Last news in Fakti

12 Март, 2019 12:25 8 342 17

Бунт на президента на Северна Македония

  • северна македония-
  • закони-
  • президент

Георге Иванов отказва да подпише гласувани от парламента укази

Бунт на президента на Северна Македония - 1
Снимка: Shutterstock

Президентът на Северна Македония Георге Иванов е отказал да подпише няколко закона, свързани с новото име на страната, съобщи B92.

Става въпрос за закони, които са били гласувани в парламента и изпратени до президента. Сега те отново ще трябва да бъдат подложени на гласуване.

От президенският кабинет не отговарят, дали законите ще бъдат подписани, когато бъдат изпратени за втори път. Иванов отказа да смени и табелата на македонското президентство. На него все още стои името Република Македония.

От македонския Държавен вестник вече обявиха, че няма да публикуват нищо от президентството, докато табелата на входа му не бъде сменена.

Преди Иванов отказа да подпише Преспанския договор и закона за езиците, въпреки че депутатите ги гласуваха за втори път. Тогава председателят на парламента Талат Джафери ги изпрати в парламента със своя подпис.

По този случай в прокуратурата беше подаден анонимен иск за нарушаване на конституцията. В момента случаят се разглежда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    49 60 Отговор
    Накрая сръбско-руското мекере ще яде тоягата и ще си налегне парцалите. Со кротце, со благо и со малце кьотек!

    Коментиран от #12, #16

  • 2 Мишел от съпротивата

    50 10 Отговор
    Слушайте внимателно, няма да повтарям! Георге Иванов си е президент на Македония още, пък то такава държава вече няма. Да обявят избори и си изберат президент на Северна Македония.

    Коментиран от #5

  • 3 Анти седераст

    45 28 Отговор
    Сорос изнасили македонската рая.

    Коментиран от #6

  • 4 Решетков

    29 8 Отговор
    Няма да подписва ли, да спрат тока, водата, заплатите и кой от къде е.
  • 5 Иванов

    24 15 Отговор

    До коментар #2 от "Мишел от съпротивата":

    Много си права, Георге вече е нелегитимен и трабва да бяга при Орбан.
  • 6 123

    12 27 Отговор

    До коментар #3 от "Анти седераст":

    СОРОС ИЗНАСИЛИ БУГАРСКИЙОТ НАРОД-ВАС БУГАРИТЕ САМО СОРОС КЕ ВИ ОПРАИ ОН КЕ ВИ УТРЕПА БАВНО БАВНО ОТ ГЛАД КЕ УМРЕТЕ-КЕ ВИ ОСТАИ БОЙКО БОРИСОВ И ГЕРБ ДА ВИ УПРАВЛЯВУВАТ ДО ДЕКА СА ЖИВИ ОНИ КЕ ВИ ЕВАТ МАКЯТА.СЛЕД 10 ГОДИН БУГАРИТЕ КЕ СТЕ ПО МАНКО ОТ ЦИГАНЬЕТЕ

    Коментиран от #14, #15

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Григор Колев

    15 8 Отговор
    Каква Северна Македония бе хора, прав е президента им
    На север от кое??? От Екватора ли ???
    Ако на Бойко топките бяха колкото орехче поне, цеше да се намеси.
    Вардарска Македония е ОК.
    Северна, ми тя не е на север от България !!!
  • 9 Ставрю

    21 17 Отговор
    Братя македонци не се плашете скоро сорос ще ви раздели на две на албанска и уж македонска част. И България я чака същото скоро. Да живее русия долу САЩ империята на злото.

    Коментиран от #11

  • 10 До 123

    28 1 Отговор
    Незнам брате но вие няма да спечелите от това че плюхте на гробовете на дедите си дека се наричаха българи. В македония циганите също не са малйо а и албанците ви готвят добър капан. Даите да се обединим и никой неможе да ни закача.
  • 11 Българин

    23 11 Отговор

    До коментар #9 от "Ставрю":

    Русофилите нямате моралното право да говорите за Македония и македонските българи. Защото вие безродници, под диктовката на Москва признахте съществуването на "македонската нация", вие карахте хората от Пиринския край да се пишат "македонци" и ако Тито и Сталин не бяха се скарали през 1948 г. пак вие щяхте да предадете Пиринския край на Югославия!
  • 12 Българин

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Наблюдател":

    реално погледнато северна македония би трябвало да е пиринска македония -сандански благоевград разлог банско и т.н. Тая която гърците кръстиха северна и рабите приеха погърчването би следвало да е южна македония .Но докато от турско робство с помоща на цяла България освободихме македонския край, а сега те рушат паметниците на загиналите български борци за свобода, този път няма да има кой да ги освободи от гръцко и албанско робство .Браво на президента им май той е единственият Българин наследил духа на Гоце Делчев ,Апостол Петков , Яне Сандански и многото други борци отдали живота си за свободата на Българска Македония
  • 13 А така

    12 3 Отговор
    Има област македония в държава България.

    Коментиран от #17

  • 14 БЪЛГАТИЯ НА ТРИ МОРЕТА

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    Много си умен бе:Д Албанците ви взега езика, Българите си взехме историята, сега оставате и без Име на държавата:Д Ти за нашите цигани грижа не берй, вие скачате против България ама кацате когато ве ярнат Гърците и Албанците. 20годони и ще дойде една част към България другата към Албания. Почнаха да ви раздилат територията и този президен ще го махнат щото вече не е това от което Сърбия има нужда, сега сте наши ще решим Българите дали да влезнете в ЕС или не!!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Димитър Кънев

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Наблюдател":

    От къде на къде Македония е гръцка.Гърците са били владение на Македония.А днешната измислена държава Северна Македония има толкова общо с онази Македония колкото ранния сняг.Те гърчолята имат претенции и за траките.А какво прави комунистът Бойко Борисов който се бие в гърците за някакви утопично заслуги.
  • 17 Димитър Кънев

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "А така":

    Тази измислена държава по и прилича да се казва Югозападна България.Ние няма да оспорвам това име.Със здраве да си го ползват.
Новини по държави: