Last news in Fakti

5 Март, 2019 19:35 4 434 12

Говорят за Велика Сърбия, а създават Велика Албания

  • сърбия-
  • ивица дачич-
  • албания

Сърбия недоволна от настроенията в Хърватия

Говорят за Велика Сърбия, а създават Велика Албания - 1
Снимка: Shutterstock

В Хърватия се създава антисръбска атмосфера, която се превръща в начин на управление. Това заяви сръбският министър на външните работи Ивица Дачич, цитиран от А1 On.

По-рано кукла с образа на сръбският политик Милорад Пуповац беше изгорена на карнавал в близост до Сплит. Според Дадич това не е изолиран инцидент или нещо, което се ползва само за политически кампании.

„Такива събития изпращат сигнал, че сърбите нямат място в Хърватия. На сръбското консулство във Виена се появи абревиатура на армията за освобождение на Косово и ние веднага изпратихме протестна нота. Това показва, че има политика за Велика Албания, която не се чува от международната общност. Някои представители на международната общност не пропускат възможност да плашат с Велика Сърбия, докато създават Велика Албания, което е интересно развитие“, заяви Дачич.

Той заяви, че това показва, че Сърбия е права да говори за двойни стандарти. В момента страната преговаря за признаване на статута на Косово. Вече има признаци, че тя може и да признае независимостта на страната. Така Сърбия ще има свобода да влезе в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Елбасан

    12 2 Отговор
    В събота, 2 март, новият президент на албанската мюсюлманска общност беше избран от Генералния съвет на организацията. Длъжностни лица от турското посолство, заедно с брата на турския премиер, Мустафа Ердоган (които присъствал за 10 дни в Тирана), се опитаха да повлияят на албанския премиер Енди Рама, кмета на Тирана Ерион Велия и лидера на управляващата партия на Социалистическата партия Таланд Бала, с цел да се намесят в полза на бенефициера на Ердоган. Фактът, че този кандидат не беше избран, се дължеше, от една страна, на силната опозиция на Демократическата партия (основната опозиция) и на внимателното наблюдение на процеса от представители на САЩ и Организация за сигурност и сътрудничество в Европа, в Тирана. За историята евентуално е бил избран кандидат, който е против режима на Ердоган.
  • 2 За съжаление.........

    27 19 Отговор
    Това е истината..... Албанците се взеха много за велики. Само Русия ще спре ислямизацията на балканския полуостров.

    Коментиран от #8, #9

  • 3 Бай ти

    15 4 Отговор
    Хамерското културно наследство.Изтрепаха и окрадоха първо индианците а сега и ......
  • 4 СссереМ

    12 19 Отговор
    Напред усташи,унищожете тая долна сръбска сган.

    Коментиран от #11

  • 5 Аве Адолф до сръбе

    19 5 Отговор
    В момента на сърбите им сипват от собственото им лекарство .... Що ли ги не издуха Адолф през комина ......
  • 6 Зайко Байко многознайко

    17 4 Отговор
    Очаквам увеличение на българската популация , без да има увеличение на раждаемоста. Ще попитате , как ? Отговор: шиптърите, като си направят велика Албания с Косово, батята македонци, които не спират да ни очернят, ще доприпкат на бърза ръка при нас.
  • 7 Чилбер

    21 2 Отговор
    Сърбите грабиха от околните страни на воля почти 150 години, но сега духат други ветрове и ще си платят за всичко. Хубаво им беше като се мазнеха ту на Запада ту Русия и плячкосваха и убиваха на воля ама ето, че сега ще видят какво е да си от ебаната страна.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хост

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "За съжаление.........":

    За съжаление Русия, на Балканите и другаде, работи с фанатичните ислямисти от Турция и Иран.
  • 10 fulano едикой си

    16 3 Отговор
    Българи,които плачат за сърби и гърци не познават историята,няма такова животно православно братство,тези два народа винаги са ни забивали нож в гърба подкрепяни от русия.Гледах материал за помаците в гърция,население което говори български останало в гърция по силата на следвоенен договор,на въпрос на журналистката 'говориш ли български хората отговарят НЕ ,а на какъв език говорим с теб отговарят Pomakce,освен това държавата им е осигурила изучаване на турски-който те не са говорили ни по време на османската империя,с две думи прави се всичко за да бъдат отдалечени от българската им идентичност,сърбите също имат алергия към всичко българско сега им го връщат това което надробиха ,браво на хърватите !
  • 11 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Пуши го ....
  • 12 Боб

    0 0 Отговор
    Много българи не познават историята православните народи тук на Балканите винаги са били едни срещу други заради интересите на Запада.Сега са други времена и можем да работим заедно.
Новини по държави: