Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Март, 2019 18:20 4 175 32

Украйна може да остане без транзит на руски газ

  • украйна-
  • газ-
  • русия

Украински представители недоволни от действията на Германия

Украйна може да остане без транзит на руски газ - 1
Снимка: Shutterstock

Киев може да остане без транзит на руски газ, заради действията на Германия. Това обяви ръководителят на Нафтогаз Андрей Коболев, цитиран от RT.

Коболев обяви, че украинската държавна газова компания прави всичко възможно, за да запази транзита на газ през Украйна. Той заяви, че не е сигурно, че това ще се случи.

Според него подходът към обновлението на украинската газова система трябва да бъде балансиран и отговорен. Украински представители се опасяват, че проектът „Северен поток 2“ може да повлияе на разпределението на газ през страната.

В Брюксел вече се проведе тристранна среща между Русия, Украйна и ЕК, на която бяха обсъдени въпроси за транзита на газ след изтичането на договора между руската и украинската държавни компании.

Европейската комисия предложи да бъде подписан договор за повече от 10 години. Конкретни споразумения обаче не бяха постигнати.

САЩ вече се обявиха публично срещу „Северен поток 2“. Според руският министър на енергетиката Александър Новак транзитът на газ през Украйна е много по-скъп от другите маршрути.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОВА ГО ЧАКАМЕ

    41 36 Отговор
    С НЕТЪРПЕНИЕ
  • 2 УКРИНЦИТЕ А И НИЙ ОСТАВАМЕ БЕЗ

    40 36 Отговор
    БАХУР.
  • 3 5555

    60 38 Отговор
    С тия национални предатели дето ни "управляват" ние също може да глътнем вода като укрите.

    Коментиран от #14

  • 4 Аз пари

    46 35 Отговор
    Аз съм "ЗА", Украйна да остане без парите от транзит на руски газ! Да се оправят. Велев, Киро Гела и КНСБ-то ще им дадат къщи, издръжка, жените им ще еб&ът, НИЕ пък(останалите без хляб българи), ще ги колим в мрака. Абе - цветя и рози. "Да здраствует украинцы!"
  • 5 А стига бе

    66 31 Отговор
    Чакайте бе-нали урките бяха вьв война с Русия--що тогава искат руска газ да минава през тяхна земя??? Нещо не се врьзва--хем воюват с руснаците--хем искат транзита на руската газ да е през тях?!?!? Не е ли по-логично просто да взривят газопровода на руските окупанти?
  • 6 Решение

    47 34 Отговор
    То крушката си има опашка.Досега плюха , сега дойде ред да облизват наплютото.Руснаците няма да спрат напълно газта през Украйна.Ще им пуснат точно толкова , колкото да им излезе поддръжката на мрежата на червено.Другия вариант е капитулация и хвърляне на "героите" от Майдана на кучетата и целуване на ботушите на господаря.Европа въобще няма да се засили да им компенсира загубите.Та каквото си надробиш такова ще сърбаш.
  • 7 Мишел от съпротивата

    40 33 Отговор
    Слушайте внимателно, няма да повтарям! Газ през Украйна няма да има. Който си има други потоци ще си получава по тях газ от Русия, който няма - ще се грее на ....Украинците като изгладнеят и измръзнат ще гонят Потрошенко и компания с камъни по улиците.
  • 8 Голям Слон

    42 32 Отговор
    Американците защо направиха цветната революция в Украйна?? За да транспортират руски газ :-) Я познайте от три пъти кой е собственикът на газопреносната мрежа там и ще си дадете отговори за всичко останало, което се случва в тази клета страна. Да остане без газ. И без това доста краднаха за всички тези години. Но и тук двуличието на запада не остана скрито. Но да не преразказвам събития. Който следи истинските новини знае за какво става дума.
  • 9 Хрониките на Евразия

    32 53 Отговор
    Това значи фалит за руският газов бизнес !
    През Украйна се транспортира най- много руски газ , нито северните потоци , нито турските нямат нужният дебит ..
    Така , че Украйна диктува условията , не московските шантажисти !

    Коментиран от #10, #11, #12

  • 10 Хахаха

    14 33 Отговор

    До коментар #9 от "Хрониките на Евразия":

    Глупости.
  • 11 5555

    17 31 Отговор

    До коментар #9 от "Хрониките на Евразия":

    Вземи та прочети статията преди да пишеш глупости."Публикувано във факти.бг: Коболев обяви, че украинската държавна газова компания прави всичко възможно, за да запази транзита на газ през Украйна. Той заяви, че не е сигурно, че това ще се случи."

    Коментиран от #17

  • 12 Симо

    27 35 Отговор

    До коментар #9 от "Хрониките на Евразия":

    Да не мислиш че продават газ само през Украйна бе дебил? Що пишеш за неща от които хал хабер нямаш. Така както я чакаха да фалира Русия завърши годината с излишък в бюджета от 758 милиарда долара еквивалент и 2 трилиона резерв, а любимите ти САЩ завършиха с още 3 трилиона дефицит. Външният им дълг е 23 трилиона долара.

    Коментиран от #15, #16

  • 13 Барчо

    22 35 Отговор
    Доколкото имам спомен, Газпром осъди украинската фирма Нафтогаз с която имаше вземане-даване и тя нищо не плати. Нафтогаз дължеше бая милиарди. После пък Нафтогаз осъди Газпром и тя се изплати. Газпром трябва да са луди да продължат да работят с такива мошеници. Да не говорим, че трябва да се прави основна профилактика на тръбите и системите. Укрите ще жънат, каквото са посадили..... Нищо.
  • 14 Димитърдд

    33 25 Отговор

    До коментар #3 от "5555":

    Първо става на въпрос за транзитна газ, второ ние можем да обсъдим руснаците за няколко десетки милиона евра. Има клаузи има неустойки. Както ние платихме за техните стари самовари 1,3 милиард лева, така и те ще си платят. Това е руски блъф за да ни принудят да построиме техната тръба до Сърбия безплатно. Сега когато има богат избор на източници на газ е по добре да се отървем от наглите казаци и да си намерим други източници. Хем по евтино хем по качествена газ.

    Коментиран от #24

  • 15 Димитърдд

    31 28 Отговор

    До коментар #12 от "Симо":

    Само дето САЩ са най богата и най силната държава. Дори гномчето Путин се натиска да търгува с тях. А за голямата нужда на Русия от технологии и ноу-хау да не коментираме. Кой построй тръбопроводите за пренос на петрол и газ? Германия естествено. Коя държава им продаде 4 газови турбини Сименс, като две от тях бяха закарани в забраненият за сделки Крим. Ако не са големите приходи от петрол, газ и оръжие Русия въпреки природните ресурси ще фалира. Така, че по кротко мужици и руски марионетки.
  • 16 Хрониките на Евразия

    30 16 Отговор

    До коментар #12 от "Симо":

    Ако .. Целият бюджет на РФ- то е 359 милиарда 😂😂😂
    Ти себе си ли лъжеш ?
    Я погледнете първо мощностите на Турски поток и Северен поток и колко се транзитира през Украйна !
    Както се казва - Безпросветен колхоз !
    Но ме радвате де , щом най - невежета част от нашето общество са тръгнали да си показват акъла публично , заради правото на чекистката олигархия да продължава да ги яха , краят им е близо !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хрониките на Евразия

    28 20 Отговор
    И още нещо ще ви кажа - достатъчно е утре Украйна да врътне кранчето на руснаците , само за 6 месеца и с вашата любима Русия е свършено !
    След това 10 години няма да могат да си възстановят газо добива , защото газа трябва да върви , спре ли се , спира и добива му , а спре ли той , после не може да се възстанови , иначе гърми цялата инсталация .
    Но Украйна това няма да го направи , рискува да се скара със цяла Европа ..
  • 19 no name no face no number

    6 33 Отговор
    А дано ги разкарат тия продажници пт бизнеса
  • 20 Русофоби с пяна на устата къде сте

    10 33 Отговор
    Русофоби с пяна на устата къде сте да ги успокоите и им кажете, че това е добро за тях-укропистанците.
  • 21 Димитърдд

    25 17 Отговор
    Само дето САЩ са най богата и най силната държава. Дори гномчето Путин се натиска да търгува с тях. А за голямата нужда на Русия от технологии и ноу-хау да не коментираме. Кой построй тръбопроводите за пренос на петрол и газ? Германия естествено. Коя държава им продаде 4 газови турбини Сименс, като две от тях бяха закарани в забраненият за сделки Крим. Ако не са големите приходи от петрол, газ и оръжие Русия въпреки природните ресурси ще фалира. Така, че по кротко мужици и руски марионетки.

    Коментиран от #25

  • 22 no name no face no number

    10 34 Отговор
    сащ хахахаха срам за човечеството
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Барчо

    13 31 Отговор

    До коментар #14 от "Димитърдд":

    Не вдяваш нещо и не виждаш дълбочината на въпроса. ДОСТАВКАТА на газта трябва да е само по тръба. Само тогава ще е по-евтина. Дали ще купуваме от Русия или Танганайка ще трябва да е по тръба. Така че това е единственото условие газта да е евтина. Чат ли си??? Нямам нищо против да купуваме американска или друга газ, стига цената да е точно толкова, колкото и руската. Но няма как да се получи без тръба. Що се отнася до неустойките, така е. Но онези реактори не бяха стари самовари, а работещи и ефективни. Вярно, че гръмна атомната централа в Украйна, но това не е по причина за фабричен дефект, а поради човешкия фактор. Същото стана и в Япония. Пак човешкия фактор. Ако Козлодуй в момента го нямаше, нали се сещаш колко щяхме да плащаме за тока, който ползваме??? Поне 5-6 в пъти нагоре.

    Коментиран от #32

  • 25 Барчо

    8 36 Отговор

    До коментар #21 от "Димитърдд":

    Сащ дължат 22 трилиона долара!!!! Знаеш ли ако ги пачкосат в 100 доларови банкноти колко бейзболни стадиона ще се напълнят на 10 метра височина???? Подсказка - повече от пет, по-малко от 15. Тези пари американците не са ги изработили, а ги дължат на цял свят. Ами аз като взема заем да речем 10 милиона долара от банката естествено че ще съм на върхът. Само че в един момент ще се наложи да се връщат по някакъв начин. Сещаш ли се защо са богати там или да ти го обясня пак. Аз мога и да се скрия или да фърла топа, но Америка няма къде да се скрие.
  • 26 Дориан

    8 35 Отговор
    Хем искате да сте в лоши отношения, хем искате да печелите от тяхната газ.
  • 27 Националист

    6 33 Отговор
    Германците си прокараха СП, но спряха ЮП. Защо не ни третират с равни права?
  • 28 Баце

    0 33 Отговор
    Не, не "може" а сигурно остава и това го казаха от "омразната им Масква" няколко пъти, кротко, аргоментирано и ясно, но хохлите разчитат само на "ясните и силни знаци" от обора и живеят в паралелен Свят също като нас - защото са колония с компрадорска управляваща клика.
  • 29 ПЕНКО

    1 30 Отговор
    АМЕРИКАНО -АМЕРИКАНЦИ СПОМНЕТЕ СИ ,КАК ВЕДНАЖ СПЕЧЕЛИХТЕ ВЛАСТТА В УКРАЙНА / ОНИШЧЕНКО/ И КАК БЪРЗО Я ЗАГУБИХТЕ !?!? 5 МИЛИАРДА ,ЯВНО, НЯМА ДА СА ДОСТАТЪЧНИ НА ЦРУ ДА "ЗАДЪРЖИ" -ДЕСЕН ЕВРЕЙСКИ СЕКТОР НА ВЛАСТ !!??!!
  • 30 ghost

    0 29 Отговор
    Не и трябва на Украйна енергийна зависимост от Русия, американците ще и карат евтина газ в бидони.
  • 31 Koзяк 2

    31 0 Отговор
    Няма да остане без транзит, щото ди B A ците от торфищата ще трябва да минат на корено-плодна диета, или на диета "Чикатило". Ще псуват, ще скърцат със зъби, ще плашат с ядрените сопи - НО-О-о - ще продължават да помпат - и нефт, и газ, и злато ще копат. Щото не могат да предложат на света нищо друго
  • 32 кгБарчо,

    33 0 Отговор

    До коментар #24 от "Барчо":

    от 45 дни цената на втечнения газ е 25% ПО-НИСКА от този в тръбата. Сещаш ли се какво значи това за бензиностанцията, за всички диваци от торфищата и лично за микро-пуйлото?
Новини по държави: