Last news in Fakti

13 Март, 2019 08:03 3 208 27

Мадуро: Победихме в "електрическата война"

  • венецуела-
  • николас мадуро-
  • хуан гуайдо

Венецуела е в плен на най-тежката криза в електроснабдяването, парализирала транспорта, комуникациите и бита на населението

Мадуро: Победихме в "електрическата война" - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви победа в "електрическата война", предизвикана според него от Пентагона и съобщи, че е създадена "президентска следствена комисия", за която ще поиска помощ от Русия, Китай и Иран, предаде AFP.

"Обявявам победа в електрическата война", заяви Мадуро на заседание с министрите, предавано по телевизията.

Венецуела е в плен от миналия четвъртък на най-тежката криза в електроснабдяването, парализирала транспорта, комуникациите, търговията и бита на населението.

Електроснабдяването е почти възстановено в Каракас и в повечето щати според правителството, но не и в провинцията.

От началото на кризата Мадуро обвинява САЩ и опозицията, че са извършили "кибернетична атака" срещу главната електроцентрала. "Имаме доказателства, че кибератаката е водена от Хюстън и Чикаго в САЩ и че тя е поръчана от Пентагона", заяви Мадуро.

Мадуро: Победихме в "електрическата война"

"Ще поискам помощ от ООН, Китай, Русия, Иран и Куба - страни с голям опит в кибератаките", продължи той. "Ще разкрием каква е била атаката, кой я е извършил и с каква цел", добави Мадуро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 1234

    69 17 Отговор
    Дано дочакаме деня в който светът ще си го върне на сащ реципрочно

    Коментиран от #21

  • 3 no name no face no number

    61 14 Отговор
    Браво дано излезете от кризата, която ви спретнаха онези големите лешояди= мършояди Тяхната подлост граници няма
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 среднощен

    20 16 Отговор
    "Страшни смешки и смешни страшни" - това са думите на Мадуро..!? Ситуацията във Венецуела върви към гражданска война - за жалост..!!

    Коментиран от #7

  • 6 Boxer

    27 4 Отговор
    Бъдещето на Венецуела или като настоящето или като в Ирак, Либия и Сирия. Нищо по-добро не се задава на хоризонта ...

    Коментиран от #17

  • 7 среднощен

    4 14 Отговор

    До коментар #5 от "среднощен":

    "Страшни смешки и смешни страшки"...
  • 8 538

    20 22 Отговор
    Тоя ще разкаже играта и на най-верните си подръжници,а после те ще го обесят,жалко за хубавата държава.

    Коментиран от #13

  • 9 Сволач

    22 36 Отговор
    Забравил е да поиска помощ от Северна Корея :) смях, дано го обесят както чаушеско в Румъния и както трябваше в България да се случи и сега нямаше да има разпалени русороби по форумите.

    Коментиран от #16

  • 10 гост

    10 15 Отговор
    Много модерна централа имат, щом се влияе от кибератаки
  • 11 Паисий

    15 22 Отговор
    Тук е пълно с платени тролове на мурзилките. Мудурчо го чака съдбата на Дучето. Ще ритне табуретката. Жалко за обикновените хора.
  • 12 Черна Врана

    9 7 Отговор
    Ами то нормалните държави не си връзват към Интернет стратегически важните обекти...
  • 13 един

    20 13 Отговор

    До коментар #8 от "538":

    Тя и нашата държава можеше да бъде хубава, с прекрасни хора, но дори и да се получи някога, няма да е скоро. Щетите, нанесени от просташкото и лакейско управление на комунистите, още дълго ще ни държат на дъното. Защото материалните щети могат да бъдат коригирани по някакъв начин, но не и моралните. Те са трудно изкореними и трудно поправими. Трябва да мине много време. Принципът на Мадуро и на всички, които се наричат комунисти, "целта оправдава средствата" е пагубна. Средствата са лъжи, вечно отричане на истината, издевателства над несъгласните с тях, убийства и огромно, непобедимо дебелоочие. Защото това са хора, които не се интересуват от народа, важни са само те и обкръжението им. Което е пагубно за всеки народ. Това унищожава вярата на хората в каквото и да било. Ние сме един крайно скептичен до цинизъм народ. Това унищожава духа на нацията ни и кара хората да се спасяват извън страната.
  • 14 гост

    16 4 Отговор
    Докато на тази земя има прост народ който да вярва на лъжи ще има и диктатори ... Всеки народ си заслужава управниците и съдбата !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Boxer

    7 8 Отговор

    До коментар #9 от "Сволач":

    "Русороби" по форумите може и да има. Ама колко западороби се трудят в западна Европа, Англия или САЩ. ПЛАЩАТ ИМ КОЛКОТО ДА СИ ПЛАТЯТ НАЕМА И ХРАНАТА С ПРЯСНО НАПЕЧАТАНИ ХАРТИЙКИ. ТОВА НЕ Е ЛИ РОБСТВО ? Друг е въпросът, че ако отидат в Русия и толкова няма да им дадат. Въпрос на реклама на стандартът на живот. А рекламата в последните 30 г. е прозападна, друг е въпросът, доколко се доближава до реалният живот там...

    Коментиран от #22

  • 17 Румяна Костова

    10 4 Отговор

    До коментар #6 от "Boxer":

    Ще видим. Не забравяйте, че най-големият вложител на средства във Венецуела е Китай, после Индия и на трето място Русия. Спечели ли американското протеже, отидоха париците и на китайците. Това, че те не действуват открито, съвсем не значи, че стоят с вързани ръце
  • 18 Националист

    9 6 Отговор
    Най-големите поразии на държавата и народа бяха нанесени след въвеждането на Русофобското управление. Строежи без паркоместа и тротоари, типично 3ти свят инфраструктура. Масови закривания и банкрути на предприятия поради това, че бизнесите им са свързани с Русия. Масови безработици, престъпност и емигриране на младо, способно и образовано население.
    Това е резултата на лакейското, еврогейско управление най-вече на "демократите евроатлантици".
  • 19 Националист

    12 3 Отговор
    Твърдо отказвайте хомо-образование на децата ни в училище! Развали ли се образованието ни с джендъризма, децата ни ще се увредят, и България ще следва участта на Лондон и Париж, където негри, араби и пакистанци ще властват.
  • 20 ХАСАН

    8 4 Отговор
    Цялата прогресивна общественост е зад Венецуела..подкрепа срещу имперските амбиции на Запада....не на колониализма
  • 21 не необходимо да е целият свят

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    достатъчни са 2 държави - едната с най голямо население,а другата с най голяма територия!

    Коментиран от #23

  • 22 русофилска подлога

    5 6 Отговор

    До коментар #16 от "Boxer":

    То затова всеки се избива да работи на Запад ,защото "му плащат колкото да си плати наема" нали ,смешник ? Хората отиват на запад и не искат и да чуят повече за връщане на ИЗТОК ,защото тук ти плащат дори по-малко от това с което трябва да си платиш наема.И за какъв стандарт на живот и качествено ми говориш в руския обор ,като там нямат дори НИВО ? Мизерията и беднотията е водещия фактор и самите руснаци мечтаят за живот на запад демагог пробит.Ти чул ли си някой да отиде в руския обор ,за да прави пари ? Такова животно няма !

    Коментиран от #26, #27

  • 23 Реалист

    2 6 Отговор

    До коментар #21 от "не необходимо да е целият свят":

    Първо рашка ще бъде взета на задна прашка от китай - ще и отмъкнат Сибир
  • 24 Матей

    6 4 Отговор
    Н.Мадуро е избран специално за президент от болшинството от венецуелския народ,от низините,от които произхожда и самия той.Какъв диктатор е тогава? Нима е завзел властта с военна сила,външен натиск,чужди пари,както се опитва сега Гуидо? При такива подли опити за преврат,да вземе пример от Турция и Иран как се разбиват майдани и провалят преврати,когато се налага,с арести и разстрели.Който се е изкушил да му плащат американските империалисти,трябва да знае и какво рискува.

    Коментиран от #25

  • 25 гостгост

    1 5 Отговор

    До коментар #24 от "Матей":

    Мадуро наследява властта след смъртта на Чавез бе клозет.Мадуро е комунистически диктатор ,който разграби държавата,а заедно с руснаците откраднаха и златото на Венецуела.Венецуелският народ иска свобода ,а не диктатура и дните на Мадуро са преброение.Дали САЩ ,дали венецуелците ще свършат работата ,няма значение.Мадуро е история вече.
  • 26 Boxer

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "русофилска подлога":

    "Смешник" , звучи като много убедителен аргумент . Другите ти аргументи са от "преуспелите" българи, които разказват митове и легенди за това колко добре си живеят там , а после си броят стотинките, като им дойде редът на касата ;) Има и такива, като тебе дето им вярват. На запад за успял българин се брои когато живее в къща на изплащане ( за 25г.) Като се отчетът минусите на живота там, си остава въпроса : заслужава ли си? При положение, че разликите вече стават все по-малки...
  • 27 Boxer

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "русофилска подлога":

    Та, докато някои са "русороби" във форумите, то милион и повече българи са реални роби на запад. Все пак ние загубихме Студената Война и сега както му се полага, си плащаме за това. Нашите момичета проституират, а по-въздрастните са прислужнички. Инженери , доктори, строители, заварчици , компютърни специалисти работят за прясно напечатани парички. Лъжа ли е? Взимат и семействата си и те да се " адаптират" и така им минава живота, с пари от там и носталгия за Бг. Не е добре нито за тях, нито за нас. А, пък, като си толкова убеден, че там е много по-готино - ЗАМИНАВАЙ, няма да си първият, тъкмо, ще разказваш от твоя собствен опит ;)