10 Март, 2019 17:00 1 578 15

Сърбите отново на протест срещу правителството

  • сърбия-
  • протести-
  • правителство

Протести пред обществените медии в страната

Сърбите отново на протест срещу правителството - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Голям брой хора се събраха на протест срещу правителството в Сърбия, съобщи B92.

Митингът премина през центъра на Белград и стигна до сградата на националното радио и телевизия. Опозицията обвинява обществените медии, че обслужват интересите на властта.

Демонстриращите направиха публично четене на новини, които според тях трябва да бъдат достоверно поднесени. Според опозиционери сръбският президент Александър Вучич управлява страната авторитарно и използва заплахи, за да притисне своите противници.

В Белград протести се провеждат редовно от началото на годината. Те се провеждат под надслова „1 на 5 милиона“, след като Вучич заяви, че няма да подаде оставка, дори и 5 милиона души да излязат срещу него.

Протестиращите настояват за повече социални придобивки и свобода на словото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мда

    15 5 Отговор
    Ясно - САЩ
  • 2 СссереМ

    8 13 Отговор
    Ще има пролет при комшиите,никой не обича продажни русофили.
  • 3 бббтис

    17 5 Отговор
    В Сьрбия оня рептил Сорос само си хвьрля парите на вятьра-нищо няма да стане там
  • 4 сърбиянка

    9 8 Отговор
    И сърбите не обичат Руски евреи да ги управляват!
  • 5 до сърБИЯНКА

    4 1 Отговор
    кой си ти бе СЪРБИЯНКА-СЪРБИ ЛИ ТЕ НЯКЪДЕ ИЛИ НЯМА КОЙ ДА ТЕ НАЧЕШИ-,,,
  • 6 onq s konq

    8 8 Отговор
    Сърбия СЕ ТРЕСЕ ОТ СТАЧКИ И МИТИНГИ ПРОТИВ ВЛАСТТА НА ВУЧИЧ.Защото НЯМА ВЛАСТ свързана с Русия,която ДА НЕ ГАРАНТИРА ГЛАД И МИЗЕРИЯ на поданиците си!А логиката е проста-НЕ МОЖЕ ТИ-ПОДЧИНЕНИЯ,ДА ВЗЕМАШ ПОВЕЧЕ ОТ ШЕФА!"Само" ще напомня,че в БГ МРЗ е "едва" 560лв,докато в Русия-"цели" 270лв!...Което си повод за радост,защото ако бяхме под Руско/както 45г/,ТАВАНЪТ у нас щеше да е макс 200лв,а протести по тоя повод-САМО С РАЗРЕШЕНИЕ ОТ МОСКВА,ако до тогава "молителят" не бъде ликвидиран от КГБ чрез дясната си ръка ДС .
  • 7 Запознат

    8 3 Отговор
    Тия ако знаят, какво ги чака, като влязат в ЕС и пуснат говедата, сега ще им се струва рая. И там е като при нас, мафиотска държава. Сега все още имат нещо тяхно, после край, цяла Сърбия, като България ще я изсмукват и ще хрнанят шишковците от Ес и Вашингтон дс... Ама тия поне са задружни, не са като нас. Ще има пролет, така действат говедата. Ще ги подхлъзнат, само да намерят продажни политици, ама те вече са ги намерили, щом са почнали с протестите

    Коментиран от #9

  • 8 гост

    9 3 Отговор
    Нормално. 10% от залежите на силиции в света са в Сърбия. А той трябва за батерии. А батериите трябват за все по-масовите електрически автомобили. Ирак-Сирия-Венецуела е оста на атака за петрола на САЩ. Следват Сърбия .... няма да я оставят да набере скорост в бъдеще с тази суровина.

    Коментиран от #10

  • 9 Borislav Popov

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "Запознат":

    Ми видяли са, че комшиите им словенците и хърватите добре си живеят в ЕС, понеже там няма продажни мекерета като теб.

    Коментиран от #11

  • 10 ПОЗНАВАЧ

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Не говори глупости. Силицият е съставка от пясъка по цял свят. Силицият е вторият по разпространение химичен елемент в Земната кора след кислорода, сульо...
  • 11 Запознат

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    Да, не съм се изразил правилно. Чехи, словенци, хървати, поляци от бившия източен блок живеят добре и се развиват. Запазили са държавите, съхранили са се, защото няма продажни и алчни политици. Бъркаш, не съм ни най малко продажен, напротив. Останах тук и не мога да се побера в кожата си, като гледам, какво се случва, а имай напредвид, че знам и познавам доста неща. Но за такива като мен, праведни, никой не те пуска на хранилката.

    Коментиран от #12

  • 12 Borislav Popov

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Запознат":

    Ивинявай, но ти така се изразяваш, все едно, че ЕС ни е виновен за всичко.
  • 13 Запознат

    1 3 Отговор
    Не, приетялю/ко. ЕС е най-хубавото нещо, което се случи на България, след комуностическия период. Ние с теб го разбираме, като нещо добро и така трябва да е, но тия дето ни управляват 30години,не го разбират.
  • 14 Гей в мавзолей

    2 0 Отговор
    Комунизма е най извратения строй създаден от брадати швестерки
  • 15 демокрация

    2 0 Отговор
    Повече от ясно е че Сърбите искат в ЕС а без НАТО няма как да стане
Новини по държави: