Last news in Fakti

12 Март, 2019 14:40 2 646 17

Китай: САЩ да уважават правото на другите страни

  • китай-
  • huawei-
  • сащ

Американците против участие на Huawei в мрежа в Германия

Китай: САЩ да уважават правото на другите страни - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ трябва да признаят правото на останалите страни за самостоятелно взимане на решения. Това заяви говорителят на китайското министерство на външните работи Лу Кан, цитиран от РИА Новости.

Коментарът беше свързан с информации, според които САЩ са заявили пред Германия, че ще ограничат обмена на разузнавателна информация, ако китайската компания Huawei работи по телекомуникационната структура на страната.

САЩ обвиняват компанията, че злоупотребява с личните данни на своите клиенти.

„САЩ не могат да очакват от други страни да жертват своето законно право на развитие в името на личните интереси на Вашингтон. Те трябва да уважават правата за вземане на независими решения на другите държави“, заяви Кан.

Според него германското правителство не е открило доказателства, които да показват, че дейността на китайската компания застрашава интересите на страната. Той заяви, че хората са променили отношението си към участието на компанията в разработването на 5 G технологии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Huawei са номер 1

    47 3 Отговор
    Huawei са най-добрите
    А американците ги е много яд

    Коментиран от #6

  • 2 Тошко

    40 2 Отговор
    Мръсни мирзливи кравари!
  • 3 Левски

    36 2 Отговор
    САЩ са тоталитарен режим номер едни!
  • 4 Hhhhhhh

    30 1 Отговор
    Така е. Страхотни са. Ябълките ще изгният.
  • 5 смешници

    10 22 Отговор
    как ще ви признаят правото, бе жълтури, всяко право се признава с бой. Гответе се за бой а не да разчитате на руснаците да ги сдържат а вие след тях да намазвате филията от двете страни. Ама затова трябва да не са ви празни гащите отпред.

    Коментиран от #9, #14

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Borislav Popov

    15 6 Отговор
    А що високотехнологичната германска нация не си изгради сама мрежите ? Същия въпрос се отнася и за краварите ? Май останаха с две леви ръце и неграмотна нация ??? Вече не могат да произведат каквото и да било !
  • 8 Borislav Popov

    24 5 Отговор

    До коментар #6 от "русофилска подлога":

    А германския , френския , холандския , белгийския , италианския и т.н. - смартфони на кое място са ? Да не говорим , че и краврския айфон е пак китайски !!!

    Коментиран от #11

  • 9 Jonathan

    0 22 Отговор

    До коментар #5 от "смешници":

    Прав си другарю, чайниците свикнаха да продават навсякъде без правила но истинските народи казаха стоп на тази убийствена политика да живее великият Аглосаксонски свободем свят а не разни диктаторски дупки
  • 10 Гост

    16 1 Отговор
    Долу САЩ и НАТО!
  • 11 ссссс

    0 12 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Кое му е китайското пък на айфона...къде ви намират такива умствено деградирали рубладжии незнам.

    Коментиран от #13

  • 12 Бай

    6 1 Отговор
    Да пишат табелите на улиците си на немски език Испански а защо не и на Български държави със хилядолетна история нека да пречупят национализма си както го искат от другите държави тия кравари
  • 13 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "ссссс":

    Ами всичко му е китайско! Точно айфонЯ бе първото изключение от новите митнически напъни на Тръмпи, щото анализите им показаха, че ако го правят изцяло в САЩ цената му ще е над 2500$, тоест пазара щеше да е САМО вътрешен и то при забранителни мита за всички останали.
  • 14 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "смешници":

    Смешника си "Ти" ,заедно с Русофилската подлога,Jonathan и "ссссссс",които сте ни повече,ни помалко Евроатлантически Полюции и Близачи на ФАЩ...!!!Погледни първо и почети малко къде се правят Айфоните,Мушморок...,чувал ли си за Китай,Тайван,Сингапур,Корея,Малайзия и Индия...???!!! Че са добри Huawei,добри са,но на азиатския пазар и по света има по-добри от тях и това е Xiaomi...,доказано е....!!!Пък вий си мечтайте за хамериканските стоки и " демокрацийка"....Мекерета продажни....!!!
  • 15 LAZY

    3 0 Отговор
    Числото 666=usa.що е що е то?
  • 16 Коментиращ

    0 0 Отговор
    Китай и Русия също трябва да уважават правото на другите страни. Нали така!
  • 17 адам

    1 0 Отговор
    хора правете бойкот на амеериканските стоки от айфон, до найки и конверс, до всичко на проктър и гембъл и монделез, това е начина да загиннат по-бързо