Last news in Fakti

1 Март, 2019 17:33 1 899 4

Груевски с тежки обвинения: В затвора щяха да ме ликвидират!

  • северна македония-
  • никола груевски-
  • зоран заев

Бившият македонски премиер избяга в Унгария, за да избегне ефективна присъда за злоупотреби

Груевски с тежки обвинения: В затвора щяха да ме ликвидират! - 1
Снимка: Shutterstock

Бившият македонски премиер Никола Груевски, който избяга в Унгария, за да избегне ефективна присъда за злоупотреби, заяви в интервю за италианската телевизия RAI, че е бил жертва на политическо преследване, предаде агенция Нетпрес.

"Случаят, по който бях обвинен, е фалшифициран, знаех, че има план да ме убият зад решетките. Сега не мога да представя подробности, но винаги има някой, на когото пречите", каза Груевски.

Бившият премиер съобщи, че преди да напусне страната си, е изпратил писмо до еврокомисаря Йоханес Хан, до Федерика Могерини, както и до германския канцлер Ангела Меркел с молба да изпратят съдия от някоя от по-развитите страни в ЕС, който да разгледа документите по неговия случай. Според него обаче представителите на ЕС дори не били прочели писмото.

Груевски каза, че е дошъл в Унгария, защото тя има независими институции. Той избяга от страната, след като съд в Скопие го осъди на 2 години затвор за злоупотреба с влияние.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смях в Македония

    9 3 Отговор
    Този Груевски е малоумен, типичен балкански мошеник с типичните си балкански мечти за големи лъскави коли. Какво имам предвид?
    Злоупотребата му с власт се състои в това, че е потрошил държавна пара като е накарал приближените му ввъв властта да му купят супер скъпи мерцедеси S-клас с всички екстри, за да се вози.

    Абе будала, като ще злоупотребяваш в такива крупни суми, усвои ги за нещо, което ще ти остане, което ще ти носи доход в бъдеще. Не ги ги усвоявай във формата на пасив като колите, нещо, което носи само загуби. А и като паднеш от власт, друг ще се вози в тези мерцедеси.

    Коментиран от #4

  • 2 56789

    1 0 Отговор
    Този се излага все повече! И за пореден път е доказателство колко си приличат всички с "леви" убеждения. Непочтеното му говорене как щели да го убият в затвора, все едно че слушам Нинова. Как от управляващите щели да направят това, да направят онова, как щели да фалшифицират изборите! Все ми се струва, че това е крайно непочтено говорене и никак не представя гадателите в добра светлина. Пък и всеки съди по себе си, е казал народът.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 И тук е така

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Смях в Македония":

    И в България е същото. Нали помните как по времето на НДСВ и на тройната коалиция един министър на отбраната боядиса две служебни беемвета в розово, за да отиде дъщеря му на бал с тях. Да, в розово!!!За да били в тон с роклята на дъщерята!!! Тези наши политици, от която и партия да са, като видят малко власт и се самозабравят. И десни ни управляваха, и леви, и царски придворни - всичките са едни и същи!!!
Новини по държави: