Last news in Fakti

5 Март, 2019 16:20 3 387 21

Туск: Външни сили предизвикаха Брекзит

  • брекзит-
  • ес-
  • доналд туск-
  • великобритания-
  • външни сили

Има външни сили против ЕС, заяви Доналд Туск

Туск: Външни сили предизвикаха Брекзит - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че външни влияния са отговорни за решението на Великобритания да напусне ЕС. Той направи този коментар по повод предложенията на президента на Франция Еманюел Макрон за промени в ЕС и за укрепването на Общността.

Изцяло подкрепям начина на мислене на президента Макрон, посочи Туск. Нашата най-голяма свобода е демокрацията - свободата да избираме кой ни ръководи, докато външни сили опитват да повлияят на нашите решения във всички избори, цитира той изложението на френския президент. Има външни сили против ЕС, които се стараят - открито или тайно - да влияят на европейския демократичен избор и така стана с Брекзит и други европейски кампании, поясни Туск.

Той предупреди, че това може да се случи отново на изборите за евродепутати през май. Затова призовавам всички, които ги е грижа за ЕС, да работят в тясно сътрудничество до изборите и след това. Не позволявайте политически партии, финансирани от външни и враждебни сили, да решават основните задачи пред ЕС и да определят ръководителите на общностните институции. Не можем да чакаме възраждането на Европа, то трябва да започне сега, добави Туск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този

    36 5 Отговор
    Външни джендърски сили обладаха Британците

    Коментиран от #14

  • 2 Анти седераст

    31 6 Отговор
    Айде заваляха теориите на конспирацията от централата на ЕС . ХАХАХХАХС
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Анти седераст

    11 4 Отговор
    Браво милиционер! Мъдър ход
  • 6 Това е

    20 8 Отговор
    Путин уби Еврейския Съюз на Сороз
  • 7 Муахахахха хахахахааха

    18 4 Отговор
    Първо ЕС, след това ФАЩ.
  • 8 Антон

    14 6 Отговор
    Ахахаха колко са жалки евротолерастите. Тези външни сили отидоха и казаха на десетки милиони англичани как да гласуват за брекзит. Те понеже са мкого доволни от ес-то, затова гласуваха против него.Стиска ли ви господа демократи да гласуваме в България за или против ес и нато, ама само образованите, че го знаем лилавия електорат на боко.
  • 9 Пешо

    9 3 Отговор
    Проблема на Туск и останалите еврогейове е, че се продадоха на Сорос и водят антиевропейска политика. Сега предстои да бъдат шутирани и да се даде нова възможност на ЕС да тръгне по правилния път, като се зачитат интересите на всички европейски държави. Не на диктата от Брюксел!
  • 10 Да. Да

    6 2 Отговор
    Еееее,кой ми окъка гащите,другарко!Все друг е виновен.Вече гниете отвътре и се чудите как да изживеете поне още някоя годинка.Такива вреди нанесохте на света,на природата,на човешката псохика.Г ниете,да.Плюйте като за последно.
  • 11 Borislav Popov

    7 2 Отговор
    Пиратите ги шилосаха краварите ! Те ли са ви враждебните сили ? Ами разкарайте ги !
  • 12 СССРБарета

    11 2 Отговор
    Така е който не чете история е обречен да повтаря грешките на миналото! Трябваше да сте се научили от историята че срещу Русия с оръжие не сеизлиза!а Защото В противен случай Бял ден няма да видите! И понеже сте забравили какво са ви говорили вашите дядовци сега сте обречени отново да разберете по трудния начин че към Русия може да се обръщате само с добра дума!
  • 13 среднощен

    6 2 Отговор
    "Враждебните сили" имат ли си "име"..!? Нещо малко ги е страх лидерите на ЕС да назовават нещата с имената им..!?
  • 14 ТОЧКАТА

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Този":

    Нямаш представа колко си прав...защото ,,кеймбридж аналитика,,си пробва софтуера за въздействие на фейспоклонниците именно на брекзит.....А после и в Америка...Пък после наплюха Путин ,щото не върви да си признаят поражението ,което е ЗАКОННО!!!!Стив Банън е геният,той шета из Европа и дразни джендърите на неолиберализма....Туск например.
  • 15 ТОЧКАТА

    4 1 Отговор
    Туск търси причините отвън докато циреят на неравенството и джендър политиката си расте отвътре...Нищо не сте разбрали от ,,жълтите жилетки,,.....

    Коментиран от #16

  • 16 ГосТ

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "ТОЧКАТА":

    Разбрали са много добре,но се правят на неразбрали. Затова Макрон излезе с мантри за европейска минимална заплата. Което е прекрасна идея,но ще си остане говорене като с европейската армия. За мое огромно съжаление, виждам как ЕС без почти никакви общи правила и правомощия е прекрасна среда за лобита и интереси. Докато е така, никакви добри предложения за съюза и обществото няма да минат и всяка държава трябва да се справя сама,за съжаление обаче именно тези избояли лобита през Брюксел могат да вкарват "клони в спиците" на отделните държави. Няма как да се случи нищо докато всичко е пожелателно и няма единен съд , разследване, армия и социална политика. С това раздаване само на пари взети от данъкоплатците външните лобита ще продължат да процъфтяват

    Коментиран от #17, #18

  • 17 п.п.

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "ГосТ":

    Искам да кажа, че това безвремие и безтегловност е много вредно и позволява развитието на паразити. Трябва или да се направи крачка напред към създаване на общност с правила или да се направи крачка назад и ЕС да остане просто едно търговско дружество без никакви други правила и парламент
  • 18 среднощен

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "ГосТ":

    Много правилно разсъждение, адмирации! Но да не забравяме, че общ "орган за управление" в многонационална страна или съюз, няма как да мине без отнемане на някои свободи..!? Ще има и връщане към тоталитарния тип управление..!? Тези наднационални органи" как ще бъдат избирани? Ако е по квотен принцип - пак условия за "лобистки интереси"..!? Няма хич да е лесно това, за което говорите, но натам вървят нещата - към глобализиране..!? След Брекзит по-добре ще се разпознаят тези процеси!!

    Коментиран от #19

  • 19 ГосТ

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "среднощен":

    Според мен би могло да се започне с армията, социалната политика и екологията. Като се премине и към правосъдието. В тези сфери мисля че няма причини да има противоречие. Като смятам че Брюксел трябва да има по скоро законодателни и разследващи функции,а всяка държава да се грижи за изпълнителната власт. Така би трябвало да отпадне и необходимостта от голям брой народни представители и дори отпадане на народното събрание като институция,за сметка на функциите на президентството като представителство на суверенитета на всяка страна и вземане на вътрешните решения. Относно бюджета пък, смятам че трябва да има по голяма свобода за всяка страна за това за какво да харчи парите си,като разбира се има общ курс,но не това раздаване на пари на ангро за някакви размити и общи условия,без никаква отчетност.
  • 20 батко

    0 1 Отговор
    Ей,Путин пак е виновен.Стотици гладни търтеи си намериха работа по форумите да пишат едно и също,както им е наредил Биг брадър.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: