Last news in Fakti

2 Март, 2019 12:50 1 802 2

Ципрас: Отивам на историческа визита

  • гърция-
  • северна македония-
  • алексис ципрас

Ще бъда първият гръцки премиер, който ще посети Скопие, похвали се силният човек в Атина

Ципрас: Отивам на историческа визита - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Скоро ще стана първият гръцки министър-председател, който официално ще посети Скопие, придружаван от бизнес делегация, а след това ще бъде формиран висш съвет за сътрудничество на Гърция и Северна Македония, заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас в реч на четвъртия икономически форум в Делфи, съобщи МИА.

"Договорът от Преспа не бе лесен договор. Бих го характеризирал като дипломатически шедьовър. Това бе дипломатически шедьовър, това бе взаимно полезен договор, но без никой да получи 100 процента от своите искания и никой в същото време да не се чувства унизен и обезправен", изтъкна гръцкият премиер.

Алексис Ципрас каза още, че днес Гърция и Северна Македония са две съседни страни, които инвестират в приятелство, сътрудничество и солидарност и дават пример не само на Балканите и в Европа, но и на целия свят


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Византиец

    6 4 Отговор
    Тоя ще бъде първият който ще бъде линчуват като се върне.
  • 2 Пуста Македония

    5 2 Отговор
    Пак гръчки андарти ке има. Де си бре бай Постоле да видиш що чинат твойте Вардарски чеда.
Новини по държави: