Last news in Fakti

5 Март, 2019 07:46 7 988 9

САЩ и Русия седнаха на една маса за Сирия

  • сащ-
  • русия-
  • сирия

Началниците на генералните щабове на Вашингтон и Москва преговаряха във Виена

САЩ и Русия седнаха на една маса за Сирия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Джоузеф Дънфорд и началникът на руския Генерален щаб генерал Валерий Герасимов се срещнаха във Виена, за да обсъдят продължаването на операциите в Сирия, където САЩ решиха да поддържат "остатъчни сили", за да осигурят защита на кюрдските им съюзници, предаде AFP.

Такива срещи между най-висшите военни са рядкост, отбелязват агенциите. Двамата генерали разискваха също начините за подобряване на оперативната сигурност и стратегическата стабилност между американската и руската армия, гласи съобщение на говорителя на Съвета на началник-щабовете полковник Патрик Райдър.

"Двамата военни ръководители обсъдиха мерки за избягване на конфликти между военните операции в Сирия на Русия и на международната коалиция, която се сражава срещу Ислямска държава", продължи говорителят.

Руското министерство на отбраната съобщи, че двамата началници на генералните щабове са подчертали необходимостта от продължаване на сътрудничеството за предотвратяване на инциденти.

Те са обсъдили също въпроси на стратегическата стабилност и регионалната сигурност, противоракетната отбрана, договорите за стратегическите нападателни оръжия и за ракетите със среден обсег.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп реши през декември да изтегли американските войски от североизточна Сирия, където действаха заедно с кюрдските сили срещу "Ислямска държава", но в крайна сметка се съгласи да остави там около 200 военни.

Вашингтон преговаря със западните съюзници от коалицията за създаване на международни сили за поддържане на мира и в подкрепа на операциите за стабилизиране на този район, който не е под контрола на сирийския режим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еничър

    7 8 Отговор
    А Турция е под масата.
  • 2 ДЖАНКИТЕ преговарят

    5 2 Отговор
    Казах ли ви че са меки ЦИЦИ ! ФАФЛИ и мекици !
  • 3 Коментар📝

    6 2 Отговор
    А има ли ЯДЕНЕ И ПИЕНИЕ
  • 4 goni

    8 4 Отговор
    Добре! Директно! Хората, които разбират и ръководят нещата! Добра новина!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 El comandante

    4 32 Отговор
    СЛАВА НА САЩ
  • 7 Ехооооооо

    10 1 Отговор
    Пробутаха си старите въоръжения , изпробваха си новите и сега да си приберат доларите от далаверата.
  • 8 Не разбирам

    7 1 Отговор
    САЩ от каква позиция сяда на маси?
  • 9 Чалгарин дудаев

    1 1 Отговор
    САЩ Е ДАЛЕЧЕ РУСИЯ Е ДАЛЕЧЕ НИЕ СМЕ СИ ТУК.В ЕВРОПА. КАКТО И ДА СЕ ГАВРЯТ С НАС ТЕЗИ ВЕЛИКИ СИЛИ АКО ЩЕ И ОЩЕ 500 ГОДИНИ ЩЕ ИЗТЬРПИМ И ЩЕ ПРЕДАВАМЕ НА ДЕЦАТА СИ ТАЙНАТА НА ОЦЕЛЯВАНЕТО.
Новини по държави: