Last news in Fakti

1 Март, 2019 19:14 2 412 11

Талибаните отново удрят смъртоносно - Март 2019

  • афганистан-
  • талибани

Повече от 30 убити военни в Афганистан при нападения на бунтовниците

Талибаните отново удрят смъртоносно - Март 2019 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Повече от 30 служители на силите за сигурност бяха убити в три провинции на Афганистан, предаде DPА.

При нападение на талибаните срещу голям военен обект в южната провинция Хелманд загинаха 10 военни и един цивилен, съобщи анонимен източник. Жертвите са убити с ножове, тъй като вероятно нападателите не са искали да вдигат шум. Взети са и заложници. По думите на източника няма пострадали чуждестранни военни.

По данни на министерството на отбраната в Кабул силите за сигурност са убили поне четирима от нападателите, а останалите са обсадени на територията на военния обект. В комюникето се говори за жертви сред афганистанските сили за сигурност, но се казва, че точният им брой ще бъде съобщен, след като приключи операцията срещу нападателите.

Говорител на бунтовниците твърди за голям брой убити американски и афганистански военни.

Поне 14 военни бяха убити и 12 ранени при нападения срещу най-малко пет контролни пункта в провинция Фаряб, съобщи член на провинциалния съвет на име Мохамад Надир Саиди.

Още най-малко 11 души от силите за сигурност загинаха при засада в северната провинция Сари Пул.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 БОЙ ПО ГОВЕДАТА

    16 2 Отговор
    САМО ОТ БОЙ РАЗБИРАТ ГОВЕДАТА...
  • 3 Borislav Popov

    14 2 Отговор
    А кравари имали за заложници ? Или те се изпокриха в базите?
  • 4 Дано

    9 5 Отговор
    Успеят да убият американските войници. Те колко бяха 200 не 400. Смърт за американските войници. Само Путин. Аз обичам Русия. Аз мразя САЩ , НАТО , Бойко и там Европарламента. Искам да съм руснак.

    Коментиран от #8, #11

  • 5 СССРБарета

    5 2 Отговор
    Всеки ден гинат кравари в Афганистан! Няма ли да пратят Рамбо да убие всички в Афганистан или Командо или Роки или Капитан Америка!
  • 6 Весел алибан

    4 0 Отговор
    11 съптембер
  • 7 Тез

    2 2 Отговор
    Американски войници защото не се обърнат срещу правителството си. Те тези войници дават ли си сметка в какво положение са там. Те са само излишък. На никой няма да му пука в Америка и правителството за тях. Те са изоставени. Ама че са тъпи. Е за това ако си американец по добре не се записвай като военнен. Защото ще свършиш като тези изоставени на пазят тоз умрял район с години. Не си струва. Американското правителство е безкрупулно към своите военни. Руските войски ги няма Путин се грижи за тяхната безопасност за това ги е изтеглил всичките. А американските войници обречени. Лошо. То се вижда кой е лошия.
  • 8 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Дано":

    Ами заминавай за Русия. Да си спомним че и те ядоха ..... Там и си тръгнаха като посрани.
  • 9 Udri

    0 0 Отговор
    Namka mu
  • 10 До порнографа

    1 0 Отговор
    Тук един и същи "човек" пише та се скъсва от писане. Използва различни имена, на понеже няма фантазия, съдържанието на написаното е сходно и го издава. Порнография.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: