Last news in Fakti

7 Март, 2019 19:35 1 733 9

Балканите са приоритет за ЕС

  • ес-
  • доналд туск-
  • балкани

Доналд Туск разговаря с президента на Черна гора

Балканите са приоритет за ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Балканите са приоритет в политиката за разширяване на ЕС. Това заяви председателят на Европейския парламент Доналд Туск, цитиран от Eu Observer.

Туск имаше среща с президента на Черна гора Мило Джуканович. Той обяви, че не вижда проблем в протестите в страната и ги определи като нормални за всяко демократично общество.

Туск и Джуканович се съгласиха, че проблемите, пред които е изправен региона са възможност за изграждането на ефективни държавни институции и върховенство на закона.

„В политиката по разширяването на ЕС приоритет е не само Черна гора, а целия регион. Мисля, че това е добра перспектива за всички“, заяви Туск.

Джуканович заяви, че бъдещето на Западните Балкани е европейско и евроатлантическо, както и че не вижда смисъл в избора на друг курс за региона. Той приветства споразумението между Македония и Гърция, като посочи, че то дава пример за решаване на трудни дипломатически въпроси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха ха

    22 2 Отговор
    само дето вие не сте приоритет на Балканите ;)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 файъра

    17 2 Отговор
    Да...приоритет за още робска ръка, ресурси и пари за Еврогейския съюз!

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бачо Киро

    5 0 Отговор
    Голям приоритет... Видим го .... Износ на мозъци за западните държави, пазар за боклуци на увеличени цени и евтин туризъм за дебилите от запад. Туй то ... В 95% от случаите.
  • 8 Ставрю

    4 0 Отговор
    Имах един възрастен човек бригадир той казваше не им вярваи на европа винаги сме били ощетявани от тя и сега ще е същото " интереса клати феса" това бяха думите му по просто му. Така и стана част от кадърните и мозъците на изтока изтекоха към запад остана по неквалифицираното население съсипаха фабриките с и гледаха тяхното уж приватизиране а то си бе разграбване. Самолети ли неможете да купите десет за 30 години преход. Комунизма (не казвам че беше добър) но имахме 350 изтребителя, та ракети та бяхме си въоражени. В всяко село имаше фабрика кравеферма, пгицеферма, свинеферма. Е усилията на запад да разсипе всичко успя с материализирането на личноста.
  • 9 СмотанЯа

    1 0 Отговор
    Ей видяха ни здравето и живота от всякъде.