заедно правихме фелацио на чичко Сорос !

    Коментиран от #36

  • 19 Барчо

    90 11 Отговор

    До коментар #16 от "Реалист":

    При един военен конфликт едва ли руснаците ще искат да излизат от Черно море. И той изобщо не е капан, защото нали не си представяш, че като влезе там руски кораб и той няма да е поддържан по въздух, вода и под вода. Да не се налага да видим тези нещица в действие. А че поводи за нов харчлък на пари се ползват всякакви е ясно. Вижда се обаче кой колко харчи и не са водещи руснаците.

    Коментиран от #25

  • 20 Borislav Popov

    101 12 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    Що бе - вие като лъскате черни краварски задници - да не сте хванали господа за шушляка ???

    Коментиран от #39

  • 21 Бесни Смрадове

    19 59 Отговор
    И калво ще начравят от обора на Русия? Ще гледат и ще лачат мухите да не го ризнат и те!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Borislav Popov

    135 17 Отговор

    До коментар #14 от "стоян":

    А защо краварите за 30 години не ни направиха Швейцария на Балканите - както обещаваха ? Ами станахме последната дупка на Европа !

    Коментиран от #124

  • 24 САМО ЩИ ГО ВКАРАМ

    49 8 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    НАСЯКЪДЕ А НАЙ ДЪЛГО В УСТИЧКАТА.....

    Коментиран от #43

  • 25 Kcaniba

    104 21 Отговор

    До коментар #19 от "Барчо":

    Руските " бастиони" цепят всичко живо до Босфора, така че, Черното море си е капан!!
    Но с новите си "кинжали" изравняват всичкото крава до Малта за 0 време!!
    Всичките краварски милиарди и престижи във вид на флоти начело със самолетоносачи, стават скраб.
    Та това е положението!!
    А относн технологиите и пушкалата, определено не и фащ на първото място!!
    Т.е. по скъпи в пъти, и по неефективни от руското в пъти!!
    Икономиката на войната не прощава такива показатели!!
    фащ губят при всички случаи!!
    Единствената им надежда е, Холиуд да ги кацне на Марс.

    Коментиран от #28, #31

  • 26 СССРБарета

    87 15 Отговор
    Черно море може да не е вътрешно руско езеро но отскоро Карибско море е вътрешно руско езеро!!! Хахахаааа това смешно корабче с посрани и уплашени зайци няма как да бъде причина за Руско безпокойство! Скоро към Карибско море ще отплават руски разрушители и бомбандировачи подводниците вече са там! Руснаците стоят и чакат но мисля че вече е време да увеличат присъствието си в Карибско море по източното и западното крайбрежие на Северна Америка!
  • 27 куку руку ку

    89 12 Отговор

    До коментар #4 от "Руските свине":

    То, като погледнеш, само американците имат претенции за нещо, което не ги засяга.

    Коментиран от #35

  • 28 Всичко руско е скрап

    19 76 Отговор

    До коментар #25 от "Kcaniba":

    К`ви ракети бе лунатик ? Ми ето го кораба -що не го ударят ? Да ти кажа ли защо -защото си знаят колко струват. Мултиките не играят .
    Мда

    Коментиран от #29, #30, #191

  • 29 Kcaniba

    71 15 Отговор

    До коментар #28 от "Всичко руско е скрап":

    Намалете гмо хамбургерите и джендърмувита плииз.
    Уелком то риалите, дет се вика.
    Крим, Сирия, Венецуела - руската скраб нанред пъха памперсите на п..та краварска соросня!!!
    фащ наритани в котупкага, но вече руски бази в Куба и Венецуела!
    Шах и мат!!!
  • 30 Borislav Popov

    64 15 Отговор

    До коментар #28 от "Всичко руско е скрап":

    По същата логика - краварите що не ударят руски кораб ? Май и те си знаят ос...то положение !!
  • 31 Реалист

    22 74 Отговор

    До коментар #25 от "Kcaniba":

    Май от 1989година не си чел нищо друго освен партийните тезиси на рашка. Монетата има 2 страни - рашка стана в пъти по-слаба след разпада на СИВ и Варшавския Договор. Всичките тея глупости за ракети и цепене са за наивници - в Румъния и на Калиакра ракетните площадки да не са за отглеждане на зайци-подземници? Всеки може да опушка корабите на другия но никога няма да стане. Поне не в голям мащаб. ИКОНОМИКАТА НА ВОЙНАТА си написъл - абе ти наясно ли си че в рашка ИКОНОМИКА НЯМА. Има добивна промишленост. Както и 2световна - опре ли до икономика рашките могат да то сглобят най-много Жигули - нещо ниско-технологично, не изискващо високи технологии. Ако 2 световна е била войната на моторите, сега идва войната на РОБОТИТЕ. Масово ще се използват роботи и дронове а къде са на орките роботите? Като ония с руснака с голия врат вътре...Смешници.

    Коментиран от #32, #33, #34, #161

  • 32 Kcaniba

    69 11 Отговор

    До коментар #31 от "Реалист":

    Именно, смешников!!
    Русия не е Варшавският договор от 1989!!!
    нато и фащ, до 2018 г. , т.е 30 години верваха, че Русия е по слаба от СССР.
    Но, Путя им отвори очите!
    Кат им наби редица роботизирани дивайси, а за финал авангардно налапаха авангарда!!!
    Щото и чеенето им бе увиснало!!
    Ма ти си стой спокойно в 1989...
    Та за Сирия има инфо, за над 200 пушкала и дивайси, тествани от Генщаба в Сирия, голяма част от тях са роботи...
    Те такива му те работи, заслепена соросня.

    Коментиран от #121, #122, #249

  • 33 Borislav Popov

    70 18 Отговор

    До коментар #31 от "Реалист":

    Русия само се отърва от излишния баласт ! То се вида ползата от държави като Полша , Грузия , Литва ,Латвия, Естония ,България,Румъния !!! Видя се колко може да се разчита на тия държави ! За какво са им на руснаците .Вкарваха милиарди във тия държави ! Сега се видя как за 20 години успяха да си стъпят на краката и пак да са световна сила !!!!

    Коментиран от #90

  • 34 Borislav Popov

    58 11 Отговор

    До коментар #31 от "Реалист":

    За сметка на това краварите се нагърбиха с тия държави от които Русия се отърва ! Резултата е на лице . От 2 000 година насам дългът на обора е нараснал четири пъти !!!!
  • 35 Руските свине

    13 49 Отговор

    До коментар #27 от "куку руку ку":

    Как да не ги засяга? Нали имат съюзници от НАТО на , които трябва да се помогне срещу руската агресия, просто изпълняват съюзните си задължения.

    Коментиран от #106, #131

  • 36 Само питам

    13 45 Отговор

    До коментар #18 от "Краварска подлога":

    ............ Защо скромничиш ? Нали заедно правихме фелацио на чичко Сорос !..............................................................................................Правел си го заедно с Волен Сидеров и Александър Симов. Всички руски подлоги преди сте лизали американски задници, но руснаците са ви платили повече и сега лижете руски.
  • 37 Гост

    41 11 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    Колко ли пъти трябва да ви се казва на вас-краварските подлоги и лизачи, че е по добре да си сваляте гащите и да се хванете за палците...

    Коментиран от #44

  • 38 Така де

    67 10 Отговор
    Черно Море е на България, Румъния, Украйна, Русия, Грузия и Турция, но за жалост САЩ искат да ни го отнемат, като ни сблъскат в супер война помежду ни, в която единствения краен резултат ще е да им даден контрола над водите и суровинте за няколко трилиона долара
  • 39 Само питам

    13 49 Отговор

    До коментар #20 от "Borislav Popov":

    Не разбра ли, че лъскането и лизането на задници е русофилска дисциплина?

    Коментиран от #42

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Borislav Popov

    42 10 Отговор

    До коментар #39 от "Само питам":

    Соросоидът е винаги готов да избърше задника на американците, когато някой от техните вождове се изпусне на обществено място да разкаже за политиката на САЩ спрямо останалия свят. Това са например случаи, като този на Виктория Нюланд на пресконференция на 13.12.2013 г. или лекцията на Джордж Фридман пред Чикагския съвет за глобални отношения.

    Коментиран от #45

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Само питам

    8 41 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    Повтарям специално за теб: Публикувано във факти.бг: Не разбра ли, че лъскането и лизането на задници е русофилска дисциплина?

    Коментиран от #217

  • 45 Само питам

    11 41 Отговор

    До коментар #42 от "Borislav Popov":

    Сигурно си прав за соросоидите, но ние българите не сме соросоидите. А соросоидите са точно копие на русоидите като теб. От доста време демонстрираш във форума колко учело бършеш и лижеш руски задници. И го правиш с голямо желание и удоволствие. Намерил си призванието си. Браво! Ще спечелиш почивка в Крим!

    Коментиран от #46

  • 46 Borislav Popov

    39 6 Отговор

    До коментар #45 от "Само питам":

    Ай не се оправдавай сега ? То се вижда кой е на хранилка при дедо сорос !

    Коментиран от #50

  • 47 BatkoPsihopatko

    7 29 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    "пак... или по-точно отново..." - ти си "убразуван" като амбразура бе хаха!
  • 48 Знам знам🙄

    54 11 Отговор
    Ми повтарям един стар коментар. Дърпат мечката за опашката. А тя е мнооого къса. А почва да ми писва от разни дебилчета говорещи за русофили и соросоиди. Има българи националисти за които Русия е най големият продукт на българската култура. Не някакъв голям брат и други там Глупости. Затова лично на мен Русия въпреки моментното състояние на отношенията ми се вижда най подходящ съюзник. ТОЧКА

    Коментиран от #53

  • 49 Румяна Костова

    44 8 Отговор

    До коментар #9 от "Хи их хи":

    Може би на борда на Доналд Кук е имало някой от екипажа, свидетел когато руснаците през 2016 година блокират цялата електроника на кораба. След инцидента много от моряиряците подават молба за уволнение от флота. 2014 година руснаците за първи път заглушават кораба. Побояли са се за трети път да станат за резил.
  • 50 Само питам

    12 41 Отговор

    До коментар #46 от "Borislav Popov":

    Какво виждаш бе амебо, мразим русофилите безплатно! Защото сте безродници, българофоби и национални предатели. А такива същества друго отношение не заслужават.

    Коментиран от #55, #163

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Българин

    11 34 Отговор

    До коментар #48 от "Знам знам🙄":

    И очакваш ли, че великоруските шовинисти да си признаят това, за което говориш. Ако да, то си най-големият наивник. И още нещо руската арогантност не им позволява да имат нито съюзници, нито приятели. те искат да имат единствено подчинени, които да им лижат задниците и да им играят по свирката. Това е положението. А Русия от съединението до днес е най-големият враг на България.

    Коментиран от #66, #71, #77, #219, #255

  • 54 ****

    32 6 Отговор
    Е нато щяло да въздържала Русия,я нека нато направи опит да премине през керченският проход към азовско море,и после да въздържи Русия,нямат си и напредстава какво въздържане ще падне.
  • 55 Само Духам

    32 8 Отговор

    До коментар #50 от "Само питам":

    Мразим предателите като тебе много,които предадоха Ботев,Левски!Срам за България сте!!!!Горете в ада!!!!
  • 56 руку

    39 5 Отговор
    А какво е езерото? Американско ли?
    Нещо не разбрах.
  • 57 Българин

    16 30 Отговор

    До коментар #51 от "СВИНЯ БАЛКАНСКА СИ":

    Други дупедавци освен русофилите във форума няма!

    Коментиран от #61, #195

  • 58 Коча Бамба

    38 11 Отговор
    Ми то и руснаците може да кажат, че Карибско море не е американско езеро и да "разширят" присъствието си там. Как мислите, дали няма да има вой?! Черно море се знае на кои държавие и Америка не е сред тях, така че нямат място тук.

    Коментиран от #60

  • 59 Хасан

    30 10 Отговор
    Как му се иска на англосаксонеца турците,румънци,българи,поляци ,украинци да нападнат Русия и те само отсрани да гледат и да протриват ръце..както беше с руския самолет ,руския посланик ..така им се искаше конфликт ..даже Гюлен помагаше да има такъв

    Коментиран от #62

  • 60 Българин

    18 17 Отговор

    До коментар #58 от "Коча Бамба":

    Ами да кажат бе клоун, защо не кажат. И с какво ще разширят присъствието си ? С Кузя или с лодки еднодръвки?
  • 61 СВИНЯ БАЛКАНСКА СИ

    25 12 Отговор

    До коментар #57 от "Българин":

    Ти не си българин,ти си турско мекере и на3-ти трябва да бъдеш обесен!!

    Коментиран от #64

  • 62 Българин

    11 26 Отговор

    До коментар #59 от "Хасан":

    Турчин русофил!!!??? Ти си виц на деня бе путиноид! По колко ти плащаш от посолството да играеш ролята на русофилстващ турчин?

    Коментиран от #97

  • 63 Хасан

    28 10 Отговор

    До коментар #43 от "Само питам":

    Руснака ще ги подпука всичките ..нито Макрон нито Меркел ,мей,тръмп ще остане ..ще ги мине като КаМаз

    Коментиран от #67

  • 64 Българин

    15 21 Отговор

    До коментар #61 от "СВИНЯ БАЛКАНСКА СИ":

    И друг път съм ти казвал, че не е руската подлога тази, която ще определя кой е българин и кой не. Не сме 1946 година, когато карахте българите да стават македонци.

    Коментиран от #69

  • 65 КАРЛИ

    31 9 Отговор
    ХАМЕРИКАНЦИТЕ ГАЗ пикаят, това са така наречените подводни дронове , които никой ги не знае къде са , но те знаят че са близо до Америка, да не говорим , че в скоро време може да се появят и най- различни ракети и в Куба

    Коментиран от #87

  • 66 Българин

    44 8 Отговор

    До коментар #53 от "Българин":

    Чакай. Чакай малко.
    Кой на кого лижи задници. В МОМЕНТА.
    Какво стана с нациолните ни интереси - АЕЦ Белене, Южен поток, ТЕЦ-овте, електроразпределителните дружества, Бургас-Александрополис....
    Ние сме ако не "роби" то най-малкото васали. БЕЗ иконимика. БЕЗ армия. БЕЗ собствена политика.

    Коментиран от #68

  • 67 Българин

    14 28 Отговор

    До коментар #63 от "Хасан":

    Ще подпука ама не му стиска. сега джуджето е в ролята на Хитлер , целия свят е в антипутлеристката коалиция. Защо блядухите не подпукаха Турция когато им свали самолета?

    Коментиран от #73, #89

  • 68 Българин

    15 30 Отговор

    До коментар #66 от "Българин":

    Радев, руска подлого, това не са национални интереси а интереси прокарани от агент Гоце за да засилят руската енергийна зависимост.
  • 69 Станул

    33 8 Отговор

    До коментар #64 от "Българин":

    Подлогата си е подлога - не виждам с какво краварските подлоги сте по-различни от другите такива...

    Коментиран от #92

  • 70 факти

    12 34 Отговор
    Интересен факт : Знаете ли ,че американските военноморски сили имат по-силна и модернизирана авиация от цяла Русия ?

    Коментиран от #72

  • 71 Румяна Костова

    38 9 Отговор

    До коментар #53 от "Българин":

    Е, не може Русия да стигне по арогантност Америка, поне докато нагло не свали действуващ президент в някоя страна и не постави свое протеже на негово място. И когато направи оранжеви революции поне в десетина държави

    Коментиран от #94

  • 72 Йохохо

    16 8 Отговор

    До коментар #70 от "факти":

    Това сигурно го видя в някой Марвел комикс.

    Коментиран от #78

  • 73 Румяна Костова

    31 9 Отговор

    До коментар #67 от "Българин":

    Индия и Китай, който винаги в ООН гласува на страната на Русия, според Вас са държави от Марс, а е от нашия свят?
  • 74 no name no face no number

    35 7 Отговор
    нато търсят на майка им ...... в Черно море и дано скоро си я намерят гадните агресори.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Насран русофил

    8 23 Отговор
    Ей ся жа са оплача на чичко путин
  • 77 Знам знам🙄

    19 4 Отговор

    До коментар #53 от "Българин":

    Нищо не очаквам мой човек. Но в Русия н много хора последно време им се призна правото да се наричат българи. А и още много се борят за това. На мен лично ми е странно че сред тях са чеченци дагестаннци узбеки татари и други има още. А на Волга хората отдавна се и опитват да засилят културно историческия обмен
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Йохохо

    20 3 Отговор

    До коментар #78 от "факти":

    Да пробвам да ти го обясня така-ако сега препиша твоето изречение и просто обърна реда на подреждане на авиациите, това ще докаже ли нещо? Всеки може да си хвърля недоказани, а и недоказуеми твърдения в пространството. Освен това си имам и собствени впечатления, както от машините, така и от пилотите, и там везните не са наклонени точно както си ги написал.
  • 80 457

    30 4 Отговор

    До коментар #4 от "Руските свине":

    Така е колега обаче е по близо до Русия...Тея нагли кравари к..ра ми ли търсят така ???
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Обама

    17 4 Отговор

    До коментар #3 от "robur":

    А какво е американски язовир?
  • 84 Рататата

    22 5 Отговор
    А да не е Американско езеро
  • 85 123

    7 20 Отговор

    До коментар #1 от "куку руку ку":

    Поне половината от крайбреежието на Черно море е на страни членки на НАТО.

    Коментиран от #143

  • 86 Бай Миле

    28 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: а акостирането на разрушителя в Одеса – „важен сигнал към Кремъл“, че „Крим е украински“

    А след като Крим е украински, важният сигнал не трябва ли да е акостиране в Крим?
  • 87 Къде е Курск

    7 18 Отговор

    До коментар #65 от "КАРЛИ":

    Знаем ги ,как да не ги знаем -в стусио Союзмултьфилм са
    А къде е Курск -ей това питам аз ?

    Коментиран от #102

  • 88 Хасан

    10 10 Отговор
    Значи аз не съм турчин русофил а съм турчин туркофил....турчина може и трябва да бъде само туркофил ..да не сме като българите
  • 89 Хасан

    8 8 Отговор

    До коментар #67 от "Българин":

    По принцип аз съм за това да има конфликт между Русия и Запад ..Русия и Европа ..в самата Европа ..Англия и Европа ..Европа и Сащ ..Сащ и Русия...нека да има конфликти и еднооолпсния модел да се смени

    Коментиран от #91, #199

  • 90 Бай Конур

    16 6 Отговор

    До коментар #33 от "Borislav Popov":

    Оооо така ли ? Ми защо тогава плачат да имат "зони на влияние " колонии -те така го разбират да си продават недодяланите боклуци . Ето я Венецуела ти е пред очите - руска зона на влияние е .

    Коментиран от #105

  • 91 Българин

    8 30 Отговор

    До коментар #89 от "Хасан":

    Светът не е еднополюсен. Полюса на злото е Русия

    Коментиран от #108

  • 92 Българин

    11 23 Отговор

    До коментар #69 от "Станул":

    Тук сме само българи и руски подлоги, не ти ли стана ясно?

    Коментиран от #230, #231

  • 93 Грую

    10 1 Отговор
    Не е ами! На рибарите от Ченгене скеле е!
  • 94 Българин

    9 27 Отговор

    До коментар #71 от "Румяна Костова":

    Никой не може да надмине руската кочина по арогантност и мания за величие. А Индия и Китай не винаги са на нейна страна, ти ги изкара едва ли не нейни сателити.
  • 95 sotir

    32 5 Отговор
    То не е руско езеро но пък американско хептен не е,ха сега да се покаже една руска подводница в Мексиканския залив какъв рев ще е .
  • 96 Зелимхан Яндарбиев

    19 7 Отговор
    Много им знае устата на краваруте да не им я затворят от веднъж руснаците!

    Коментиран от #103

  • 97 гост

    19 6 Отговор

    До коментар #62 от "Българин":

    Памперски, Хасан е пъти повече "Българин" от теб, да не говорим че е и пъти по-подготвен, мислещ и анализиращ (без значение дали ми допадат постовете му понякога)! Да ти направя ли сравнение от политическият ни живот: ако Хасан мога да оприлича на Осман Октай, то ти си максумум Соломон Паси!

    Коментиран от #98

  • 98 Българин

    7 23 Отговор

    До коментар #97 от "гост":

    Руският отпадък, който е на гости изобщо не прави връзка с реалността. хасан е позитански трол , който по сценарий трябва да играе "турчин", защитаваш руската кочина. И не е руската мръсна подлога тази, която ще определя кой е българин и кой не е. Българофобите с български паспорти са най-голямото проклятие за България.

    Коментиран от #101, #110

  • 99 Хрис

    31 6 Отговор

    До коментар #14 от "стоян":

    СтоЕнчо бря, след освобождението от турско робство селата са били пълни с хора защото там е бил поминакът им. В България най-голям град, като град е бил Русе, след него Пловдив. И едно запомни, американците не ни освобождават, а превръщат страната ни заедно с Румъния в бъдещ театър на военни действия ( ТВД), както сториха това с Полша и прибалтийските републики. За това беше и шетнята на Бокича за Западните Балкани и Македония. На този ТВД те предвиждат да си мерят силите с Русия. С две думи, ако има сблъсък американците и другите членове на НАТО, като Германия, франция, Италия, в т.ч. и Гърция, се надяват бомбите да падат на нашите, а не на техните глави. Опичай си акъла! Разсъждавай!!!
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 гост

    7 7 Отговор

    До коментар #98 от "Българин":

    Според мен и ти си руски трол, но точно с обратната задача - да генерира негативни мнения срещи русофобите и сондира настроения? Просто няма как да си толкова елементарен и първичен в постовете си! Познах ли?! ;)

    Коментиран от #112, #139

  • 102 обора е обран бостан

    12 4 Отговор

    До коментар #87 от "Къде е Курск":

    Курск е при двете подводници дето ги намериха заедно с Титаник !!!
  • 103 пРосия

    5 11 Отговор

    До коментар #96 от "Зелимхан Яндарбиев":

    Ми хайде ,де ! Колко време ви трябва да наберете кураж ? Раптъра от кога ви чака край Аляска да ви прекърши като юрдечки

    Коментиран от #107, #109

  • 104 пРосия

    7 7 Отговор
    Ми хайде ,де ! Колко време ви трябва да наберете кураж ? Раптъра от кога ви чака край Аляска да ви прекърши като юрдечки
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Колко смешно

    27 13 Отговор

    До коментар #35 от "Руските свине":

    Русия носи на гърба си всички държави -пиявици от Варшавския договор цели 45 години. Захранва ги с горива без пари, построи им ядрени електроцентрали, за да си произвеждат ток без пари, оборудва и м и обучи армии, за да се защитават без пари. И в замяна получи едно огромно предателство, което й струва много пари. Естествено е Русия да не може да дръпне изведнъж напред, като храни толкова кърлежи. Е, сега Русия може да си ползва сама както научния, така и ресурсния потенциал и се вижда, как с бързи темпове това я въздига на върха на световната сцена. Заедно с други такива -трудолюбиви и дисциплинирани народи -китайци, корейци, унгарци и други, които пък, никога не са се хабили да крепят на някакви кърлежи прехраната. Сами виждате, какво стана с кърлежите, а какво -с Русия. Ред е на най големия кърлеж да се пръсне и го очаквам с голям кеф -Краваристан се е насмукал нагло от цялата планета и е време да го поставим между палците. Лошото е, че е заразен с лаймска болест и трудно ще се излекуваме от нея.

    Коментиран от #137, #154, #223

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Хасан

    15 8 Отговор

    До коментар #91 от "Българин":

    Сащ иска еднолично да управлява света на това му казват еднополюсен модел...те задължават всички да спазват международни норми ,но самите те ако не ги отърва може и да не спазват ...казват че Кремикивци и металургията не ефективна в България ,но самите вдигат мита да защитават своята металургив
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Хасан

    20 5 Отговор

    До коментар #98 от "Българин":

    Човек ,казвам ти не съм трол..не съм и русофил ..аз съм за пазарна икономика,свобода на словото и конкуренцията ..но ако български тираджии взимат пазара на френски тираджии и френския президент почва да вряка и да сменя правилата на пазарната икономика ..то той не играе по правилата

    Коментиран от #114, #224

  • 111 БЪЛГАРИЯ ЕС НАТО

    7 14 Отговор
    Путин дръпна дявола за опашката не един и два пъти сега ще си носи последствията Великия Вожд
  • 112 Българин

    8 12 Отговор

    До коментар #101 от "гост":

    Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските примати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.

    Коментиран от #116, #119, #125

  • 113 БългариН

    10 10 Отговор
    Така е, черно море не е руско езеро... Там трябва да има вмешатвлство, продиктувано от т.нар анексиране, което си е чиста проба превземане. Ако някой анексира България, трябва да има кой да отговори някак си...
    За русофилите тук, прочетете пак статията и забележете, че не само американци са в черно море, а и Германци, Французи...

    П.с. като прочета коментари с думи като ФАЩ, Путлер, кравари и т.н. спирам да чета. Троловете, много сте прозрачни. Усъзнайте си промитите мозъци малко:))

    Коментиран от #129

  • 114 гост

    12 2 Отговор

    До коментар #110 от "Хасан":

    "Човек ,казвам ти ..." Бъркаш! Тоя не е човек камо ли нещо, на което трябва да се обясняваш. "Пазарната икономика" не е по-различна от "комунизма" и "демокрацията". Просто по-приемлива религия, даваща теоретична обосновка на събития, но разминаваща се с в практичен аспект. Храна и заблуда за масите, а всъщност нищо повече от средство за власт на богатите над бедните. Има ли интерес НЯМА равноправие, а само постоянно нарастващо разделение!

    Коментиран от #130, #237

  • 115 ТОЧКАТА

    13 4 Отговор
    Нали не мислите ,че РАЗРУШИТЕЛ е отбранително оръжие с което се ,,сдържа,,????
  • 116 Цирей

    12 6 Отговор

    До коментар #112 от "Българин":

    Русоф е човек който вкарва България в 2 нац. катастрофи и вкара България от 1989г.в третата последна нац. катастрофа! Русифоба е човек с етикет 3$ на разпродажба 1,5$!!
  • 117 УМИРИСАНИ ГОСПОДА АМЕРИКАНЦИ!

    17 4 Отговор
    ДА СЕ ВРЪЩАТЕ В НА МАЙКА СИ МАЙНАТА ОТ КЪДЕТО СТЕ ДОШЛЕ.МЯСТОТО ВИ Е ПРИ КРАВЕШКИТЕ ЛАЙНА И ГОВЕДА.ДА СЕ ВРЪЩАТЕ ЗАЩОТО ЗАРАДИ ВАС В ПЕРИФЕРИЯТА НА УДАРИТЕ ЩЕ ПОИЗПЪРЖАТ И НАЗ.ШИБАНИ И ТЪПИ АЛЧНИ ЯНКИ БЕЗ ИСТОРИЯ ОСВЕН ЕДНА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА,ГЕНОЦИДА.НАД КОРЕННОТО НАСЕЛЕНИЕ,СЕВЕРНОАМЕРИКАНСКИТЕ ИНДИАНЦИ И РОБСТВО СЪС СЕГРЕГАЦИЯ.НАЦИЯ ОТ НЕЯСНИ ЛЮДЕ.ЩЕ ВИ ИЗПЪРЖАТ ЗАДНИЦИТЕ РУСКИТЕ ВАРЯГИ ЧЕ И НИЙ ЩЕ ГО ОТНЕСЕМ ПОКРАЙ ВАС.КОРАБИ НА НАТО МОГАТ ДА БЪДАТ В ЧЕРНО МОРЕ ПРИ ОПРЕДЕЛЕН РЕД И УСЛОВИЯ.
  • 118 Червеййййй

    8 5 Отговор
    Вчера ккКим им показа средния и днес искат да седнат вече на руския краварите!
  • 119 Грешиш,

    7 2 Отговор

    До коментар #112 от "Българин":

    русофоб си е чист д...л!
  • 120 Черна Врана

    7 4 Отговор
    Да ви се изредат негрите в русофобските лай.... зад... и!
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Тъп мангал-русофил

    7 9 Отговор

    До коментар #32 от "Kcaniba":

    Русофилистиците са коне с капаци. Тях успешно ги лекуваше Доктор Пиночет

    Коментиран от #151

  • 123 Черна Врана

    7 4 Отговор

    До коментар #121 от "Тъп мангал-русофил":

    Дядо ти се напика в Белене от страх като го караха към бесилото!

    Коментиран от #132

  • 124 Ние още

    5 3 Отговор

    До коментар #23 от "Borislav Popov":

    царевицата чакаме, ти за Швейцария питаш.
  • 125 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #112 от "Българин":

    Copy/ Paste, a?! Точно този пост, постоянно ти го чета. ;) "агресивните руски имперски интереси". Я ми отговори на следните въпроси да видим дали ще ти стиска: Римска империя. Как са се наричали отделните административни единици в рамките на римската империя? Как са се управлявали? Кои икономически обекти са били с приоритет за развитие? Каква е била паричната единица? Как се е поддържал реда в тези единици? Колко единици, с какво разположение и под какво командване е имала империята по Света? Това е класическа империя ли е?
  • 126 Простосмъртен

    4 2 Отговор
    усещам че ще стане някоя беля в това море,но за жалост ще го отнесем ние,дано не съм прав
  • 127 ТОЧКАТА

    11 2 Отговор
    А само ВИЕ ли ще определяте на кого да е ,,езерото,,?Защото САЩ обяви ,,езерото,, за ,,зона от ОСОБЕНО значение за националната сигурност
  • 128 Ставрю

    13 4 Отговор
    Ама нее и американско. Гледаите да не си идете като насрани. Мръсни американци
  • 129 КРИМ

    14 2 Отговор

    До коментар #113 от "БългариН":

    ЗА КРИМ Е ВОДИЛ ВОЙНА ПЕТЪР ПЪРВИ И ЕКАТЕРИНА.ХРУШЧОВ ПОДАРЯВА КРИМ НА УКРАЙНА.КРИМ Е РУСКИ.ПРЕДИ ТОВА Е БИЛ БЪЛГАРСКИ.ТАМ Е ОЩЕ ФАНАГОРИЯ.СУЛТАНА СЕ Е СНАБДЯВАЛ С КРАСИВИ ЖЕНИ ОТ ТАМ И ЧРЕЗ ВЯРА И ЯТАГАН Е НАСЕЛИЛ КРИМ С ТАТАРИ.НЯКОЙ КАЗВАТ ЧЕ СА ПОМОХАМЕДАНЧЕНИ СЛАВЯНИ И ПРАБЪЛГАРИ.РУСИТЕ СИ ВЗЕХА ТЯХНОТО И ДО ТАМ.ТЕХНИТЕ ЗАВОДИ СА ТАМ И БАЗИ ЗА ЛОДКИТЕ.НИКОЙ НЕ Е МИСЛИЛ ЧЕ УКРАИНЦИТЕ ЩЕ ДРЪПНАТ В ДЯСНО.И ПАК С ФАШИСТКИ УНИФОРМИ ОТ 2 СВЕТОВНА ВОЙНА МА СС МАРШИРУВАТ ПРЕД ПЕТРО ПОРОШЕНКО.ВОЙНИЦИ ОТ ДИВИЗИЯ МЪРТВЕШКА ГЛАВА СС ПИШАТ ЖАЛБА ЧРЕЗ ХИМЛЕР ДО ХИТЛЕР ДА ИМ РАЗРЕШИ ДА СПИРАТ УКРАИНСКИТЕ ЗВЕРСТВА В ЛВОВ.ГАЛИЦИЯНСКИ ВЕНЕЦ,БАБИЙ ЯР И Т.Н.ИМА ДОКУМЕНТИ АРХИВИ,СНИМКИ ИМА СТЕПАН БАНДЕРА.СЕГА Е АЗОВ.НУЖНИ ЛИ СА И КОМУ?

    Коментиран от #133, #141

  • 130 Хасан

    8 3 Отговор

    До коментар #114 от "гост":

    Пазарната икономика ,американската мечта са морковче пред магарето което тегли каруцата ..дали магарето ще отхапе или не ,не е важно е да се тегли каручката ..и на това му казваме икономически растеж

    Коментиран от #135

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Насран русофилистик

    8 10 Отговор

    До коментар #123 от "Черна Врана":

    Изплюй руската чурка, която си налапал, плужек. Вие освен да се търтите и да го лапате на руския ботуш, друго не знаете, безгръбначни комундери. Пиночет ви правеше сладки спартакиади...

    Коментиран от #144

  • 133 Тъп мангал-русофил

    4 3 Отговор

    До коментар #129 от "КРИМ":

    Водил е война ма нг ал първи, да те в измислената фуражка. Я чети история, загубен фатмашки, вмирисан комундер. Пиночет е водил война за Крим.... Ха ха ха
  • 134 Хасан

    5 1 Отговор
    Пенсионната система ,социалните придобивки на капитализма бяха създадени не от милосърдието на капиталиста а поради страх от социалистическа револпция и социализма...свърши се социализма и лека полека пенсионната система се увеличава ,социалните придобивки намалят и се увеличават ”частниците ” които се хранят от държавния бюджет ..било то строители, политици,продавачи на коли,продавачи на оръжие

    Коментиран от #138

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 КРИМ

    5 2 Отговор
    ЗА КРИМ Е ВОДИЛ ВОЙНА ПЕТЪР ПЪРВИ И ЕКАТЕРИНА.ХРУШЧОВ ПОДАРЯВА КРИМ НА УКРАЙНА.КРИМ Е РУСКИ.ПРЕДИ ТОВА Е БИЛ БЪЛГАРСКИ.ТАМ Е ОЩЕ ФАНАГОРИЯ.СУЛТАНА СЕ Е СНАБДЯВАЛ С КРАСИВИ ЖЕНИ ОТ ТАМ И ЧРЕЗ ВЯРА И ЯТАГАН Е НАСЕЛИЛ КРИМ С ТАТАРИ.НЯКОЙ КАЗВАТ ЧЕ СА ПОМОХАМЕДАНЧЕНИ СЛАВЯНИ И ПРАБЪЛГАРИ.РУСИТЕ СИ ВЗЕХА ТЯХНОТО И ДО ТАМ.ТЕХНИТЕ ЗАВОДИ СА ТАМ И БАЗИ ЗА ЛОДКИТЕ.НИКОЙ НЕ Е МИСЛИЛ ЧЕ УКРАИНЦИТЕ ЩЕ ДРЪПНАТ В ДЯСНО.И ПАК С ФАШИСТКИ УНИФОРМИ ОТ 2 СВЕТОВНА ВОЙНА МА СС МАРШИРУВАТ ПРЕД ПЕТРО ПОРОШЕНКО.ВОЙНИЦИ ОТ ДИВИЗИЯ МЪРТВЕШКА ГЛАВА СС ПИШАТ ЖАЛБА ЧРЕЗ ХИМЛЕР ДО ХИТЛЕР ДА ИМ РАЗРЕШИ ДА СПИРАТ УКРАИНСКИТЕ ЗВЕРСТВА В ЛВОВ.ГАЛИЦИЯНСКИ ВЕНЕЦ,БАБИЙ ЯР И Т.Н.ИМА ДОКУМЕНТИ АРХИВИ,СНИМКИ ИМА СТЕПАН БАНДЕРА.СЕГА Е АЗОВ.НУЖНИ ЛИ СА И КОМУ?

    Коментиран от #142

  • 137 Простосмъртен

    1 0 Отговор

    До коментар #106 от "Колко смешно":

    евала Много си прав ,но как да го обясниш на неграмотници
  • 138 Насран русофилистик

    7 7 Отговор

    До коментар #134 от "Хасан":

    Аре у лево, фуражка. СССР фалира. Пукнете на мъка и пийте Бояришник докато идете при Пиночет. Комунизма е мъртво родена идея на мързелите и свършва там, където свършат готовите пари....
  • 139 И той не знае

    2 0 Отговор

    До коментар #101 от "гост":

    какво е, аз зная едно, че е много проЗД и му плащат на час!
  • 140 Насран русофилистик

    6 5 Отговор
    СССР фалира...... Ха ха ха. Комундерите да идат да зидар комунизма в Северна Корея.... Недоносчето се скапа, като картонена Армата на парад...
  • 141 БългариН

    5 2 Отговор

    До коментар #129 от "КРИМ":

    Тя и Турция е водила война за България, че и 5 века е била турска. Това значи ли че Турция трябва да ни анексира? Дай някой друг довод, че този не ми е ясен. Когато нарушиш суверенитета на една страна, а това са границите не е анексиране а чиста проба нападение... Там изобщо не гърмяха оръдия, танкове и автомати
  • 142 Насран русофилистик

    4 5 Отговор

    До коментар #136 от "КРИМ":

    А СССР умре, але, але.... Комунизма пукна, фуражките да идат при негооо
  • 143 Бачо Киро

    8 7 Отговор

    До коментар #85 от "123":

    Никой и не пречи на страните с излаз на Черно море да си карат лодките в него. Ни Русия пречи, ни никой. Американските лодки си имат достатъчно океан за тази работа. Това идиотите само заменяте едни за други, но винаги си оставате слуги.

    Коментиран от #145, #147

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Насран русофилистик

    4 4 Отговор

    До коментар #144 от "Черна Врана":

    Пий Бояришник и смучи руската чурка, фуражка са... СССР умре, але але
  • 147 БългариН

    4 3 Отговор

    До коментар #143 от "Бачо Киро":

    Пречи един миризлив мост май... Като не пречи защо тези лодки които се спрягат в статията са трън в на някой очите?
  • 148 Хасан

    6 1 Отговор
    Аз не съм комунист а реалист ..казвам това което си е ..Русия отдавна не социалистическа ..олигарсите им са по диви капиталисти от Дикенсовите
  • 149 ПЕНКО

    7 4 Отговор
    ЕДИНСТВЕНОТО РЕШЕНИЕ НА НАТО ЗА НЕГОВИ ВОЕННИ КОРАБИ В ЧЕРНО МОРЕ Е ДА НОСЯТ ИМЕТО : " СПИДИ ГОНЗАЛЕС " -В ПРЕВОД НА БЪЛГАРСКИ - " БЪРЗОБЕГУНЕК " !!!!!!!! ВЕЧЕ ИМАТ ОПИТ !!!
  • 150 ghost

    6 2 Отговор
    То и аз всеки ден минавам покрай поделението "Враня" което не значи че съм респектирал"Баретите".

    Коментиран от #152

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Знам знам🙄

    1 1 Отговор

    До коментар #150 от "ghost":

    Тъй тъй. Респекта е сериозен баце. Внимавай да не ги уплашиш достатъчно да излезнат и да те наритат от страх. Смяяяях
  • 153 Неутрален

    5 4 Отговор
    Олелееее, тук е пълно с комунисти и русофили
  • 154 Бай Конур

    8 6 Отговор

    До коментар #106 от "Колко смешно":

    Басни недей да ми разправяш . Има документи на какви цени България е купувала и петрола ,и военната техника и техниката за бита. През 70те години България купува петрол сорт Урал с 20 до 25% по скъпо отколкото е средната цена за сорт Брент.Като имаш предвид ,че сорта Урал съдържа сяра и по принцип има с 10-12 % по ниска цена от Брент.

    Каквото са ни строили ние сме си го платили, но не само че сме го платили ,а направо кожите са ни свалили За това и България беше най бедната страна в целия Източен блок.

    Коментиран от #221

  • 155 Неутрален

    2 2 Отговор
    И каква битка водят с плюсовете и минусите.... Като партизани бе....
  • 156 Мммм

    5 6 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    Куката е пътувал близо до сушата,за да може в случай на черезвичайна реакция да тичат на брега да серат по храстите,че много замириса морето от тяхната дрисня. Като са и сте толкова наежени защо не отидат до Крим и да кажат освободете го или знаете какво ще последва,а се дървят от стотици и хиляди километри. Ще ти кажа,защото американците и подгласните им лизачи са долни страхливци и им личи от далече.

    Коментиран от #180

  • 157 Бай Конур

    9 4 Отговор
    Те не са и спрели ,де . НАП като излезе със специална пресконференция да обяви,че не са внесени 16 милиарда лева ДДС . Прокуратурата поразмишлява малко и обяви,че НЯМА да разследва тия престъпления. Защо ? Защото невнеслите ДДС са предимно руски фирми.
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 киро

    17 8 Отговор
    А САЩ са последния който има работа в Черно море !!!!!!!!!! Така че МАРШ ОТ ТУК !!!!
  • 160 Мммм

    10 9 Отговор

    До коментар #14 от "стоян":

    Стояне, сине Стояне, това не го направиха комунисти,които въобще не ги е имало, още повече 89г. за след това въобще и дума да не става,това го направиха тези на които се кланяме,а това са ни новите покровители именно САЩ и Еврогейска европа, защото за тях сме един излишен народ населяващ стратегически важна земя,та с две думи сме им пречка и затова така постъпват с нас. Събуди се и си отвори ушите и очите и прогледни в светлина и мрак за да видиш и разбереш от къде идват проблемите. Русия не ни е проблем,но виж останалите да.
  • 161 Мммм

    5 5 Отговор

    До коментар #31 от "Реалист":

    Кога за последно ходи в Русия за да говориш толкова уверено за икономиката и. А и също кога за последно ходи на Калиакра за да видиш въобще къде са ракетните площадки,а и за какво въобще пишеш,като не си в час въобще с нещата.За да победиш трябва добре да познаваш противника си,а те види се приказваш на амбриаж.

    Коментиран от #164, #166

  • 162 Хрониките на Евразия

    7 4 Отговор
    В Румъния , на базата на НАТО "Михай Когелничану",до Констанца, започна разтоварването на танкове M1 Abrams , бронетранспортьори M2 Bradley и хеликоптери Apache, Chinook и Black Hawk на ВС на САЩ.. Те ще останат там за постоянно ..
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Мммм

    3 5 Отговор

    До коментар #164 от "Реалист":

    Отговора е от прост по-прост с "Посейдон" до Южна Каролина и Карибско море ще се разшири до Вирджиния. Понял!
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Мммм

    8 4 Отговор
    До коментар № 164, явно хич те няма по темата МиГ 25,защото го предават разглобен в сандъци на пристанището в Хокайдо и за това има филми в туба ама то трябва да се търси и да имаш желание да ги изгледаш,а с руският съм си много добре,това го казват самите руснаци с които контактувам,така,че твоите оценки не ме интересуват. А МиГ 25 за разлика от СР 71,който е строго разузнавателен самолет и въобще е далеч от бойните и именно той е този,който може да лети само по права линия,докато с МиГ 25 са изпълнявани дори фигури от висшият пилотаж,ама то от къде да го знаеш това след като въобще не те интересува. Що се отнася до стоманената конструкция, американците в началото се присмиват,и отричат тази конструкция,но не след дълго си променят мнението.А и като се има в предвид,че с появата на именно този самолет се прекратяват и полетите на СР 71 за безнаказано преминаване над Съветска територия,прави си сметка кой е облъченият в случая,да не говорим за разузнавателният вариант участващ в заснемането на военните сили на Израел преди войната с Египет,където скоростта им е надхвърляла 3.2 М на височина над 20 км. САЩ и до ден днешен нямат еквивалент на този самолет,а руснаците вече модернизираха МиГ 31 приемник на 25-цата и повишиха още повече данните му за скорост, бойно снаряжение и ред други новости.

    Коментиран от #178, #204

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Камен

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    Дълго има да питаш защото скоро няма да пораснеш.

    Коментиран от #177

  • 170 Нека разширяват

    5 5 Отговор
    присъствието си и да гледат Крим,който лошия Путин открадна от Украйна и им с*а в устата преди те да се намърдат с ПРО там
  • 171 Ламбо

    3 5 Отговор

    До коментар #6 от "Руските свине":

    Да се удавиш в езера от руски говна

    Коментиран от #174

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 миротворци

    12 4 Отговор
    САЩ ще пазят нашето Черноморие от руските туристи! Особено от рускините! Нашите гларуси видят ли рускиня, забравят, че чичо Сорос им е платил да са джендъри...
  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Само питам

    2 1 Отговор

    До коментар #169 от "Камен":

    А ти никога няма да поумнееш!
  • 178 руски самовар

    5 7 Отговор

    До коментар #167 от "Мммм":

    Миг 25 ? Я му погледни статистиката срещу Ф 15 или Ф 16 . Сандък ,а не самолет- В България е имало Миг 25 - потроши пистите . За нищо не става, смеели са му се и още му се смеят . И Миг 31 е същия сандък.
  • 179 Само питам

    3 4 Отговор

    До коментар #168 от "Тигър":

    Да знам, но само с мен за разлика от твоята. И изглежда съм ти бръкнал много дълбоко в руската кухина на пишеш толкова много коменти против мен.
  • 180 Само питам

    6 9 Отговор

    До коментар #156 от "Мммм":

    И в Крим ще отидем и в Симферопол ще влезем бе путиноид. Дори ако трябва да подкараме пред нас русофили като жив щит. Как мислиш, ще ви пожалят ли "братушките" или ще има огонь на поражение!?
  • 181 Patriot

    9 1 Отговор
    Порошенко леко пийнал ли беше,че нещо не се доразбра цялата история?Бесарабия,която предимно е населена с българи и гагаузи няма ли да я вземем в България?Малко да дойдат истински българи,а не продажници!
  • 182 Димитър Кънев

    5 4 Отговор
    Да Черно море не е руско езеро,но чий го търсят щатите в Черно море.Какво правят тук.Тяхната демокрация ни ли ни натрапват.Демокрацията на убийците ли.Колко деца трябва да бъдат убити у нас за да ги приемем.
  • 183 Димитър Кънев

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Руските свине":

    Да не било руско езеро.Но какво правят американците в Черно море. Какво правят на хиляди километри от Мексиканския залив.Да не би да искат да прекръстен Черно море на Американско море.
  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Димитър Кънев

    11 4 Отговор
    Да Черно море не е руско езеро,но чий го търсят щатите в Черно море.Какво правят тук.Тяхната демокрация ни ли ни натрапват.Демокрацията на убийците ли.Колко деца трябва да бъдат убити у нас за да ги приемем.Да не би да искат да прекръстен Черно море на Американско море.

    Коментиран от #193

  • 186 Paxnas

    3 1 Отговор
    Чета,коментарите и се чудя от къде се навъдихте толкова специалисти по международните. отношения и даже сексуалните.
  • 187 383

    1 3 Отговор
    Ким владее Черно море.Русия владее Крим.Да го духат бедните
  • 188 Дядо Грую

    11 7 Отговор
    Слава на Русия! Долу окупаторите Сащ. ГЕРБ - грабим европа разрушаваме българия.
  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Американска скрап

    8 7 Отговор

    До коментар #28 от "Всичко руско е скрап":

    Ами то и във Виетнам,искаха да покажат величието на USA оръжието и силата на (демокрацията)но още ги боли дупето!!!Виетнамците излязоха по-големи демократи от тях,и то с Руската скрап!ТИ ДА ВИДИШ???Чудо.
  • 192 Американски скраб

    4 5 Отговор

    До коментар #176 от "Само питам":

    Разбира се,че има и то много по-големи (АМЕРИКАНСКИТЕ подлоги)
  • 193 коментарче

    6 6 Отговор

    До коментар #185 от "Димитър Кънев":

    Не копейко платена.Всичките държави които имат излаз към Черно море са или членки на НАТО или кандидат членки,освен Русия ,която също беше кандидат членка.Реално корабите на НАТО и САЩ са тук ,защото тези държави искат гаранция за сигурност ,че руснаците няма да тръгнат да окупират пак някой е така защото избиват комплекси за малоценност.САЩ могат да се чувстват у дома си в Черно море ,много повече от колкото руснаците.

    Коментиран от #196, #213, #238

  • 194 Saso

    3 3 Отговор
    А САЩ къде е и какво прави в черно море!
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Ivan

    3 2 Отговор
    На тоя "велик разрушител" му трябва само един хиперзвуков Циркон и е до тука !!!
  • 198 НЕ СЕ ВЪЛНУВАЙТЕ

    2 1 Отговор
    ВЛЕЗНАЛИ / ИЗЛЕЗНАЛИ.
    НАЙ ОБИКНОВЕНИ ТУРИСТИ
    ДНЕС СА ТУК / УТРЕ НЯМА И СПОМЕН ЗА ТЯХ
    СПЕТЕ СПОКОЙНО.! !
  • 199 Реалист

    2 1 Отговор

    До коментар #89 от "Хасан":

    Прав си тоя път - аз и затова харесвам конфликта по южната ви граница и гледам как Кюрдистан полека ви променя модела ЕДНОПОЛЮСНИЯ. Дъъъъълго ще си плащате на всички наоколо - Арменци, Грузинци, Гърци, Българи а сега и Кюрди и Сирийци. Успех!

    Коментиран от #241

  • 200 Ото Скорцени

    6 4 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    Научи географията - неграмотник. Одеса не е руски град а украински. Може да ти е криво но САЩ са в правото си да се движат в международни води каквото и да си въобразяват червените боклуци. В Черно море ватенките имат по-малко от 1/4 от бреговата ивица. Докато страните от НАТО могат да получават евентуално кораби през Босфора при конфликт, червените алкохолици не могат. Черноморския им флот е крайна величина, която може само да намалява.

    Коментиран от #240

  • 201 vasik atanasova

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "куку руку ку":

    е как да не е краварско
    точно си е тяхно
    колкото и да не ти се иска
    ела и ги виж как и къде стоят американските кораби от години
    не знам защо пишете въобще неща които не са ви ясни
    след като има факти а те са неоспорими
    целогодишно стоят американските кораби във варна
    и да не забравяме с кои сме съюзиници
    вие го ударихте тука на емоции по комунизма
    да ама не е
    така и то отдавна
    Република България е член на НАТО от 29 март 2004 г. Това членство е резултат от 14-годишна дейност
    това е истинната а ти си пиши каквото искаш и си вярвай
  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Реалист

    6 2 Отговор

    До коментар #167 от "Мммм":

    Ами сам казваш че си ЕДНОПОСОЧЕН - само с руски и руснаците го хвалели. А по бузките щипваха ли те? Щото това е дежурния комплимент на рашките за всеки българин. А разузнавателните полети не са прекратени заради мига а заради зенитните ракети и то след свалянето на Ю2, НО СА И ВЕЧЕ БЕЗСМИСЛЕНИ ЗАРАДИ ФОТОТЕХНОЛОГИИТЕ ОТ САТЕЛИТИТЕ НА САЩ. Ама ти няма как да го знаеш щото на рашките радиоточките на го споменаваха а ти освен руско-български друго не четеш. А иначе СР 71 все още си лети ама МИГ25 вече е за скрап. АБЕ Я КАЖИ ЕДИН АМЕРИКАНСКИ ПИЛОТ ИЗБЯГЪЛ СЪС ВОЕНЕН САМОЛЕТ ВЪВ РАШКА??? Не мога да се сетя как се казваше - подсети ме. Що така бе - идеологически подковани партийни ДРУГАРИ ама не съвсем - бягат на ЗАПАД А НЕ НА ИЗТОК. Даже и ДРУГАРЯ СТАНИГЕЙ и той нагледно обясняваше как ще остане в България "да се бори" с Бате Бойко а духна в Брюксел. Айде бегай събувай зелените чорапи и си контактувай с ...Ленин, Троцки, Дзержински и другите твои ЕВРЕЙСКИ ИДЕОЛОЗИ.
  • 205 Да кажа на някои малоумници

    10 3 Отговор

    До коментар #14 от "стоян":

    Че то и да 90година селата бяха пълни,след това някак си демократично постепенно се изпразниха.Не видях руснаци да гонят хората от селата.Ама видях демократите да накарат хората сами да заминат за чужбина.Не виждам и руски бази тук,ама виждам американски които демократично ни пазят,ама хората пак бягат от България.
  • 206 LEGIONARIVS

    10 4 Отговор
    черното море е руско, затва беше и драмата около крим, който владее крим владее черноморието, цялото! Тея смешници да не се пенят много по бреговете навсякъде има установки, ще видят дъното, то тва им остана да джафкат като пинчери само, смешни краварски джендъри
  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Gordy

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    Виж си минусите, и разбери че пикаеш срещу вятъра!
  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 Само питам

    1 0 Отговор
    Защо още не са ме прибрали в лудницата ?
  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Димитър Кънев

    2 2 Отговор

    До коментар #193 от "коментарче":

    Да бе много умно казано.А как ще обясниш избиването на туземците в Америка.Всички войни по света след втората световна са започнати от САЩ.Русия не е предизвикала нито една.Това е истината.Обясни защо САЩ не си плащат като ползват българска територия както плащат на Турция и Гърция например.
  • 214 Batushka

    1 1 Отговор
    Като построим двата модулни кораба и Черно море е наше!
  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 Aaсда

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Руските свине":

    Всеки опитал се да нахлуе в Крим ще бъде унищожен за секунди
  • 217 Само отговарям

    1 2 Отговор

    До коментар #44 от "Само питам":

    Абе твоята плоча нещо прескача май..? Едни и същи думички ги повтаряш като бавно развиващ се май,а.? Дааа,знам трудно е да имаш собствена мисъл за това се иска акъл. Ама като го нямаш...повтаряш като папагал..!
  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 220 Петър

    4 2 Отговор
    Какви ли не глупости четох тук. А международното право казва ясно..! Военни кораби на САЩ или която и друга страна могат да влизат в Черно море и да остават в него не повече от 21 дни плавайки в международни води. Кораби на всички други страни за които Черно море е вътрешно,т.е. се явява тяхна морска граница могат да плават без огра ичения. Следователно,Турция,България,Румъния,Русия,Украйна плават без огра ичения. Тоя „Доналт Кук” ще си тръгне дори и по-рано от 21 дни,и като мине Босфора може да ме черпите по 1 бира и да кажете да...прав беше :) Всичко останало е тъпи заключения от не много умни соросоидчета...!

    Коментиран от #225

  • 221 И аз да кажа

    3 2 Отговор

    До коментар #154 от "Бай Конур":

    Не само , отмъкват ни златния резерв и архивите, даже намерените в България немски марки в монети ги извозват в
    Масква и България плаща транспорта; до 1948 в България се шири и пиянства окупационна армия с численост до
    700 000души на моменти, като заплатите на командния състав в долари се плащат от нас, немските и немско- българските предприятия се завземат от СССР, като дават възможност българите да изкупят немските дялове в смесените, а после всичко се национализира. Че и репарации им плащаме като победена държава. И на всичко отгоре да ни плещят, че сме били братя или че ни хранели и помагали. За всичко това има документи. Само нагли руснаци или тотално задръстени нашенци продължават да твърдят, че нещо са дали. Никога не дават, все грабят. Да не говорим как на безценица вземаха тютюни, килими, земеделска продукция и не позволяваха да ги търгуваме по реални цени със Запада. Невероятно е, че днес въобще може да има спор по тези въпроси. Хайде преди, диктатура, пропаганда... Ама днес с един клик може да се провери
  • 222 ГАЛЕВ

    2 2 Отговор
    черно море не е краварско нито евро-гейско
  • 223 ариец

    2 1 Отговор

    До коментар #106 от "Колко смешно":

    Ами то това беше единия замисъл на Перестройката - тези които само смучат да се усетят и да започнат да придават с нещо,не само да получават,след като отпаднаха се оказа,че сами се справят бая трудничко...
  • 224 ариец

    2 0 Отговор

    До коментар #110 от "Хасан":

    Хасане, ти имаш една много светла мечта - пазарна икономика, свобода на словото и конкуренцията,но тук има една уловка - при пазарната икономика диктува капитала - местни фирми с малко активи и опит не могат да се конкурират с американски и международни корпорации с огромни ресурси,подготвени екипи и огромен опит- такива идват и започват да се разполагат и да владеят нещата както те искат и постепенно местното производство загива,търгува се само вносно и то на цена,която те наложат!!! Това нещо дори и най-големия руски олигарх не може да постигне - капитала изнасят далеч в техни банки и обезценяват местните валути... За Макрон да кажа нещо - ами9 той просто иска да диктува нещата - като реши - да сменя правилата "в движение" така че за него и Франция да се изгодно,а това че не е по правилата него не го вълнува,той просто иска да НАЛОЖИ този подход и така да бъде винаги занапред! Демек - все нещо няма да е наред за тези,които ние сме решили,а за НАС-СИЛНИТЕ всичко си е много нормално !!! ТОВА ЛИ ИСКАМЕ???

    Коментиран от #243

  • 225 ариец

    2 2 Отговор

    До коментар #220 от "Петър":

    Зависи - ако случайно преди да изтече 21 -вия ден не го навести някой "Посейдон" или нещо друго такова трудноудържимо любопитно торпедо ха ха

    Коментиран от #226

  • 226 Койчо

    4 0 Отговор

    До коментар #225 от "ариец":

    Ариец не е лошо да се прегледаш при психиатър и да му обясниш че в момента си чистокръвен ариец но не знаеш до кога

    Коментиран от #233

  • 227 Хаджи хаджи Българин

    1 1 Отговор
    Отивам да се наспя! Много висшисти станахме! Честита Баба Марта!
  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 Винетка

    2 0 Отговор
    , експерт по военноморски проблеми в Черно море и доцент в Кралския колеж в Лондон.! Хем енд екс! - на български! Яйца със шунка , ама на очи!£!
  • 230 Aaсда

    3 1 Отговор

    До коментар #92 от "Българин":

    Всеки опитал се да нахлуе в Крим ще бъде унищожен за секунди
  • 231 Аааа

    0 0 Отговор

    До коментар #92 от "Българин":

    Ти прабългарин ли си или славянин,щото думите които употребяваш са предимно славянски?Само питам де и се чудя що не пишеш на латиница и не употребяваш англосаксонски думи?По би ти отивало.
  • 232 Aaсда

    2 0 Отговор
    Така е и това става с благословията на чърчил и рузавелт.А през първата световна война как е!?Русия,франция,англия и сащ ни го слагат здраво отзад.Така че който и да похвалиш ще сбъркаш.Недей говори само за Русия
  • 233 ариец

    0 1 Отговор

    До коментар #226 от "Койчо":

    Докогато си искам!!! За разлика от теб,който никога няма да бъдеш !!! Разбра ли брей пръжко такава!
  • 234 Aaсда

    8 1 Отговор

    До коментар #14 от "стоян":

    Само америка може да ни освободи от златните ни залежи и други ценни изкопаеми и то без пари и само америка може да ни освободи от старомодните ни схващания за полова принадлежност и само америка може да има бази у нас да ни защитава и то без да ни вземе нито 1 цент за това,така че си напълно прав.За никъде сме без тях.
  • 235 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    3 2 Отговор
    Всички други са ФАФЛИ !

    Коментиран от #236

  • 236 Свирки

    2 1 Отговор

    До коментар #235 от "СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !":

    Вярно Славата им се носи по целия свят ха ха ха
  • 237 Фггххййк

    1 1 Отговор

    До коментар #114 от "гост":

    Харесвам коментара. Да не забравяме от къде и как тръгна идеологията комунизъм. Сега в Северна Европа е изграден социализма но го наричаме по друг начин.
  • 238 Яверт

    1 4 Отговор

    До коментар #193 от "коментарче":

    Не мисля че Русия има интерес да ни напада. Но мисля че нато може да ги принудят да ни ударят. Повече ме е страх от от натовска фанатизирана Турция.

    Коментиран от #242

  • 239 Яверт

    1 2 Отговор
    Винаги с Германия. Никога против русия
  • 240 Kcaniba

    3 3 Отговор

    До коментар #200 от "Ото Скорцени":

    Неграмотник сте вие. Украинска е, колкото Гибраалтар е англиццки!!!
    Кой го основал, кой от кого е отвоювал Новоросия, кой в рамките на коя държава я "дарил", както и Крим да речем!!!
    фащ да си бутат ръждивата скраб из Мисисипита!!!!
  • 241 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #199 от "Реалист":

    Ама тт гледай турчина да не си прибере това което даде на съседните държави ..от Кипър си взема ,от Сирия си взима ....

    Коментиран от #247

  • 242 Хасан

    5 3 Отговор

    До коментар #238 от "Яверт":

    Русия на два пъти е нападала Балканите под предлог че е освобождавала ...

    Коментиран от #246, #248

  • 243 Хасан

    1 3 Отговор

    До коментар #224 от "ариец":

    Никоя компания не обича конкуренцията ...всеки гледа да е монопол и да си диктува условията ..големия гледа да смачка малкия ...а американските фирми използват и бухалката Пентагона
  • 244 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 245 Българин

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "куку руку ку":

    Путин да пуска делфините миноносци и да приключва с американските корита
  • 246 Яверт

    2 3 Отговор

    До коментар #242 от "Хасан":

    Англия със дизраели са били против въобще да има България
  • 247 Яверт

    2 0 Отговор

    До коментар #241 от "Хасан":

    Ето това плаши. Не какво искат местните живеещи. А кой какво иска да вземе
  • 248 Яверт

    0 2 Отговор

    До коментар #242 от "Хасан":

    И да освобождава Ла е от османско робс тво дори итеб
  • 249 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 250 русенец

    3 5 Отговор
    Черно море не е и американско езеро.
  • 251 1984

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    На поправителен са! Темата на занятието е "Роля и място на памперса в отбранителния бой."
  • 252 Боевой

    7 3 Отговор
    Много ме кефи как се разлаяха всички руски песоглавци ! И все едни и същи опорки : кравари , памперси, рушняшки "безаналогови" ракети и още куп глупости... Хубаво е червената биомаса добре да помни какво се случи на 07.02.2018 г. с "непобедимите" Вагнер в Сирия, че да знаят какво ги чака азиатските диваци при реален конфликт с Морската пехота на САЩ !
  • 253 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 254 Московский комсомолец

    3 3 Отговор
    Черно море мие бреговете на 3 държави членки на НАТО! Надяваме се, скоро и Украйна да се присъедини! Ушанките да си натискат парцалите!

    Коментиран от #266

  • 255 Хаджи хаджи Българин

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "Българин":

    Баджо, виж колко руски филма има за България И как героите в тях са представени! Пример! Вангелия Гущерова- баба Ванга! Сериал от 12 части! Бившият Имам на РФ казва! " Ние преди всичко сме БЪЛГАРИ, А СЛЕД ТОВА МЮСУЛМАНИ! Виж и народите на Татарстан! И като заключение - ТРИКОЛЬОРИТЕ НА ТЕЗИ ДЪРЖАВИ, КЪДЕТО ПРИСЪСТВА БЯЛО-ЗЕЛЕНО-ЧЕРВЕНО , В КАКВОТО И ДА Е ПОДРЕЖДАНЕ, ИЗОБРАЗЯВАТ ПРАБЪЛГАРСКИТЕ КОРЕНИ! А НЕ АНГЛО- САКСОНСКИ!
  • 256 Петър велики

    4 3 Отговор
    Всъщност Черно море е море което е достойно да бъде Руско но и друго, но не и на това което, американците не са достойни да пращат военни кораби в Черно море, да не говорим че са мноооооого далеч от това море.

    Коментиран от #257

  • 257 BIG DECK

    2 3 Отговор

    До коментар #256 от "Петър велики":

    САЩ присъстват навсякъде а жалкият допотопен флот на Путя може да се събере във вана!

    Коментиран от #261

  • 258 Dago duhanato

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Руските свине":

    САЩ нямат ли си държава? Нямат ли си океани , да си стоят там! При тях идват ли Руски кораби- НЕ. Защо идват тук при нас. ? Защото се мислят за господари на света. А оръжията са им стари и не струват. Рурските са в пъти по добри.
  • 259 Dago duhanato

    2 2 Отговор
    Защо тогава толкова искат да нападат други и чужди държави. Защо като са толкова силни не си стоят у дома. Както правят Руснаците. Непрекъснато нападат и плюват срещу Русия и други държави , за да си оправдаят парите , които гепат за оръжие което уж е модерно. И когато цял свят види какво е истинско оръжие и те се наакват. Затова . Само ти си още заблуден и с промит мозък от новините в които ви лъжат .

    Коментиран от #263

  • 260 dago duhanato

    3 3 Отговор
    ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ !!! АМЕРИКАНЦИ , СТОЙТЕ СИ В АМЕРИКА !
  • 261 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 262 БЪЛГАРИЯ ЕС НАТО

    4 1 Отговор
    Важното е че и таварищ Радев подписа документа за повече НАТО на Източния фланг
  • 263 Абе ти...

    2 2 Отговор

    До коментар #259 от "Dago duhanato":

    Да не си Спящата красавица и сега да се събуждаш? Как руснаците си седели у тях? А в Донецк, Луганск, Чечня, Грузия, Сирия, Афганистан, Куба, Венецуела? А целия соцлагер дето ни курдисаха? А дето са налапали близо 30% от икономиката на България? А петата им колона у нас и из Европа? А в ЮАР що правят?
  • 264 Голям прос

    1 0 Отговор
    Не е и езеро на НАТО
  • 265 Бай той Толстой

    1 0 Отговор
    Е,сега как е? Добре ли ви е така,без Крим,а скоро и без Одеса.Дс бе мирно седяло, не би чудо видяло 😁
  • 266 Па съм я бе

    1 0 Отговор

    До коментар #254 от "Московский комсомолец":

    Е,как е? Скоро и у нас ,а.стига ви толкова демокрация.Сибир ви зове.